Forum » Pomoč in nasveti » matična+zvok
matična+zvok
Joško ::
Zdravo!
Imam problem k ne znam izklopit zvok k je integriran na matični zato, ker bi rad uporabu svojo zvočno kartico! Vem da se da zvočna izklopit na matični (jumper-je premakneš) ali pa v biosu!
Če ma kdo tako matično al pa slučajn ve kako se na tej matični to naredi ga lepo prosim nj pove!!!
Matična pa je: DFI AD77 Pro
Hvala!
Imam problem k ne znam izklopit zvok k je integriran na matični zato, ker bi rad uporabu svojo zvočno kartico! Vem da se da zvočna izklopit na matični (jumper-je premakneš) ali pa v biosu!
Če ma kdo tako matično al pa slučajn ve kako se na tej matični to naredi ga lepo prosim nj pove!!!
Matična pa je: DFI AD77 Pro
Hvala!
Machete ::
Čudno vprašanje, ampak a HDMI out na matičnih normalno pelje samo zvok npr. v AVR?
(Sedaj sem imel S/PDIF, pa me minimalno skrbi, pa rabim samo potrditev iz 98% ziher na 100%).
(Sedaj sem imel S/PDIF, pa me minimalno skrbi, pa rabim samo potrditev iz 98% ziher na 100%).
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Riff ::
greš v bios in poiščeš sound audio ali ac 97realtek in daš disable v biosu in shraniš to sprememebo
Machete ::
Da napišem, kako sem v moji situaciji uspel priti do zvoka.
V Biosu je treba omogočiti iGPU. Potem Intel sam poinštalira svoj software in driverje.
Na AVR sem kot vir zvoka nastavil ta HDMI iz matične, prav tako vir slike - isti HDMI. (AVR je samo na zvočnike, slika gre ločeno direktno iz GPU).
Po kar veliko čaranja in preklaplanja se je kočno za izbiro v Win sound device prikazal AVR.
Če se integrirano grafiko v device managerju disabla, tudi zvoka ni mogoče več dobiti čez HDMI na matični. Tako, da sta pod display adapters sedaj aktivna oba grafična čipa, integriran in zunanja kartica.
V Biosu je treba omogočiti iGPU. Potem Intel sam poinštalira svoj software in driverje.
Na AVR sem kot vir zvoka nastavil ta HDMI iz matične, prav tako vir slike - isti HDMI. (AVR je samo na zvočnike, slika gre ločeno direktno iz GPU).
Po kar veliko čaranja in preklaplanja se je kočno za izbiro v Win sound device prikazal AVR.
Če se integrirano grafiko v device managerju disabla, tudi zvoka ni mogoče več dobiti čez HDMI na matični. Tako, da sta pod display adapters sedaj aktivna oba grafična čipa, integriran in zunanja kartica.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nov PC in grafična kartica (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 4318 (3230) | hdx |
» | Zvočna kartica Genius Sound maker value 5.1 problemOddelek: Zvok in slika | 3590 (2385) | Riff |
» | "Brez avdio naprave"Oddelek: Pomoč in nasveti | 5870 (4189) | gasos |
» | 2 zvočni na 1xOddelek: Zvok in slika | 1439 (1072) | juhartg |
» | Linux -- ni zvoka (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 3582 (3144) | CWIZO |