» »

Barton 2600+ Zaklenjen?

Barton 2600+ Zaklenjen?

Stayerc ::

Lastim si Bartona 2600+ ter Abit NF7-S in danes sem poskusil malo naviti procesor. Ce poskusam spreminjat mnozilnik se mi po tem, ko shranim nastavitve monitor sploh noce prizgat. Pomaga samo Clear Cmos na maticni plosci. Tudi, ce visam FSB (gre za 2mhz zvisat vec pa ne) se mi dogaja isto - monitor se ne prizge.
A to pomeni, da sem tak nesrecnik, da sem naletel na zaklenjenega 2600+ Bartona? Lastim si ga 4 dni. A se ni govorilo, da so samo 2500+ Bartoni zaklenjeni?

Lp

c3R4R ::

Koker jst doživljam navijanje procov, ni noben AMD proc zaklenjen na nFroce2 čipovju.nForce2 čipovje ti ga kvečjemu odklene in ne zaklene. Mogoče ti zmrzne pri navijanju FSBja zaradi ramov. Katere pa imaš? Na koliko si pa dvignil množilnik?

BTW: Upam, da si prebral ČLANKE!!!:)
Zaradi neurij imajo hrasti globje korenine.

Stayerc ::

Ram je Samsung 333 in mislim, da tukaj ni tezava. Jaz sem hotel mnozilnik zmanjsat in se mi ze tukaj zatakne. Ko zmanjšam ali povecam mnozilnik se mi monitor sploh ne prizhe vec in tukaj je moja tezava. Ce pa na defoult multiplajerju zvisujem FSB mi ga zvisa samo za 2mhz, kar je vec se mi zopet monitor ne prizge. Zdaj me pa zanima ali je mozno, da mene zajebava napajalnik, ker je samo 250W? Ampak, ce bi me zajebaval napajalnik potem bi mi moralo it zmanjsat mnozilnik, vsaj po moji logiki...



Lp

Tilen ::

napajalnik je pomoje preslab lahko pa tut zdaj probas zvisat voltazo v biosu iz defaulta in vidis kaj bo

Stayerc ::

Če je napajalnik slab, potem bi moralo it množilnik zmanjšat. Ali se motim? Ker meni ne gre ne zmanjaš ne zvišat :8)

Lp

zile ::

Zaklenjeni so. Jest sem dobu 2400+ Xp-ja zaklenjega. Mogoče nadgradnja biosa ?

Stayerc ::

Sem nadgradil bios....isto sranje. Še vedno ne gre zmanjšat množilnika. Zdaj bom si še sposodil močnejši napajalnik, da vidim kaj bo.

Lp

Oblivion ::

Tudi moj Barton 2800+ ne pusti spreminjat mnozilnika oz. ga lahko spreminjam sam ne reagira. Samo FSB mi uposteva. Plata Abit NF7-S rev. 2.0! Na prejsnjem Bartonu 2500+ sm pa lahko delal karkoli.

Tarzan ::

Po novem so vsi bartoni zaklenjeni. Zaklepati so jih začeli nekje med tednom 39 in 42, kot sem obveščen novejših odklenjenih več ni.

Sydk ::

sranje pa ravno sedaj ko sem hotel po kakega bartoncka, zdaj pa tko?!:|
kot je nekdo bekoč že tukaj izjavil : AMD sam sebi jamo koplje:D

jest10 ::

Tudi če je zaklenjen. 2500+ ima še vedno skoraj garantiran 200MHz FSB, z boljšim hlajenjem pa še več.
Res je pa konec sanj o 230+MHz FSB;((

Tilen ::

kaj pa z odklepanjem?

morphling1 ::

Jaz sem probal Barton 2600+ 40 teden, pa je bil čisto lepo odklenjen.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Dr_M ::

jao..ful je pa tezko povezat tistih 5 pinov...sej so bli do tbredov uglavnem usi AMDji zaklenjeni, pa folk ni tok joku kot zdej.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Tarzan ::

Dr_M, ne bit preveč pameten. Se ti zdi da ljudje niso probali?
Pri teh procesorjih ne pomaga noben (zaenkrat znan) wire trik, ne pomaga povezovanje mostičkov in nobena dosedaj uporabna metoda. Izgleda, kot da bi bili mostički fizično ločeni od ostalega dela procesorja. Bomo videli, upam, da bo nekomu uspelo razbiti to zaščito.

Sprva so bili zaklenjeni povečini samo bartoni 2500+, v naslednjih nekaj tednih pa se je "kuga" razširila tudi na hitrejše modele. Trenutno baje ni več procesorjev, ki bi bili odklenjeni. BAJE!, verjetno iz kakšne tovarne še vedno prihajajo kakšni odklenjeni procesorji, vendar verjetno višjih PR (2800+, 3000+).

Treba vprašat nekoga bolj pri koritu

Dr_M ::

Tarzan: mal pazi kako govoris, da ne bo kej hudga.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Tarzan ::

Samo pravim, da ti malo bolj pomisli preden praviš, da je enostavno odkleniti procesor s povezovanjem mostičkov. To z novimi procesorji ni več možno, pa če si odklenil prej tisoč Palominov.

pingec ::

zakaj amd pol ne prekrije kr mostickov?
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

Tarzan ::

Izgleda da so takoj ko pridejo iz tovarne v Maleziji še vedno odklenjeni in jih potem z naznanim postopkom zaklenejo. Drugače so pa z novim PCB dodali še za vsak mostiček po par zlatih "pikic", ki sploh niso povezane z ničemer in so gor samo zato, da so nekolike zmedle ljudi. Verjetno se zdi AMDju brez veze spreminjati PCB še enkrat, kaj pa jaz vem. Bolj bedno se mi zdi, da bodo zaklepali tudi Athlone 64, ki imajo heatspreader, tako da jih proizvajalci ne morejo enostavno zmodificirati in prodajati po višjih cenah. AMD se verjetno sploh ne zaveda, da so ga zadnja leta pri življenju držali predvsem navdušeni overclockerji. ahhh, akj čmo:|

Spajky ::

Baje so vsi s IHS še vedno odklenjeni! 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

DjTonic ::

Tisti A64 z IHS so nareti tak, da se jim ne da zvišati pomnoževalnika znižaš pa ga lahko. Vsaj tak sem zasledil na netu. Npr A64 3200+ 10x200 pol pa daš lahko npr 9x 220, itd

Stayerc ::

Danes verjetno dobim napajalnik, da stestiram. Potem porocam kaj je bilo narobe.

Lp

Stayerc ::

Evo kriv ni bil napajalnik ampak rami. Sem mislil, da sem imel samsunge 333 pa niso bli, ampak PC2100 ;(( Zdaj sem kupil 2x256 corasir ram v akciji, ki jo imajo v JAE in mi gre FSB maksimalno do 200. Kar je več se monitor ne prižge. ne pomaga niti povečanje štroma na ramih. Zanima me še kako naj nastavim timinge na teh ramih? Ko jih nastavim na optimalno, a je možno, da bom lahko povišal še FSB?
In še nekaj... nikakor mi nočejo delati rami v dual načinu. Tudi, če dam samo en ram v slot 3 mi sploh noče prižgat monitorja. A je to kriv ram? Sam sumim, da je z plato nekaj narobe. Ko dam oba rama v slot1 in 2 deluje vse normalno. Poskusil sem že vse načine, da bi dual delal in ni uspeha. Poskusil sem že oba rama v slotu 3 in je loterija včasih se prižge, včasih pa ne.
No moj Barton 2600+ laufa sedaj na 11,5 x 200 stabilno 100% obremenjen (F@H) pri 54 stopinjah z sk7 in 80 mm ventilatorjem.


Lp

orka ::

No moj Barton 2600+ laufa sedaj na 11,5 x 200 stabilno 100% obremenjen (F@H) pri 54 stopinjah z sk7 in 80 mm ventilatorjem.

Mam abit nf7-s, barton 2600+, ram corsair 512 MB, pa mi laufa na 12,0x in se mi zdi na 166 FSB STABILNO

Tilen ::

stayerc jaz sm danes hotel si narocit prek neta... 512 corsair pa nekak ne gre ne ..... k odam stuff v kosarico napise da mam 0 sit vsega skup :}

Tilen ::

pri JAE:..

Stayerc ::

Rexi: meni tudi ni delala spletna stran in sem preko maila naročil. Če pa misliš navijat pa ta ram se mi zdi ni preveč dober. Ne gre mi preko 200. Mislim, da mi šteka ram, ker ko pridem v windowse mi po 5 minutah vse frizne. Če ima kdo drug kakšen predlog kaj bi blo narobe naj pove. Naj povem še da mi z timingi 7 2 2 2,5 ne dela niti z 11 2 2 2,5. Vedno moram imeti tam, ko sta dojki številko 3 pol dela.
V bistvu sploh nimam pojma kakšni so najboljši timingi za rame.


Lp

Tilen ::

jaz sm pa mislil da bi bil tole super nakup. ktero plato pa maš? pa kaksno hlajenje?

Stayerc ::

Jaz imam ABIT NF7-S, barton 2600+ navitega na 11,5 x 200, če dam FSB več kot 200 mašina ni stabilna in čez nekaj časa zmrzne. Hladilnik je SK-7 z YS tech ventilatorjem 80mm. Rami so 2x256 corsair DDR400. Temperatura pri full loadu je od 52 do 55 stopinj. Zdaj še moram ugotovit kaj me bremza. A kdo ve kaj je narobe če mašina zmrzuje, ko navijam? Ram ali Procesor. Ali naj čipsetu tudi dvigujem napetost? Ker do sedaj sem dvigoval napetost samo ramu in procesorju in ni bilo nič boljše.


Lp

Zheegec ::

Pri višjih FSBjih je ravno VDD problem, zato kar lepo čipsetu povečuj napetost. Druga možnost je napajalnik - prenizke napetosti linij.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

gamer ::

če ta ram ni xms (se pravi navadn corsair, za 10k) pol je verjetno kriv ram, probi kakšn mem test pognat, če pa bi si rad prišparal veliko živcev pa zadevo (kišto) nesi v jae in reci da neki ne dela>:D

Stayerc ::

Verjetno ni kriv ram. Zdaj sem navil na 11,5 x 205. Napetosti sem povišal na procesorju, ker prej mi F@H ni delal stabilno. Zdaj mi vse lepo dela. Ampak zdaj imam nov problem. Procesor se mi greje full. Pri sobni temperaturi 23 stopinj se mi procesor greje na 58 stopinj pri 100% obremenitvi.
Kolk so še varne temperature za tega bartona? Ali naj malo odvijem procesor?

Lp


P.S.
Množilnika žal ne morem spreminjat, ker je procesor zaklenjen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Stayerc ()

boštjan ::

sam mam 214X11 in napetost cpu je 1,84 V in mam 60 stopinj pi 100% obremenitvi,hladim z sk7 in ystech ventom
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: boštjan ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Baza AMD-jevih steppingov (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Navijanje
20342834 (15618) peter_ki
»

Navijanje BARTONA (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Navijanje
1016364 (4555) Pyr0Beast
»

barton 2600+ (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
584643 (3387) SepoX
»

Abit AN7, AMD Barton 2600+, RAM INFINEON DDR400 CL3 problem pri navitju..

Oddelek: Navijanje
292037 (1609) boštjan
»

Do koliko dvignit napetost procesorja

Oddelek: Navijanje
221159 (877) MaKjaVelli

Več podobnih tem