» »

Razprodaje: Shopping Spree na mrtvo!

Razprodaje: Shopping Spree na mrtvo!

iskra ::

V petek sem si v Elanovi trgovini v hali A v BTC-ju ogledal en pulover in me je kar streslo ob ceni 16k. Seveda sem se spomnil, da imajo danes vse trgovine razprodaje do poda in povprašal prodajalko, če mi ga lahko da na stran. Seveda je vedla kolko je ura :D in tega ni storila ;((. Zatorej sem se odločil, da se vrnem danes zjutraj v upanju, da bo pulover še vedno na istem mestu čakal name. Je namreč eden redkih, ki mi je lepo stal pri mojih 203cm višine.

Iz centra Lj sem se napotil kar na obvoznico, ker sem predvideval, da bo Šmartinka nabito polna :P. Tudi obvoznica ni bila ravno prazna in tako mi je vzelo kakih 7 minut, da sem iz Šmartinske zavil mimo uprave BTCja in izbrskal še zadnje parkirišče "bogu za leđima" za moj ogromen Peugeot Boxter (ok no, ni moj, sposojen). Pred Elanovo trgovino sem prispel slabe štiri minutke pred odprtjem (8:56) in se pridružil trideset-glavi množici kupcev.

In ko so se vrata odprla, so ljudje dobesedo padli noter :D Med čakajočimi sem videl tudi dva fanta študentskih let moje višine zatorej sem se ju odločil taktično brezpogojno prehiteti, saj morebiti ciljata na moj pulover 8-) In res, šel sem direktno, po zračni liniji, kolikor so me muskelfibra polne noge nesle in na prvi otip sem vedel, da imam pravi pulover, tisti, ki sem ga gledal in meril v petek. In že sem bil na blagajni. Pred menoj sta bila mati in sin (on študentskih let) in mirno sta spustila nekaj čez 350.000,00 SIT za 4 kombinezone 8-O :O Kak računalnik dobiš za ta denar ... Medtem, ko mi je prijazna in nasmejana prodajalka odstranjevala še zadnje varnostne sponke na puloverju sem se ozrl naokrog -- po petih minutah odprte trgovine so bili že vsi na blagajni! Kot kaže (in bilo je za pričakovati) so bili vsi taktično pripravljeni na osvojitev svojih kosov tekstila :) Kabine za pomerjanje oblačil so bile popolnoma prazne :))

Ko sem opravil s tem, sem se napotil, bolj za šalo kot za res, proti Emporiumu na ogled jeansa. Samo preparkiranje kombija mi je vzelo 15 minut. Ob vstopu v trgovino pa sem že vedel, da tudi, če bi hotel kaj kupiti, bi čakal v vrsti najmanj kako uro -- blagajniški pult je bil zasut z oblekami. Sledil je obrat za 180° in domov >:D Dovlj razprodaj zame za letos -- razen na razprodajo računalniških komponent morda še pridem :D

Koliko vas je šlo danes navsezgodaj po teksitlne izdelke na razprodaje, koliko ste zapravili in koliko časa ste čakali v vrstah?
  • spremenil: iskra ()

Tomi ::

Saj je najbolj pametno, če greš prej pogledat. Jaz sem sicer bil bolj pameten, in sem opazil eno napako v večji slovenski veleblagovnici, tako da so mi obleko dali lepo na stran, in sem se samo sprehodil mimo gneče in vzel želeno.
metrodusa.blogspot.com

BigWhale ::

> Koliko vas je šlo danes navsezgodaj po teksitlne
> izdelke na razprodaje, koliko ste zapravili in koliko
> časa ste čakali v vrstah?

0, 0, 0

... bleeh pateticno naravnana potrosniska kultura...


350k za 4 kombinezone? torej 85k za enega? A je z zlatom izvezen? :P

Moje hlace so kostale celih 9k v hervisu al kje ze. Pa mi po celem dnevu valjanja po snegu (ucim se boardat) ne premocijo. 85 jurjev... ... najbrz ima vgrajen tv sprejemnik in GSM... (ce te zasuje plaz, da lahko poklices in med cakanjem na resevalce TV gledas....)

Ziga Dolhar ::

Ko gledam cene po slovenskih štacunah, se prav zamislim na dejstvom, da sem nemarno ceneno oblečen.
https://dolhar.si/

||_^_|| ::

Big: ne moreš primerjati enih hlač iz hervisa in elanovih.

para! ::

BigWhale, ja, cene profesionalnih smučarskih kompletov so res zasoljene. Enako velja za jahting. Goretex, windstopper material je drag. Zato tudi cena, zaradi materiala.
Death before dishonor!

BigWhale ::

> Big: ne moreš primerjati enih hlač iz hervisa in
> elanovih.

Zakaj ne, ce me grejejo in voda ne pride skozi in v njih nisem presvican?

A ne morem primerjat samo zato ker so od elana? Tako kot ne bi mogel primerjat obleke od armanija in medzimurskih trikotaz?

Fuj in fej snobizem...

:P

para! ::

BigWhale, gre se za material, beri moj post zgoraj.

LP
Death before dishonor!

Matwic ::

Samo kaj mi bo material, ce pa enako dobro nalogo opravljajo tudi popolnoma normalne hlace.

No ja Goretex je verjetno vreden svoje cene, samo v primeru hlac, bi pa rekel da brezveznmo dajati toliko vec samo za to, da se lahko potem na veliko hvalis katero firmo imas.

Pri vseh stvari je potrebno gledati na razmerje cene in kakovosti, no ja vsaj to je moje nacelo.

[SkA] ::

Nisem sicer šu na razprodaje,..mam pa komentar na tale prerekanje glede firm in cunj. Jaz bom tko reku. Kupim tist kar mi v oči pade in ponavad tudi gledam malo na znamko. Zakaj? Zato ker en pulover od XY znamke za 5k po prvem nošenju ne stoji več tako kot je stal v trgovini, se po parih mescih nošenja ves natrga, razvleče itd itd. Raje dam 20k za en dober pulover pa ga nosim potem 2 leti brez da bi se na njem kaj blazno poznalo nošenje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: [SkA] ()

Thrivial ::

>Raje dam 20k za en dober

Jaz imam pulover slovenskega proizvajalca, ki je po 4 letih zelo rednega nosenja(mi je najbolj pri srcu...) se vedno prakticno kot nov. Le vedeti moras kje kupovati in kje se ti ne splaca po nepotrebnem placevati zgolj znamk.

Za pulover sem dal 6 kSIT in je bil takrat tako pred casom, da so me vse sosolke, ki so redno hodile po nakupih v Avstrijo in Italijo, sprasevale kje sem ga dobil. :)

lp
:: Member of Eror Team ::

... and Eror Team is gone...

Zavo ::

Lahko še mi izvemo, od katerega proizvajalca je ta čudežni pulover?

Zavo ::

Big Whale:
A ne morem primerjat samo zato ker so od elana? Tako kot ne bi mogel primerjat obleke od armanija in medzimurskih trikotaz?

Fuj in fej snobizem...



Nekje si pisal, da voziš Clio-ta (se mi zdi). Zakaj ne voziš Jugota ali stoenke, če pa si noter enako suh in tudi zavije tja kamor volan obrneš.

Fuj in fej, ta dvojna merila...

moj_nick ::

Ah... pr goretexu plačaš samo ime. Jakna je pršla iz fabrke vredna nekaj tisoč tolarjev vključno s ceno goretexa. To je tko kt najboljši intelov procesor, ki pride iz fabrike za 20000 sit.

Razprodaje so kul, sam k zagledaš en kos oblačila (ki ti je seveda všeč), moraš vzet na probo tvojo številko in +/- 1 številko in potem kupiš tisto, ki ti je prava. Če to narediš v 5min si še počasen :D
110111001001010001010000

LuiIII ::

Se spomnim, ko sem pred leti (ko sem bil še študent in sem imel denar) dal za smučarsko jakno in hlače 120.000SIT. Morda se sliši čudno a mi ni žal. Hlače mi služijo poleg smučanja še za zimsko hojo v hribe (izolirani goretex), jakna je pa je tako topla, da jo nosim samo za smučanje ali pa takrat, ko je resnično mraz.
Danes seveda takega kompleta tudi pogledati ne morem. No pa saj mi ga ni treba.

Lui

sketch ::

Hm... jaz sem pa naredil napako, da nisem šel v oglede, ampak sem se odpravil kar direkt v nakupe.

Najprej ena ura prerivanja da sem primerjal malo cene po trgovinah, nato pa sem kupil smučarske hlače, jakno in vezi za bord. Vse skupaj nekje okoli 40ksit. Za bord bom pa denar dal Elanu, ki ima razprodaje začetek februarja - imajo eno tako lepotico, visoko 162 cm, mere 29-27-30, mmm... :D

Kar se pa tiče gužve... najbolj grozno je bilo v hervisu (vezi), 25m vrsta pred blagajno, prodajalke kot polži na prozacu (verjamem, da že lila vidijo od maljonov strank, a vseeno)... čakal sem ene 20-25 minut. A smo preživeli...

Veliko sreče vsem, ki se šele odpravljate na razprodaje... danes je bilo fanatično :\

lp
s.
Adapt and overcome.

Mihc ::

Tudi jaz sem bil prisoten v City Parku med odprtjem trgovine oziroma centra. In do kakšnega sklepa sem prišel! Mislil sem da sem jaz full zagret, ko sem tako zgodaj prišel, ampak ko pa sem videl da ene par folka teče v trgovino, hočem račt šprinta v trgovino8-O, sem se le odahnil, da nisem jaz tisti, ki je najbolj zagret. Se je pa splačalo, saj sem normalno parkiral, kavico popil, v miru šel nakupit in ko se je kolona avtomobilov valila v BTC, sem jaz že odhajal.:D
Pršparu sem pa za.....novih 512MB Rama! Je kar cool!:D

LP, Mihc
Življenje je lepo če ga živiš!Se splača!!

Myth ::

Sedaj ko so razprodaje , je najbolje, da si greš vse prej pogledat. Recimo jaz kupujem računalnik, in sedaj imam leto že izbor. Samo še cenejšo verzijo tega iščem in to ravno ko so razprodaje. Nakljucje? :D :D

Naj povem, da nisem vedel, da bodo razprodaje. Moja sluzba, sola in hobiji vzamejo veliko casa, da se komaj tu gor kaj napisem. :\

Bom pa seveda šel pogledat v Europark in City, kajti moram kupiti vsaj del nove garderobe, namreč stil si spreminjam... Torej se veselim veselih uric zapravlanja na razprodajah. :D

Glede znamk, ce das kaj nase in ne mislim samo na imiđ. Vazno je tudi material, s katerim npr. Elan , Northland, Goretex delajo to. Saj oni vedo zakaj imajo tako drago, seveda zaradi materiala ki bi naj bil boljši. Da se prerekate zaradi svoji mislih, d00h. Zamislite se malo. :\

Pa en lp
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

BigWhale ::

> Nekje si pisal, da voziš Clio-ta (se mi zdi). Zakaj ne voziš Jugota ali
> stoenke, če pa si noter enako suh in tudi zavije tja kamor volan obrneš.

Ah ne.. vozim skodo fabio, karavana... Narobe si prebral... Ko sem kupoval avto sem kupil najcenejsega karavana! Ne bos verjel.

> Fuj in fej, ta dvojna merila...

Moras se prepricat preden obsojas... :P

perci ::

Najcenejše ni vedno "najcenejše".

Vikking ::

na razprodaje hodim proti koncu, pa grem mal pogledat če še kej ostane, če ne ostane kej pametnega se tko ne sekiram nč, kr tko kupujem stvari čez cel let, vsakič po nekaj... in če se v 11 mesecih skeširam za 90 čukuzgleda manj kot pa tisti ki se na razporadaji za isto število stvari vendar jih dobi ceneje v enem dnevu skešira za 50čuku... sm pa v hervisu ugotovil, da doskrat dajo na stran robo, če greš kak dan pred razprodajo v trgovino pogledat... pa podmažeš trgovko z kakim jurčkom al pa dva... pa potem namesto 10čuku profititraš pač 8čuku, kr si dal trgovki 2 čuka da ti je dala na stran.

iskra ::

Lani ob istem času je en kolega u Ljubljani u interšportu dal prodajalki jurja da mu da na stran ene hlače in dve majici. Ko je prišel na razprodajo pa ta prodajalka ni delala in njene kolegice so vestno dale cunje nazaj na mesto >:D Tako je dobil samo še hlače, ostalo je šlo :D

Thrivial ::

BigWhale: najcenejsi karavani so stare Lade, ki jih dobis za 50 kSIT. Iz tocke A do B bos suh prisel prav tako kot v Fabii karavan, s priblizno 30x manj stroski. Pa se vec veselja na snegu bos imel. ;-)

lp
:: Member of Eror Team ::

... and Eror Team is gone...

BigWhale ::

Thrivial, ja... s to razliko, da ce se zaletim s skodo, se mi odpre airbag... :P

Starih avtomobilov ne kupujem, pa ne zato, ker bi hotel bit fancy in imeti nov avto ampak predvsem zato, ker imam ene par kolegov ki se ukvarjajo s preprodajo starih avtomobilov... Pa raje noces vedet kaj se dogaja s temi avtomobili :P Nakup starega avtomobila je redko upravicljiv, se posebaj pa tako starega kot ti predlagas... :)

In ce mi najdes avto za 50k sit, ki mi bo meni in moji druzini nudil toliko varnosti kot sedanji avto, ga takoj kupim... No ja... Pogoj je jasno, da se peljes... ;>


Mater, poln predsodkov sem do starih avtomobilov... sram me bodi...

;>

mateyyy ::

Zgoraj je nekdo napisal, da si rajsi kupi pulover za 20k, jaz pa rajsi vsake 3-4 mesce kupim pulover za 5k. Se mi zdi to kar v redu, ker sem 4x letno nov, pa če se pulover strga mi vseeno ni tako hudo, kot bi mi bilo za 20 jurjev.
lp

DavidJ ::

Uh, sami Ljubljancani. V centru mestnega jedra v Celju je bilo zjutraj tako veselo, kot že dolgo ne. Jest si oblacila in obuvala kupujem le na razprodajah. Niti nisem prevec izbircen glede znamk, vendar raje dam malo več za kvalitetnejšo robo kot pa večkrat po malem za manj kvalitetno, saj se navadno izide tako, da je cenejša roba na daljši rok dražja. Prav dobr se počutiš, ko vidiš 4 leta stare najkice, ki še povsem služijo.

Treba si bo pogledat pojem 'diskriminacija cen' in ga uporabit sebi v prid. >:D
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

Ziga Dolhar ::

davids, aplikacija poznavanja diskriminacije cen name vpliva tako, da še nisem kupil "kosa obleke" v Sloveniji. Moja mati v zadnjih 20 letih verjetno prav tako ne.

p.s.: za dosegovanje takega obnašanja ni potrebno izvajat golomaznih tržnih analiz ... ;)
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

gappee ::

Jst sm včer bordersko opremo kupoval v gigasportu pa hervisu, pa se mi niti ni zdela TAKA gužva. Sj smo čakal 30min pred blagajno...:)

Aja no, dobil sm povprečn 40% cenej stvari.

Thrivial ::

>Mater, poln predsodkov sem do starih avtomobilov... sram me bodi...

Ne poln predsodkov si do sportne opreme visokega ranga.

S tvojimi smucarskimi hlacami za 10 kSIT in bundo za 15 kSIT bos na turni smuki pri -30°C priblizno tako nebogljen kot z avtom za 50 kSIT v veriznem trcenju.

In ce smo ze pri karavanih - zaradi izgube vrednosti je precej bolj smotrn nakup recimo 5 let star Mondeo karavan - je cenejsi, bolj udoben, bolj prostoren in - bolj varen!

lp
:: Member of Eror Team ::

... and Eror Team is gone...

BigWhale ::

Nikoli ne bom turno smucal pri -30 ;> Ponavadi ne lazim na hribe na katere ne mores prit z avtom, se najmanj pa pozimi ;)

Tudi Elanova bunda in hlace ti ne garantirajo, da ne bos nebogljen pri -30. ;) Ce pa kupis 5 let starega mondea, pa vprasanje ce bos bolj varen. Po 10Mm ti lahko bremze stran padejo, ker ne ves kaj je nekdo pred tabo delal s tistim avtom. Pri novem imas vsaj proizvajlca, ki ti daje neko garancijo... :)

Zdej pa dovolj o tem....

Zlatko1 ::

Tudi nova Škoda ti ne garantira, da boš ostal cel v verižnem trčenju!

BigWhale ::

Ampak ti garantira, da bos dobil nov menjalnik, ce ti sred ceste ven pade.. :) Razlika je ocitna.

Thrivial ::

BigWhale...

No, ko bos zacel po servisih uveljavljati garancijo, bos pa lahko napisal se besedo ali dve o napornosti tega pocetja.

Rabljen avto je v bistvu najboljsi nakup. Po dolocenem casu se namrec pokaze vecina napak in jih moras samo opaziti. Se vedno imas moznosti nizati ceno ali pa oditi pogledat drug avto. Pri novem avtomobilu pa dobis kljuc v roke in ce imas sreco je vse v redu, ce ne, pa diplomiras iz vecurnega tezenja predstavnikom firme glede garancije.

>Tudi Elanova bunda in hlace ti ne garantirajo, da ne bos nebogljen pri -30.

Tocno to garantirajo. Zato se pa tudi prodajajo po ceni, kakrsna je.

lp
:: Member of Eror Team ::

... and Eror Team is gone...

BlackHole ::

Je pa zanimivo, da nihče ni omenil cen. Sem upal malo na to. Namreč, verjetno ne povsod, cene nekaterih artiklov tik pred razprodajami dvignejo, na dan razprodaj pa raja:8-O uhh, kako ugodna cena, kako so znižali!!!. Jaz sem
lani tik pred rzaprodajami v Celju (Hervis) kupil smuči Fisher vc350, vezi in smučarske čevlje. Na vseh artiklih je že pisalo kakšna bo cena naslednji dan na razprodaji in pa trenutna cena. In ker je bil xx% popust na mislim da gotovino, sem ugotovil da se mi bolj splača kupit pred razprodajo, kot na razprodaji. Na koncu sem profitiral kake 4-5 k SIT. Ni ne vem kaj, ampak hoče rečt, da te razprodaje so lahko velik strup, če ne paziš in najbolje je, da imaš artikle in njihove cene nagledane, če že kupuješ na razprodajah zaradi nižjih cen.

Zavo ::

Pravkar sem prišel iz Hervisa v MB! Svinjarija kaj delajo!

Prejšnji petek sem si tam kupil Pancerje za 39.990,00, smuči, avtomate, kombinezon...za nekje 180.000,00 Sit!
Iz radovednosti sem danes šel gledat koliko stanejo te zadeve, če jih še sploh imajo!

Poslušajte foro, na istih Nordica pancerjih je znižana cena 39.990,00, nad njo pa napisana in prečrtana 52.990,00 Sit. Ostalega sploh nisem šel potem več gledat, ker je kretenski folk grabil po policah, kot da je vse zastonj!

LuiIII ::

Zavo, to je za inšpektorijat!

Lui

TribesMan ::

Točno tako! Zato pa je pametno it en dan al pa dva prej mal okoli pogledat kako cene stojijo... Kar se tiče manjših trgovinic so še kar fer, kakšne večje športne pa nategujejo kot pri norcih... 2 primera...

Giga Sport BTC... v petek je šel fotr mal pogledat in je našel eno vetovko cena je bla 15.990SIT... Ker se mu je zadeva dopadla, in je upal da bo na razprodaji še kaj cenejša je šel v ponedeljek že pred službo v trgovino da bi jo vzel, tam pa presenečenje. Redna cena je bila označena kot 39.990SIT "znižana" za 60% in "cena v akciji" 15.996SIT...

Hervis City Park... kolega je že pred znižanjem gledal smuči Atomic SL.9 (tekmovalna smučka) cena skupaj z avtomati je bila 110.000SIT (prodajale so se kot komplet in to ni bila kakšna akcija, posebej samo smučk nisi mogel dobiti, vsaj v hervisu ne), gre v ponedeljek iskat cena "znižana" na 80.000SIT, seveda brez avtomatov.... slednji so stali še 25.000SIT tako da je ob obljubljenih 30% profitiral slabih 5%....

Kriminal!Kdo ve kako je kaj z prijavljanjem takih svinjarij? Ker pomojem je tega ogromno... Tudi ko sem šel sam kupovati obleko 14dni nazaj in sem šel v ponedeljek malo pofirbcat po akcijah sem opazil da se veliko stvari ki sem jih kupil sedaj prodaja v "akciji" za isto ceno kot pred posezonskimi "znižanji"... Ah ja... sam da je folk srečen.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Tic ::

Pa prijavite kršenje oz okolprinašanje potrošnikov. Verjemite, bodo samo enkrat plačal ;))
persona civitas ;>

Ziga Dolhar ::

Okej, vidim, da kljub vsemu moja oprema ni preveč "cenena", le v Sloveniji je precej višja. Primer:

smučarske hlače, v Sloveniji je razprodajna cena trikrat tolikšna, kolikor je v Celovcu, v C&A "redna", neznižana cena.

Še dobro, da sem Goren'c.
https://dolhar.si/


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup smučarske opreme

Oddelek: Šport
283780 (642) JanezH
»

Outdoor oblačila (planinarjenje, tek v naravi) (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5213460 (2250) gruntfürmich
»

Moja izkušnja z bundo maier sports za cca 100 EUR (s popustom)

Oddelek: Loža
334862 (3555) The Player
»

razočaran nad Maya Maya "kvaliteto"

Oddelek: Loža
3414373 (12469) T0RN4D0
»

Najstarejši kos oblačila

Oddelek: Loža
222475 (1545) vasquez

Več podobnih tem