» »

Linux: HD standby

Linux: HD standby

Highlander ::

Zivjo!

Imam instaliran Mandrake Linux 9.2 in imam problem, ker se mi disk noce ugasnit (spin-down) po dolocenem casu in najeda njega zvok. Probal sem ze s hdparm, ampak se disk nazaj zbudi po par sekundah. ACPI naj bi ze jedro od MD 9.2, ampak ko vpisem acpi, pove, da servis ne tece. A mislite, da bi ta acpi kaj pomagal.

Aja, tudi, ce v biosu nastavim cas za HD powerdown, to nic ne pomaga. Imam pa ACPI in apm enabled in apm servis tece tudi v linuxu.

Ima kdo kaksno idejo? Komu do vas pravilno deluje spanje diska in kako to?

LP in vesel bozic,
highlander

CCfly ::

ACPI in APM ne gresta ravno skupaj. skenclaj APM. Ostalo pa narediš s hdparm.

Highlander ::

Vem, da ACPI in APM ne delujeta skupaj, za to sem tudi izklopil APM servis, ampak acpi se vedno ni deloval ("not supported by kernel..."). Se mi pa zdi, da je blo receno, da bo MD 9.2 ACPI ze podpiral. Poleg tega me zanima, ce ima to sploh kaksno vezo s hdparm - saj hdparm uspe uspavati disk, ki pa se potem nazaj zbudi. Sumim, da je za to kriv kak servis, ki periodocno dostopa do diska, o cemer je govora tudi na forumih na netu,ki sem jih prebral. Ampak v nobenem ni resitve, omenjajo pa, da ja za to lahko kriv bdflush-daemon.

Ali komu deluje ta fora s hdparm in slucajno ve kateri servisi znajo biti krivi zna nedelovanje?

LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linux - prenosnik ne ugaša na novejših jedrih

Oddelek: Operacijski sistemi
252499 (1639) nergac
»

Omejitev hitrosti CD-roma v Linux

111223 (985) Pithlit
»

Standby funkcija v Linuxu

61140 (1037) Jebiveter
»

ACPI, APM, diski in Linux! :)

81006 (894) Jebiveter
»

Linux- par nastavitev kernela 2.4 (VM, latenca itd...) (strani: 1 2 )

513899 (3297) Brane2

Več podobnih tem