» »

matična+zvok

matična+zvok

Joško ::

Zdravo!

Imam problem k ne znam izklopit zvok k je integriran na matični zato, ker bi rad uporabu svojo zvočno kartico! Vem da se da zvočna izklopit na matični (jumper-je premakneš) ali pa v biosu!

Če ma kdo tako matično al pa slučajn ve kako se na tej matični to naredi ga lepo prosim nj pove!!!

Matična pa je: DFI AD77 Pro

Hvala!

Machete ::

Čudno vprašanje, ampak a HDMI out na matičnih normalno pelje samo zvok npr. v AVR?
(Sedaj sem imel S/PDIF, pa me minimalno skrbi, pa rabim samo potrditev iz 98% ziher na 100%).

LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Riff ::

greš v bios in poiščeš sound audio ali ac 97realtek in daš disable v biosu in shraniš to sprememebo

Machete ::

Da napišem, kako sem v moji situaciji uspel priti do zvoka.
V Biosu je treba omogočiti iGPU. Potem Intel sam poinštalira svoj software in driverje.
Na AVR sem kot vir zvoka nastavil ta HDMI iz matične, prav tako vir slike - isti HDMI. (AVR je samo na zvočnike, slika gre ločeno direktno iz GPU).
Po kar veliko čaranja in preklaplanja se je kočno za izbiro v Win sound device prikazal AVR.
Če se integrirano grafiko v device managerju disabla, tudi zvoka ni mogoče več dobiti čez HDMI na matični. Tako, da sta pod display adapters sedaj aktivna oba grafična čipa, integriran in zunanja kartica.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov PC in grafična kartica (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
514318 (3230) hdx
»

Zvočna kartica Genius Sound maker value 5.1 problem

Oddelek: Zvok in slika
213589 (2384) Riff
»

"Brez avdio naprave"

Oddelek: Pomoč in nasveti
325869 (4188) gasos
»

2 zvočni na 1x