Slo-Tech - Amazon je naslednje v vrsti podjetij, ki zaradi naraščajočih cen računalniških komponent, zlasti pomnilnika, dražijo svoje izdelke. Podražili so praktično vse izdelke, torej Fire TV, Echo, Kindle in Eero. Pri cenejših izdelkih so podražitve najopaznejše, saj se na primer poceni pametni zvočnik Echo Dot draži s 50 na 80 dolarjev, kar predstavlja 60-odstotno zvišanje cen. Echo Show 11 pa se na primer draži z 220 na 250 dolarjev.
Kindle s 16 GB prostora bo namesto 110 dolarjev stal 140 dolarjev, Kindle Paperwhite pa namesto 160 dolarjev kar 200 dolarjev. Cene so zvišali tudi izdelkom Fire TV Stick HD in 4K Max ter eero 7 in eero Pro 7. Le družina Ring ohranja svoje cene.
Amazonov tiskovni predstavnik je podražitve potrdil in komentiral s pričakovanimi besedami, da se panoga domače elektronike sooča z velikanskim povečanjem stroškov za pomnilnik in shrambe podatkov. Amazon je te stroške nosil, dokler je bilo to mogoče, sedaj pa so prisiljeni svoje izdelke podražiti. Pri tem še zdaleč ni edini, saj dražijo tudi Apple, Microsoft, Google in drugi.
V letu 2027 olajšanja ni pričakovati.
Novice » Ostale najave » Amazon močno podražil svojo strojno opremo
karafeka ::
Saj niti ni važno. Sedaj imajo izgovor da podražijo. In vedo, da bo tako naredila tudi konkurenca.

mtosev ::
Škoda, da se tehnični izdelki dražijo.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Ganon ::
Amazon je te stroške nosil, dokler je bilo to mogoče
Srce me boli.
Me spomni na Burkeja (Gamers Nexus), ki je bil večkrat penast zaradi dejstva, da Micron zahteva, da kupec plača poštnino, ko jim vrne pokvarjen pomnilnik. Podjetju, ki je maržo dvignilo za 70% in ki ima milijarde dolarjev dobička, je težko od sebe dati vsak cent. Naj se jim bankovci zataknejo v goltancu. Dober tek.

gruntfürmich ::
Amazon je te stroške nosil, dokler je bilo to mogoče
Srce me boli.
Me spomni na Burkeja (Gamers Nexus), ki je bil večkrat penast zaradi dejstva, da Micron zahteva, da kupec plača poštnino, ko jim vrne pokvarjen pomnilnik. Podjetju, ki je maržo dvignilo za 70% in ki ima milijarde dolarjev dobička, je težko od sebe dati vsak cent. Naj se jim bankovci zataknejo v goltancu. Dober tek.
če tebi ni odveč raztalat denar bi te prosil za kakšnega jurja ali dva.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Oberyn ::
Velki ::
Kaj od tega pa normalen človek rabi?
Saj to me predvsem bega. Kdo sploh rabi vsa ta šrot? Pa avte narod kupuje sto na uro. Jaz kot sit zahodni človek hlastam predvsem po doživetjih in zdravju. Za vse našteto smo že dosegli več kot zadovoljiv tehnološki nivo. Vbistvu za zdravje rabimo več delavcev (v eko kmetijstvu in v zdravstvu), za doživetja tudi več delavcev (turizem) in predvsem naravo ki je brezplačna če se jo ne preveč onesnažuje in prosti čas. Torej kako podjetja zaslužijo vse te biljone mi res ni jasno.
Ganon ::
FireSnake ::
Smeti so še dražje?
Še preveč poceni so, tega nihče ne rabi.
Še preveč poceni so, tega nihče ne rabi.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
starfotr ::
Gregor P ::
Pa avte narod kupuje sto na uro.
Ravno danes sem nazadnje dobil to vprašanje, od sodelavca. Če imam še vedno isti avto. Sem ga prosil za en sam dober razlog za zamenjavo avta, s katerim nimam niti ene resne težave in nisem dobil pametnega odgovora.
Varnost zaradi novejših sistemov (in starosti avtomobila)?
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()
feryz ::
Zato ker tako pogosto nove modele štancajo.
In ker konj nikoli ni dovolj. Na manj ne moreš. Po določenem času doza ne prime več, jo moraš povečati.
Sicer pa ni tako pogosto. V osmih letih imam šele tretjo zafiro.
In ker konj nikoli ni dovolj. Na manj ne moreš. Po določenem času doza ne prime več, jo moraš povečati.
Sicer pa ni tako pogosto. V osmih letih imam šele tretjo zafiro.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: feryz ()
d4vid ::
Amazonov šrot bi moral biti zastonj, ker ti echoti niso nič drugega kot prisluškovalna naprava. Ker nimajo telefonov, kot google, morajo za targetiranje kupcev in zbiranje podatkov pač uporabljat mikrofon sredi dnevne sobe, zapakiran v lepo majhno škatlo, ki ti na tvoj ukaz predvaja željeno glasbo ali ugasne luč.
Meizu ::
OutOfTheBox ::
ja kolikšen delež celotne cene je pa strošek pomnilnika pri teh omenjenih izdelkih?
RAM je šel 400% gor v zadnjih 12 mesecih. Kar je bilo prej 90EUR je sedaj 350EUR. Je pa to consumer cena, velike firme majo že vse zakupljeno vnaprej za nekaj let in verjetno po dost nižji ceni.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
Gregor P ::
Da, problem je ker noben sploh noče več delati RAM-a za potrošnike in rajši uporabijo vse proizvodne kapacitete za velike firme.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.

deepsick ::
Ashrack ::
Zato ker tako pogosto nove modele štancajo.
To pa drzi kot pribito
....
Ghost7 ::
Pa avte narod kupuje sto na uro.
Ravno danes sem nazadnje dobil to vprašanje, od sodelavca. Če imam še vedno isti avto. Sem ga prosil za en sam dober razlog za zamenjavo avta, s katerim nimam niti ene resne težave in nisem dobil pametnega odgovora.
Mater si zoprn, hotel je le malo moške debate ;)
https://www.bitstamp.net/ref/OM6lA9mwoeRO5Rba/
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Amazon predstavil robotka z AlexoOddelek: Novice / Ostale najave | 6640 (5774) | Step2en Wolf |
| » | Amazon najavil pretočen igričarski servis Luna, kroglaste zvočnike Echo in hišnega drOddelek: Novice / Ostale najave | 8391 (7125) | dexterboy |
| » | Amazon predstavlja Fire TV StickOddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ... | 9044 (8114) | PrimozR |
| » | Amazon je osvežil svoje KindleOddelek: Novice / Android | 10885 (9242) | kuglvinkl |
| » | Amazon predstavil nove kindleOddelek: Novice / Omrežja / internet | 16675 (13904) | Bor H |