» »

Pleničke za novorojenčka

Pleničke za novorojenčka

lilnasx ::

Potrebujem nasvet za nakup pleničk za dojenčke s katerimi ste/bili zadovoljni ter, da so cenovno sprejemljive. 😊

velikBrokoli ::

Poceni so vse low quality shit, se kar sprijazni, da je pri plenicah visja cena = visja kvaliteta. Najboljse so dalec od vseh Pampers Harmonie, ampak so konkretno drazje od ostalih.

driftwood ::

lilnasx je izjavil:

Potrebujem nasvet za nakup pleničk za dojenčke s katerimi ste/bili zadovoljni ter, da so cenovno sprejemljive. 😊

Pampers.
Naj te tolaži dejstvo, da boš rabil pleničke največ leto in pol na otroka.

krefi ::

Se nebi strinjal sprobal pampers pa so se začeli izpuščaji okoli pleničk in kolikor je pediatrinja rekla ni redek primer. Sami smo bili zadovoljni s planicami iz Amazona. Bom vidu kmalu kako se bodo obnesle pri novorojenčku.
e3 1231v3|asus gtx 970 strix OC edition|2x8gb kingston|
cosair rm650| crucial 500gb|fractal define s

nejc_nejc ::

to moraš probat druge ni
tudi velikosti niso iste

lilnasx ::

Koliko plenic pa gre na teden? Naj vzamem 2 paketa al 3? ?

johnnyyy ::

Najbolje, da kupiš več različnih in potem vidiš pri katerih je najmanj težav. Naši so imeli od bamboo pa smo potem menjali za cenejše violeta. Sicer se ti splača gledat tudi popuste, ker včasih se dobi dober skonto.

Pa dobro je, da ga začneš čim prej privajati na lulanje in kakanje brez pleničke.

Koliko gre je odvisno koliko šparaš. Mi smo na začetku imeli - +6/dan.

driftwood ::

lilnasx je izjavil:

Koliko plenic pa gre na teden? Naj vzamem 2 paketa al 3? ?

cirka 5 na dan (24ur)

Na amazonu so najbolj ugodne cene, sploh če kupiš Month Box od Pampersa, dobiš 20% ceneje kot pri nas v fizičnih trgovinah.

mikimisek ::

Spar ima redno akcije na pampers plenice. Drugače vzameš -25 in -25 od žene. Potem je cena sprejemljiva.
Hlačne vzameš ko začne otrok hodit prej ni potrebe, saj je veliko lažje previjati z navadnimi.
Mogoče na začetku vzameš tiste s črto da dobiš občutek kdaj je treba previt. Kasneje gre s tapkanjem :)

Djole ::

Pri pampers premium smo imeli izpuscaje, tiste neke bamboo so bile zanic, spuscale vse cez...v vrtcu so jim dajali muellerjeve, mi doma pa dmove, pa so nam te najbolj odgovarjale. Probas razlicne pa vidis. Drazje niso nujno boljse.

Tropinar ::

Sedaj ko so večji in jih imajo samo za ponoči jemljem v DM-u od babylove, dokler so bili manjši in se jih je veliko porabilo smo imeli pralne.

delavec44 ::

Djole je izjavil:

Pri pampers premium smo imeli izpuscaje, tiste neke bamboo so bile zanic, spuscale vse cez...v vrtcu so jim dajali muellerjeve, mi doma pa dmove, pa so nam te najbolj odgovarjale. Probas razlicne pa vidis. Drazje niso nujno boljse.

+1, ne glede na to kaj eni gor pišejo. Že med posameznimi dojenčki so velike razlike. Sem že slišal, da so enim Mercatorjeve (Lumpi, Violeta) najbolj odgovarjale, pa so probali vse. Drugim pa DM. Vsi ti so najbolj Pampers skurcali, ostale so pa še dražje (Bamboo, Tosama).

Če je pa riti vseeno, daš pa cenejše. Zakaj bi tu denar stran metal, itak menjaš na par ur. Je bolj kvaliteta krem pomembna.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

Steinkauz ::

Mi nucamo iz DM.

Ampak pampers so full boljše (najbolši gel za vpit tekočino), tko da mamo pampers sam za čez noč.

mitosan ::

DM Babylove, Bamboo, Pampers premium care - v akciji če so. To kar ti je en napisal leto pa pol, pozabi... :D Bo kar 2 in pol.

fikus_ ::

Pamper so dobro reklamirane, cena precej visoka, kvaliteta povprecna.
Pojdi v DM, kupi manjso pakungo in testiraj. Naceloma so vse ok, bistvena razlika je v ceni.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

WaterBoy ::

Nam Pampers niso padale. Smo.imeli.pa.iz smo ali pa.mulerja

mayne ::

uzameš wap pa spereš

amacar ::

Začeli s tosama in bamboo, ker so imeli velikost 0. Od 1ke naprej pa imamo Kit&Kin za oba otroka, vzameš ko so v akciji 3+1 gratis. Smo porabili tudi druge, če je kdo prinesel kot darilo, ampak so se Kit&Kin nam najbolje obnesle. Na dan se jih pa porabi med 6-12, odvisno od starosti otroka.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: amacar ()

estons ::

Nam so pamperske povzročile cel kup težav. Vse sprobaj, pa boš videl. Cena tukaj nima veze s kvaliteto. Mislim, da smo na koncu imeli najraje tiste iz DM-a, za backup so bile dobre tudi iz Lidla.

Karkoli delaš, spomni se pri "montaži" sveže plenice naštimati "čipkico" okrog roba plenice, da ne bo spodvihana pod robom, ker s tem plenica slabše tesni. Rob se mora tesno prilegati koži, sicer vse pušča. Smo imeli kar nekaj incidentov dokler nismo tega ugotovili.

stara mama ::

lilnasx je izjavil:

Karkoli je, je čist vseeno. Razlika je sam v tem, da nekatere v robnih situacijah zadržijo mal boljš, nekatere pa malo slabš (kar ne pomeni, da ne zdržijo).
Včasih plenica traja glih 5 minut!
Najbolj bistveno je, da vsakič dobro očistiš (z mokro, suho) in namažeš z dobro kremo (Sudocrem).

Pri nobenem od naših otrok ni bilo nikol težav, pa smo zavili na rit ni da ni, od premium pampersk, do običnih pampers, DMovih, Bamboo, Violete, hoferjevih, karkol je prišlo pod roke.
Tist, ki je imel težave z določeno znamko, je vlka vrjetnost, da je bilo narobe še kaj drugega.

Plenice menjujem že sedmo leto!

velikBrokoli je izjavil:

Poceni so vse low quality shit, se kar sprijazni, da je pri plenicah visja cena = visja kvaliteta. Najboljse so dalec od vseh Pampers Harmonie, ampak so konkretno drazje od ostalih.

Jap, nimaš druge kot da kupuješ samo PREMIUM PREMIUM najdražjo vato, da se ti froc vserje v njo kot pravi grof,
in jo lahko čez 10 minut že vržeš stran.
Pa menda ja ne boš taka škrtica, da boš šparal na svojem sončku, tud ko se gre za njegov drek, ane???
Ekologija™ in Trajnost™

Zgodovina sprememb…

Relanium ::

Kupujemo karkoli je najcenej,
ker je na koncu vse skupaj en in isti drek (dobesedno).

Kot je že nekdo reku, bolj je pomembna higiena,
ter kdaj pa kdaj mu na previjalni mal prezračiš mednožje.

bm1973 ::

Odvisno od dojenčka, lahko da ti najdražje zdražijo njegovo ritko, lahko pa so najcenejše najboljše zanj.

Bolj pomembno je, da ga dobro osušiš pri previjanju. Mi smo ga kar s fenom... Nikoli problemov s pleničnimi izpuščaji...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

Thompic ::

Poskusili cel kup različnih. Na koncu so se najbolje izkazale Hoferjeve. Ni pravila, različne riti različno reagirajo, trial&error :)

OutOfTheBox ::

velikBrokoli je izjavil:

To je taka pravljica da peče ritka - dobesedno. Pri plenicah je tako da jih moraš sprobat en par različnih da vidiš katere ti ustrezajo.

Mi s pampers nismo imeli problema, smo jih pa kupovali skupaj z DM-ovim Baby Love. Nato smo po pol leta Pampers opustili predvsem zato ker so Baby love opravile isto nalogo za manjšo ceno. Tudi dost prijateljev pohvali baby love, razen enemu ne ustrezajo.

Skratka, sploh ni nekega pravila. Kupiš in vidiš kaj ustreza.

Zgodovina sprememb…

Jure14 ::

Ne kompliciraj.
Za začetek, glede na štartno velikost dojenčka, kupi po en paket začetnih velikosti. Da imaš za silo nekaj.

Kasneje pa: ne kopliciraj z ultra premium eko nazivi.
Vsaki riti druge plenice pašejo. Itak ko zavohaš, zamenjaš. Ne puščaš dreka v plenici 8 ur.

Konkretno pri nas smo na začetku furali neke Mullerjeve plenice.
Nobenih reakcij na koži, pa ob robovih so dobro "tesnile".
Potem pa, kot bi odrezalo, od nekega dne naprej, ni več dihtalo. Kot da nebi več znal plenice gor dat. Tudi eno številko večje. Zgleda je dojenček al toliko zrastel al pa začel nove gibe delat, da ni več držalo.
Sprobali smo nekj drugih znamk, končali na običajnih pampersih.

Oba sta pa pri cca 2 letih ostala brez plenice.

delavec44 ::

To je tudi res, ne pašejo vse številke iste znamke vsaki riti vedno.

floyd1 ::

Pri prvem otroku, ko sva še bolj komplicirala, so bile Moltex. Potem vse živo raznik Pampersk, Moltex, pa še kaj se je verjetno našlo. Nikoli nekih ekstra problemov, nič kar Bepanthen ne bi rešil.

Excalibur ::

DM Baby love - ker so poceni. Pri prvemu smo isto komplicirali. Pač prvi otrok. Važno je redno previjanje in da dobro presušiš / očistiš ko previjaš.

toro69 ::

velikBrokoli je izjavil:

Daj ne nakladaj. Na Papmpers jih ima precej alergično reakcijo, sam ne okrog govort.
Tudi v Teta Violeta in DM se da čist normalno not srat in lulat.

endelin ::

Pralne plenice so verjetno najboljše za kožo?

WhiteAngel ::

Mi smo imeli ponoči Pampers, ker so edine zdržale tako dozo lulanja. Čez dan pa vse živo, ker si ga itak takoj previl, ko je bil "paket".

endelin je izjavil:

Pralne moraš prat. Ampak s čim? Če je otrok alergičen in uporabljaš agresiven Persil/Ariel, bo imel izpuščaje zaradi praška potem. Če imaš Frosch, pa ne bo opral dreka, tudi če kuhaš na 90. Razen, če ti je vseeno za odtenek svetlo rjave.

Zgodovina sprememb…

Liker ::

Na začetku pred porodom je žena nakupila tosama pa še nekaj random robe, kar je držalo za kak mesec.
Ko smo tisto porabili smo šaltali na DM babylove. Po forumih veliko prebiral in ugotovil da so tipično več kot v redu, poceni in redko s kakšnimi izpuščaji/problemi. In tako je bilo.

Jure14 je izjavil:

...
Nobenih reakcij na koži, pa ob robovih so dobro "tesnile".
Potem pa, kot bi odrezalo, od nekega dne naprej, ni več dihtalo. Kot da nebi več znal plenice gor dat. Tudi eno številko večje. Zgleda je dojenček al toliko zrastel al pa začel nove gibe delat, da ni več držalo.
Sprobali smo nekj drugih znamk, končali na običajnih pampersih.
...

Tole se je zgodilo tudi nam. Kar naenkrat ni dihtalo. Izkazalo se je pa, da je bil faulty batch in je bila cela vreča plenic defektna. Slučajno smo šli takrat k tašči čez vikend in tam uporabljali drugo vrečo enakih plenic. Sem naredil pravilen sklep, vrgel tisto doma v smeti in šel po novo. Od takrat dalje nobenih težav. Lahko da je sicer samo moj dojenček bil "inox", ampak niti enkrat težav z izpuščaji. Mogoče samo dodam, da smo ga do nekje 10 mesecev namazali pri vsakem previjanju - preventivno. Od takrat naprej pa zgolj pred spanjem. Ali je to dobro ali ne, prepuščam vsakemu da presodi sam.

WhiteAngel je izjavil:

Mi smo imeli ponoči Pampers, ker so edine zdržale tako dozo lulanja. Čez dan pa vse živo, ker si ga itak takoj previl, ko je bil "paket".

endelin je izjavil:

Pralne moraš prat. Ampak s čim? Če je otrok alergičen in uporabljaš agresiven Persil/Ariel, bo imel izpuščaje zaradi praška potem. Če imaš Frosch, pa ne bo opral dreka, tudi če kuhaš na 90. Razen, če ti je vseeno za odtenek svetlo rjave.

Bom rekel samo kapo dol za tiste, ki perejo. Ni hec še eno tako delo zraven vsega ostalega. Sploh pri prvem otroku, ko še nisi tako zverziran.

z3ro ::

Mi smo imeli DMove, nikoli problemov.

bm1973 ::

endelin je izjavil:

Če se ti ljubi praskat drek dol...

Al pa potem pucat filter, zabasan z drekom na pralnem stroju...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

nejc_nejc ::

endelin je izjavil:

obstaja tudi tole, če je potrebno

nejc_nejc je izjavil:

endelin je izjavil:

obstaja tudi tole, če je potrebno

To spada pod obvezno opremo. Ko te ustavijo 8-).

mitosan ::

in sudokrem, nam najbolj pomagal za rdečino. vmes smo poskušali tudi z hrastovim lubjem, vendar se mi zdi da je sudokrem za res pomagal. maže se redno.

Vidim, da sem vas dobro sprožil, očitno ste škrtice :))

Sem primerjal 10 različnih vrst plenic, ker smo jih ogromno dobili tudi za raznorazna darila, pa je na koncu najdražji Pampers Harmonie najkvalitetnejši in tudi ponoči zdržijo najdlje, pri pocenskih lahko lulanje ven uide, če dolgo spijo, prav tako je material bolj plastičen ...

Egidij88 ::

Babylove iz DM-ja so nam bile dobre.

Djole ::

velikBrokoli je izjavil:

Sem primerjal 10 različnih vrst plenic, ker smo jih ogromno dobili tudi za raznorazna darila, pa je na koncu najdražji Pampers Harmonie najkvalitetnejši in tudi ponoči zdržijo najdlje, pri pocenskih lahko lulanje ven uide, če dolgo spijo, prav tako je material bolj plastičen ...

Ok in ce je bilo pri nas obratno, cigava OSEBNA izkusnja velja kot pravilo? :)

bbbbbb2024 ::

lilnasx je izjavil:

Odsvetujem Pampers. Moja oba sinova sta sedaj že odrasla. A sta oba dobila izpuščaje, ker so plenice preveč dihtale in sta se potila pod plenico. Pampers je dihtal nenormalno. Vsaj takrat so imele Pampers pas iz plastike in večina plenice je bila tudi iz plastike.

Takrat so se začele pojavljati take, ko so prepuščale potenje, ne pa tudi ostalega. Bile so iz takega materiala kot neko grobo blago.

Vsi izpuščaji so izginili, čim sta dobila druge plenice. Poskusi vprašati v porodnišnici, tam so takrat imeli dobre pleničke.

V najslabšem primeru kupiš dvoje troje različne. Cena niti nima toliko veze. Pampers so bile itak najdražje takrat. Tiste, ko mu pašejo, porabiš takoj, ostale (manj ustrezne) pa porabiš recimo od jutra do malice, ko so najmanj na otroku. Najbolj kritične so nočne plenice, ker so na otroku 8+ ur, zato je važno, da prepuščajo potenje.

Moltex so bile take, bolj "papirnate", manj plastične. Tudi Pamperske pa so danes zagotovo že povsm drugače narejene, kot tiste izpred 20 let.

Pamperske prav tako niso samo ene - vem, da prodajajo vsaj 5 različnih vrst. Imaš Pampers Harmonie (za alergike, brez parfuma, lateksa itd), Pampers Premium (bolj udobne, boljši materiali, več kemije), Pampers Baby Dry (osnovne pamperske, niso tako udobne in manj vpojne) in Pampers Night Pants (ekstra vpojne za ponoči).

Mi smo vse te sprobali, prav tako tiste iz DM, Mullerja, Tosama, Bamboo ... pa si zelo hitro ob primerjavi cene videl, zakaj so nekatere dražje in zakaj nekatere bolj poceni.

toro69 ::

velikBrokoli je izjavil:

Eni očitno nimajo psihičnih problemov s tem in nimajo potrebe, da bi z nakupom dražjih stvari dvigovali lastno samopodobo in kao dokazovali svoj "družbeni status".

GupeM ::

velikBrokoli je izjavil:

Tudi mi smo primerjali veliko različnih plenic na treh različnih otrokih. Enim so odgovarjale ene, drugim druge, tretjim so do velikosti 2 bolj pasale Pampers, od velikosti 3 naprej pa Violeta (bel paket, z vijoličnim nikoli nismo bili zadovoljni). V vrtcu so imeli mislim da Muellerjeve, pa je blo tudi ok... Odvisno od otroka, njegove postave v določeni starosti itd...

Sicer pa kot že rečeno, čim prej ga začni navajat na kahlo. Pri nas so vsi trije bili brez plenic pri cca letu in pol. In ko v vrtcu pri najmlajši vidim v njeni skupini kakšnega otroka s plenico (stari so 3-4 leta), sem samo vesel, da z našimi že zdavnaj nimamo več tega dela in nekako ne razumem staršev, da ne pohitijo s tem. Saj sprva se ti res zdi, da imaš manj dela s previjanjem, ker ti ni treba skrbet za to, da gre pravočasno lulat, pa kahle ni treba praznit, pa v avtu pač pustiš pa previješ ko se ustaviš, pa po tleh se ne morejo polulat... V resnici je pa veliko lažje, ko grejo na kahlo/wc. Pa ful mejn težav s kožo...

Hlačne kupuj pol, ko otrok že hodi in ga uvajaš na kahlo. Ko gre na kahlo, ga slečeš kot bi mu slekel spodnje hlače in potem oblečeš nazaj, če je plenica še suha.

krho ::

Mi smo fural lidlove.. So imeli tudi dostikrat XXL akcijo, kjer si potem še s -10% kuponom še znižal ceno.Razen na koncu, ko je bilo treba menjat številko smo ponavadi vzeli en ali dva paketa Muelerjevih pa vmes, recimo 4+ in 5+ , ker so bile nekoliko večje. Je pa čist različno pr nas smo pri prvem nehal pri 2letih, ker je bil suh, pri drugem pa smo furali plenice več kot 3 leta. Sem šel štet pakete v moje finance... 70 paketov.. vse skupaj cca 900€
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

toro69 je izjavil:

velikBrokoli je izjavil:

Eni očitno nimajo psihičnih problemov s tem in nimajo potrebe, da bi z nakupom dražjih stvari dvigovali lastno samopodobo in kao dokazovali svoj "družbeni status".

Probleme imajo samo tisti, ki so bili sproženi z mojimi komentarji, jaz s plenicami res ne dokazujem svojega družbenega statusa.

krho je izjavil:

Mi smo fural lidlove.. So imeli tudi dostikrat XXL akcijo, kjer si potem še s -10% kuponom še znižal ceno.Razen na koncu, ko je bilo treba menjat številko smo ponavadi vzeli en ali dva paketa Muelerjevih pa vmes, recimo 4+ in 5+ , ker so bile nekoliko večje. Je pa čist različno pr nas smo pri prvem nehal pri 2letih, ker je bil suh, pri drugem pa smo furali plenice več kot 3 leta. Sem šel štet pakete v moje finance... 70 paketov.. vse skupaj cca 900EUR

Na koncu gre res kar nekaj denarja za to, alternative so pralne plenice, ampak komu se res da s tem ukvarjat, preveč dela.

Je pa zanemarljiva cifra, ko primerjaš z mesečno ceno vrtca, nas je v prvem obdobju prišlo okoli 600 eur na mesec, mi je potem za te plenice dol viselo, če dam 10eur več za dražje.

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ideje za darilo ob oznanitvi naraščaja (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9312449 (10419) kuall
»

Koliko dejansko "stane" otrok? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

37371239 (62706) WizzardOfOZ
»

Prvi otrok

173003 (2147) Vazelin
»

Verizon sledi in prodaja podatke o svojih uporabnikih mobilnega interneta

Oddelek: Novice / Zasebnost
148565 (6800) sisemen
»

YouTube + Janša = odpustitev novinarke + odstop urednika (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
998272 (5970) opeter

Več podobnih tem