» »

Kako bi zmontiral vodno hlajenje

Kako bi zmontiral vodno hlajenje

_spirit_ ::

No, pa da začnem pri ohišju... imam thermaltakovo xaser III ohišje v katerega nameravam vgraditi vodno hlajenje. Zdajšnja situacija je taka:

Desno spodaj, te "nosilci" v katerih je disk, ravno te bi vrgel ven in na to mesto montiral radiator. Vendar zatakne se pri temu, kako bi jih dal ven. Tukaj pa je še par slikic.

Na slikicah vidite, kako je stvar pritrjena na samo ohišje. Bi se dalo to nekako povlečt ven? Ima kdo kakšno idejo?
  • zavarovalo slike: OwcA ()

Vesoljc ::

prevrtaš?
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

Možno bi blo, ja. Bi prevrtal pol ohišja ampak bi šlo ja :D

VASkO ::

ja te kovice (nehte) moras prevrtat ali pa jih odbit z dletom pa bos stvar lepo ven dobil

DjTonic ::

Ja kovice prevrtaš s svedrom, če ne zmoreš daj to komu ko dela, da ne boš kaj uničil. Tista kletka od floppya pa gre lepo ven brez vrtanja, če boš mel malo višji radiator.

Še eno vprašanje bi imel glede vodnega hlajenja, pa čeprav je malo ven z teme, in sicer glede grafične kartice. Namenjeno je predvsem tistim, ki svojo grafo gladijo z vodo. Kako imate urejeno hlajenje ramov? Ker večina jih vodno hladi samo GPU.

p.s. Hvala vsem za odgovore, bomo kar vrtali, ni problema >:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: _spirit_ ()

Tic ::

Rame ima večina z ram sinki, ki jih lahko narediš sam ali pa kupiš narejene. Jaz načrtujem vodno tudi za rame. (za isto grafično kot imaš ti)
persona civitas ;>

Kje pa boš dobil tak blok? Slikico sem videl in se mi zdi zelo zanimiva 8-O

DIY - Do it yourself.
persona civitas ;>

No lepo, js pa nimam te možnosti da bi ga naredil sam. :(

Pa ne si mislit da je nevem kako lahko.

Kar se tiče teme... Glej, poznaš lastnosti in naloge posamezne komponente vodnega hlajenja. Zložiš jih glede na protor, funkcionalost, in možnost pri tvojem ohišju. To ni 10 minut dela. En dober plan ti lahko sestavi super hlajenje...
persona civitas ;>

Sej nisem nikoli rekel da je to lahko...

Načrt je ena stvar, naredit pa druga...

Naj te potolažim. Ko sem se jaz odločil, da bom naredil vodno za grafično (radeon 8500), je od odločitve in do hlajenja trajalo 2 leti ;)
persona civitas ;>

Hehe, kar veliko časa 8-O :D

Drugače obstaja kakšno tako vodno hlajenje v prodaji? kot je npr. na Gainwardovi kartici?

Slike ti nedelajo. Sklepam pa da je gor cool-fx?
persona civitas ;>

Jaz jih vidim. 8-)

Jp, cool-fx je gor. Obstaja kakšen tak kit v prodaji?

Ja, obstaja cool-fx? Drugače pa mi je Burki povedu da obstaja neki, samo je samo za rame hladit in je FUUL drago. Res.

Bloki za GPU pa se dobijo povsot. Narejeni doma (morphling/eddy) ali pa trgovina (cool-pc).
persona civitas ;>

Ja, za GPU vem. Me je samo zanimalo če obstaja tudi kaj takega kot je cool-fx, da bi hladilo še rame. No, zgleda da se bomo morali zadovoljiti samo z hlajenjem na GPU-ju... za začetek >:D

Jaz sem tudi prišel do enih ovir, tako da bom delal verjetno ločeno za GPU in rame... Bomo vidl.
persona civitas ;>

Wad@ ::

Videt jih res ni, samo če klikneš z desnim gumbom na sliko, ->lastnosti->kopiraš url naslov na naslovno vrstico pa vidiš...8-)

Wad@: bom dal druge zdaj, upam da bodo delale.

Tic: Ta je pa zate ;)

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: kuglvinkl ()

No, kdor ne vidi tistih dveh, je tukaj še ena:

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: kuglvinkl ()

Da ne odpiram nove teme bom napisal kar tukaj. Komplet za vodno mislim nabavit pri cool-pc, pa me zanima kakšna se vam zdi ta kombinacija:
- Asetek "Waterchill" VGA rev. 2 , Nvidia/ATI
- Asetek "Waterchill", vodni blok za AMD/Intel proc
- Aqua-Computer Airplex EVO 120 Radiator
- Hydor Seltz L20Pro, centrifugalna črpalka
- Noise Isolator zunanja pleksi posoda
- YS-Tech FD 1212253B-2F, 120mm

Oba Waterchill bloka sem že videl v živo (pač sosed od coolpc ;)) in morem rečt da sta lepo izdelana in zlo kul zgledata. Sicer jih nisem mel v sistemu, sam zgleda zelo hudo..

Pumpo bi mogoče vzel L30?
persona civitas ;>

Je L20pro premalo?

Drugače sem pa razmišljal o večjem radiatorju in sicer 240, samo mi zmanjka 1,5cm. Če bi dal diskentnik ven bi še šlo, vendar ga rabim kar dostil, zato bom ostal raje pri 120.

Jah, 120 je rahlo majhen za moje pojme. Prej sem narobe prebral, sem mislil da boš zvel 240...
persona civitas ;>

In kaj bi bila tako velika razlika z L30 in 240?

Verjetno bi z pumpo pridobil 2* z radjatorjem pa 3*. Vendar to je nemogoče rečt ;)
persona civitas ;>

Bom vprašal še Frana za njegovo mnenje :D

5er--> ::

Kaj misliš dat, da ti bo zrak vleklo iz sprednje stranice, tako kot pri chieftec-ih? Če se ne motim, ma ta Xazer nekam majhne (malo) rež odspredaj.

Res je da ima Xaser majhne reže spredaj. Tako da verjetno ne bo na režah visel vent, ampak bo malo odmaknjen od rež.

tiborrr ::

Jaz sem si (okej, imam chiefteka, ki je podobno ohisje) odspredaj kar z fleksom ven vrezal, tako da pase Lada not.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

Pa mi je uspelo! >:D

Zgodovina sprememb…

• zavarovalo slike: OwcA ()

boštjan ::

nice+

Zgodovina sprememb…

• spremenil: boštjan ()

Lepo, kaj pa temperature? Zakaj maš prvo cevi speljane na grafo? Aja pa glede rezervoarja a ne bi bilo bolje, če bi ostal za črpalko? Kakšen radiator imaš?

AvAkI ::

Ne vem kako si ti to gledal, ampak po mojem mnenju pumpa vleče navzgor proti hladilniku, nato pa iz njega v CPU blok, GPU blok, rezervoar in nato nazaj v pumpo.:)
~*-,._.,-*~> SLOVENIA THE BEST! <~*-,._.,-*~

DjT: Ne, prav je napeljano. Ti razmisljas u napacno smer.

Zelo lepo :)
persona civitas ;>

Aha točno, zdaj vidim, da ima "kontra" napeljano.

Ne, to ni kontra. To je pravilno :)

Daj povej, kakše so kaj temperature :)

DjT: zs.
persona civitas ;>

Tukaj imate vse ;)

p.s. Na displeyju ki ga imam na ohišju (senzor pod procesorjem), kaže 23 stopinj... abitke pač :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tih hladilnik za grafično 7600GT

Oddelek: Kaj kupiti
101416 (1145) Goldee
»

vodno hlajenje

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
374233 (3518) asus
»

Kratka anketa glede črpalk in blokov

353102 (2513) MasterMiG
»

Vodno tole nucam pa nobenga druzga (strani: 1 2 )

554105 (3293) Keyser Soze
»

kva bi kupu za 50k (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
504286 (3284) Dragi

Več podobnih tem