Forum » Elektrotehnika in elektronika » Zamenjava priključka na AT napajalniku
Zamenjava priključka na AT napajalniku
Mitja320 ::
Lp
Evo, moj prvi post tukaj. Upam, da sem dal v pravo temo.
Stvar je taka. Ker mi manjka $ imam namen vzeti konektor za ATX plošče iz nedelujočega napajalnika in ga dati na AT napajalnik. Kakor sem videl so vsi kabli enaki z razliko, da so pri ATX združeni v en dvoredni konektor. Zdaj me pa zanima, če je to možno, oziroma, če bom zažgal osnovno ploščo Ali je razpored kablov enak in ali je voltaža itd enaka?
Evo, moj prvi post tukaj. Upam, da sem dal v pravo temo.
Stvar je taka. Ker mi manjka $ imam namen vzeti konektor za ATX plošče iz nedelujočega napajalnika in ga dati na AT napajalnik. Kakor sem videl so vsi kabli enaki z razliko, da so pri ATX združeni v en dvoredni konektor. Zdaj me pa zanima, če je to možno, oziroma, če bom zažgal osnovno ploščo Ali je razpored kablov enak in ali je voltaža itd enaka?
CCfly ::
Nekako se mi zdi nespametno sparat pri napajalniku. Kolikor vem zadeva ni cisto enaka, nisem pa elektrotehnik, tako da ti ne morem dati tocnega odgovora. Napetosti naj bi bile enake, je pa problem pri samem vklopu napajalnika. Sicer pa ce imas rad vonj po skurjenih vezjih lahko poskusis in napises kaksen clanek.
ali3n ::
raje kupi rabljen AT napajalc.. bo cenej pa bolj sigurno;
vezavo AT in ATX najdes na www.google.com...
vezavo AT in ATX najdes na www.google.com...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
Mitja320 ::
Nisem si mislil, da je že toliko ljudi dobilo to idejo pred mano. V glavnem, sem kar nekaj časa gledal in ugotovil, da nobenemu ni uspelo. Jaz sem mislil, da samo prevežeš kable, ampak ni niti približno tako lahko, v bistvu je nemogoče.
Hvala vseeno.
Hvala vseeno.
TribesMan ::
AT napajalnik ni kompatibilen z ATX napajalnikom, zato ker nima 3.3V izhoda in ne moreš kar prelotat konektorja, ker nimaš 3.3V napetosti zato zadeva ne bi delala, saj se ATX plate napajajo prav iz te napajalne linije. Pač pozabi na to modifikacijo. Kupi en poceni ATX napajalnik, 300W dobiš za okoli 5kSIT, ali pa še manj za kakega rabljenega.
LP
TribesMan
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
stromar ::
v atx-u imaš verjetno prebito diodo na 5 ali 12V veji in skurjene vhodne tranzistorje. Zamenjaj jih s tistimi iz at-ja.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalniški napajlnik kot vir 12VOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3085 (2410) | FX6300B |
» | 2 napajlnika v 1 plato.Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1837 (1533) | T0RN4D0 |
» | napajalnik (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5772 (5171) | TribesMan |
» | vezava ATX in AT napajalnika?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2279 (2085) | krucymucy |