Forum » Hlajenje in modifikacije » hladilnik in prah
hladilnik in prah
profii ::
Kot usi vemo so zalmani "stojala" za prah.
Zadnjič sem se lotil brisanja parahu v računalniku in ko sem s čopičem odstranil "pol kile" praha z hladilnika sem opazil da se je temperatura procesorja spustila za 2C.
Zanima pa me, ce se ga da s čim namazat da bi bil antistatičen ali pa da se nebi prah gor prijemal? A bi kakšno čistilo pomagalo?
lp
Zadnjič sem se lotil brisanja parahu v računalniku in ko sem s čopičem odstranil "pol kile" praha z hladilnika sem opazil da se je temperatura procesorja spustila za 2C.
Zanima pa me, ce se ga da s čim namazat da bi bil antistatičen ali pa da se nebi prah gor prijemal? A bi kakšno čistilo pomagalo?
lp
tiborrr ::
Ce bi ga namazal proti antistaticnosti, bi mu pomoje tudi zmanjsal toplotno prevodnost.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!
Keyser Soze ::
MAlo večkrat posesaj ali pa pobriši po sobi, pa boš prijetno presenečen kako počasi se nabira prah v računalu.
Pa še mama bo bolj "happy".Dve muhi na en mah.
Pa še mama bo bolj "happy".Dve muhi na en mah.
OM, F, G!
profii ::
v sobi ni tepiha ne postle, pa se skos je prah pobrisan tko d kar se tega tiče je ok.
filtri pa mislm d se na pleksiju in barvnih ventilatorjih ne izkažejo za najbolj estetske.
še kakšen predlog?
filtri pa mislm d se na pleksiju in barvnih ventilatorjih ne izkažejo za najbolj estetske.
še kakšen predlog?
OZZY ::
Praha se ne boš nikoli rešu tko da pozabi na kake konkretne rešitve. Edino če boš mel stanovanje hermetično zaprto in boš mel zunaj filtre, ki ti bojo zrak dovajal v stanovanje in ga filtrirali. Tko da glede tega ni veliko rešitev.
Ena koker tok dobra opcija je, da ustvariš v škatli nadtlak da več ventov piha notri in manj ven. Tako bo več zraka v ohišju in ne bo prah letu not čez vsako režo. Na vente ki pihajo not pa daš filtre.
Ena koker tok dobra opcija je, da ustvariš v škatli nadtlak da več ventov piha notri in manj ven. Tako bo več zraka v ohišju in ne bo prah letu not čez vsako režo. Na vente ki pihajo not pa daš filtre.
Go with the flow.
Keyser Soze ::
Obsataja še ena opcija. Zračni filtri oz. "stacionarni sesalci" . Ne morem se spomnit kako se jim reče. Čistilci zraka.
Ena mali box, ki ga postaviš nekam v sobo in filtrira zrak. Čudežev ravno ne dela se pa vseeno pozna. Stanejo pa tam okoli 60 jurčkov .
Ena mali box, ki ga postaviš nekam v sobo in filtrira zrak. Čudežev ravno ne dela se pa vseeno pozna. Stanejo pa tam okoli 60 jurčkov .
OM, F, G!
ledo ::
Lahko se kupijo nekakšni zračni filtri skozi katere gre zrak za hlajenje in zadržijo 90% vsega praha..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kaj dejansko pomaga proti prahu ??? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14312 (12234) | m0LN4r |
» | Doma narejena filtracija zrakaOddelek: Loža | 4247 (2703) | Heisenberg |
» | Postavitev ventilatorjevOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1933 (1529) | axee |
» | sesalec za prah z vodno filtracijo-kdo ima,pozna? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 26088 (23526) | Majmune |
» | V boj proti prahuOddelek: Novice / --Nerazporejeno-- | 3043 (3043) | Ghero0 |