Forum » Omrežja in internet » IP-telefoni
IP-telefoni
Domenes ::
Pozdravljeni,
sem precej novice kar se tiče računalništva in imam eno vprašanje v zvezi z IP-telefoni.
Zadnjič sem se na enem tujem TV-ju videl oglas za IP-telefone, kao da ful pocenijo klice v mednarodnem prometu. Me zanima po kakšnem principu delujejo, koliko se resnično da prihranit novcev (koliko stanejo ti telefoni, a je kakšna naročnina, koliko so "impulzi", itd.), pa kakšne zahteve so glede linij in ostalega hardwara. Kakšen ekspert tukaj?
No, zaenkrat hvala, pa srečnega in zdravega vsem!
sem precej novice kar se tiče računalništva in imam eno vprašanje v zvezi z IP-telefoni.
Zadnjič sem se na enem tujem TV-ju videl oglas za IP-telefone, kao da ful pocenijo klice v mednarodnem prometu. Me zanima po kakšnem principu delujejo, koliko se resnično da prihranit novcev (koliko stanejo ti telefoni, a je kakšna naročnina, koliko so "impulzi", itd.), pa kakšne zahteve so glede linij in ostalega hardwara. Kakšen ekspert tukaj?
No, zaenkrat hvala, pa srečnega in zdravega vsem!
Aspirinix ::
Kolikor se jaz spomnim je teorije takšna:
Tvoj tepefon se poveže do tvojegta ISP ponudnika in pri tem dobi svoj IP. Računalniki že dolgo omogočajo voice-chat, ne?
Samo, v tem primeru imaš pač voice-chat na zahtevo.
Lahko stvar realiziraš tudi telefona ampak kar s svojim pcjem.
Tvoj tepefon se poveže do tvojegta ISP ponudnika in pri tem dobi svoj IP. Računalniki že dolgo omogočajo voice-chat, ne?
Samo, v tem primeru imaš pač voice-chat na zahtevo.
Lahko stvar realiziraš tudi telefona ampak kar s svojim pcjem.
madmitch ::
V sloveniji je kar nekaj ponudnikov te zadeve, vendar ti iz izkušenj povem, da prihranek ni primerljiv s kvaliteto, poleg tega so pogovori v določene države (ne EU in USA) celo dražji, kot pri telekomu.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Android Skype ne sprejema sporočil sprotiOddelek: Mobilne tehnologije | 1096 (963) | mojsterleo |
» | Microsoft prebira vaša Skype sporočila (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Varnost | 40577 (32944) | enadvatri |
» | Dajanje komand v Unreal Tornamentu prek mikrofonaOddelek: Igre | 942 (823) | jedateruk |
» | Voice chatOddelek: Igre | 1292 (1142) | gruntar |
» | Pogovarjanje preko mrežeOddelek: Programska oprema | 2160 (1915) | snow |