Forum » Izdelava spletišč » PHP začetniško vprašanje
PHP začetniško vprašanje
OwcA ::
Moja dokumentacija pravi
bool chmod ( string filename, int mode)tvoja je očitno nekaj okvarjena, da v njej tega ni, kaj?
Otroška radovednost - gonilo napredka.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OwcA ()
BigWhale ::
Jaz pa mislim, da cloveku nekje v dokumentaciji pise, da mora nek direktorij chmodat na 777, pa niti ne ve kaj je to in zakaj bi moral storiti.
Prav tako se mi pa zdi, da je v tisti dokumentaciji nekaj narobe napisano. Ker o+rw dat na nek direktorij, ki je dostopen preko weba je security risk, kako velik pa, je pa drugo vprasanje... :)
Prav tako se mi pa zdi, da je v tisti dokumentaciji nekaj narobe napisano. Ker o+rw dat na nek direktorij, ki je dostopen preko weba je security risk, kako velik pa, je pa drugo vprasanje... :)
tec ::
chmod je komanda za urejat dostop do dolocenega direktorija na serverju. Povezes se na ftp in v svoje ftp klientu najdes to opcijo. 777 pomeni da je direktorij dostopen vsem (read), da lahko vsi pisejo v njega(write) in da je executable, torej popolni dostop do tega direktorija.
Bolj podrobno pa si poglej na tej strani, ki je ena izmed mnogih
Bolj podrobno pa si poglej na tej strani, ki je ena izmed mnogih
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dostop do mape v LinuxuOddelek: Programska oprema | 2075 (1524) | kow |
» | Kako zaščititi /uploads direktorij?Oddelek: Izdelava spletišč | 2101 (1864) | MrBrdo |
» | Delo za datotekami in zbirkami v zbirniku...Oddelek: Programiranje | 837 (705) | Brane2 |
» | PHP problemOddelek: Izdelava spletišč | 1137 (966) | romci |
» | .htaccesOddelek: Programiranje | 1405 (1278) | darh |