» »

RAM - kako preveriti ?

RAM - kako preveriti ?

hanzeljn ::

moj PC ima probleme s spominom. Ko sem nekaj časa na internetu in hočem odpreti še kakšen program, se odpre okno "There's not enough memory available to run this program. Quit one or more programs and then try again". Lahko zaprem vse, kar se zapreti da, pa je sporočilo še zmeraj isto.
OP sistem je Win ME, RAM-a je za pribl. 700 MB (ja, sedemsto MB), procesor je 700 MHz.... ali obstaja kakšen program, s katerim se da preveriti delovanje RAM-a ? Ali obstaja kakšen program, ki bi izpisal, kaj se je naselilo v spomin, da ga je zmanjkalo ?
Hvala

boštjan ::

700MB je čisto dovolj,samo nism siguren če winME prebavljajo 700MB.lahko je tudi softerska napaka v samih winsih.jaz bi si winXP naložo,ker maš rama čist dovolj.

Azrael ::

Memtest86, boljše stvari za preverjanje RAMa ni. Čeprav mislim, da gre bolj za Win problem, viruse itd.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

cryptozaver ::

Ali pa BurnIt 'zazigas' lahko se kak drug kos HW.

Strommeisster ::

Imaš napačno nastavljene windowse, navidezni pomnilnik si naštelej potemtakem na 1,4 GB, sicer jih pa na novo naloži. 99.9% imaš sesute windowse. Sicer pa preveri RAM z memtestom, ampak tudi če ta najde napake, ni RAM kriv za tole.

LP

hanzeljn ::

hvala za odgovor. Glede nastavitve navideznega pomnilnika: control_panel - system - performance - virtual_memory - tam piše: "let windows manage my virtual memory settings". A to spremenim in ročno nastavim max 1,4GB ?

BaRtMaN ::

Ma kaki. Pri tako veliki količini RAMa je Page File veliko manj uporabljan in je brez veze zanj zapravljati toliko prostora na disku. Sam imam 1GB rama in imam ročno nastavljen page file na velikost 512-1024. Kljub temu, da spodaj piše priporočenih 1536MB, jih je alociranih minimalno število, torej samo 512MB. Bi ti pa priporočal, da se posloviš od WinME in si namestiš Win2k/XP.

celica ::

Ojla ...

Ne me takoj napadat ce bom vstrelil kozla. Ampak ce se nemotim, znajo WinME naslavljati 256MB rama, vse kar je vec, uporabljajo "mali zeleni":D WinXP ali Win2k bi ti uporabljali kompletno kolicino rama. Torej je za tvoje napake kriv OS, nekompatibilni RAM-i, kaksen virus... etc...etc ...
Kaksne RAM-e imas notri, enake, hitrosti razlicne 8-) ..??? Kolicina ni vazna, vazna je kvaliteta.
negre..! gre ..? joj GORI ..!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Potrebe po več kot 4GB rama!? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
666431 (4165) Crimson_Shadow
»

Nujno pomoč!!!Za popi..... ali kako zgubiš živce z Windows 9x!!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
111114 (916) Modri dirkač
»

Kateri os??

Oddelek: Operacijski sistemi
191495 (1232) andrej
»

windows xp uporabnost

Oddelek: Operacijski sistemi
211370 (1063) zlickon
»

koliko rama?

Oddelek: Pomoč in nasveti
271797 (1496) andrej

Več podobnih tem