Forum » Programska oprema » Micro DVD vs. Windows media player
Micro DVD vs. Windows media player
MaverickT ::
Danes sem naredil primerjalni test Micro DVD-ja in Windows media player-ja. Mašina: Celeronc 300MHz @ 451 :), 64 Mb-ram-a grafikulja Riva TNT 32-mb. Disk 5400 obratov. Kot se za Slo-techerja spodobi maksimalmo optimiziran. Konfiguracija je ravno prava za testiranje filmskih programov
Danes sem si hotel ogledati film (gone in 60 seconds) v div-x formatu. Sem poizkusil v Windows meda player-ju. Nato sem poizkusil še v Micro DVD. Rezultati:
Win MP: Zvok je zaostajal za sliko, v akcijskih prizorih slika "šteka", ni podpore za podnapise. Skratka filma sploh nisem hotel več gledat.
Micro DVD: Zvok in slika sta časovno vsklajena, v akcijskih prizorih je slika tekoča, poleg tega je spodaj vključeval še podnapise (ang), ki jih Win MP še podpira ne. Gledanje filma je postalo pravi užitek!
Zaključek: Win MP je pogorel na celi črti: ne podpira podnapisov, zvok in slika nista usklajena, slika se v zahtevnejših prizrih zatika. Micro DVD je ravno nasprotje. Se pravi, vsi ki imate Windows MP 7.0 dol z njim in gor dajte Micro DVD. Priporočam!
Ima se kdo kakšne komentarje?
Danes sem si hotel ogledati film (gone in 60 seconds) v div-x formatu. Sem poizkusil v Windows meda player-ju. Nato sem poizkusil še v Micro DVD. Rezultati:
Win MP: Zvok je zaostajal za sliko, v akcijskih prizorih slika "šteka", ni podpore za podnapise. Skratka filma sploh nisem hotel več gledat.
Micro DVD: Zvok in slika sta časovno vsklajena, v akcijskih prizorih je slika tekoča, poleg tega je spodaj vključeval še podnapise (ang), ki jih Win MP še podpira ne. Gledanje filma je postalo pravi užitek!
Zaključek: Win MP je pogorel na celi črti: ne podpira podnapisov, zvok in slika nista usklajena, slika se v zahtevnejših prizrih zatika. Micro DVD je ravno nasprotje. Se pravi, vsi ki imate Windows MP 7.0 dol z njim in gor dajte Micro DVD. Priporočam!
Ima se kdo kakšne komentarje?
JLP ::
Ja sej je še WMP 6.4 bol k pa 7. Seveda je pa microDVD itak velik bol od obeh.
Live long and prosper!
PaJo ::
JA to je ze dolgo znano da v media playwrju 8 ne delajo vredu divx-i, zal, zato kaksen drugi player treba uporabit
Aja.. Kaj pa BSPlayer si tudi sprobal, meni se ta bolj dopade
Aja.. Kaj pa BSPlayer si tudi sprobal, meni se ta bolj dopade
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
MaverickT ::
Dejte še vi kej primerjat z Win Media playerjom. Pa poročajte. Boste vidl kako gre. Verjetno pa boste ugotovil, da je Win MP slabši od vašega najbol dopadajočega predvajalnika
PRiMoZ- ::
Men se zdi MicroDVD zelo dober, filmi laufajo super, lahko jih raztegneš čez cel zaslon, tako kot DVD(rezanje v 4:3), podpira podnapise in super pač. Win med. playerja sploh ne rabiš za DiVXe.
ABX ::
Jaz imam Win MP 6.4 kateri mi teče hitreje od MicroDVD. Uporabljam pa MicroDVD zaradi podnapisov.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
zile ::
Hmm ja
Podnapisi v WMP7 ali 6,4 delajo.
Kako je pa drugo vprašanje. Najprej morš .srt file iz voba konvertirat v .smi format (ki ga WMP prepozna), potem pa v WMP samo vklopiš captions. Slika je tako v VMP in Micro DVD neprimerno boljša od kšnega BSPlaya.
Podnapisi v WMP7 ali 6,4 delajo.
Kako je pa drugo vprašanje. Najprej morš .srt file iz voba konvertirat v .smi format (ki ga WMP prepozna), potem pa v WMP samo vklopiš captions. Slika je tako v VMP in Micro DVD neprimerno boljša od kšnega BSPlaya.
Fella ::
Zile imaš prav! V BS je slka veliko slabša od npr. slike v Windows MP. Se to da na kakšen način odpraviti?
P.S. Meni Micro DVD, ko zaženem film, po nekaj sekundah zmrzne. Ve kdo zakaj?
P.S. Meni Micro DVD, ko zaženem film, po nekaj sekundah zmrzne. Ve kdo zakaj?
Eagle ::
Jaz se strinjam stem da je MicroDvd bolsji od
media player 7.0, samo ta stara dvojka je pa se vedno
boljsa !!!!!
media player 7.0, samo ta stara dvojka je pa se vedno
boljsa !!!!!
matevzm ::
V MicroDVDju zmrzuje slika zaradi overlaya, pocakaj na novo verzijo ali odlopi transparent subtitles.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nov članek: Mehki igralniki videaOddelek: Novice / Nova vsebina | 2693 (2693) | Matek |
» | Najboljši divx predvajalnik je...Oddelek: Zvok in slika | 6395 (5381) | franc3e |
» | micro DVDOddelek: Zvok in slika | 1326 (988) | Kaiser |
» | The PlayaOddelek: Zvok in slika | 1900 (1542) | Binji |
» | DivX player za podnapise in cel zaslon!Oddelek: Zvok in slika | 2469 (1916) | zile |