Forum » Pomoč in nasveti » Prazen prostor na disku mi je izginil
Prazen prostor na disku mi je izginil
Uč _ ::
Torej, vse mape in datoteke na C: disku skupaj zasedejo vsega 800MB. Ker je particija veliki 2GB bi torej moral imeti še 1,2GB prostega prostora, vendar mi pod lastnosti od diska izpiše da je prostega prostora le 200MB zasedenga pa kar 1,8GB!
Zakaj? Čemu? Kako to povrnem?
Show hidden files imam obkljukan tako, da stvar ni v tem. Prav tako imam izklopljen system restore in paging file. Celo disk sem formatiral in na novo inštaliral windowse ter spremenil datotečni sistem pa ni nč pomagalo.
Je pa zanimivo, da Defrag sicer izpiše da je prostega le še 10% diska vendar spodaj kjer slikovno prikaže fragmentiranost gruč pravilno prikaže okrog polovico gruč kot praznih.
Zakaj? Čemu? Kako to povrnem?
Show hidden files imam obkljukan tako, da stvar ni v tem. Prav tako imam izklopljen system restore in paging file. Celo disk sem formatiral in na novo inštaliral windowse ter spremenil datotečni sistem pa ni nč pomagalo.
Je pa zanimivo, da Defrag sicer izpiše da je prostega le še 10% diska vendar spodaj kjer slikovno prikaže fragmentiranost gruč pravilno prikaže okrog polovico gruč kot praznih.
Matev ::
meni se je tudi to velikokrat dogajalo - vzrok je kako kopiranje ki ti je ostalo v spominu
resetiraj računalnik
če tudi to ne pomaga pa enostavno počakaj par dni in se ne meni za to
prostor se bo sčasoma že sprostil
resetiraj računalnik
če tudi to ne pomaga pa enostavno počakaj par dni in se ne meni za to
prostor se bo sčasoma že sprostil
Tako situacijo imam na disku že kar nekaj časa več kot par dni in v tem času sm že mnogokrat resetiral računalnik, tako da se mi zdi da tole ni to.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Uč _ ()
Ja Win XP imam. Ja tud prikaži sistemske datoteke imam vklopljen. System restore imam izklopljen (sj sm že rekel).
Zgodovina sprememb…
MadMax ::
vse mape in datoteke na C: disku skupaj zasedejo vsega 800MB. Ker je particija veliki 2GB
Očitno je tvoj mlinček že malce "za časom" da bi delal z WinXP, pa mu je začelo konkretno sape primanjkovat in je povečal swap file.
Slednjega pa ni videt niti med skritimi/sistemskimi fajli.
Očitno je tvoj mlinček že malce "za časom" da bi delal z WinXP, pa mu je začelo konkretno sape primanjkovat in je povečal swap file.
Slednjega pa ni videt niti med skritimi/sistemskimi fajli.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MadMax ()
LeQuack ::
Seveda se vid med skritimi/sistemskimi fajli. Njega ime je pagefile.sys in ima rezidenco na C:\ (oz odvisno od nastavitev).
Quack !
Nimam Nortona (sj pravim da sm formatiral pa je bilo spet isto). Pa swap file torej paging file imam na C: izklopljen oziroma set na 0 kot sem tudi že dejal.
Zgodovina sprememb…
kixs ::
Men je v osnovi Windows direktorij 1.2GB, tako da ne vem kako ga je tebi ratalo na 800MB spravit!?
LP
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kloniran disk "večji" od originalaOddelek: Pomoč in nasveti | 1778 (1247) | broken/link |
» | samodejno polnjenje trdega diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 2036 (1764) | Pyr0Beast |
» | Kam gre 1gb diska?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2039 (1600) | alum |
» | Prostor na disku!?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1395 (1229) | Alexius Heristalski |
» | Particije - koliko in zakajOddelek: Pomoč in nasveti | 1171 (907) | Trubar |