Forum » Na cesti » Nakup rabljenega avta v večji avtohiši - neodvisen pregled
Nakup rabljenega avta v večji avtohiši - neodvisen pregled
kixs ::
Za OP-a je edina resitev nov avto s tovarnisko garancijo, ki ga menja malo pred iztekom le te.
Avto je vedno loterija.
Avto je vedno loterija.
OutOfTheBox ::
Pravi sicer da kupuje avto višje vrednosti .. ne vemo koliko je to (predpostavljam da nad 50k). Drži da rabljen v taki vrednosti je lahko hudič, če je kaj narobe.
Verjetno res bolje novega v isti vrednosti (kar pomeni, da bo nižjega cenovnega razreda). Maš vseeno super avto ki pripelje od A do B in mirne živce, kar je pa neprecenljivo :)
Verjetno res bolje novega v isti vrednosti (kar pomeni, da bo nižjega cenovnega razreda). Maš vseeno super avto ki pripelje od A do B in mirne živce, kar je pa neprecenljivo :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
Osnovno pravilo je vedno, da kupis kar si lahko privoscis glede na ceno novega. Ce si lahko privoscis novega golfa, potem ne bos sel za tak denar kupovati 3 leta starega BMW-ja. Ce ze, si kupis 3 leta starega golfa za toliko ceneje.

bambam20 ::
profii ::
Andrej0212 je izjavil:
Evo, dolžan sem odgovor, kot sem obljubil.
A so ti rekli, da ga je prej vozil en direktor?![]()
Ni toliko direktorjev v DE, kolikor je njihovih premij v SLO.
Osnovno pravilo je vedno, da kupis kar si lahko privoscis glede na ceno novega. Ce si lahko privoscis novega golfa, potem ne bos sel za tak denar kupovati 3 leta starega BMW-ja. Ce ze, si kupis 3 leta starega golfa za toliko ceneje.
Bolje 3 leta star bMW kot now golf.
Za tiste ki kupujejo še stres simulator, potem drži. Ne da bi bil BMW slab avto, ampak problem je v folku ki take avte sploh kupuje in kako to potem vozijo. 3 leta start BMW bo bolj sfu*an kot 8 let star golf (ki ni športna različica).
Če že BMW, samo nov.
Zgodovina sprememb…
Bolje 3 leta star bMW kot now golf.
Vse je odvisno od kriterijev kupca.
Utk ::

endelin ::
Avto je vozil direktor, priznani zdravnik ali odvetnik.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()
In vsi samski, v nobenem se nikoli ni vozil noben otrok. Zato so vsi čisti in kot novi. Ne ker so jih vozili trgovski potniki.

endelin ::
Je pa tako, če hočte biti prepričani v avto kolikor toliko je treba po novega v salon. Ostalo je loterija.
Zakaj bi nekdo prodajal dober 2-3 leta star avto, kjer je že požrl ogromno depreciacije? Entuziastov ki se naveličajo avta in kupijo novega vsake dve leti je malo...
Zakaj bi nekdo prodajal dober 2-3 leta star avto, kjer je že požrl ogromno depreciacije? Entuziastov ki se naveličajo avta in kupijo novega vsake dve leti je malo...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()
BCSman ::
Vedno manj folka si bo lahko privoscilo nove pri teh prizadetih cenah. Vcasih kdor je kupu rabljeno je veljal ze na meji lowlife reveza, sedaj je edino razumno da se kupuje rabljeno.
Andrej0212 ::
Ne, ne kupujem novega avta. Normalno mi je, da bo imel 2 leti star avto z 80 tisoč km par prask, da bodo diski dotrajani, da je realno da je lahko kmalu po nakupu treba dat kakega jurja ali 2 za kako malenkost zrihtat. Ne hodim okoli avta in za vsako prasko vprašam, če lahko za pol jurja zniža ceno.... Želim pa avto, ki ne bo takoj imel večjih okvar, predvsem takih, ki bi bile prisotne že ob nakupu. In da se mi ne skriva stvari.
Ps: avtohišam pa ne zaupam, to pa drži. Ena izmed zelo uveljavljenih mi je trdila, da je avto redno vzdrževan, potem pa sem videl, da je bil 2. servis na avtu narejen 5 tisoč km prepozno. Prodajalec pa je trdil, da avtohiša ne da jamstva, ker je Mercedesovo vredno več. Ko sem mu povedal, da sem preveril na Mercedes servisu, kjer so rekli, da jamstvo ob takih pogojih ne velja in prosil, če lahko da jamstvo avtohiša pa je trdil, da na večini servisov ne komplicirajo in da avtohiša ne more dati jamstva, če velja originalno. Ki pa ob teh pogojih seveda NE VELJA.
Ps: avtohišam pa ne zaupam, to pa drži. Ena izmed zelo uveljavljenih mi je trdila, da je avto redno vzdrževan, potem pa sem videl, da je bil 2. servis na avtu narejen 5 tisoč km prepozno. Prodajalec pa je trdil, da avtohiša ne da jamstva, ker je Mercedesovo vredno več. Ko sem mu povedal, da sem preveril na Mercedes servisu, kjer so rekli, da jamstvo ob takih pogojih ne velja in prosil, če lahko da jamstvo avtohiša pa je trdil, da na večini servisov ne komplicirajo in da avtohiša ne more dati jamstva, če velja originalno. Ki pa ob teh pogojih seveda NE VELJA.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Andrej0212 ()
sparklyslo ::
Vedno manj folka si bo lahko privoscilo nove pri teh prizadetih cenah. Vcasih kdor je kupu rabljeno je veljal ze na meji lowlife reveza, sedaj je edino razumno da se kupuje rabljeno.
Ja seveda, če bi se pa reveži radi vozili v BMWjih in Audijih. Živi v luknji ali podnajemniškem stanovanju, ampak vazno, da je na parkingu uvozen AUDI.
Ker pac Toyote, Hyundai, KIE z dolgimi garancijami, so za take gospode neugledne....

IL_DIAVOLO ::
Ne razumem, zakaj bi pri takšnem budgetu gledal kaj drugega kot novo vozilo.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
MadMax ::
Za OP-a je edina resitev nov avto s tovarnisko garancijo, ki ga menja malo pred iztekom le te.
Avto je vedno loterija.
Na novem bo tudi kaj narobe, že fabriško. Če že ne pokvarjeno, pa ne bo delovalo po pričakovanjih, čeprav bo delalo v skladu s proizvajalčevimi navedbami.
Kar bo pa popravljano v garanciji bo pa imelo praske, poke, čričke ali kapljice olja/antifriza. Pa kak košček (vijak, zatič, plastika...) bo manjkal.
Eni bi pa 110% brezhibnosti novega v rabljenem in garantirano brez loterije naslednjih 5 let?
Sanje so dovoljene
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Blinder ::
sparklyslo je izjavil:
Ja seveda, če bi se pa reveži radi vozili v BMWjih in Audijih. Živi v luknji ali podnajemniškem stanovanju, ampak vazno, da je na parkingu uvozen AUDI.
Ker pac Toyote, Hyundai, KIE z dolgimi garancijami, so za take gospode neugledne....
se spomnem 17 letnice, ki je govorila, da hoče imet Audi. Da jo ne zanima, ali je A4 al A3 ali tudi osnovni A1. Ampak da mora bit Audi. Audi ti da manj tveganja kot nepreverjene znamke. Že znana Dacia je za mnogo ljuidi nepreverjen avto. Ljudje tudi bolj zaupajo tem nemškim avtom za kakovost. Plus je tudi status in višja vrednost pri prodaji.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
aytim ::
Avto je vedno loterija.
Na novem bo tudi kaj narobe, že fabriško. Če že ne pokvarjeno, pa ne bo delovalo po pričakovanjih, čeprav bo delalo v skladu s proizvajalčevimi navedbami.
Kar bo pa popravljano v garanciji bo pa imelo praske, poke, čričke ali kapljice olja/antifriza. Pa kak košček (vijak, zatič, plastika...) bo manjkal.
Eni bi pa 110% brezhibnosti novega v rabljenem in garantirano brez loterije naslednjih 5 let?
Sanje so dovoljene![]()
Dejansko obstajajo avtomobili, ki so po parih letih dejansko boljši kot fabrički iz linije.
Khm, khm, Naciwagn V6, khm ,khm
Sem pa ravno prej videl en video, ko je nekdo kupil novega Range Roverja (2026) in z njim želel opraviti trip po Evropi. Po nekaj tisoč km se je končalo s totalko motorja, v komentarjih pa Roverjev pooblaščenec, ki garantira da bodo avto popravili na svoje stroške (dali nov motor), kupcu pa se iskreno opravičujejo za nevšečnosti.
^_^
^_^
Zgodovina sprememb…
sparklyslo je izjavil:
se spomnem 17 letnice, ki je govorila, da hoče imet Audi. Da jo ne zanima, ali je A4 al A3 ali tudi osnovni A1. Ampak da mora bit Audi. Audi ti da manj tveganja kot nepreverjene znamke. Že znana Dacia je za mnogo ljuidi nepreverjen avto. Ljudje tudi bolj zaupajo tem nemškim avtom za kakovost. Plus je tudi status in višja vrednost pri prodaji.
In ti se pri avtih ravnaš po pameti 17 letnice?
Jaz sem pri 18 letih tudi mel audija. 13k (vse) na kredo vzel, seveda uvoženega, v 2 letih (ko sem ga potem prodal za 5 jurjev manj) dal pa še cca 2k za popravila, prevozil pa sam 4 jurje km.
2 leti sem hodil delat sam za avto in večerje na katere sem vozil sedanjo ženo.
P.S (še nisem mel izpita ko sva se spoznala)
Ahh to so bili cajti :)
2 leti sem hodil delat sam za avto in večerje na katere sem vozil sedanjo ženo.
Ahh to so bili cajti :)
ššš ::
Kle v fabrk so vsi taspodni isti. Zgodba stara kot Ratitovec. Pridejo gor. Kle delajo za minimalca. Pr tipih ala Mišo iz Korinte kupjo neki zvoženga z M nalepko, idealno staro okol 10let na dosmrtni lizing. Ko ga navirajo čez Kranj za 2 minuti pozabijo svojo bedo. Ko grejo dol domače obiskat, so za dva ni gospodje. Ko se prpeljo pred bilo ker čapac klub, je tist večer njihov. Ampak drug dan je obrok za plačat. Polovico plače. Pa je treba poj še en sajd biznis zalaufat.
delavec44 ::
OutOfTheBox je izjavil:
Sem pa ravno prej videl en video, ko je nekdo kupil novega Range Roverja (2026) in z njim želel opraviti trip po Evropi. Po nekaj tisoč km se je končalo s totalko motorja, v komentarjih pa Roverjev pooblaščenec, ki garantira da bodo avto popravili na svoje stroške (dali nov motor), kupcu pa se iskreno opravičujejo za nevšečnosti.
^_^
Ja na katere stroške pa naj popravljajo avto v obvezni garanciji v EU?

Pa še vedno so ti ljudje najbolj zadovoljni z zivljenjem
Najbolj neumni so najbolj srecni.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
profii ::
Kle v fabrk so vsi taspodni isti. Zgodba stara kot Ratitovec. Pridejo gor. Kle delajo za minimalca. Pr tipih ala Mišo iz Korinte kupjo neki zvoženga z M nalepko, idealno staro okol 10let na dosmrtni lizing. Ko ga navirajo čez Kranj za 2 minuti pozabijo svojo bedo. Ko grejo dol domače obiskat, so za dva ni gospodje. Ko se prpeljo pred bilo ker čapac klub, je tist večer njihov. Ampak drug dan je obrok za plačat. Polovico plače. Pa je treba poj še en sajd biznis zalaufat.
Tale zapis je za v okvir in na steno!
IL_DIAVOLO je izjavil:
Potem so pametni v bistvu neumni, ker niso (najbolj) srečni?
Andrej0212 ::
Malo ste šli v off topic. Pa grem še jaz.
A si lahko srečen, ker furaš hud BMW in ješ cel mesec fižol, zadnji teden pred plačo pa šteješ kovance in v trgovini iščeš najcenejšo salamo?
V takem primeru si jaz raje kupim 6 let staro Octavijo....
A si lahko srečen, ker furaš hud BMW in ješ cel mesec fižol, zadnji teden pred plačo pa šteješ kovance in v trgovini iščeš najcenejšo salamo?
V takem primeru si jaz raje kupim 6 let staro Octavijo....
V obeh primerih si lahko srečen. Odvisno od prioritet. Lahko tudi z Octavijo ješ najcenejšo salamo in viške daš v kakšen ETF recimo.

IL_DIAVOLO je izjavil:
Potem so pametni v bistvu neumni, ker niso (najbolj) srečni?
Niti ne. So samo dovolj samokritični.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
KG-348 ::
Nov golf je danes kaj, 40.000EUR. Ni to več VOLKSwagen. Potem se bomo kmalu vsi v Daciah na plin vozili
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: KG-348 ()

globoko grlo ::
Ja razvoj, privatne frcoplne pa drzava casti, ane. Za otroke gre.press
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

iloveboobz ::
Ne brezveze je kupovat evropske znamke po teh cenah
exactly... sj smo hotl kapitalizm... če pač nisi konkurenčen, crkneš, simple as that.
smoki
feryz ::
To me spominja na davčno inšpektorico, ki bi rada storitev brez računa.
Tako je, če idioti ne vejo, katero vejo žagajo.
Ampak ja, prav imate. Vse evropsko gospodarstvo naj pocrka, ker ni več konkurenčno.
Edina konkurenčna zadeva, ki jo imamo v Evropi, je javni sektor. Temu se ni treba bati, da bi crknil. Širi se brez meja.
Ampak ja, prav imate. Vse evropsko gospodarstvo naj pocrka, ker ni več konkurenčno.
Edina konkurenčna zadeva, ki jo imamo v Evropi, je javni sektor. Temu se ni treba bati, da bi crknil. Širi se brez meja.

OutOfTheBox je izjavil:
Za tiste ki kupujejo še stres simulator, potem drži. Ne da bi bil BMW slab avto, ampak problem je v folku ki take avte sploh kupuje in kako to potem vozijo. 3 leta start BMW bo bolj sfu*an kot 8 let star golf (ki ni športna različica).
Če že BMW, samo nov.
V čem je bolj sfukan? Na kakšen način sfukan? kako lahko sfukaš s leta staro x1 mi zaupaj?

Andrej0212 je izjavil:
Normalno mi je, da bo imel 2 leti star avto z 80 tisoč km par prask, da bodo diski dotrajani, da je realno da je lahko kmalu po nakupu treba dat kakega jurja ali 2 za kako malenkost zrihtat.
S tabo vse v redu?
OutOfTheBox je izjavil:
Če že BMW, samo nov.
V čem je bolj sfukan? Na kakšen način sfukan? kako lahko sfukaš s leta staro x1 mi zaupaj?
Če voziš BMW, ti bo težko razložit kot pa samo "opazuj kako folk vozi te avte", ker ti je pač to nekaj normalnega. Gasi do podna po vsakem ležečem policaju, križišču, neredna vzdrževanja (ker so vzdrževanja draga, posledično zakasnjena), teranje neogretega, ipd.
Ne velja za vse seveda. Imaš tudi BMW voznike ki samo terajo kot opisano zgoraj in pa tudi vzdržujejo. BMW ni avto, ki ga bo folk kupil za lepo, mirno vožnjo, poleg tega so že sami po sebi BMW vozniki posebni talenti.
Skratka pod črto. Povprečen 8 let star BMW bo neprimerljivo v slabšem stanju kot pa povprečen 8 let star golf (izključene športne verzije, ker je zadeva podobna).

OutOfTheBox je izjavil:
Če voziš BMW, ti bo težko razložit kot pa samo "opazuj kako folk vozi te avte", ker ti je pač to nekaj normalnega. Gasi do podna po vsakem ležečem policaju, križišču, neredna vzdrževanja (ker so vzdrževanja draga, posledično zakasnjena), teranje neogretega, ipd.
.
To zdaj sebe opisuješ in svoje kolege?

iloveboobz ::
To me spominja na davčno inšpektorico, ki bi rada storitev brez računa.
Ampak sej se hočmo it prosti trg in kapitalizem. Vse prednosti k pridejo s tem sistemom, pridejo tut slabe stvari.
Jebat ga, če avtoindustrija ni konkurenčna, bo pač crknala. Ali naj začnejo delat boljše ali cenejše avte (ali kombinacijo obojega). Če boš ti kot obrtnik delal slabo za visoko ceno, tut neboš dolg obstajal.
Lahko pa seveda zapremo meje, gremo na nazaj v 80ta. Sam da nebo pol folk piskal, zakaj se ne da več kupit tahude 7er.
smoki
Poglej si temo o električnih avtih, že vsaj 12 let nazaj smo govorili, da morajo it evropski proizvajalci v to resno, drugače bojo zaostali. 10 let po Tesli 3 za 40 jurjev VW za ta denar prodaja id3. Če ne zna bolje, bo pač crknil. Ne more Evropa pokupit toliko dragega sranja tudi če bi hotela.
OutOfTheBox je izjavil:
.
To zdaj sebe opisuješ in svoje kolege?
Ne, vzorec iz splošnega opazovanja kako ljudje vozijo specifične avtomobile (predvsem BMWje je težko ignorirat, ker kot pešec je potreba pazit na te voznike), in dodatno potem samo kot posledica kako zjebani se tile 10 let stari avti prodajajo.
Če te je zabolelo, te lahko pomirim da če maš novega BMWja bo v povprečju še zdržal brez večjih popravil (nasplošno so pač dobri avti), bo pa peklo kakšnega študenta ko bo na kredo vzel zjebanega 10 let starega.
OutOfTheBox je izjavil:
OutOfTheBox je izjavil:
Če že BMW, samo nov.
Ne velja za vse seveda. Imaš tudi BMW voznike ki samo terajo kot opisano zgoraj in pa tudi vzdržujejo. BMW ni avto, ki ga bo folk kupil za lepo, mirno vožnjo, poleg tega so že sami po sebi BMW vozniki posebni talenti.
Skratka pod črto. Povprečen 8 let star BMW bo neprimerljivo v slabšem stanju kot pa povprečen 8 let star golf (izključene športne verzije, ker je zadeva podobna).
Vsaj smerniki so kot novi.
OutOfTheBox je izjavil:
Če te je zabolelo, te lahko pomirim da če maš novega BMWja bo v povprečju še zdržal brez večjih popravil (nasplošno so pač dobri avti), bo pa peklo kakšnega študenta ko bo na kredo vzel zjebanega 10 let starega.
Kaj niso novi nekaj goreli na odstavnih pasovih po AC?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Poglej si temo o električnih avtih, že vsaj 12 let nazaj smo govorili, da morajo it evropski proizvajalci v to resno, drugače bojo zaostali. 10 let po Tesli 3 za 40 jurjev VW za ta denar prodaja id3. Če ne zna bolje, bo pač crknil. Ne more Evropa pokupit toliko dragega sranja tudi če bi hotela.
Saj, pošteno povedano, je boljši ID3 kot Tesla 3.
Avto ni samo par 100 konjev, ki jih nikoli ne boš rabil, ampak vzdušje, počutje pri vožnji.
In sedeti v, do konca olupljenem polizdelku, ni ravno nekaj, kar bi si človek želel početi.
Potem ni problema, VW bo raztural če ima za isti denar kot Tesla boljši avto.
Ok, id3 je še par jurjev dražji, pa pustimo malenkosti.
Ok, id3 je še par jurjev dražji, pa pustimo malenkosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Saj jim ne gre slabo. Le jamrajo na zalogo.
In verjetno si konec leta ne morejo izplačati par 100 milijonov bonusa, le še par 10 milijonov jim pripada.
Da bodo zmetali en kup ljudi na cesto, je pa vsem jasno. Razen tistim, ki dobijo predobre plače za tisto kar delajo, ne. Jim pa še bo.
In verjetno si konec leta ne morejo izplačati par 100 milijonov bonusa, le še par 10 milijonov jim pripada.
Da bodo zmetali en kup ljudi na cesto, je pa vsem jasno. Razen tistim, ki dobijo predobre plače za tisto kar delajo, ne. Jim pa še bo.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Nova ali stara Octavia? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 27213 (23276) | solatko |
| » | Avtohiša, ki vrti kilometre rabljenim vozilom (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Na cesti | 115014 (84100) | iloveboobz |
| » | Iščem prvi avto. Budget od 5 do 8k. (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 43876 (39932) | tomhuggins |
| » | Nakup rabljenega avta z avtoneta (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 29294 (25607) | Robi :P |