Forum » Informacijska varnost » Anti-virus programi
Anti-virus programi
StoneFox ::
Sprobal sem novega Kasperskega (2013) in moram pohvaliti ruse, da so to verzijo zelo popravili kar se tiče požrešnosti. Detekcija je pa itak na samem vrhu.
Fukomuko ::
Kateri antivirus je po vaše najboljši potem? Kingsoft? Kaspersky? BitDefender? Te 3 mi nekako najbolj vlečejo :) Najbolj mi je pomembna dobra detekcija.
Comodo, Bitdefender, Norton, Kaspersky in Emsisoft. Comodo ima določeno prednost, ker je brezplačen, pa tudi aktivna zaščita je v samem vrhu. Ni pa tako enostaven za uporabo kakor ostali štirje.
Vajenc ::
Rejzor kolko let je že minilo odkar si prvič priporočal Comodo firewall v jokerjevi karanteni? Mene si prepričal in že takrat je delal predobro ;)
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen
RejZoR ::
Firewall je bil vedno dober, drugi deli so bili bolj tko tko. Sploh antivirus in Defense+. Ampak z v6.0 bo tud to precej bolje narejeno.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Ne v CIS 6, ko pač pride enkrat. V CIS5 je po tistem, ko je bila zadeva sandboxana še naprej spraševal če dovoliš ali ne za vsak sistemski poseg.
V CIS6 je to sedaj privzeto izklopljeno in avtomatično blokira vse zahteve glede na izbran nivo sandboxinga.
Torej dobiš popup, da je zadeva sanboxana in pri tem se stvar tud konča. Večina aplikacij deluje v sandboxanem načinu brez težav. Recimo sam sem dolgo uporabljal MPC HC, kMule in celo CS:GO v sandboxed načinu. Potem se je MPC HC vmes whitelistal in ni bil več sandboxan.
Skratka CIS6 je neprimerno bolj prijazen do uporabnikov.
V CIS6 je to sedaj privzeto izklopljeno in avtomatično blokira vse zahteve glede na izbran nivo sandboxinga.
Torej dobiš popup, da je zadeva sanboxana in pri tem se stvar tud konča. Večina aplikacij deluje v sandboxanem načinu brez težav. Recimo sam sem dolgo uporabljal MPC HC, kMule in celo CS:GO v sandboxed načinu. Potem se je MPC HC vmes whitelistal in ni bil več sandboxan.
Skratka CIS6 je neprimerno bolj prijazen do uporabnikov.
fosil ::
Vprašanje kako dobro sploh deluje sandbox, vem da recimo pri avastu na začetku je bil popolnoma neučinkovit.
Torej če neko zadevo zalaufaš v sanboxu ni nujno da je to res varno.
Torej če neko zadevo zalaufaš v sanboxu ni nujno da je to res varno.
Tako je!
To ne drži. Sandbox je vglavnem vedno 100%. Če govorimo o virtualizaciji, ki jo avast! uporablja od samega začetka. Probleme je imel drugje. Comodo sandbox tehnično ni sandbox ampak bolj "Drop Rights" sistem. Sčasom bojo uvedli tud Full Virtualization ampak to še ne bo tko kmalu ker so s tem večji problemi (npr sandboxanje sistemskih fajlov kar lahko naredi celo štalo).
Najdu sem eno dost fajn alternativo. Roboscan Internet Security Free. Kar je mogoče najbolj zanimivo je to, da uporablja BitDefender engine ampak ne kakšno starejšo verzijo kot večina ampak kar tazadnjo.
Ima tud firewall, sicer bolj osnoven ampak opravlja nalogo. Plačljiva verzija ima zraven samo še nek cleaner in optimizator sistema, ki ga večina itaq noče v varnostnih programih. Porablja okol 15MB RAMa in je kar hiter in odziven. Firma je južnokorejski ESTsoft, obstajajo pa že od leta 1992, samo so se zgleda bolj držali korejskega trga.
Ima tud firewall, sicer bolj osnoven ampak opravlja nalogo. Plačljiva verzija ima zraven samo še nek cleaner in optimizator sistema, ki ga večina itaq noče v varnostnih programih. Porablja okol 15MB RAMa in je kar hiter in odziven. Firma je južnokorejski ESTsoft, obstajajo pa že od leta 1992, samo so se zgleda bolj držali korejskega trga.
amigo_no1 ::
Edit: http://www.roboscan.com/home/home_main....
Kot kaže je, Av+FW.
btw, cena za Internet Security Pro je smešnih 9 Eur.
Since 1995.
Kot kaže je, Av+FW.
btw, cena za Internet Security Pro je smešnih 9 Eur.
With over 17 years dedicated in the IT industry, Roboscan Inc.
Since 1995.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
MrStein ::
Ima tud firewall, sicer bolj osnoven ampak opravlja nalogo.
Kakšne naloge opravlja, ki jih Windows firewall ne?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Windows firewall javi samo kadar se app hoče obnašat kot server. Vsi drugi firewalli pa javijo za promet v obe smeri. Torej lahko nastaviš da se aplikacija sploh ne more povezat na net na nobenem nivoju. Windows firewall tega ne omogoča (razen če greš v advanced mode pa še tam ni glih user friendly).
Pa to potrebuješ? A te to za vsak program vpraša?
Motiti se je človeško.
Ko se prvič poveže na net te vpraša. Pa pač označiš da ne sprašuje več za tisti program. Glede na to da dandanes ni več primarni vektor okužbe sama okužba ampak kraja podatkov bi rekel da je to vsekakor pametno uporabljat. Sploh če te recimo za povezavo sprašuje program, ki se nima kaj povezovat na net...
IceBoX ::
Za antivirus imam Avast in sem zelo zadovoljen. Za firewall sem do zdaj uporabljal kar Windows Firewall (Windows 7), zdaj pa bi si vseeno rad namestil kakšen bolj kakovosten firewall. Iščem takega ki je dokaj enostaven, hiter, požre bolj malo RAMa in če se da zastonj. Kaj priporočate?
Huh...
Prov velik izbire ni. Comodo ali pa Outpost, s tem da Outpost pride še z antivirusom, ki ga ne moreš ločit od firewalla. ZoneAlarm pa ti odsvetujem, ker je debelo prase, sploh če uporabljaš P2P aplikacije. Edini firewall, ki med idlanjem žre 200MB RAMa in če bog ne daj zalaufaš eMule ti bo pa požrl ves sistemski spomin in CPU čas kolikor ga je na voljo. Če je to 8GB RAMa in quad z 8 threadi so be it.
Isto kot pri Outpost je zraven antivirus, če ga hočeš ali ne. Nimaš izbire če ga hočeš naložit al ne. Se pa da AV vseeno izklopit...
IceBoX ::
ZoneAlarm sem enkrat že imel in je res ogromno RAMa požrl. Bom pogledal Comodo
A je treba prav posebno izklopit firewall od Windowsev?
A je treba prav posebno izklopit firewall od Windowsev?
Huh...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: IceBoX ()
ZoneAlarm mi je drugače ful všeč ker uporablja Kaspersky engine in v vseh testih dosega izjemne rezultate, sam ZoneAlarm komponenta pa je zavaljeno prase. Drugače bi verjetno uporabljal ZA.
Ko pa pride ven avast! 8.0 konec februarja drugo leto pa bom verjetno presedlal nazaj.
Ko pa pride ven avast! 8.0 konec februarja drugo leto pa bom verjetno presedlal nazaj.
Na žalost še ne. Naj pa bi bile vključene večje spremembe, ker je planiran daljši beta cikel. Sam so ful skrivnostni. Sklepam, da se bo beta test začel enkrat okrog božiča.
Comodo je od danes naprej na moji črni listi ker nočem imet več opravka s temi prizadetimi pezdetki. Program je dokaj ok ampak je community tko zabit v betico da res ni. Prizadeti v sebe zagledani moderatorji, ki ne znajo spregledat resnice niti ne dojemajo celega pointa beta testiranja oz nasploh nimajo niti najmanjšega pojma kako se testira programje. Obvladajo pa skupinsko teroriziranje folka, ki si samo želi enostavnega odgovora zakaj klinac že 2 tedna ni ne bu ne mu od nikogar. Če je to kakšen odnos do folka, ki zabije ure in ure za testiranje njihovega programa pol pa tud prav.
Zarad mene lahko uporabljate tud ZoneAlarm, Comoda me ne boste več videl priporočevat. Razen če se imate željo kregat s fanatičnimi (očitno) 10 letnimi bedaki. Pol pa go ahead.
Zarad mene lahko uporabljate tud ZoneAlarm, Comoda me ne boste več videl priporočevat. Razen če se imate željo kregat s fanatičnimi (očitno) 10 letnimi bedaki. Pol pa go ahead.
Vbistvu sploh ni to. Folk na COmodo forumu so eni taki težki fanatiki, da popizdiš. Hočeš dobro, da bo program brez bugov in da bo čim boljši pa se nate spravijo kot da ga hočeš uničit. Enostavno ne razumem logike in kakor sem gledal je še ves folk šel dol iz točno istega razloga. Heh...
"Kva? A da nisem popoln*? Pretepu te'om!!!"
* - oziroma moj izdelek
Žal se s tako mentaliteto pogosto srečaš. No, tako pogosto spet ne, ampak se kar dogaja. Zdaj takoj se spomnim treh lastnih podobnih izkušenj (ena "spektakularna" )
* - oziroma moj izdelek
Žal se s tako mentaliteto pogosto srečaš. No, tako pogosto spet ne, ampak se kar dogaja. Zdaj takoj se spomnim treh lastnih podobnih izkušenj (ena "spektakularna" )
Motiti se je človeško.
Še ena zanimiva opcija je Ad-aware Free with Antivirus. Posodablja se večkrat na dan in detekcija je kar solidna kakor vidim. Uporablja pa Ad-aware in VIPRE engina. Zdele ga laufam 2 dni in je kar ok.
k4vz0024 ::
Pa je Ad-aware Free with Antivirus kompatibilen s Kingsoftom?
Koliko je primeren za netbooke?
Ne, VIPRE based antivirusi naj laufajo samostojno brez drugih. S Kingsoftom ne bo delovalo najbolje...
negot ::
http://www.webroot.com/En_US/sites/land..., zelo v redu zadeva, dobijo se 6 mesečni trial paketi, lp
mailer ::
Pa je Ad-aware Free with Antivirus kompatibilen s Kingsoftom?
Včeraj in danes preizkusil na prenosniku (Win 7 ultimate 32bit, 4GB rama, Core2Duo 6400 2GHz)zadnjo verzijo AdAware in Avasta. AdAware je za pregled celotnega sistema potreboval 3ure in 15minut, Avast pa 50minut. AdAware je že letel dol. Izredno počasen.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mailer ()
Počasen je samo on-demand. Real-time se mi sploh ne zdi tko počasen.
Dafuck? Prvo rahlo zbugana BETA, ki so jo napol poti totalno polomil in zaradi česar sem se totalno skregal na njihovem forumu, 2 tedna kasneje brez vsakega vmesnega BETA refresha pa kar final verzija. Hm...
k4vz0024 ::
Saj bi ga preizkusi Comodo 6, ampak na netbooku obnovitev sistem traja preveč časa. Je kdo že preizkusil? Slabosti? Prednosti pred 5?
Tx
Tx
Zunaj je BitDefender Free AV:
http://www.bitdefender.com/solutions/fr...
Zadeva praktično nima nastavitev, tko da zna bit zanimiva za vse neznalce in za tiste, ki hočejo free s preverjeno detekcijo in nočejo uporabljat MSE. Samo zdele mal nagaja, verjetno zaradi navala. Se noče povezat s serverjem... Drugače pa izgleda dost zanimiva zadeva z izjemno minimalističnim pristopom.
http://www.bitdefender.com/solutions/fr...
Zadeva praktično nima nastavitev, tko da zna bit zanimiva za vse neznalce in za tiste, ki hočejo free s preverjeno detekcijo in nočejo uporabljat MSE. Samo zdele mal nagaja, verjetno zaradi navala. Se noče povezat s serverjem... Drugače pa izgleda dost zanimiva zadeva z izjemno minimalističnim pristopom.
Fukomuko ::
Naj bi bil Comodo 6 precej buggy, tako da bom jaz z nadgradnjo še kar počakal nekaj časa.
soulpatch ::
ok ... rejzorblade, torej zelim si free shit av ...
bitdefender(kot pišeš zgoraj), mse ali kaj tretjega, ker bolj kot berem razne forume, bolj nevem kaj namestit :)
bitdefender(kot pišeš zgoraj), mse ali kaj tretjega, ker bolj kot berem razne forume, bolj nevem kaj namestit :)
Opcij je precej in večina je kar dobrih ampak nakoncu se vedno vračam na avast!. Tko da to nekaj mora pomenit...
amigo_no1 ::
Panda cloud ? Namestiš in pozabiš.
Kingsoft Free Antivirus ali zgornji korejski z bitdefender engine (Roboscan Internet Security Free).
Avira free ?
Kingsoft Free Antivirus ali zgornji korejski z bitdefender engine (Roboscan Internet Security Free).
Avira free ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
StoneFox ::
Laufam par dni Bitdefender free. Odlična zadeva, detekcija itak najboljša, celo real time skenira, in presenetljivo za Bitdefender da sploh ne veš da ga maš na računalniku. Ena boljših opcij trenutno, brez nepotrebne navlake.
soulpatch ::
hvala za nasvetiče ... po moje bo kr avast padu :)
al pa bitdefender :)
al pa bitdefender :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: soulpatch ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Antivirus (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 34910 (17344) | hdx |
» | Boljša alternativa AVG Free antivirusnem programu (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 16297 (14682) | opeter |
» | Najboljši antivirusni program, kateri? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 62314 (48114) | d4vid |
» | Kingsoft Antivirus 2012 izšel! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Informacijska varnost | 27194 (22806) | alexz |
» | Kateri antivirusni program naj izberemOddelek: Programska oprema | 9489 (8436) | bluefish |