Forum » Loža » Plačevanje z gotovino cenejše kot s kartico?
Plačevanje z gotovino cenejše kot s kartico?
bbbbbb2024 ::
Ni več dovoljeno dvignit ceno glede na način plačila, ampak seveda ti zmeraj lahko ponudi popust za plačilo z gotovino. V vsakem primeru jasno napisana cena na izdelku velja za vse oblike plačila. Če to dejansko delajo je to za prijavo!
Ampak v 99% primerov kje se forsira plačevanje "samo z gotovino" se gre za goljufijo ali pranje denarja, ker teh 1% provizije MC ziher ne more bit problem - pač dvigneš ceno za ta 1% in prevališ ta strošek na kupca.
Ne vem, kakšni so pogoji za kartično poslovanje SEDAJ, ampak par let nazaj je morala biti cena enaka, ne glede na vrsto plačila. To je prav v pogodbi pisalo. Ni nujno, da trgovec sprejema kartice. Lahko sprejema samo gotovino.
starfotr ::
... oz. če ti odgovorim bolj plastično, večina cen, ki jih plačaš na aliexpress že vsebuje tako DDV kot tudi 3% pavšalne carine
In, ko pridejo v igro prave carine na vse izdelke, bo to cena na aliexpresu tudi to carino že vsebovala.
Jaz kitajcu ne verjamem nič. To so nateguni in lažnivci, zato so zelo verjetno celo EU že davno opeharili z DDV, sedaj jo bodo pa še z dodatno carino 3 eur.
Netrunner ::
Kartice poberejo provizijo in zato ti marsikateri trgovec da po ceni brez provizije če plačaš z gotovino, on v vsakem primeru dobi enako denarja, ti pa plačaš malo manj.
Ne sme, direktna kršitev zakonodaje. Lahko pa dvigne cene in ti da popust na gotovino.
Res je, če gremo čisto pravno gledano, je razlika med "doplačilom za kartico" in "popustom za gotovino". Moj komentar ni bil mišljen kot pravna razlaga zakonodaje, ampak kot pojasnilo, da trgovec strošek kartične provizije pogosto upošteva v cenah. V praksi je učinek za kupca lahko enak – pri plačilu z gotovino včasih plača manj.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.
aytim ::
Pa da se pojasni, tudi polog gotovine in drobiža se plača. Tudi dvig kovancev je kar drag. Suma sumarum neke razlike ni, razen da se pač državi da manj.
delavec44 ::
Btw; 0,6 eur je mnogo več kot če bi uporabnik uporabil klasično SEPA plačilo preko UPN preko spletne/mobilne banke.
Jaz imam 0,4EUR pa je med cenejšimi med slo bankami. 0,6EUR torej ni mnogo več.
Dodatno imaš pri kartici možnost ugovora (chargeback) kar zagotavlja dodatno varnost pri nakupu.
Pa da se pojasni, tudi polog gotovine in drobiža se plača. Tudi dvig kovancev je kar drag. Suma sumarum neke razlike ni, razen da se pač državi da manj.
Res je, zato so eni sp-ji polagali na osebni račun in kršili pogoje banke dokler je šlo.
Poleg tega tudi varovan prevoz gotovine pri večjih firmah. Kar vidimo zadnje čase je tudi nevaren poklic in bodo verjetno cene še dvignili (ali pa vsaj zavarovalnino).
S tem da, zgoraj predlagani UPN, firma mora tudi za prejeta nakazila plačevati provizijo na poslovnem računu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

Pithlit ::
Kartice poberejo provizijo in zato ti marsikateri trgovec da po ceni brez provizije če plačaš z gotovino, on v vsakem primeru dobi enako denarja, ti pa plačaš malo manj.
L the fucking OL. Po kateri župi si pa ti ravnokar priplaval?
Life is as complicated as we make it...
Netrunner ::
L the fucking OL. Po kateri župi si pa ti ravnokar priplaval?
Na srečo po čisto drugačni kot si ti.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.
razor1911 ::
... oz. če ti odgovorim bolj plastično, večina cen, ki jih plačaš na aliexpress že vsebuje tako DDV kot tudi 3% pavšalne carine
In, ko pridejo v igro prave carine na vse izdelke, bo to cena na aliexpresu tudi to carino že vsebovala.
Jaz kitajcu ne verjamem nič. To so nateguni in lažnivci, zato so zelo verjetno celo EU že davno opeharili z DDV, sedaj jo bodo pa še z dodatno carino 3 eur.
Vere in religije prihajajo iz nepoznavanja in neznanja.
Tukaj ni treba kitajcu nič zaupat, če ne plača on, boš ti ob prihodu pošte. EU garantira.
In zaenkrat so se Slovenci izkazali za veliko večje nategune in lažnjivce kot kitajci. Zato ne kupujem praktično ničesar,
razen vsakdanjih potrebščin, v Sloveniji. Pa še te najraje ne bi.
Komur to ne ustreza, naj pa kupuje po 2x ceni od domačih trgovcov, enako robo.
I've said it before
It's easy to write down some fighting words
But it all sounds the same
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: razor1911 ()
Tukaj ni treba kitajcu nič zaupat, če ne plača on, boš ti ob prihodu pošte. EU garantira.
In zaenkrat so se Slovenci izkazali za veliko večje nategune in lažnjivce kot kitajci. Zato ne kupujem praktično ničesar,
Razlika med kitajskimi nateguni (ki jih je nebroj) in slovenskimi nateguni je, da slovenskega lahko recimo tožiš. Kitajec se skriva tam nekje in ne verjamem, da boš s kakšnimi koli postopki dobil karkoli od njega.
bbbbbb2024 je izjavil:
Razlika med kitajskimi nateguni (ki jih je nebroj) in slovenskimi nateguni je, da slovenskega lahko recimo tožiš. Kitajec se skriva tam nekje in ne verjamem, da boš s kakšnimi koli postopki dobil karkoli od njega.
Raje 2x kupim od Kitajca. Saj roba je enaka, samo veliko cenejša, tožil lokalnega preprodajalca itak ne bom, ker se mi ne splača.
Ampak podpiram, kar kupujte od domačih goljufov, tudi to je bolje, kot, da so socialni problem. Razen tega star slovenski rek pravi, da so ovce za ostriči.
Niti enega tehtnega razloga ni, da bi enake izdelke kupoval od slovenskih preprodajalcev po 2 in več kratni ceni.
Mogoče, če rabiš takoj, pa še to te kdo potem nategne z dropshippingom.
Od Kitajcev kupujem že vsaj 20 let in summa summarum, nimam slabih izkušenj, ko pa upoštevaš, da si prihranil na
desettisoče eurov, ker si kupil pri viru, ne pri slovenskemu preprodajalcu, pa sploh ni debate.
I've said it before
Zgodovina sprememb…
Kitajc, ki je tebi nekaj prodal preko nekega portala 1 kos je zaslužil relativno bistveno več, kot pa je zaslužil evropski preprodajalec kadarkoli.
V absolutnih številkah je seveda drugače, relativno pa govorimo o visokih odstotkih.
V absolutnih številkah je seveda drugače, relativno pa govorimo o visokih odstotkih.
Kitajc, ki je tebi nekaj prodal preko nekega portala 1 kos je zaslužil relativno bistveno več, kot pa je zaslužil evropski preprodajalec kadarkoli.
Koliko drobiža je kitajc zasluzil mi je cisto vseeno. Bistveno je, da me ni slovenec, ki je kupil od tega kitajca nategnil, ko je
pribil na to še svojo orjaško maržo.
Kitajec bo zaslužil v vsakem primeru, to da pa izločim enega ali več posrednikov iz verige mi je pa v čast.
I've said it before
Zgodovina sprememb…

Bellator ::
Kartice nimajo tako visoke provizije kot mislite nekateri. V eu je omejena na 0,2% za debetne in 0,3% za kreditne.
To velja za medbančno provizijo.
Medbančna provizija je majhna provizija, ki jo pridobitelji (banka trgovca) običajno plačajo izdajateljem (banka imetnika kartice), da bi priznali vrednost, ki jo trgovcem, vladam in potrošnikom zagotavlja sprejemanje elektronskih plačil.
Preveri koliko mtoseva si v resnici!
https://mojkviz.neocities.org/
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bellator ()
bbbbbb2024 je izjavil:
Raje 2x kupim od Kitajca. Saj roba je enaka, samo veliko cenejša, tožil lokalnega preprodajalca itak ne bom, ker se mi ne splača.
Ampak podpiram, kar kupujte od domačih goljufov, tudi to je bolje, kot, da so socialni problem. Razen tega star slovenski rek pravi, da so ovce za ostriči.
Niti enega tehtnega razloga ni, da bi enake izdelke kupoval od slovenskih preprodajalcev po 2 in več kratni ceni.
Od Kitajcev kupujem že vsaj 20 let in summa summarum, nimam slabih izkušenj, ko pa upoštevaš, da si prihranil na
desettisoče eurov, ker si kupil pri viru, ne pri slovenskemu preprodajalcu, pa sploh ni debate.
Glej, ne vem, kakšne izdelke kupuješ, pa načeloma se strinjam s tabo. Daj na ZS mi naštej, kaj natančno kupuješ pri Kitajcih.
bbbbbb2024 je izjavil:
bbbbbb2024 je izjavil:
Glej, ne vem, kakšne izdelke kupuješ, pa načeloma se strinjam s tabo. Daj na ZS mi naštej, kaj natančno kupuješ pri Kitajcih.
Vse kar je naprodaj tukaj, iščem najprej tam, potem pa v skrajnem primeru še na idealo.at in idealo.de.
Od sesalca, do lot postaje, kuhavnice, posoda, čevlji, superge, t-shirtu, hlače, štumfi, očala, mlinček za kavo, portafilter, usmernike,
usb napajalce, kable, baterije,... zadnja stran nakupov, 4G modem, zaščita za ketno, Sofabaton U3, 2x elektromotor, ps4 dualshock baterije,
titanove karabine, 2x superge, vizir za čelado, obojestranski 3M VHB, LSI9207 SAS HBA, slušalke, zračnice, pakne za disk zavore,...
I've said it before
Zgodovina sprememb…
Skratka skoraj vse kar normalen nikoli ne bi kupil pri random kitajcu.
Normalen bo kupil enako pri Slovencu. Od kitajca. Za nekajkratno ceno.
Kaj ti misliš, da obstaja paralelna tovarna v EU? Si še v predglobalizacijski dobi?
Počnem točno to kar EU preprodajalci in EU tovarne. Vzamem od proizvajalca ali pa kar se da blizu.
I've said it before
Zgodovina sprememb…
OK.d ::
Pred par leti sem prvič na hrvaškem - Primošten videl, da imajo na uradnih menijih v več restavracijah napisano, da je s plačilom z gotovino 10% ceneje.Takega načina poslovanja pri nas še nisem nikjer videl.
LPOK.d
V-i-p ::
Mene bi blo sram, da me Hrvat kam pošilja :P
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

deepsick ::
Za Kitajce in nove tarife tu - nekaj že mora biti na tem, če je šla EU s težko artilerijo nad kupce :D
bbbbbb2024 je izjavil:
bbbbbb2024 je izjavil:
Vse kar je naprodaj tukaj, iščem najprej tam, potem pa v skrajnem primeru še na idealo.at in idealo.de.
Od sesalca, do lot postaje, kuhavnice, posoda, čevlji, superge, t-shirtu, hlače, štumfi, očala, mlinček za kavo, portafilter, usmernike,
usb napajalce, kable, baterije,... zadnja stran nakupov, 4G modem, zaščita za ketno, Sofabaton U3, 2x elektromotor, ps4 dualshock baterije,
titanove karabine, 2x superge, vizir za čelado, obojestranski 3M VHB, LSI9207 SAS HBA, slušalke, zračnice, pakne za disk zavore,...
A to. Večinoma krama. LSI9207 SAS HBA mogoče ne, odvisno od hladilnika.
Sesalec.
Mogoče je v meni problem.
Družinski član je kupil (brez moje vednosti) kramo, ki se ji je reklo ljubkovalno sesalec. Polni se na USB.
Potem je ta, recimo mu sesalček, srečal pasji briket, od katerega se je naš kuža poslovil (ker ga je porinil pod fotelj in ga ni mogel spraviti ven). Potem se je poslovil še sesalček. Bil je v rabi 5 minut (do prvega briketa).
Jaz uporabljam industrijski sesalec Bosch. Dobim dele. Original, fake, vse.
Ne crkne.
Prej sem imel en Hilti sesalec, pa je po več kot 20 letih crknil. Dalo bi se ga popraviti, pa sem rekel, da pač je čas za novega. Sesali smo betonski prah od niveliranja ploščadi. Po sesanju zamenjam filtre, včasih s kompresorjem operem sesalec.
bbbbbb2024 je izjavil:
A to. Večinoma krama. LSI9207 SAS HBA mogoče ne, odvisno od hladilnika.
Sesalec.
Mogoče je v meni problem.
Družinski član je kupil (brez moje vednosti) kramo, ki se ji je reklo ljubkovalno sesalec. Polni se na USB.
Potem je ta, recimo mu sesalček, srečal pasji briket, od katerega se je naš kuža poslovil (ker ga je porinil pod fotelj in ga ni mogel spraviti ven). Potem se je poslovil še sesalček. Bil je v rabi 5 minut (do prvega briketa).
Jaz uporabljam industrijski sesalec Bosch. Dobim dele. Original, fake, vse.
Ne crkne.
Prej sem imel en Hilti sesalec, pa je po več kot 20 letih crknil. Dalo bi se ga popraviti, pa sem rekel, da pač je čas za novega. Sesali smo betonski prah od niveliranja ploščadi. Po sesanju zamenjam filtre, včasih s kompresorjem operem sesalec.
No vidiš, jaz imam pa Roborock s8 in mi je žal za tvojega družinskega člana, ki ni naredil domače naloge.
Za majčkeno več kot pol cene, kot je bil dosegljiv v EU. Za drugo polovico cene bom pa še enega kupil, ko ta crkne.
Krama? Potem lahko tudi vsemu tvojemu zgoraj naštetemu krama, od Boscha do družinskega člana ;)
Pa mimogrede, ne da bi mi bilo treba kakorkoli šparat. Ne bom podpiral goljufivih slovenceljskih preprodajalskih pizd. Iz principa.
To, da te en nategne, bolj boli kot cena.
I've said it before
Zgodovina sprememb…
GupeM ::
LynxEffect je izjavil:
V bolj zakotnih trgovinah, zunaj mest, je to kar stalna praksa. Tudi gotovina je pogosto edini način plačevanja, čeprav se oglašuje drugače. So tile prodajalci kr iznajdljivi
Sem zadnjič v eni izmed trgovin z oblačili v Qlandiji v Kranju plačal z gotovino in dobil 3% gotovinskega popusta... Ni samo v zakotnih trgovinah ;)
Galileo? To sem že pred leti doživel pri nakupu za cca 200 eur.
jest10 ::

Bellator ::
Zahtevajte račun, sicer bodo natakarji s triletno izobrazbo (ali celo brez) domov odnesli več kot direktorji, programerji in zdravniki.
Preveri koliko mtoseva si v resnici!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bellator ()
link_up ::
pac ja, nekateri bi nasadili lastno gospodarstvo, da bi prisparali. Trgovec ne samo, da je odgovoren za prodajano, celo placo ima minimalno!
In and Out
jest10 ::
nejc_nejc ::
očitno se nihce ni jedel v oštariji v tujini....na zahodu
sicer druga zgodba, samo vseeno
sicer druga zgodba, samo vseeno
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nejc_nejc ()
aytim ::
Ne. Normalen kupi pri švabu, ki ima naslov proizvajalca istega kitajca.
Še en nateg so baterije: Milwokiju so potekle licence za baterije za powertoolse, noben od proizvajalcev ni zmanjšal cen sedaj, ko ni treba več plačevati za to sranje.
Makita še kar trži 3ah baterijco za 50 eur, pa gre vsega skup za 5 eur proizvodnih stroškov.
*patenti
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: aytim ()
blackbfm ::
ja nj ti pakistanc zveže en par refurb 18650 bo še cenejš k 5
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blackbfm ()
ja nj ti pakistanc zveže en par refurb 18650 bo še cenejš k 5
Le daj mi naslov od tega pakistanca, če pa lažeš (v kar sploh ne dvomim), se da drugače urediti:
https://www.aliexpress.com/item/1005008...
Zanimivo, kako se nekateri trudite, da bi preko posrednikov kupovali, namesto direktno od kitajcev,
čeprav ni pravzaprav nobene razlike, samo, da še en vmes zasluži večkratnik vrednosti izdelka.
I've said it before
Zgodovina sprememb…
Mene je na Braču samo na bankomat poslal. Dobro, da je bil blizu.
Jp, verjetno na nategunski euronetov bankomat, kjer on oddaja prostor in dobi od vsake transakcije še provizijo.
Še en nateg so baterije: Milwokiju so potekle licence za baterije za powertoolse, noben od proizvajalcev ni zmanjšal cen sedaj, ko ni treba več plačevati za to sranje.
Makita še kar trži 3ah baterijco za 50 eur, pa gre vsega skup za 5 eur proizvodnih stroškov.
*patenti
Naredi bolje in prodajaj, lahko za 10 eur.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: starfotr ()
*patenti
Naredi bolje in prodajaj, lahko za 10 eur.
Zakaj že, če lahko kupiš od kitajca, ki je naredil enako dobro in ceneje že davno?
Ali pa prodaja iz iste tovarne, samo ne z 500% maržo ampak samo 100%?
I've said it before
Zgodovina sprememb…
BuDi79 ::
Zahtevajte račun, sicer bodo natakarji s triletno izobrazbo (ali celo brez) domov odnesli več kot direktorji, programerji in zdravniki.To je pa to, ker oni za razliko od teh "trdo delajo" in niso povampirjene pijavkarske dvoživke.![]()
Ohjej, to kompenziranje lastne neizobrazbe in slovenska fovšija...
Moram reči, da se je pojavilo nekaj Utkevih fake profilov, očitno jih polni z objavami.
I've said it before
Je rekel pol leta star profil. Komedija.
Saj tebe štejem zraven. Astroturfer.
Za ostale, to so potem taki profili kot ta, 16 let star, gor skoraj nič teksta:
https://slo-tech.com/profili/78180
Pa enkrat piše kot Utk, drugič kot delavec44, tretjič kot hawkwood in se počasi polnejo in jim
daje lastnik "verodostojnost".
I've said it before
Zgodovina sprememb…

Pithlit ::
Kako vas enih ne ukradejo men ne bo nikol jasno...
Life is as complicated as we make it...
V-i-p ::
Mene bi blo sram, da me Hrvat kam pošilja :P
Saj niti ni nujno, da je bil Hrvat![]()
Ups, maš prav :).
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Je rekel pol leta star profil. Komedija.
Saj tebe štejem zraven. Astroturfer.
Za ostale, to so potem taki profili kot ta, 16 let star, gor skoraj nič teksta:
https://slo-tech.com/profili/78180
Pa enkrat piše kot Utk, drugič kot delavec44, tretjič kot hawkwood in se počasi polnejo in jim
daje lastnik "verodostojnost".
Verjamem da ti vse šteješ zraven.
nejc_nejc ::
pred leti
pri trgovki, ki je pisala listek za blagajno 12 %
nato na blagajni še dodatnih 3% na keš in to je to
pa računajte za pralni in sušilni hkrati
še sedaj, beseda ni konj
(v špecariji pa še nisem barantal)
pri trgovki, ki je pisala listek za blagajno 12 %
nato na blagajni še dodatnih 3% na keš in to je to
pa računajte za pralni in sušilni hkrati
še sedaj, beseda ni konj
(v špecariji pa še nisem barantal)
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Pravica do uporabe gotovine (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 9746 (5320) | David Mayer |
| » | Davčna blagajna in bančna karticaOddelek: Kaj kupiti | 8729 (7425) | OldSkul |
| » | Bankomati na vsakem koraku? Kako pol cashless? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16994 (14908) | perci |
| » | Prepoved plačila preko 50 EUR z gotovino (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 26082 (22130) | St235 |