» »

Nov procesor pomeni le težave

Nov procesor pomeni le težave

XsenO ::

Torej sem se odločil, da bom za mojo MSI 745 Ultra nabavu novi procesor, tako je odločitev padla na Athlona 2400+ XP (box izvedba). Odstranim star proc in lepo položim novega s svojim hladilnikom in zaženem mašino s samo grafično noter da vidim če so temperature na mestu. Dela vse lepo in BP pridem v winse, tako se odločim še ostale naprave priklujučit(DVD-RW,disketnik,zvočno in mrežno). Toda ko pritisnem gumb za vklop samo zavoham smrad po zažganem (takoj panika). Odprem pokrov izmečen vse ven razen proc, ram in grafično, na srečo se stvar zalaufa kot da ni bilo nič. Nato začnem počasi dodajat naprave (diska in DVD) in se zažene lepo, nato pa dodam duisketnik in stvar se sploh ne vkluči, ga izključim in dela spet vse lepo. Priključim še zvočno in mrežno (disketnik pustim izključen). Lepo pridem v winse in vsa vesel poženem 3dmark01 enih 5-krat da vidim rezultate (9782) in da preizkusim stabilnost in temperaturo pri obremenitvi (MBM5 mi da da je max dosežena temp 54-56). Nato se odločim da si bom vzel malo počitka, tako grem malo špilat en špil, kateri lepo laufa nekaj cajta nato pa kr naekrat tema, PC se sam od sebe izključi(spet panika), ne uspe mi zagnat zato menjam trenutni 300W napajalc z enim 230W in zaženem in pridem do winsov sam sem pol raje izkjučil da se še kaj ne zgodi.

Upam v pomoč

P.S. sem opazil da se ventilator na mojem GF4200Ti Siluro ventilator ne vrti je to normalno?
1 + 1 = 1

Dead_Eye ::

P.S. sem opazil da se ventilator na mojem GF4200Ti Siluro ventilator ne vrti je to normalno?

ne, ni normalno - verjetno je zmrznilo prav zaradi tega...

pa poglej še temp. CPU ko igraš igre, samo če dela 3D mark... po mojem ni kriv proc. če ti je šel napajalnik bi bilo pametno kupit nekaj močnejšega/kvalitetnejšega
The one and only

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Dead_Eye ()

msmiha ::

Napajalni je mal švoh za tako mašino če je noname. Jaz mam isto plato in pa 1700+ @ 2400+ pa mam problem da se mi računalnik resetira kar na lepem. Sam pri meni je kriv napajalnik, ker je samo 250W pa še neki noname je. Drugače pa še nisem videl da bi se diketnik kar na lepem skuro. Jaz ga sicer niti nimam, ker je že odslužil svoj ero. Drugače pa poglej mal kable od starega napajalnika če niso, kje prekinjeni al pa podatkovni kabel za disketnik.
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

Toda a nebi smel bit 300W dovolj?

Glede grafična, a ni da če se preveč segreva da ti ponavadi le zamrzne ne pa da se računanik kar na lepem izklopi?
1 + 1 = 1

Hmmmm torej a kdo ve razlog da mi ventilator na grafični ne dela(ne vem če je delal prej)
1 + 1 = 1

ElectricMan ::

ja razlogi so veliko, zakaj ne bi delalo ventilator. Verjetno je ventilator hin. Preveri, če se da, napetost na ventilatorju. Če ima še garancijo ga lepo nesi nazaj.

Zdej sem probal ga mal s prstom zavrtet pa se je lepo sam začel premikat
1 + 1 = 1

moondogy ::

tole more bit napajalnik! zato kr to dela z ventilatorjem k je premau moči d bi se zagnau! lahk pa d je tut kak kontakt na grafični neki tazga (tole govorim tko, ugibam po logiki)...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Priklop napajalnika

Oddelek: Strojna oprema
4714120 (13509) pol3ni
»

Kakšen računalnik imate pa vi? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
18716807 (8846) Vlad Tepeš
»

(Ne)normalno segrevanje procesorja?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
232303 (1827) BlackHole
»

Grafična se pregreva

Oddelek: Pomoč in nasveti
161787 (1545) kanabis
»

Kako iz 250W napajalnika...