Forum » Pomoč in nasveti » DDR Ram problem!?!
DDR Ram problem!?!
buba989 ::
Torej lastim si NF7 Abitovo plato. Do pred kratkim sem imel v sistemu dva 256 DDR 333hz PC2700 modula. Ker ima ta plošča tri slote sem imela obadva DDR-a v slotu 1 in 3 zaradi Dual chanel funkcije. Ker pa zaradi aplikacij rabim še dodatnih 512 rama sem dokupil se en modul za 512MB PC3200. Ko tega vstavim v sistem se OS normalno štarta in tudi aplikacija hitreje starta vendar se po kake dveh minutah uporabe enostavno zapre (crash -> izgine).
Vem da mora biti za to kriv prav ram saj ko vzamem 512 modul ven iz DDRslota 2 je vse lepo po starem in aplikacija je stabilna a počasna. Zanima me če je kaka nastavitev v samem sistemu ali v samem BIOSu, ki bi lahko pomagala pri problemu???
LP
Vem da mora biti za to kriv prav ram saj ko vzamem 512 modul ven iz DDRslota 2 je vse lepo po starem in aplikacija je stabilna a počasna. Zanima me če je kaka nastavitev v samem sistemu ali v samem BIOSu, ki bi lahko pomagala pri problemu???
LP
c3R4R ::
Kaj pa postaviš rame v različne slote? Da jim spremeniš kombinacijo? (512 na slot1, ostala dva tudi zamenjaj.) Mogoče je kaj narobe s sloti. Dvomim, ampak vseeno poskusi.
Ko ti program izgine, ti pusti kakšen error?
Ko ti program izgine, ti pusti kakšen error?
Zaradi neurij imajo hrasti globje korenine.
Timmah ::
je mogoce problem kompatibilnost?
kako pa ti zadeva dela z samo 512 modulom?
kako pa ti zadeva dela z samo 512 modulom?
donde esta francesca
Dr_M ::
ce hoces met use tri slote zapolnjene, morta bit 2 modula enostranska za dvokanalno delovanje, dodatni more bit dvostranski. nism pa 100%. upras TribesMan-a
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
TribesMan ::
Točno tako kot je rekel Dr_M
Dva enostranska 256MB modula v slot 1&2 (tadva sta bolj skupaj) in en dvostranski 512MB modul v slot 3 (ta je malo odmaknjen...
LP
TribesMan
Dva enostranska 256MB modula v slot 1&2 (tadva sta bolj skupaj) in en dvostranski 512MB modul v slot 3 (ta je malo odmaknjen...
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
_juMek ::
Hm,sam a ni kle fora da to sploh nebi smel delat, ker 2700 pa 3200 ne grejo skupi!!!
Jumek_rola
buba989 ::
Torej zdej sem nastimu tko da mam slot 1 in slot2 za 256 moduloma zapolnjena v tretjem pa 512.... vse dela vredu samo pri uporabi sem zaznal da mi po kaki uri uporabe vrze Blue screen?? In vedno je neki v zvezi z ATIjevimi driverji za Radeona... to se mi ni prej niti enkrat pojavel tko da sumem da je nov ram kriv... oziroma neki na plati v zvezi z kakimi frekvencami al pa casi...
kaka ideja? mogoce je kaka nastavitev v biosu (CAS casi, napetost rama, CPUja... ??)
LP
kaka ideja? mogoce je kaka nastavitev v biosu (CAS casi, napetost rama, CPUja... ??)
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zazna 1024MB rama, uporablja samo 768MB?Oddelek: Strojna oprema | 2120 (1282) | mlakar |
» | Dual chanel s 3x 256 MB rama na NF7 Rev 1.2Oddelek: Navijanje | 1674 (1319) | MEDENA |
» | Plata,rami in procesor (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 3325 (2766) | C_maniak |
» | Iščem dobre - res dobre RAMe (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 9253 (6981) | WhiteWolf |
» | 2x256 DDR ali 512Oddelek: Kaj kupiti | 1178 (1007) | TribesMan |