» »

LCD zaslončki pri nizkih temperaturah

LCD zaslončki pri nizkih temperaturah

salesky ::

Mene pa zanima kolk je nevarno met GSM telefon z LCD zaslonom pozimi na mrazu recimo -5 stopin in manj..

Nekje sm bral da lahko zmrzne in poči ekran.

LP
  • spremenil: Tomi ()

Tero ::

Jah ponavadi LCD zaslončkom ni všeč bolj visoka temperatura kot nizka(se pokažajo razne "čudne stvari"). To pa se mi malo čudno zdi da bi ker LCD počil?? Mogoče če kaka vlaga not pride in pol nastane led.:)
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

salesky ::

Ne, jst sm slišal od enega ki je dal Avtoradio z LCD zaslonckom u skrinjo zarad neke fore (baje da se potem neka koda odklene) in ga je mel noter preveč časa in ko ga je dal vn je bil fuč. LCD zaslon je pocu in tudi drugo je slo u ku*** baje.

Upam da nebom kdaj ko bom hodu po mrazu potegnil vn telefonček in zagledal čudn prizor na mojmu ekrančku. >:D >:D

Azrael ::

LCD ne bo počil od mraza, če ni zraven (zmrznjene) vlage. Če pa greš s telefonom iz mrzlega v topel prostor in spet v mrzlega, kjer zmrzuje se pa to lahko zgodi zaradi kondenza, ki zmrzne. Večina LCD zaslončkov v GSM poči zaradi udarcev. Pozimi, ko je zaradi mraza plastika ohišja bolj trda, kot prožna, je pa občutljivost zaslončka na udarce še malo večja.

Tisti avto radio pa ali je bil v "zašvasani" PVC vrečki ? Če ni bil in če se ga je vmes še malo vzelo iz zamrzovalnika, da se vidi, če je dovolj zmrznjen, potem se je zgodilo točno to kar so hoteli dobiti: nov radio. Isto se zgodi, tudi če je bil v vrečki in prehitro odprt, še preden se ogreje na sobno temperaturo.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

salesky ::

Ti, nevem kako je bil radio u zrmrzovalniku. :D Mogoče je res tako kot si ti reku. No upam da meni nebo šou u ku*** LCD. Ga bom crtal kje na toplem cel čas:D :D

TribesMan ::

To da so radie dajal v zmrzovalnik, je že stara fora. Zadeva je delovala na nekatirih starejših Blaupunktovih radijih. Če si ga pustil nekaj dni v zmrzovalniku, se je tovarniški nastavljena koda za zaščito izbrisala in nastavila n 0000. Blaupunkt je kasneje zadevo popravil tako da se je to dalo odklenit na redkih serijah. Sam to je blo 10 let nazaj.

Kar se pa tiče LCDjev, pa ni bojazni da bi ti počil na mrazu, vsaj v sloveniji takega mraza še en čas ne bo... Je pa res da kristali postanejo malo bolj lenobni, če so na mrazu...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Cocman ::

Stvar je taka da LCD zasloni zelo dobro prenašajo nizke temperature, vendar pa je stranski učinek zamegljenost in slaba berljivost zaslona


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Iphone 6 prazna baterija ob nizkih temperaturah - Apple ne prizna napake (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
9416248 (12929) next3steps
»

PC na podstrešju? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
526689 (4913) MadMax
»

izdelava avtomatske klime v avtu

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
345253 (3974) korenje_ver2
»

LCD zaslonček

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
91680 (1450) Moravče
»

Mini LCD zaslon

Oddelek: Kaj kupiti
51138 (1046) ReBi

Več podobnih tem