» »

linux, volja, dialup

linux, volja, dialup

tonic ::

nisem vedel točno al bi dal pod internet al pod OS, ampak vseeno, problem je sledeč:

imam instaliran RH9 in sem si naredil dial-up povezavo na voljo (preko externega 56k USR modema) in mi naredi sledeče; ko kliknem na connect mi modem odpre rele, dobi signal, natipka številke, začne tisto TUUU, TUUU (vsake toliko cajta - ne tak da je ni zasedeno, ampak normalno tak kot pod win) in pri tem tudi ostane.:( sploh ne začne tist piskat levo, desno, visoko, nizko....

v glavnem volja in moj modem ne "začneta komunicirat":O

v tistem log oknu vidim, da čaka kao na connect ?!?!?#"8-O

kaj bi lahko bil vzrok temu? še moram kaj posebnega nastavit

lp,
toni

moj_nick ::

A si izklopil čakanje na znak centrale? Mislim da je v eng. to wait for dial tone.

ja, to ni problem; meni že natipka voljino cifro in potem zadeva ne dela več naprej ker čaka kao na connect (piše v log oknu)

a res noben ne ve resitve za moj problem???:(

2nemesis ::

Ko sem še sam imel analogni modem - ene par let nazaj, sm moreal pri inicializaciji dodati ukaz X3 za naše telefonsko omrežje.

ta X3 mam jaz tudi nastavljen (to pomeni da ne čaka na znak centrale)

še ima kdo kako idejo :((( 8-O

jlpktnst ::

nekje boš moral poiskat error log. poskusi nastavit da ti prikazuje čimveč podatkov med povezovanjem, ali pa uporabi wvdial (direktno v konzoli). mogoče ti bo napisalo kaj uporabnega. preveriš lahko tudi v /var/log ( ppp, pppd, ipd. )

BigWhale ::

Ce bi bil problem v dialtone, potem sploh stevilke ne bi vrtel. Mogoce pa vpisujes napacno stevilko?

BigWhale hvala; narobe cifra, iz glave sem jo nakllofal in je bila še 088932480!!! nova, nič več nova, ampak že leeeeeep cajt 088832480

iz linuxa :))

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Klicne nastavitve za fax modem

Oddelek: Omrežja in internet
121887 (1791) Duhec
»

pogosto me meče dol oz. ne morem nanj!

Oddelek: Pomoč in nasveti
91034 (854) madmitch