Slo-Tech - Resda postajajo modeli umetne inteligence čedalje popularnejši načini za iskanje informacij na spletu, a to še ne pomeni, da je Googlov iskalnik za odpis. Med aktualnim svetovnim prvenstvom v nogometu njegova uporaba dosega rekorde, sporočajo iz Alphabeta. To se je zgodilo v torek med tekmo Argentina - Egipt, ko je prva dosegla tretji gol in dokončala preobrat.
Podrobnih številk Nick Fox, vodja Googlovega oddelka Knowledge and Information, sicer ni razkril. Potrdil pa je, da so tedaj zabeležili največ poizvedb na sekundo, od kar Googlovo iskanje deluje. Najpopularnejša poizvedba je bila preprosto "argentina vs egypt", pogosta vprašanja pa so bila povezana tudi s številom Messijevih zadetkov na svetovnih prvenstvih, ali je to njegovo zadnje svetovno prvenstvo in kaj se zgodi, če igralec drugega igralca udari.
Google je sicer v svoj iskalnik integriral umetno inteligenco, saj pri večini poizvedb že Google skuša odgovoriti na vprašanje, da uporabniku sploh ni treba odpreti nobenega zadetka. V nekaterih primerih se umetna inteligenca tudi moti, za kar je po sodbi nemškega sodišča Google tudi odgovoren. Prihodnost je bržkone hibridna: klasično iskanje in pomoč umetne inteligence.
Novice » Omrežja / internet » Rekordno število poizvedb v Googlovem iskalniku

Miki N ::
Bolj je Ejaj problem za razne neodvisne štacune ipd, ki jih potem nihče ne bo več našel ... po mojem bodo počasi sploh ukinili strani zadetkov, ker itak nihče ne bo klikal - tvoja stran bo izgubljena v vesolju... razen mogoče če boš stricu Guglu primaknil vrečo šekelov potem bo pa robot kar nankrat se spomnil, da obstajaš in te priporočil prijatelejem in znancem. 
To je po mojem naslednja faza enšitifikacije. Korak naprej od komercialnega rankinga. Trenutno živimo še v času nedolžnosti ko folk posta odvgovore češ "Robot mi je povedal, lej" ... kmalu pride čas, ko bo vsak vedel, da so dobri odgovorili plačani ostali pa potlačeni.
To je po mojem naslednja faza enšitifikacije. Korak naprej od komercialnega rankinga. Trenutno živimo še v času nedolžnosti ko folk posta odvgovore češ "Robot mi je povedal, lej" ... kmalu pride čas, ko bo vsak vedel, da so dobri odgovorili plačani ostali pa potlačeni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Miki N ()
enavlaka ::
Še ena iz riti potegnjena metrika, ko se vsiljuje Ai in poslabšuje odgovore, zato, da uporabnik, dvakrat ali trikrat ponovi iskanje.

bambam20 ::
Bolj je Ejaj problem za razne neodvisne štacune ipd, ki jih potem nihče ne bo več našel ... po mojem bodo počasi sploh ukinili strani zadetkov, ker itak nihče ne bo klikal - tvoja stran bo izgubljena v vesolju... razen mogoče če boš stricu Guglu primaknil vrečo šekelov potem bo pa robot kar nankrat se spomnil, da obstajaš.
To je po mojem naslednja faza enšitifikacije. Korak naprej od komercialnega rankinga.
Ni ravno tako. Dodatno bodo plačali, da jih bo Gemini omenil . To počne že sedaj. Če boš plačal, te bo omenil.
Še ena iz riti potegnjena metrika, ko se vsiljuje Ai in poslabšuje odgovore, zato, da uporabnik, dvakrat ali trikrat ponovi iskanje.
Meni je integrirana AI v brskalnik super pomočnik. Tudi za iskanje oseb, ki niso pridne.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bambam20 ()

Pa saj to sem jaz napisal malo drugače. No nič hudega, s tem si dokazal, da nisi robot, un bi to uočil.

Meni je AI v googlu našel ene poredneža, ki je ljudi goljufal. Zelo koristno. Še preveč.
Pa kakšnega "pametnega", ki teroririza po slo techu kot je Beno.
Pa kakšnega "pametnega", ki teroririza po slo techu kot je Beno.

No čeprav po drugi strani marketirji mirijo folk da AI podprto iskanje kao ni panika za obisk strani. Primer
https://www.manchesterdigital.com/post/...
Teh zgodb je več in vse zagotavljajo, da ja "volumen" je sicer manjši ampak je "namen" ovac odločnejši, karkoli že mislijo s tem in kolikor je sploh res. Je pa definitivno čutiti neko "samo brez panike" kampanjo med Trgovci z meglo.
Saj ne veš kaj bi rekel. Občutek Raje je, da bodo šli sajti po poti sabljezobega tigra, marketing židi pravijo da je vse fajn in da kar vprašaj robota. Verjetno imajo vsi malo prav.
Plus še ena stvar se pojavlja ... ogromno poizvedb prihaja od "agentov" ... a Gugl kaj to ločuje ali se pač samo hvalijo z zadetki sumarum? Saj po svoje ... pošteno, da se to vključi ker ima nek učinek, nekje, samo bi bilo treba to malo "utežiti".
Traparija. Na STju ni punc. Zdaj vem, da si zlobni Robot!
https://www.manchesterdigital.com/post/...
Teh zgodb je več in vse zagotavljajo, da ja "volumen" je sicer manjši ampak je "namen" ovac odločnejši, karkoli že mislijo s tem in kolikor je sploh res. Je pa definitivno čutiti neko "samo brez panike" kampanjo med Trgovci z meglo.
Saj ne veš kaj bi rekel. Občutek Raje je, da bodo šli sajti po poti sabljezobega tigra, marketing židi pravijo da je vse fajn in da kar vprašaj robota. Verjetno imajo vsi malo prav.
Plus še ena stvar se pojavlja ... ogromno poizvedb prihaja od "agentov" ... a Gugl kaj to ločuje ali se pač samo hvalijo z zadetki sumarum? Saj po svoje ... pošteno, da se to vključi ker ima nek učinek, nekje, samo bi bilo treba to malo "utežiti".
ki terorizirajo nedolžne punce.
Zgodovina sprememb…

ki terorizirajo nedolžne punce.
So pa zlob ni moderatorji, ki si domišljajo, da so nadljudje. Težava je, ker AI zbrska popolnoma vse. Še to, kakšne gate nosiš.
Sva na isti frekvenci. Tudi jaz si zelo želim, da Robot že enkrat razhajka moderatorsko kamarilo! Je že čas.
Čakaj in kake gate nosi Samael? Ziher so tangice!!
Zgodovina sprememb…
Jarno ::
Brezplačna analiza spletnih virov z izvlečkom. Podarjenemu konju se ne gleda v zobe.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
James Bond je že pred časi mislil, da bo prišel na zeleno vejo in chillal.
#65W!
#65W!
Izjema, katera potrjuje pravilo. ^^ Sicer pa ne rabiš požarnega zidu spustit ali prenašat malwarea. Tisti skromen AI odgovor nima sistemskih privilegijev.
#65W!
#65W!

Izjema, katera potrjuje pravilo. ^^ Sicer pa ne rabiš požarnega zidu spustit ali prenašat malwarea. Tisti skromen AI odgovor nima sistemskih privilegijev.![]()
To ni problem. Sedaj se cilja direktno kar mozag. Vsi mislimo, da imamo super "firewall" tam in da nas pa že ne bod - samo proti vsem profijem in njihovo mašinerijo ne bi bil tako zelo prepričan. To je sodobna ovčjereja, Robot je zgolj border-collie.
Zgodovina sprememb…
"Time is money, friend!" Sam to pogosto uporabljam kot spell-checker al pa dictionary. Maš tud PEBKACe, življenjska modrost uči, da bodo ti vedno našli način.
Če pa že vztrajaš pri obči škodljivosti, pa boš moral spisat kaj bolj konkretnega. Zaradi mene vprašaj LLM.
Če pa že vztrajaš pri obči škodljivosti, pa boš moral spisat kaj bolj konkretnega. Zaradi mene vprašaj LLM.
#65W!
#65W!
enavlaka ::
Malware danes pride že kar zraven OS. Slabše kakor v piratskih časih, ko si zraven imel trojanca.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: enavlaka ()
Seljak ::
Podrobnih številk Nick Fox, vodja Googlovega oddelka Knowledge and Information, sicer ni razkril. Potrdil pa je, da so tedaj zabeležili največ poizvedb na sekundo, od kar Googlovo iskanje deluje.
Se mi zdi, da laže kot pes teče. V tej zgodbi "ena lastovka ne prinese pomladi". Guglu so šteti dnevi in tale Fox želi umiliti to dejstvo.
c3p0 ::
Kak Grok query mi je naredil po 100 poizvedb, mnogo teh na Google. To bi morali nekako ločit za realno predstavo. Sicer poizvedba preko AI agenta še vedno pride na zahtevo človeka, ta pa jo potem filtrira in zmerga z ostalim znanjem.
Metabond ::
Kot mi je Gemini sam povedal ima najboljšo internetno bazo na svetu, kar ni niti malo čudno glede na to, da je tudi sam produkt Googla.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Metabond ()
int47 ::
Tudi sam opažam, da Googlov Ai na prvo žogo servira ravno prav slabe odgovore, da je potrebna še kakšna poizvedba, vendar ne tako zanič, da bi kot uporabnik takoj odnehal.
Drugi odgovor je večinoma precej bolj pravilen in pogosto nasprotje od prvega.
Izgleda kot, da je prvi odgovor namenoma precej očitno površen.
Vprašanje je samo, ali je vzrok varčevanje z računsko močjo, ali kaj drugega (don't be evil).
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Alternative Googlu, ki te manj "zaščitijo" pred informacijamiOddelek: Loža | 5559 (3513) | OK.d |
| » | Računalnik na svetovnem prvenstvu v goju tretjiOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 6435 (5687) | kixs |