» »

koliko rama?

koliko rama?

g0Run7 ::

glede na nizke cene rama(se posebej v tujini) me zanima koliko bi ga moral zagotovit sistemu(win2000) da bi lahko laufau brez swap fajla, normalno delo, kaksen seti,itd... a ima kdo izkusnje?

Milko ::

Odvisno tud katero razlicico Win2000 uporabljas.
Windows 2000 Professional zahtevajo najmanj 64MB RAMa, vse ostale 256 MB. Sam ti priporocam, da si nabavis 256.

AndrejX ::

Yep, 256Mb je kar fajn v Win 2000. Sicer gre tudi s 128Mb, vendar ga pogosto zmanjka, ko imaš naenkrat odprtih 3-5 programov.

Sicer pa je smisel Win2000 (prava) večopravilnost, to pa zahteva svoj davek v spominu...

MRB0rYS ::

Saj sam veš več ga je bolš je kolkr ti le plata podpira če maš keš
b0rys

andrej ::

256 MB je cisto optimalno za w2k za povprecnega uporabnika. z 128 MB se da tudi lepo delat, vendar moras met tudi hiter disk drugace zelo obcutis swap. drugace pa je odvisno koliko programov mas odprtih in kako pozresni so. za vecino ljudi je 256 MB cisto dovolj.kaj vec rama rabijo samo ljudje, ki uporabljajo posebne aplikacije, ki zahtevajo veliko pomnilka - recimo za delo z video ali velikimi slikami.

Cr00k ::

jst mam win2000pro...192mb rama...pa ga nimam... nikol povnga..:)... pa dela z maxom...je pa res da imam skor giga virtualenga rama :)...tko da ni treba ravno 256mb met..:)

andrej ::

seveda ni treba 256 MB met, samo je 256 doti bolj okrogla cifra kot 192:D
Najboljse je da mas notri kar 1 modul po 256, da mas se plac za razsiritev. Pri 192 pa mas ziher vsaj 2 modula.

Sirki ::

256Mb je kr optimalno za Win2k PRO.

Cr00k ::

se strinjam..

Belac ::

se pravi če maš disk na ata100 in 256 rama in win2000 profesional lahk delas vbistvu vse tekoče in tudi max in setiji bi laufali lepo??

Cr00k ::

dost je tut odvisn ot proca. na duronih, Celeronih bi delal slabs kokr na isto freq. pentiumih oz. tb-jih...k pr setiju je proc vazn...pr maxu pa tut vendar pri renderiranju...

Belac ::

v mojem primeru mam procp3 700.torej z tolkimi rami(256) bi delal vse vredu in kr hitro pravite?

||_^_|| ::

256 + 700 bi blo čist ql, čeprou tut s 192 ne bi blo nč narobe. Če pa loh pa kr po čim večjih cifrah udar!

g0Run7 ::

ok folk sprasujem se enkrat ker ocitno nobeden ni razumel vprasanja; koliko rama rabim v win2000, da bi lahko IZKLOPIL virtual memory...get it? a ima kdo izkusnje s tem? hvala

noogy2noogy ::

Jaz ne bi reskiral z manj kot giga...

Poglej kolk maš rama, pa kolk je velik swap pa si mal poračunaj...
lp noogy

||_^_|| ::

nevem model...jst ga mam 512, pa ni šans da bi isklopu swap..winsi pač to potrebujejo tko k mi kisik:)

LuiIII ::

Virtual memory bi kar izklopil?! Ja to je pa cisto odvisno od tega kaj poganjas. Ce imas comp samo za surfat, pa za Word ali kaj takega, po tem je 256MB definitivno dosti. Ce pa se ukvarjas z kakrsnokoli grafiko potem ti pa se taka kolicina tezko pomaga. Jaz recimo delam na 1GB RAMa (zal ne doma).:'( v WCS-u pa ce bi ga lahko notri dal se 1GB, pa bi ga! No sam ta program je res bolj izjema.

Lui

Samson ::

Mater, ste se pa razpisali, ni kaj. Jast delam na WinME in Win200 z 256 Mb rama in swap na 50 Mb, pa se se ni zrusil sistem. Kar se tice pa swap-a ga niti ne priporocam,da ga odpravis. Raje dej kaksno majhno cifro.pa bo delal lepo bp..-.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

andrej ::

GoMar7: swap-a ne mores cisto izklopit. Lahko ga zmanjsas na 2 MB to pa je vse kar lahko naredis.
btw: zakaj te swap tako muci? Vedno je dobro, da mas okrog RAM*1.5 MB swapa. Ta vrednost je predvsem odvisna od programov, ki jih uporabljas.

andro ::

Čim več rama tem boljše. Swap se da vgasnit (označiš da, ne želiš da računalnik upravlja z navideznim spominom):).
To have no errors, woud be life without meaning . No strugle no joy!

andrej ::

Ne, v Windows 2000 swapa ne mores mores popolnoma odstranit! Sem prej pozabo povedat da mislim w2k.

_MeSSiah_ ::

Ja, swap-a v W2k se res ne da ugasnit, pa tudi na ostalih (W9x/Me) ne. Sploh mi ni jasno, zakaj bi clovek ugasal swap? Neglede na stevilo rama-a, so W2k narejeni tako, da brez swap datoteke NE MOREJO normalno delovati (si ze slisal za page swapping?).

Glede RAM-a je tako: za normalno uporabo (hmm...to je pa malo sirok pojem,ne? :D) je 512 RAM tista meja, do katere se da opaziti hitrejse delovanje sistema.

Ce zelis pohitriti delovanje sistema, je najboljsa odlocitev (zraven 256 RAM ter dobrega CPU) nakup hitrega diska (hiter dostop do swap datoteke). Ce imas veliko RAM-a, je tudi RAM disk dobra ideja.

bluehacker ::

Cim vec rama tem boljse je rekla moja muca, in se prav je imela
:D
I am here to kill all the unvorthy not-hackers

andrej ::

"prevec" rama ti tudi ne pomaga! Pretiravat ravno ni treba, razen ce mas tolko denarja da ga lahko stran meces. 256 MB je za vecino uporabnikov w2k dovolj. Ce mas denar kupis 512 MB in to je to. Vse kar je vec je za vecino uporabnikov metanje denarja skozi okno - vsaj zaenkrat.

matevzm ::

v w2k se da bojda malce pohitriti pri veliko spomina delo, ce izklopis kernel swap. Na ta nacin ne gre nic kernela nikoli na disk. Ne vem vec natancno kako se to naredi.

andrej ::

to spila samo v teoriji, ker ce mas veliko RAM-a potem tak sistem nebo jedra dal ven, ker ga vedno rabi. Ta registry hack se splaca samo v posebnih situacijah, pa se samo takrat ko tocno ves kaj delas. Najboljse ga je pustiti kar pri miru. V bistu kljuc DisablePagingExecutive ne prepreci swapanje samo kernela, ampak tudi nivoja okoli njega imenovanega Executive. MS priporoca uporabo tega samo kadar imas na voljo izjemno veliko pomnilnika - nikjer pa ne povejo kolko je za njim izjemno veliko...

MadMax ::

Ce mas dnar, cim vec! Vendar po mojih izkusnjah nobeni winsi niso ravno zadovoljni z neokroglimi ciframi, kot npr. 192. Men je lepse laufal z 128 kot 160 oz. 192! Z 256 se pa ze da delat... (512 se pa tut ne bi branu...:D )

andrej ::

okrogle ali neokrogle cifre - to ni vazno. w2k prav lepo delajo tudi na 192 MB.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kolko RAMa na matični plošči je dovolj?

Oddelek: Strojna oprema
371970 (1191) frenk
»

Pomen odstranjevalne datoteke - swap filea? (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
556653 (5627) andrej
»

Win2000 + Linux

Oddelek: Pomoč in nasveti
141305 (1180) andrej
»

win2k profešnl

Oddelek: Pomoč in nasveti
191189 (970) andrej
»

Swap file na RAMDRIVE: ????

Oddelek: Strojna oprema
142207 (2036) andrej

Več podobnih tem