Forum » Programiranje » .htacces
.htacces
Milko ::
Kako zbrisat direktorije na serverju v katerih se nahajata datoteki .htaccess in .htpasswd?
Noce mi jih zbrisat....
Noce mi jih zbrisat....
yimi ::
datoteke naprimer z imenom .xxxx ne zbrise ukaz rm *.*
Lahko ga pa zbrises manualno rm .xxxxx
cd ..
rmdir direktory
ali pa tko kot je reku primoz....
Lahko ga pa zbrises manualno rm .xxxxx
cd ..
rmdir direktory
ali pa tko kot je reku primoz....
JeDo ::
Če maš pa sam FTP access moreš pa direktno komando vpisat v ftp in to je DELE .htaccess, ker vsi pač ne dajejo telnet ali SSH dotopa zaradi varnosti!
lp JeDo
lp JeDo
----------------------------------------------------------------------------
<br>
<br>
OK, 10x...sm uspel. Sam neki me se zanima...recmo, hocem met direktorij /krneki zasciten. Torej skopiram vanj .htaccess datoteko, v kateri je pot do .htpasswd fajla, ki se nahaja v /access direktoriju, v katerega lahko vsi pisejo. A je tko prov nastiman al treba kej spremenit? Pa naprimer, ce mam vec .htaccess fajlov..se prav v vsakem direktoriju, k ga hocem met zascitenga svojga. A majo lahk skupen .htaccess fajl? Pa kak CHMOD dam kterim direktorijem (tistmu v katerem je .htaccess)?
darh ::
.htaccess datoteka vplova na direktorij v katerem mas postavljeno !
ce hoces le ta direktorij zascit napises notr ustrezne vrstice in pokazes pot do neke datoteke, ni pa treba da je to lih .htpasswd !
suma sumarium:
lahko imas zascitenih vec direktorijev, v vsakem imas svoj .htaccess file ki lahko kezejo na isti username/password file oz vsak na svojega > imas isto bazo uporabnikov za vse zascitene direktorije oz imas razlicne baze
priporocam ti da imas fajl z uporabniskimi imeni in gesli shranjen nekje izven web direktorija ali pa v zascitenem (oz. katerem koli) direktoriju in prepoves dostop do njega skozi web server:
btw: uporabljas lahko tudi wildcards ( kot v dosu: ? in * )
ce hoces le ta direktorij zascit napises notr ustrezne vrstice in pokazes pot do neke datoteke, ni pa treba da je to lih .htpasswd !
suma sumarium:
lahko imas zascitenih vec direktorijev, v vsakem imas svoj .htaccess file ki lahko kezejo na isti username/password file oz vsak na svojega > imas isto bazo uporabnikov za vse zascitene direktorije oz imas razlicne baze
priporocam ti da imas fajl z uporabniskimi imeni in gesli shranjen nekje izven web direktorija ali pa v zascitenem (oz. katerem koli) direktoriju in prepoves dostop do njega skozi web server:
<Files "imedatoteke">
order deny,allow
deny from all
</Files>
btw: uporabljas lahko tudi wildcards ( kot v dosu: ? in * )
Excuses are useless! Results are priceless!
xbite: kam napisem tiste vrstice? V kter fajl? A to napisem v .htaccess file, in ga skopiram v tist direktorij, v katerem mam .htpasswd?
Se neki: kak spremenim CHMOD vseh fajlov v /html direktoriju (in v vseh poddirektorijih) v 666, brez, da morm to delat v vsakem direktoriju posebi? In kak spremenim CHMOD vseh direktorijev in poddirektorijev v 777?
Se neki: kak spremenim CHMOD vseh fajlov v /html direktoriju (in v vseh poddirektorijih) v 666, brez, da morm to delat v vsakem direktoriju posebi? In kak spremenim CHMOD vseh direktorijev in poddirektorijev v 777?
vrstice, ki jih napišeš v .htaccess file so:
kako in kje morajo biti fajli postavljeni sem ti pa ze u prejsnjem postu odgovoru.
kle mas ma switche za CHMOD ! vsaka komada u linuxu ima tak manual s sabo,
ponavad ga dobis z "imekomande --help" alpa "man imekomande" !
iz tega lahko vids da napises "chmod 666 -R" oz "chmod 666 --recursive"
lp,x
AuthName "ime strani"
AuthType Basic
AuthUserFile /pot/do/dateke/z/gesli
require valid-user
kako in kje morajo biti fajli postavljeni sem ti pa ze u prejsnjem postu odgovoru.
kle mas ma switche za CHMOD ! vsaka komada u linuxu ima tak manual s sabo,
ponavad ga dobis z "imekomande --help" alpa "man imekomande" !
Usage: chmod [OPTION]... MODE[,MODE]... FILE...
or: chmod [OPTION]... OCTAL_MODE FILE...
or: chmod [OPTION]... --reference=RFILE FILE...
-c, --changes like verbose but report only when a change is made
-f, --silent, --quiet suppress most error messages
-v, --verbose output a diagnostic for every file processed
--reference=RFILE use RFILE's mode instead of MODE values
-R, --recursive change files and directories recursively
--help display this help and exit
--version output version information and exit
iz tega lahko vids da napises "chmod 666 -R" oz "chmod 666 --recursive"
lp,x
Hvala xbite! Dela drugo...sam neki me se zanima...
K si reku, naj zascitim direktorij v katerem mam .htpasswd fajl z bazo uporabnikov. A to isto nardim tko, da v njega dam .htaccess file, ki vsebuje
order deny,allow
deny from all
(to za prepovedan dostop prek web browserja?)
10x!
K si reku, naj zascitim direktorij v katerem mam .htpasswd fajl z bazo uporabnikov. A to isto nardim tko, da v njega dam .htaccess file, ki vsebuje
order deny,allow
deny from all
(to za prepovedan dostop prek web browserja?)
10x!
Ajoj, ni se v redu. Glej, neki bi te prosu se.
Jst hocem zascitit direktorij admin. Torej vanj skopiram .htaccess file z zahtevano vsebino (to mi dela in tud vprasa me pol za geslo). V njem je pot do .htpasswd fajla. Zdej pa mam .htpasswd fajl v direktoriju /access. A not v .htpasswd napisem tkole:
uporabnik1:geslo1
uporabnik2:geslo2
A je to vsa vsebina? In katero geslo napisem? K sm na netu najdu en htaccess generator..k dela neke encrypted passworde. A napisem v .htpasswd pol real password al encrypted?
Jst hocem zascitit direktorij admin. Torej vanj skopiram .htaccess file z zahtevano vsebino (to mi dela in tud vprasa me pol za geslo). V njem je pot do .htpasswd fajla. Zdej pa mam .htpasswd fajl v direktoriju /access. A not v .htpasswd napisem tkole:
uporabnik1:geslo1
uporabnik2:geslo2
A je to vsa vsebina? In katero geslo napisem? K sm na netu najdu en htaccess generator..k dela neke encrypted passworde. A napisem v .htpasswd pol real password al encrypted?
mas en proggy k se mu rece htpasswd k ga dobis zraven apache web serverja in se nahaja na: "/var/lib/apache/bin/htpasswd" ( vsaj pri meni ).
ga zazenes in dobis tole:
ce pa znas kej perla, si pa lohka nareš svoj generator alpa kej :)
format datoteke je pa tak, ja... samo da je geslo zakriptirano !
ga zazenes in dobis tole:
Usage:
htpasswd [-cmdps] passwordfile username
htpasswd -b[cmdps] passwordfile username password
htpasswd -n[mdps] username
htpasswd -nb[mdps] username password
-c Create a new file.
-n Don't update file; display results on stdout.
-m Force MD5 encryption of the password.
-d Force CRYPT encryption of the password (default).
-p Do not encrypt the password (plaintext).
-s Force SHA encryption of the password.
-b Use the password from the command line rather than prompting for it.
On Windows, TPF and NetWare systems the '-m' flag is used by default.
On all other systems, the '-p' flag will probably not work.
ce pa znas kej perla, si pa lohka nareš svoj generator alpa kej :)
format datoteke je pa tak, ja... samo da je geslo zakriptirano !
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | .htpasswdOddelek: Izdelava spletišč | 1420 (1233) | pizdarija1 |
» | gesloOddelek: Izdelava spletišč | 1334 (983) | R33D3M33R |
» | .htaccess dovoljen dostop do 1 datotekeOddelek: Izdelava spletišč | 1180 (1043) | sverde21 |
» | multi user ftp accountOddelek: Izdelava spletišč | 1057 (916) | Roman |
» | Kako nardit, da bi lahko samo z geslom prišel na neko stran???Oddelek: Izdelava spletišč | 2038 (1616) | kunigas |