Forum » Informacijska varnost » Anti-virus programi
Anti-virus programi
RejZoR ::
Največji problem Bitdefenderja Free zaenkrat je avtomatsko brisanje. Kar v primeru false positiva pomeni dokaj katastrofalne posledice. Po valu kritik in ko sem govoril z vodjo Gonzales ekipe (team, ki razvja BD Free), planirajo to spremenit, da bo vse zbasal v karanteno. Sam zdele so prazniki in to tko da se zna mal zavlečt do naslednjega leta. Kar pa ni tko daleč. Ima pa vsekakor dobro detekcijo kot tako. Sigurno miljonkrat boljšo od MSE, ki ga folk tlači na vse sisteme...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
StoneFox ::
MSE je polomija od antivirusa. Že res da gledaš da ti AV program ne upočasni računalnika in pa da je enostaven za upravljat, ampak v tem primeru bolje namestit Avast ali pa Aviro, Kingosft,....
TheJack ::
Naložil BD Free. Pol ure se je brezuspešno "updejtal". Izbrisal, ponovno naložil MSE. Next, please.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TheJack ()
Naložil BD Free. Pol ure se je brezuspešno "updejtal". Izbrisal, ponovno naložil MSE. Next, please.
Ni brezuspešno, samo piše "Updating..." čeprav se je pravzaprav posodobil. Če po ene 10 minutah narediš retsart sistema bo kazalo normalno kdaj se je posodobil. To je znan bug.
k4vz0024 ::
Tudi CSI 6 vrže avtomatično v karanteno.
Poleg tega pa če nastaviš, da vpraša kaj naj stori z "kužnino" včasih ne želi upoštevati uporabnikove volje.
Poleg tega pa če nastaviš, da vpraša kaj naj stori z "kužnino" včasih ne želi upoštevati uporabnikove volje.
amigo_no1 ::
BlackMaX ::
Nikoli nisem imel problema z MSE AV, ampak AV je samo toliko dober koliko je uporabnik vešč pri surfanju.
:)
:)
To sploh ni res. Z nekaterimi si lahko skorajda brezglavo prizadet med brskanjem pa se ne boš okužil.
AVG Free je kar dober. Sicer ima mal smotan Metro style vmesnik ampak se navadiš. Prednost je kar zmogljiv behavior blocker in pa Linkscanner za exploite na spletnih straneh.
Navadna Panda pa ne vem, osebno je ne bi uporabljal. Panda Cloud ja, ker je zelo fajn, Panda Pro pa verjetno ne.
Navadna Panda pa ne vem, osebno je ne bi uporabljal. Panda Cloud ja, ker je zelo fajn, Panda Pro pa verjetno ne.
Bananovec ::
Zadnji IE in Comodo Dragon. Eto, tako imam jaz posrkbljenoi za varnost in to bo nadaljnega dovolj.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple
Ni brezuspešno, samo piše "Updating..." čeprav se je pravzaprav posodobil. Če po ene 10 minutah narediš retsart sistema bo kazalo normalno kdaj se je posodobil. To je znan bug.
Hvala. Bom preveril.
Izvoli pogledati prejšnjo stran za alternativami.
Že nekaj časa spremljam to temo oz. antiviruse na splošno (to zadnje bolj površno, sicer). Zaenkrat se vedno vračam nazaj na MSE. Svoje težave z Avastom sem opisoval par strani nazaj. AVG je en podoben šmorn, s tem, da kaže reklame, zraven pa pride preeecej stvari, ki jih jaz ne rabim. Panda Cloud umori moj računalnik, počasen je ko vrag. Avire 2013 nisem probal, me je test na CNET-u odvrnil. Enako velja za AD-Aware.
Skratka, rad bi nekaj preprostega in hitrega, kar ne skuša nadzorovati vsega sistema (interneta, LANa, e-maila, torrenta in bog si ga vedi česa vse), ampak je le antivirus. Brez petnajstih "modulov". Zaenkrat tej definiciji po moji izkušnji ustreza le MSE.
Če se kdo čudi mojim zahtevam, naj povem, da so mi v mojih 15-20 letih bavljenja z računalniki antivirusi povzročili več sivih las kot virusi. Zadnji resen virus, ki sem ga imel, je bil OneHalf na 386ki.
Največji problem Bitdefenderja Free zaenkrat je avtomatsko brisanje. Kar v primeru false positiva pomeni dokaj katastrofalne posledice. Po valu kritik in ko sem govoril z vodjo Gonzales ekipe (team, ki razvja BD Free), planirajo to spremenit, da bo vse zbasal v karanteno. Sam zdele so prazniki in to tko da se zna mal zavlečt do naslednjega leta. Kar pa ni tko daleč. Ima pa vsekakor dobro detekcijo kot tako. Sigurno miljonkrat boljšo od MSE, ki ga folk tlači na vse sisteme...
Testiram sedaj in vidim da zahteva: .MS net fw ; dobim MsgBox z gziface.exe v titlu ko kliknem na zagon BD free : "application has failed to start because mscoree.dll wan not found".
TheJack
http://download.cnet.com/Avira-Free-Ant...
Če iščeš dlako v jajcu, toolbara mi potrebno namestiti, jaz ga nisem.
In da, ne briše avtomatsko sumljivih fajlov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Problem AVIRA je da ničesar ne naredi avtomatsko kar je glupo, ker moraš kliknit REMOVE knof. avast! to naredi avtomatsko in vrže v karanteno, lahko pa ga nastaviš da te vpraša ali pa da nastaviš neki čist tretjega...
Roboscan Internet Security Free deluje čudno, ročno poskeniram nek program X in Roboscan ugotovi, da gre za trojanca, dam akcijo "Standby" (je namreč zaznava false positive, program je neškodljiv kot notepad.exe), (realtime protection je vseskozi vključen) -> program X lahko zaženem s klikom na exe fajl, Roboscan realtime protection se ne oglasi sploh, niti nič ne javi.In ne, ga nisem dal na exclude listo.
Enako pri "eicar test file.com", ga zaženem in se Roboscan sploh ne oglasi, manual scan javi grožnjo.
Nastavitve Av so na default.
Nicht gut.
Enako pri "eicar test file.com", ga zaženem in se Roboscan sploh ne oglasi, manual scan javi grožnjo.
Nastavitve Av so na default.
Nicht gut.
Zgodovina sprememb…
Z EICAR je problem da na 64bit sistemih sploh ne deluje ko ga poženeš ker je esentialno 16bit program.
Testirano na win xp x32.
Če skopiraš njihov "magic string" v txt fajl lahko tudi preizkusiš delovanje Av.
Če skopiraš njihov "magic string" v txt fajl lahko tudi preizkusiš delovanje Av.
Zgodovina sprememb…
Hm, vprašanje kako je na WinXP. Zdej tud v VM vse testiram z Win7 64bit.
fosil ::
MSE je sicer zelo fin in neproblematičen program, ima samo en majhen problemček, v zadnjem času ima zelo slabo detekcijo in spusti skozi vse živo.
Tako je!
Izšel je novi Bitdefender free http://www.neowin.net/news/bitdefender-.... Zanima me, če kdo ve ali se sam posodobi ali treba novo verzijo inštalirat.
Sam se bo posodobil. Sicer se še ne ve v kakšnih intervalih ampak običajno zaradi load balancinga serverjev razpršijo posodobitve na rok 1-2 tedna.
IceBoX ::
V primerjavi BD Free in Avast Free, kaj je boljše? Ravnokar sem bral neko novico da je Bitdefender med najboljšimi. Porabi več RAMa kot avast?
Huh...
Surova detekcija mogoče, ampak je trenutno BD še preveč bugast in kritične stvari manjkajo, tko da je avast! vsaj zaenkrat še vedno boljša opcija. Pol bo pa itaq prišel avast! 8 za katerega se planirajo kar velike novosti in bo spet vprašljivo tud če bojo porihtal BD. Beta test avast! 8 se začne januarja enkrat, tko da bomo takrat izvedeli več...
DoberDan ::
Ravno sem prebral tale članek m.racunalniske-novice.com/index.php?id=bitdefender-je-zmagovalec-ultimativnega-vzdrzljivostnega-testa-resitev-za-internetno-varnost.html
In se vprašal, če je sploh še smiselno plačevati vsako leto za obnavljanje licence za Eset NOD32.
Pred leti, ko sem kupil računalnik, so mi NOD32 predstavili kot najboljšo, kot edino ki na nevemkerem testu edina ni prepustila niti enega virusa blablabla..
Kako je danes?
Se splača plačevati? Sicer občasno vlečem z neta torente, programe, zip datoteke, ampak precej redko takšne stvari, ki bi bile lahko okužene.
Kaj je s tem Bitdefenderjem? Je občutno boljši? Kako pa je z nod32 dandanes? Na katerem mestu je?
Aja, sicer pa, so ti testi za plačljive ali za zastonjske antivirusne zaščite?
Kolikšna je kaj razlika med plačljivimi in free? In kateri brezplačno je top trenutno?
Hvala
In se vprašal, če je sploh še smiselno plačevati vsako leto za obnavljanje licence za Eset NOD32.
Pred leti, ko sem kupil računalnik, so mi NOD32 predstavili kot najboljšo, kot edino ki na nevemkerem testu edina ni prepustila niti enega virusa blablabla..
Kako je danes?
Se splača plačevati? Sicer občasno vlečem z neta torente, programe, zip datoteke, ampak precej redko takšne stvari, ki bi bile lahko okužene.
Kaj je s tem Bitdefenderjem? Je občutno boljši? Kako pa je z nod32 dandanes? Na katerem mestu je?
Kolikšna je kaj razlika med plačljivimi in free? In kateri brezplačno je top trenutno?
Hvala
gslo ::
po letih brezplačnega in piratskega AV softwarea sem kupil licenco kaspersky one, ki mi za dobrih 100e na leto omogoča 5 inštalacij na vse vrste naprav (android - odlično, osx - crap, windows - odlično). seveda sem licenco naročil preko spleta direkt na http://www.kaspersky.com/one. slovenski zastopnik me je takrat hotel okrasti za ceno, ki je krepko presegala 300e.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gslo ()
Google Chrom ::
po letih brezplačnega in piratskega AV softwarea sem kupil licenco kaspersky one, ki mi za dobrih 100e na leto omogoča 5 inštalacij na vse vrste naprav (android - odlično, osx - crap, windows - odlično). seveda sem licenco naročil preko spleta direkt na http://www.kaspersky.com/one. slovenski zastopnik me je takrat hotel okrasti za ceno, ki je krepko presegala 300e.
Še vedno si bil nategnjen s ceno
Kaspersky ONE 3 devices $24.95 (19€) http://store.majorgeeks.com/p28625-kasp...
Še ostale ugodne cene
kaspersky http://store.majorgeeks.com/?act=search...
bitdefender http://store.majorgeeks.com/?act=search...
Ravno sem prebral tale članek m.racunalniske-novice.com/index.php?id=bitdefender-je-zmagovalec-ultimativnega-vzdrzljivostnega-testa-resitev-za-internetno-varnost.html
Kako je danes?
Hvala
Kot sem rekel, BitDefender je trenutno najboljši antivirus. Edino veliko napako ki jo ima (kar jaz zelo upoštevam pri AV programih), da je preveč požrešen. Enostavno ko to stvar naložiš cel sistem bremza, od dolgega zagona, mletja po disku, itd.. Zato sem bil zelo vesel ko so izdali free verzijo, ki je totalno minimalistična in mislim da je za navadnega uporabnika popolnoma dovolj.
Izšel je novi Bitdefender free http://www.neowin.net/news/bitdefender-.... Zanima me, če kdo ve ali se sam posodobi ali treba novo verzijo inštalirat.
Zdele sem izvedel od vodje. Zaenkrat so posodobili samo installer na strani, program update pride po novem letu.
filip007 ::
Comodo 6 je zunaj...
http://www.filehippo.com/download_comod...
http://www.filehippo.com/download_comod...
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.
Sej je zunaj že nekaj časa. Pa slike na FileHippo so stare, še od CIS 5...
Torej Bitdefender, ko mi poteče licenca za NOD32.
In NOD32 definitivno ne več? Kaj se je zgodilo z njim?
In NOD32 definitivno ne več? Kaj se je zgodilo z njim?
Barbarian ::
Vedno je bil izjemno slab, le dober uporabniški vmesnik je imel zato je bil priljubljen.
Moje mnenje. Sicer ga nikoli nisem maral, kaj šele da bi ga kupil. Bitdefender ali Kaspersky ftw!!
dodatek.: Morda je bil nekoč res zelo dober antivirus, pa so zaspali na lovorikah... zelo podobno se je zgodilo takrat z zelo priljubljenim Ad-awarom ali kaj je že bil.
Moje mnenje. Sicer ga nikoli nisem maral, kaj šele da bi ga kupil. Bitdefender ali Kaspersky ftw!!
dodatek.: Morda je bil nekoč res zelo dober antivirus, pa so zaspali na lovorikah... zelo podobno se je zgodilo takrat z zelo priljubljenim Ad-awarom ali kaj je že bil.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Barbarian ()
Kateri pa je najboljši brezplačni? Če komu kaj rihtam komp, mu podzavestno naštimam AVG free antivirus.
Kaj boljšega? Ali velja enako - bitdefender? Ker na njihovi strani najdem le cene, nič "free".
Kaj boljšega? Ali velja enako - bitdefender? Ker na njihovi strani najdem le cene, nič "free".
Goody ::
bsslo ::
Bitdefender Free ima na voljo samo 2 nastavitvi:
On/Off za real time scanning
On/Off za full scan (ki ga izvaja, ko njemu paše)
Nič drugega ne moreš nastaviti. Npr. katere direktorije naj skenira, akcija, ki se izvede ko najde virus ipd. Očitno je free verzija namenjena bolj za njih - brezplačno zbiranje še neznanih groženj.
On/Off za real time scanning
On/Off za full scan (ki ga izvaja, ko njemu paše)
Nič drugega ne moreš nastaviti. Npr. katere direktorije naj skenira, akcija, ki se izvede ko najde virus ipd. Očitno je free verzija namenjena bolj za njih - brezplačno zbiranje še neznanih groženj.
mat xxl ::
Kaj pa Norton Internet Security 2013 ali pa Norton 360 st kaka mnenja poznavalcev , seveda gre za plačljive zadeve, samo ne drage , celo zelo zelo ugodne ..., torej kaka mnenja, ker sam masrikje na W7 64 bit uporabljam tole, za aktivo, za pasivo pa še Kak Ad Aware in še kaj, samo res samo, kot pasiva za ročni zagon ?
mat xxl ::
Super je za pregled, samo po izkušnjah pa vsaj verzija od tedna nazaj ( ker je ravno nova z modro ikono) najde bolj malo....
Ne vem zakaj bi nova verzija našla manj? To bi bilo prvič, da bi šel program korak nazaj, razen če je kje kakšen bug, ki vpliva na detekcijo. Ampak bi moral bit preklemano velik...
MrStein ::
MBAM sploh najde klasične viruse? Če se prav spomnim, vsaj EICAR test fajla ne detektira.
Se pa strinjam, da zgleda priročen za občasne teste. Čeprav nove vertije še neke servise instalirajo na sistem...
A je kje kaki primerjalni test?
Se pa strinjam, da zgleda priročen za občasne teste. Čeprav nove vertije še neke servise instalirajo na sistem...
A je kje kaki primerjalni test?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
gslo ::
Google Chrom je izjavil:
Še vedno si bil nategnjen s ceno
Kaspersky ONE 3 devices $24.95 (19€) http://store.majorgeeks.com/p28625-kasp...
Še ostale ugodne cene
kaspersky http://store.majorgeeks.com/?act=search...
bitdefender http://store.majorgeeks.com/?act=search...
dobro, ko sem kupoval jaz so bile tudi akcije, ki so bile geografsko pogojene (USA only). kakorkoli že, v primerjavi s slovenskim ponudnikom sem še kar poceni čez prišel. strošek na 1 napravo mi je bil več kot sprejemljiv, glede na to, da sem za 100e dobil 5 licenc.
je pa res, da se lahko vedno išče kupone in akcije. vsako licenco se da dobiti še ceneje. :-P
Precej vendorjev ima regijsko zaklenjene licence. Torej če kupiš Kaspersky licenco preko angleškega distributerja je ne boš mogu aktivirat s slovenskim IP-jem. BitDefender ima podobno kakor vem. So pa tud izjeme, ki nimajo nič zaklenjeno na posamezne države.
fosil ::
Pri MBAM moraš pri quick scanu upoštevat da pogleda samo kritična področja in aktivne programe.
Tako je!
Ponudniki antivirusnih rešitev se radi sklicujejo na rezultate testov za ugotavljanje učinkovitosti zaščite proti računalniškim virusom in drugi zlonamerni programski kodi. Toda skoraj vsi tovrstni testi imajo veliko pomanjkljivost. Ugotavljajo namreč antivirusnih programov proti že znanim grožnjam, saj je to način, na katerega antivirusne rešitve delujejo. Da lahko antivirusni program prepozna računalniški virus, se mora le-ta nahajati na seznamu odkritih varnostnih groženj. Princip je podoben kot v farmaciji - da lahko pripravijo učinkovito cepivo, morajo farmacevti najprej poznati virus in njegove lastnosti.
Nekateri antivirusni programi se hvalijo z naprednimi algoritmi za zaznavanje tudi še nepoznanih groženj, a so pri tem, kot je pokazala raziskava, na splošno precej slabi. Raziskovalci so zbrali in analizirali 82 novih (antivirusnim podjetjem še neznanih) računalniških virusov ter jih soočili z več kot štiridesetimi obstoječimi antivirusnimi rešitvami. Med njimi so bila tudi znana imena kot na primer Microsoft, Symantec, McAfee, Kaspersky Lab in druga. Izkazalo se je, da so antivirusni programi v povprečju zaznali manj kot 5 odstotkov novih varnostnih groženj.
"Zlikovci se vedno trudijo biti korak spredaj in za to ni potrebno veliko" pojasnjuje nekdanji varnostni strateg pri Ciscu, Matthew D. Howard. Težava antivirusnih rešitev je namreč v tem, da ne morejo delovati drugače kot reaktivno. Varnostni strokovnjaki morajo najprej odkriti računalniški virus in šele nato lahko njegov opis dodajo v bazo definicij, da ga bo antivirusni program prihodnjič zaznal. To pa lahko traja od nekaj ur, pa vse do nekaj let. Najnevarnejši so tisti virusi, ki se zaradi dobre prikritosti dolgo ne pojavijo na "radarjih" proizvajalcev antivirusnih zaščit. Zlonamerna programska koda Flame, namenjena neopaženi kraji podatkov, ki so jo maja letos odkrili strokovnjaki Kaspersky Laba, je do odkritja v divjini preživela kar pet let.
Tradicionalen način odkrivanja in zaznavanja zlonamerne programske kode ni več učinkovit, opozarja varnostni strokovnjak Phil Hochmuth. Po njegovem mnenju bodo v prihodnje uspešni tisti ponudniki antivirusnih rešitev, ki bodo znali izdelati programsko opremo za učinkovito samodejno zaznavanje varnostnih groženj. Obstoječe rešitve so glede tega vse po vrsti zelo slabe.
UR, NYT
Včasih se res sprašujem, če je sploh smiselno imet naložen AV program.
Nekateri antivirusni programi se hvalijo z naprednimi algoritmi za zaznavanje tudi še nepoznanih groženj, a so pri tem, kot je pokazala raziskava, na splošno precej slabi. Raziskovalci so zbrali in analizirali 82 novih (antivirusnim podjetjem še neznanih) računalniških virusov ter jih soočili z več kot štiridesetimi obstoječimi antivirusnimi rešitvami. Med njimi so bila tudi znana imena kot na primer Microsoft, Symantec, McAfee, Kaspersky Lab in druga. Izkazalo se je, da so antivirusni programi v povprečju zaznali manj kot 5 odstotkov novih varnostnih groženj.
"Zlikovci se vedno trudijo biti korak spredaj in za to ni potrebno veliko" pojasnjuje nekdanji varnostni strateg pri Ciscu, Matthew D. Howard. Težava antivirusnih rešitev je namreč v tem, da ne morejo delovati drugače kot reaktivno. Varnostni strokovnjaki morajo najprej odkriti računalniški virus in šele nato lahko njegov opis dodajo v bazo definicij, da ga bo antivirusni program prihodnjič zaznal. To pa lahko traja od nekaj ur, pa vse do nekaj let. Najnevarnejši so tisti virusi, ki se zaradi dobre prikritosti dolgo ne pojavijo na "radarjih" proizvajalcev antivirusnih zaščit. Zlonamerna programska koda Flame, namenjena neopaženi kraji podatkov, ki so jo maja letos odkrili strokovnjaki Kaspersky Laba, je do odkritja v divjini preživela kar pet let.
Tradicionalen način odkrivanja in zaznavanja zlonamerne programske kode ni več učinkovit, opozarja varnostni strokovnjak Phil Hochmuth. Po njegovem mnenju bodo v prihodnje uspešni tisti ponudniki antivirusnih rešitev, ki bodo znali izdelati programsko opremo za učinkovito samodejno zaznavanje varnostnih groženj. Obstoječe rešitve so glede tega vse po vrsti zelo slabe.
UR, NYT
Včasih se res sprašujem, če je sploh smiselno imet naložen AV program.
Te floskule itaq berem skor vsak teden zadnjih nekaj let...
Tle je moj odgovor iz avgusta lansko leto:
http://my.opera.com/rejzor/blog/2012/08...
Tle je moj odgovor iz avgusta lansko leto:
http://my.opera.com/rejzor/blog/2012/08...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Antivirus (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 34927 (17361) | hdx |
» | Boljša alternativa AVG Free antivirusnem programu (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 16322 (14707) | opeter |
» | Najboljši antivirusni program, kateri? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 62339 (48139) | d4vid |
» | Kingsoft Antivirus 2012 izšel! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Informacijska varnost | 27207 (22819) | alexz |
» | Kateri antivirusni program naj izberemOddelek: Programska oprema | 9492 (8439) | bluefish |