» »

Anti-virus programi

Anti-virus programi

««
37 / 50
»»

RejZoR ::

McAfee se je asimiliral v Intel in bojo zdej preimenoval v Intel Security.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

_Sajmon_ ::

Če kdo želi "poskusit" Bitdefender Total Security za 14,94 $ za eno leto, ga najde tule.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: _Sajmon_ ()

terezijslo ::

Bitdefender Total Security je super zadeva, njegova največja pomanjkljivost pa je, da požre ogromna RAMa. če mate zmogljive kompe gre, sicer bolje da ne

_Denny_ ::

Brezplačna 1-letna licenca* za AVG Internet Security 2014. Akcija velja do 15.01.2014 09:00.

* Please take note this freebie is really a 365 day extended trial of AVG Internet Security 2014 instead of an actual one year license. In terms of features and protections, there are no differences between a trial and a real license -- you get all the same features, updates, and protection. The difference arises in who can install it. If you have used AVG Internet Security in the past, then you might not be able to install an extended trial and thus won't be able to get this freebie. (If you haven't used AVG Internet Security in the past, then you can get this freebie.)
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

Trancedeejay ::

terezijslo je izjavil:

Bitdefender Total Security je super zadeva, njegova največja pomanjkljivost pa je, da požre ogromna RAMa. če mate zmogljive kompe gre, sicer bolje da ne

Pozdravljen.
Imaš mogoče kakšen printscreen? Katere zadeve ti žrejo ram - BD Agent? Meni se je sicer poznalo na odzivnosti, ko sem namesto 4GB dodal še enkrat toliko (skupaj 8GB). Deluje mi uredu, edino programerjem Bitdefenderja sem že sporočil, da mi pobere občutno več resourceov ob updatanju, potem spet pade nazaj.

Za kakršenkoli konkreten - argumentiran Feedback glede Bitdefenderja vam bom zelo hvaležen. Če ima kdo Total Security ali Internet Security lahko primerjamo.

Če koga zanima lahko dam tudi kakšen printscreen in pa prikaz porabe rama.

_Sajmon_ je izjavil:

Če kdo želi "poskusit" Bitdefender Total Security za 14,94 $ za eno leto, ga najde tule.

Cena je občutno višja kot je napisano (razen če je ponudba black friday že mimo:). Če kdo potrebuje original licenco lahko tudi mene kontaktira - ceneje kot na linku.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Zgodovina sprememb…

MrStein ::

WTF?

Enemu znancu "kidam gnoj" in gledam rezultat virus scan-a, ki ga je že on zagnal.
Ducat stvari je našel in dal v karanteno.
Ampak gledam, in ti fajli so še vedno na disku, na stari lokaciji.
Nič jasno.
Potem v result tabeli vidim v skrajno desnem stolpcu "No actions (insufficient rights, please contact your administrator)." ;((

Real time scan vsaj deluje. (zgleda tak, EICAR-ja je blokiral)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Se komu sanja kaj bi bil "Archiver" ?
V Add/Remove Programs je. Edini podatek je velikost 12,6 MB.
Če dan Uninstall tudi samo vpraša "Do you want to uninstall Archiver..." in nič uporabnega.
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

MrStein je izjavil:

WTF?

Enemu znancu "kidam gnoj" in gledam rezultat virus scan-a, ki ga je že on zagnal.
Ducat stvari je našel in dal v karanteno.
Ampak gledam, in ti fajli so še vedno na disku, na stari lokaciji.
Nič jasno.
Potem v result tabeli vidim v skrajno desnem stolpcu "No actions (insufficient rights, please contact your administrator)." ;((

Real time scan vsaj deluje. (zgleda tak, EICAR-ja je blokiral)

:O

Update pravi, da nima kaj updatati...
Motiti se je človeško.

PrimozR ::

In kater AV je to?

Nočem flamewarov pogrevat...
(tapravi fanatik pa bo iz slike prepoznal)
PS: Uporabnik ima admin pravice in to celo brez UAC prompta
Motiti se je človeško.

PrimozR ::

MrStein je izjavil:

Nočem flamewarov pogrevat...
(tapravi fanatik pa bo iz slike prepoznal)
PS: Uporabnik ima admin pravice in to celo brez UAC prompta

Kje je potem point v temle tvojem jamranju?? Briga mene a taprave fanatike, povej pač kater AV je, da če ga pri komu vidiš nameščenega, da ga mirno vržeš dol.

Hayabusa ::

Poženi nekaj od tega in nehaj jambrati...
https://slo-tech.com/forum/t596454/p429...

Če imaš sumljive fajle jih naloži na https://www.virustotal.com .

Temu uporabniku naloži "panda cloud av" namesto m$ kinderjajčk..

Če ne ve kaj dela (in večina uporabnikov ne ve), mu raje spravi uac na privzete nastavitve.

Ko boš počistil&nastavil sistem naredi img kopijo sistemske particije 8-).Prihranil si boš čas za naslednjič.

crniangeo ::

kingsoft antivirus je tut kul zadeva moram priznat, kolegu k je fasal zblj virusov je spucal res noro .. moram pa še videt kako se obnese v drugi praksi..
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

Hayabusa je izjavil:

Poženi nekaj od tega in nehaj jambrati...
https://slo-tech.com/forum/t596454/p429...

Sem že uredil, ni to problem.

Štejte kot fotko/zgodbo "saj ne moreš verjet". ;)
Motiti se je človeško.

zmaki ::

Na starejšemu prenosniku z WinXPsp3 imam nameščen MSE. Vse mi lepo deluje in nebi rad karkoli spreminjal, kar ni res nujno.

Zdaj pa mi MSE sporoča : Support for this operating system is ending. When this occurs MSE will no longer be supported and your PC might be unprotected.

Kaj svetujete ?

Da živiš z glavo v zemlji.MSE je dr3k od Av.
Panda cloud Av.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: MrStein ()

solatko ::

zmaki - Ko bojo dejansko prenehali s pososdobitvami, boš moral instalirat nekaj drugega. Vzameš pač nekaj takega, da bo čim manj moteče. Boš pogledal na forumih, kaj predlagajo uporabniki MSE-ja, namesto tega.
Hayabusa - Kako lahko trdiš, za nekaj kar ne uporabljaš, da je dr3k.
Delo krepa človeka

http://www.av-comparatives.org/wp-conte...

MSE vs Panda
http://chart.av-comparatives.org/awards...

http://chart.av-comparatives.org/awards...

Glej letnice.

Pando priporočam zato, ker je praktično nevidna s stališča koliko resursov porabi zase.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

Hayabusa - Zopet limaš neke teste, ki v reallifeu ne pomenijo čisto nič. Uporabniki, ki z MSE niso dobili zlobne kode (mimo grede računalniki z nameščenim Avast-om, AVG, Avira, imajo praviloma več nesnage, kot tisti, ki imajo gor MSE. Dnevno čistim računalnike strank in ti lahko povem, kaj opažam. Vsekakor MSE ustavi vse tisto kar drugi, s tem, da je praktično nemoteč. Preizkusi kakšen okužen crack, pa boš videl koliko AV programi in kateri, sploh zacvilijo. MSE skoraj pri vsakem, ostali, večino spustijo in reagirajo šele ko poženeš. Malwarebyte jih pa po navadi odstrani že iz mape, ko se s torrentov ali ključka naloži mapa.
Delo krepa človeka

Zopet limaš neke teste, ki v reallifeu ne pomenijo čisto nič.

Troll ostane troll, ne morem drugega reči, če imenuješ 4 mesečno testiranje brezvezni test.

Jaz sem svoje povedal, če misli zmaki uporablji dalje mse mi dol visi.

MSE vs Panda II
http://www.av-test.org/no_cache/en/test...

http://www.av-test.org/no_cache/en/test...

finpol1 ::

zmaki je izjavil:

Na starejšemu prenosniku z WinXPsp3 imam nameščen MSE. Vse mi lepo deluje in nebi rad karkoli spreminjal, kar ni res nujno.

Zdaj pa mi MSE sporoča : Support for this operating system is ending. When this occurs MSE will no longer be supported and your PC might be unprotected.

Kaj svetujete ?

Kdaj bo konec podpore?

Panda Cloud je v sami špici in MSE se niti slučajno ne more primerjat...

V kateri špici? Pri poslovnih uporabnikih, pri mulcih z polnim kompom scrackanih iger, pri stari mami, ko skype-a s hčerko v Ameriki...., kateri uporabniki, kljub super duper AV zaščito, ni imel zlobne kode ever.

Gre samo zato, da običajno zlobno kodo ustavi čisto uspešno tudi MSE, če pa uporabnik klika vse živo, direktno iz neta, maila..., ga ne reši nihče, tudi administrator, pol metra stran.
Dejstvo je, da vsi AV programi, stalno nekaj hočejo od uporabnika, nastavitev je veliko, uporabniki pa jih niti ne razumejo. Slabo nastavljen AV program, pa prinese več škode, kot koristi, da ne govorim o domačih mojstrih, ki imajo na računalniku tudi 3-4 različne AV programe in ugotovi, da to ne gre, šele, ko se mu komp ustavi.

V špici je lahko samo uporabnik - obvlada ali ne obvlada področje varnosti na netu. Vse ostalo je trgovina z oglasi, pri free programih in letna licenca pri plačljivih.
Vi pa nasedate reklamnim testiranjem.

Namesti sam, obnašaj se tako kot se vedno in ugotoviš, kaj je zate najbolje, morda nekaj, kar sploh ni bilo testirano.
Delo krepa človeka

MSE je govno in razen enostavnosti nima niti ene omembe vredne kvalitete. Počasen, brez vsake proaktivne funkcije in z absurdno dolgimi update cikli. In v nobenem testu se ni obnesel dobro. Torej, zakaj zaboga bi ga kdo hotel?

Reklamnim testiranjem? Reklamno testiranje so razni "TopTenReviews", kjer je vrstni red odvisen samo od plačila naročnika, pa letnice spreminjajo vsako leto. AV-Test in AV-Comparatives pa sta neodvisni inštituciji, ki ju uporabljajo tud drugi naročniki (recimo cnet).

Panda Cloud nima skor nobenih nastavitev in od uporabnika ničesar ne zahteva. Naložiš in pozabiš, da imaš zadevo naloženo. Če moram izbirat med MSE in Panda Cloud bi vedno izbral Pando brez pomisleka.

finpol1 ::

finpol1 je izjavil:

zmaki je izjavil:

Kaj svetujete ?

Kdaj bo konec podpore?

Bo sploh konec podpore za MSE ali je to laž?

Konec podpore MSE za sisteme XP, ko se jim podpora pač izteče (aprila al kako že). Za WinVista in novejše bo še vedno normalno podprt.

BorutK-73 ::

finpol1 je izjavil:

finpol1 je izjavil:

zmaki je izjavil:

Kaj svetujete ?

Kdaj bo konec podpore?

Bo sploh konec podpore za MSE ali je to laž?

Podpora se končuje za XP-je. To pomeni nič več posodobitev OS in MSE.
Priporočam ti Comodo IS za zamenjavo. Ima vse kar rabiš za varnost.
http://www.filehippo.com/download_comod...
Za spyware pa uporabi Malwarebytes Anti-Malware
http://www.filehippo.com/download_malwa...

Zgodovina sprememb…

Do predvčerajšnjim sem uporabljal malwarebyte pro, vendar mi je z novo posodobitvijo, na rčunalnik prinesel neke čudne zastoje (pri skeniranju, kar pa počne pri vsakem zagonu in mi na počasnejših mašinah, onemogoči kakršnokoli delovanje sistema, več kot 5 minut, 100% uporabo diska, skratka postal je nek čuden program). Sem ga butnil v nedelovanje in vklopil IObit-ov program. Zaenkrat deluje v redu.

Čakam na odziv uporabnikov in prve popravke.
Delo krepa človeka

knesz ::

solatko je izjavil:

... Dnevno čistim računalnike strank ...

A nisi v penzjonu?

knesz - In potem moram po tvoje, svoje znanje zakopat, se vsest pred televizor in čakat smrt. Si smešen ali kaj?
Delo krepa človeka

solatko je izjavil:

Do predvčerajšnjim sem uporabljal malwarebyte pro, vendar mi je z novo posodobitvijo, na rčunalnik prinesel neke čudne zastoje (pri skeniranju, kar pa počne pri vsakem zagonu in mi na počasnejših mašinah, onemogoči kakršnokoli delovanje sistema, več kot 5 minut, 100% uporabo diska, skratka postal je nek čuden program). Sem ga butnil v nedelovanje in vklopil IObit-ov program. Zaenkrat deluje v redu.

Čakam na odziv uporabnikov in prve popravke.

Meni dela bp, imam pa free verzijo.

solatko je izjavil:

knesz - In potem moram po tvoje, svoje znanje zakopat, se vsest pred televizor in čakat smrt. Si smešen ali kaj?

Ne, samo pazi kaj pišeš, da ne boš dobil kakega obiska carinikov z pištolami :) Pa ne narobe razumet, ne grozim, ampak mi je padlo v oči (verjetno še komu).

Free verzija nima stalnega nadzora! Pro oziroma preimenovana premium ima stalni nadzor, ki pa je izredno tečen in počasen. Prej je sicer nadziral, vendar ni skeniral pri vsakem vklopu mašine, ni bremzal zagonov programov, sedaj pa se ob vsakem premiku, odpiranju..., računalnik pregleduje. Poizkusil sem nekaj nastavitev, vendar nič ne pomaga, edino izklop nadzora. Prej je internetne strani zapiral in jim onemogočal dostop z ozkim obvestilom, na keterem je bila stran in to, da ji je preprečil dostop, sam brovser pa je deloval nemoteno. Po novem, dokler ne konča pregled, ne moreš nič delat - pisat, odpirat nove strani...., skratka moteče.
kmetek - 60
knesz - Seveda za pogodbe o delu, še nisi slišal? Tudi kakšen z davčne je moj pacient, no problemo, vsi dobijo račun.
Delo krepa človeka

solatko je izjavil:

Free verzija nima stalnega nadzora! Pro oziroma preimenovana premium ima stalni nadzor, ki pa je izredno tečen in počasen. Prej je sicer nadziral, vendar ni skeniral pri vsakem vklopu mašine, ni bremzal zagonov programov, sedaj pa se ob vsakem premiku, odpiranju..., računalnik pregleduje. Poizkusil sem nekaj nastavitev, vendar nič ne pomaga, edino izklop nadzora. Prej je internetne strani zapiral in jim onemogočal dostop z ozkim obvestilom, na keterem je bila stran in to, da ji je preprečil dostop, sam brovser pa je deloval nemoteno. Po novem, dokler ne konča pregled, ne moreš nič delat - pisat, odpirat nove strani...., skratka moteče.
kmetek - 60
knesz - Seveda za pogodbe o delu, še nisi slišal? Tudi kakšen z davčne je moj pacient, no problemo, vsi dobijo račun.

Seveda sem slišal. Pohvalno. Da so pa nekateri na davčni pacienti, je pa tudi znano :)

finpol1 je izjavil:

zmaki je izjavil:

Kaj svetujete ?

Kdaj bo konec podpore?

8. april 2014
Tu je še countdown: http://www.microsoft.com/en-us/windows/...

S tem, da MSE "izklopijo" šele čez eno leto, citiram:

Will Microsoft Security Essentials be supported after April 8, 2014?

Microsoft Security Essentials will not be available for download on Windows XP after April 8, 2014. If you already have Microsoft Security Essentials installed, you will continue to receive anti-malware signature updates through July 14, 2015. However, please note that PCs running Windows XP after April 8, 2014 should not be considered protected.

PS: Webmojstri, a opažeta že kaki upda deleža XP pri obiskovalcih? (večji kot sicer)
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

solatko je izjavil:

kmetek - 60

Koliko od teh Pro verzij je bilo crackanih? Free verzija + dober firewall je dovolj za navadnega uporabnika.

MrStein - Delež uporabnikov XP upada že kar nekaj let, so pa še zmeraj delujoči računalniki na win95, tako da je to precej odvisno od strojne opreme, ki jo imajo uporabniki in do zahtev. Uporabnik, ki ima nekaj let star, dobro delujoč računalnik z Windows XP, se težko odloči za menjavo sistema, ker je pač navajen dela z njim, ko pa menja mašino, se pa večinoma mora sprijaznit z drugim OS.

BorutK-73 - Pri nas s cracki ukvarjamo posredno, ko je v računalniku kak problem, ki ga povzroči slabo registriran travniški program. Stranki ponudimo legalnega ali pa ga odstranimo in si potem stranka sama instalira po želji, tudi travniške variante.

Pri AV pa večinoma namestimo MSE in free verzijo Malwarebyte-a, ki je za večino uporabnikov dovoljšna zaščita. Z raznimi drugimi AV programi neradi mučimo uporabnike, saj jim gredo razna okna, ki se odpirajo pri vsakem vklopu, nastavljanje in ostalo moteče obnašanje free verzij teh programov izredno na živce, naprednejši uporabniki pa si sistem itak uredijo po svojih željah.

Je pa dokaj razširjeno, posebej med osnovnošolci, da si z izmenjavo izkušenj, na računalnik namestijo tudi do štiri AV programe hkrati, dokler jim računalnik ne neha normalno delovati. Tudi druge, za njih neuporabne navlake se najde dovolj.
Delo krepa človeka

Panda Cloud je izjema. Ne rabi registracije, ne kaže nobenih popupov in je superiorna proti MSE v praktično vseh pogledih.

Malo nazaj si hvalil Avast-a, si zamenjal firmo.

Dejstvo je, da se večina uporabnikov navadi enega instaliranega programa, problem nastane, ko se ta z update-i toliko spremeni, da ni več podoben tistemu na začetku, kar se dogaja skoraj pri vseh.

Drugače pa komentiraj tisto, kar imaš na svojem računalniku. Imaš morda MSE?
Če nimaš, bodi tiho. V katerih pogledih en program dela bolje na sproti drugega, je stvar diskusije. To so pomožni programi, ki imajo samo eno funkcijo - čim bolj ustaviti zlobno kodo.
MSE je glede tega, čisto uporabna zadeva, mi pri enakih dodajanjih programov na dveh računalnikih, večkrat zacvili, kot ostali free programi, torej v praksi najde več, kot drugi. Tudi odstranitve mu gredo kar v redu, je redko še kakšna sled v registru in ostalih failih.

Daj ga na en računalnik in počni običajne stvari, potem pa poročaj, kaj ti je spustil pa, da drugi ni.
Delo krepa človeka

fosil ::

solatko je izjavil:

Malo nazaj si hvalil Avast-a, si zamenjal firmo.

AV programi so dinamična kategorija.
Kar je bilo 5 let nazaj super stvar, je lahko danes poden in obratno.
Zato je treba stvari tekoče spremljati in se prilagajati.
Tako je!

Sej avast! je še vedno ok ampak včasih moraš ljudem naložit neki kar je dobro in z minimalno funkcij (ampak nočem crap MSE-ja). avast! je preveč zakompliciran z registracijo in update postopkom kjer te skoz sprašujejo če hočeš plačljivo verzijo in moraš izbrat free. Večina folka ni sposobna izbrat pravilno pa čeprav jasno vse piše.

RejZoR - In s čim si ugotovil da je MSE crap. Ga imaš na kakšnem računalniku in je revež skozi okužen?
Nabijaš tako kot vedno, 5 od 6-ih računalnikov ima gor MSE, 6.-ti je testni in se gor instalira poljubne zadeve. Noben računalnik ni okužen, pa se na njih dela kaj drugega, kot delajo povprečni uporabniki.

Pravim - instaliraj, poizkusi, primerjaj z drugimi, potem pa daj oceno. Veš domače okolje se precej razlikuje od tistega na testih. Tam dobijo zapakiranih kakih 100 različnih zločincev in potem primerjajo, koliko je kak AV odkril.
Zdaj pa ti meni razloži, kdaj pride do take situacije ob brskanju po netu ali nalaganju programov?

Zato se nehaj usajat in naredi tako kot sem dejal, instaliraj in probaj.
Delo krepa človeka

Še niste nehali s prepucavanjem ?
Meni bo kokic zmanjkalo :|.

Predlagam anketo, pa naj ST razsodi. ;)

("Kateri AV imate naložen..." pa zraven mogoče koliko okužb...)
Motiti se je človeško.

MrStein - Anketa ti bo pokazala samo statistično sliko uporabnikov, ne bo pa pokazala, kateri AV je boljši ali slabši. Največ lahko povemo serviserji računalnikov, saj se z nadlogo srečujemo dnevno, istočasno pa vidimo, mimo katerega AV programa, se je koda sprehodila. Bi morali uvesti nekaj takega, kot je za avtomobile Avtodata, kamor gredo podatki iz servisov, ki so priključeni na ta sistem. Beležijo se vse okvare in vsa popravila, vključno s stroški, če ima delavnica to tudi priključeno (večina jih stroškov ne beleži na sistem).

So pa merodajni podatki, za ugotavljanje kvarljivosti avtomobilskih znamk, pred nakupom.

Tako bi se iz servisev (lahko se uredi tudi za domače uporabnike), zbirali podatki o kvaliteti HW in SW in bi ta naša prepucavanja o tem kaj je bolje, padla na minimum.

Sedaj pa so nekateri, ki vztrajno podajajo strani s testi in smo taki, ki podajamo prakso s terena. Seveda smo mi nemerodajni, zakon so testi, čeprav uporabnike za njih b.k.
Delo krepa človeka

Lej, moraš upoštevat tud track record. Če nek program v vseh testih zaključi z odliko je tud v RL po mojih dejasnkih izkušnjah v špici. Kaspersky, Bitdefender (in vsi derivati ala F-Secure, Qihoo itd) ter zadnmje čase Panda Cloud. Recimo avast! ga že v 2 testih nekaj serje in to prinese svojo dozo dvoma o učinkovitosti. Sem lahko še tak fanboy, pa me je to zmotilo.

Pri AV je tudi veliko odvisno od uporabnika. Lahko mu AV kriči da je virus/trojan, a ker hoče vidit neke slike od xyz bo klikal "da". Nekateri gredo celo tako daleč da izklopijo AV v task managerju, potem pa ti pa jokajo da ma viruse.;((
Bi pa bilo dobro videti anketo kateri AV je najbolj popularen med S-T uporabniki in ali prisegajo na free ali pro verzije (original seveda).

BlackMaX ::

Ti k blatijo MSE in hvalijo ostale AV produkte kot, da so to najboljše stvaritve takoj za kruhom so pač smešni.

MSE je cist fajn, 90% AV je pa sam uporabnik.

Ja mogoče eni testi kažejo tako ampak to ni vse. Če maš zravn MSE še Malwarebytes si čist dobr.

System ::

Sem uporabljal licenčni Kaspersky Internet Security leto dni, potem sem še sprobal Panda Cloud Free, zdaj pa sem na MSE + Malwarebytes in mislim, da je super oz. se lahko kosa z KIS in ostalimi plačljivimi. Plus porabi najmanj resursov, tako da za vsakega domačega uporabnika je to čisto dovolj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: System ()

MSE kosa s Kaspersky-jem? Hahahaha, šala stoletja. XD
««
37 / 50
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Antivirus (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
11334914 (17348) hdx
»

Boljša alternativa AVG Free antivirusnem programu (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
6516311 (14696) opeter
»

Najboljši antivirusni program, kateri? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
11362321 (48121) d4vid
»

Kingsoft Antivirus 2012 izšel! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Informacijska varnost
12827198 (22810) alexz
»

Kateri antivirusni program naj izberem

Oddelek: Programska oprema
499491 (8438) bluefish

Več podobnih tem