Forum » Pomoč in nasveti » Na disku manjka 1Gb
Na disku manjka 1Gb
gorjanc ::
No zadeva je taka imam 40 Gb Maxtorjev disk razdeljen na dve particiji 5Gb in ostalo na manjši particiji imam instalirane windows xp in 98, Sedaj pa k problemu windowsi me stalno opozarjajo da imam premalo prostora na disku kar je tudi res saj če pogledam pod lastnosti diska vidim da je prostih le še 300 Mb od 4.8 Gb. Če pa označim vse datoteke ter pogledam koliko so velike vidim da je zasedenih le okoli 3.5 Gb. Se pravi moje uprašanje je kje za vraga je tisti prostor.
LoneWolf ::
Par moznosti:
- skrite in sistemske datoteke (swap file, Recycle Bin ipd.)
- napake v datotecnem sistemu (lost clusters...) - pozeni chkdsk.
- izgube zaradi datotecnega sistema (cluster size vs. file size, "napacno" formatiranje)
Ce so stevilke iz razlicnih virov, moras tudi upostevat kje je 1 MB = 1024 KB, in kje 1 MB = 1000 KB.
Ce ugibam, verjetno nisi stel swap file-a, ostalo pa so izgube datotecnega sistema.
- skrite in sistemske datoteke (swap file, Recycle Bin ipd.)
- napake v datotecnem sistemu (lost clusters...) - pozeni chkdsk.
- izgube zaradi datotecnega sistema (cluster size vs. file size, "napacno" formatiranje)
Ce so stevilke iz razlicnih virov, moras tudi upostevat kje je 1 MB = 1024 KB, in kje 1 MB = 1000 KB.
Ce ugibam, verjetno nisi stel swap file-a, ostalo pa so izgube datotecnega sistema.
K0K0 ::
jest sm imov isti problem pa sm ga rešu z programom "window washer".Preizkusno verzijo pa lohka dobiš tuki
Zgodovina sprememb…
- spremenil: K0K0 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Okupiran ssd diskOddelek: Strojna oprema | 1762 (1067) | pbrgle1 |
» | Izšel TrueCrypt 6.0 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 10384 (5158) | kitara8 |
» | Prazen prostor na disku mi je izginilOddelek: Pomoč in nasveti | 1232 (1105) | Uč _ |
» | Virtual MemoryOddelek: Pomoč in nasveti | 1364 (1078) | root987 |
» | ParticijeOddelek: Pomoč in nasveti | 941 (775) | jeti |