» »

Manjek frekvenc na izhodu zvocne

Manjek frekvenc na izhodu zvocne

blank3 ::

Imam tako situacijo:

V kompjutru imam dve zvocni:
1-AC '97
2-Genius Sound Maker Value 5.1 (5 jurjev)

Izhod (mislim da Front-stereo) je vstekan v mesalno mizo (Behringer VMX300). Problem je, da se mi vcasih zgodi to, da določenih frekvenc sploh ni na izhodu... zvok je res nagnusen. Ce potegnem jag 3.5 iz zvocne malo ven se stvar izboljsa, vendar zvok ni več v stereu. To se mi je dogodilo tud ko sem imel notr zvoncno Creative SB PCI 128. Pa se tako je, da to mi vcasih dela vcasih ne...

Ta zvocna Genius je ze tretja po vrsti, ki jo imam in pri vseh do sedaj se je zgodilo isto. Prve sploh ne uporabljam, ker ima ze sama po sebi zanic izhod. Sem poslusal izhod tud s slusalkam-zvok je v redu.

Se nekaj: ko recimo iz zvocne L-cinch vstekam v en kanal, R-cinch pa na drug kanal se pa v redu slisi. Se pravi, ce imam na en kanal vstekan samo R/L-cinch potem se dobr slisi (kar je isto kot ce pri izhodu mal vn potengnem kabl) ampak stvar ni stereo.

Se komu kaj svita?
Zelo sem zaposlen. Potreboval bi brezcasje... vsaj za nekaj casa.

Se ima kdo vsaj kaksno idejo?! ;)

2nemesis ::

Ti priporočam da v BIOS-u disablaš AC '97, ker ti lahko to šteje kot primarno kartico.
Če priklopiš en kanal se v redu sliši, ko pa priklopiš drugega pa zgleda da ima premalo moči in oba kanala dobita le polovico ...
Mislim da je tvoja mešalna miza premočna za tako kartico.
Namesto ojačanega izhoda (slušalke, zvočniki), raje uporabi line out in zvok ojačaj na mešalni mizi, ali pa vmes vstavi ojačevalnik.

Tudi sam sem pomislil na kaj takega vendar ne poznam dost podatkov, da bi vedu kako in kaj je z mesalno in kolko stroma potegne... v prid temu kar pravis steje tudi to da se mi je isto dogajalo na drugi mesalni mizi.

Problem je le ta, da zvocna nima line outa...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

mešalna miza

Oddelek: Zvok in slika
335387 (3502) neres
»

Problem z Fostex mešalno mizo?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
202506 (2153) Azrael
»