» »

Deepfreez in radix

Deepfreez in radix

paliskic ::

Živjo,

izdelat moram seminarasko nalogo, zato bi rabil vašo pomoč. Zanima me kjere so dobre in slabe lastnosti Deep friza in radixa.

Hvala v naprej

Lp
  • spremenil: paliskic ()

Isotropic ::

kaj pa je to sploh?
tole Radix sort @ Wikipedia

ne ne.. deepfreez je program, radix pa hardware. Namenjeni so temu da ko se na novo zažene računalnik, gre v prvotno stanje!

Isotropic ::

no, rece se mu deep freeze, je pa na wiki vse. o radixu pa nisem nasel nic sploh.

to že, ampak me zanima v praksi, kjere so težave ki jih lahko prinese deep freeze.

jkreuztzfeld ::

Upam da boš po narejeni seminarski znal vsaj napisat imena izdelkov...
Radix protector
--
Great minds run in great circles.

levaky ::

Mimogrede, tudi radix je software... Včasih so bili Radix Protectorji na PCI vodilih, za PCIe pa jih ni več in so sedaj samo še v software obliki...

Kje so problemi?
Recimo, radix mi je ljubši, ker lahko popraviš sistem oziroma naložiš program in "on the fly" narediš nov image, pri deep freezu pa moraš najprej resetirat pc v Thawed state, naložit program in za na novo zaklenit... Sicer pa kakega velikega minusa jaz ne opazim...

Matej

levaky je izjavil:

Mimogrede, tudi radix je software... Včasih so bili Radix Protectorji na PCI vodilih, za PCIe pa jih ni več in so sedaj samo še v software obliki...

Kje so problemi?
Recimo, radix mi je ljubši, ker lahko popraviš sistem oziroma naložiš program in "on the fly" narediš nov image, pri deep freezu pa moraš najprej resetirat pc v Thawed state, naložit program in za na novo zaklenit... Sicer pa kakega velikega minusa jaz ne opazim...

Matej

hvala za odgovor!

Ice-Heki ::

Pri nas se je enkrat zaciklalo:
Računalnik je imel DeepFreeze in sem rabil naknadno namestit Apache za računalniški krožek in da se to ne bi delalo vsakič, sem odklenili računalnik, ga zagnal v navadnem načinu, namestil Apache in znova zagnal DeepFreeze. Ravno ta ponovni zagon pa je bil tudi ponovni zagon, po katerem so se Windowsi hoteli posodobiti. Nam je tisti dan sicer vse delalo, potem pa nam je krožek ene 3 odpadel (= 3 tedne) in vzdrževalec na šoli ni imel pojma, kaj naj naredi, saj so se Windowsi vsakič ob zagonu nadgradili in zahtevali ponovni zagon :D

in kako ste zadevo rešli?

misek ::

Računalnik spet zaženeš v navadni način in pustiš da se vse posodobi. Še enkrat za vsak slučaj restartaš, preveriš za posodobitve in greš spet v freeze stanje. To bi moralo delovati.

misek je izjavil:

Računalnik spet zaženeš v navadni način in pustiš da se vse posodobi. Še enkrat za vsak slučaj restartaš, preveriš za posodobitve in greš spet v freeze stanje. To bi moralo delovati.

Torej to lahko počnemo za vsako stvar, kot naprimer, update antivirusa. Se izklopi deep freeze, namesti ali posodobi kar je potrebno, se ponovno zažene pc in vklopimo ponovno deep freeze. to je to?

levaky ::

Točno tako... Oziroma je tako rekoč antivirus brez pomeni na deep freeze kompih, ker se računalnik tako postavi na 0 ob ponovnem zagonu.

Najbolje je vse mogoče update izklopit in 1x na mesec računalnik odfreezat, namestit posodobitve in potem znova zamrznit.

5er--> ::

Najboljše je uporabit kar MS-jev brezplačen Steady State, ki sam poskrbi da je sistem zaščiten pred spremembami, a hkrati posodobljen.

Mene ubistvu zanima samo delovanje in težave deep freeza. hvala vseeno

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Deep freeze-a ne morem odmrzniti

Oddelek: Pomoč in nasveti
51033 (730) MIHAc27
»

PC za splošno uporabo

Oddelek: Pomoč in nasveti