Forum » Loža » Odvetnik za delovno pravo
Odvetnik za delovno pravo
Jaxson11 ::
Pozdravljeni,
Zanima me, če mi lahko svetujete kakšnega dobrega odvetnika za delovno pravo, ki se spozna tudi na invalidske postopke?
Vsak se ne in težko to veš v naprej.
Idealna lokacija je Kranj in seveda vse okoli. Ljubljana ne bo nič napačna.
Hvala za odgovore.
Zanima me, če mi lahko svetujete kakšnega dobrega odvetnika za delovno pravo, ki se spozna tudi na invalidske postopke?
Vsak se ne in težko to veš v naprej.
Idealna lokacija je Kranj in seveda vse okoli. Ljubljana ne bo nič napačna.
Hvala za odgovore.
Nimajo zajetega področja invalidov. Še sami pa pravijo.
https://www.op-safar.si/sl/podrocja-dela
Bo pa seveda vsak odvetnik boljši, kot pa sedaj, ko sam nekaj pišem v AI.
Delovno pravo je že samo po sebi zelo široko pravno področje
https://www.op-safar.si/sl/podrocja-dela
Bo pa seveda vsak odvetnik boljši, kot pa sedaj, ko sam nekaj pišem v AI.
Amdforce ::
Odvetniška pisarna Pečenko na miklosicevi v Ljubljani. G matej je profi, treba je pa preveriti ce se ukvarja tudi glede invalidnosti, za delovno pravo je pa top.
T440 ::
karafeka ::
Se moram strinjat, da sem napisal že par uspešnih ugovor z zastonjskim chatgptjem.
Je bilo tudi že kar nekaj novic, kjer so dobili same odvetnike, katerim jim ti boti pišejo raznorazno solato.
Je bilo tudi že kar nekaj novic, kjer so dobili same odvetnike, katerim jim ti boti pišejo raznorazno solato.
delavec44 ::
Saj tudi za odvetnike delajo razni pripravniki. Plačaš pa seveda enako kot če bi ti delal odvetnik. Važen je njegov štempelj na koncu.
enavlaka ::
Saj ni naloga odvetnika pisat spise. Za to ima tajnice in pomočnike.
Navaden človek pa nima ničesar, zato včasih tale "Ai" pomaga, ker je zmlel veliko dokumentov.
Se pa odvetniki, ki nimajo nobenega zadnje čase zelo poslužujejo pomočnikov. Tako so slabi, da notri samo skopirajo vsebino, z vsemi ločitvami, ki jih output ima.
Brati to je komedija, saj sami sebi nasprotujejo.
Navaden človek pa nima ničesar, zato včasih tale "Ai" pomaga, ker je zmlel veliko dokumentov.
Se pa odvetniki, ki nimajo nobenega zadnje čase zelo poslužujejo pomočnikov. Tako so slabi, da notri samo skopirajo vsebino, z vsemi ločitvami, ki jih output ima.
Brati to je komedija, saj sami sebi nasprotujejo.
To, kar se potem dogaja v ozadju ne moreš vedeti.
Jaz sem dobil sedaj neko priporočilo, ki pomoje tudi nekaj šteje.
Bi pa rad, da ne vidijo k končnemu cilju, ne pa odgovorijo na moja vprašanja na 1. sestanku in konec. Ne vem, kakšna je praksa.
Koliko je ta Primož Greif soliden (odvetnik Mele)?
Jaz sem dobil sedaj neko priporočilo, ki pomoje tudi nekaj šteje.
Bi pa rad, da ne vidijo k končnemu cilju, ne pa odgovorijo na moja vprašanja na 1. sestanku in konec. Ne vem, kakšna je praksa.
Koliko je ta Primož Greif soliden (odvetnik Mele)?
MadMicka ::
"Bi pa rad, da ne vidijo k končnemu cilju, ne pa odgovorijo na moja vprašanja na 1. sestanku in konec."
Kaj ta stavek sploh pomeni? A da bi ti odvetniku postavljal vprašanja, odvetnik pa pri tem ne bi vedel, kaj točno ti želiš od "invalidskega postopka"?
Dej že postavi vprašanje...
Kaj ta stavek sploh pomeni? A da bi ti odvetniku postavljal vprašanja, odvetnik pa pri tem ne bi vedel, kaj točno ti želiš od "invalidskega postopka"?
Dej že postavi vprašanje...
Stavek ne pomeni nič, ker se je prikradel tiskarski škrat. 
Pomeni, da odvetnik pripravi ves proces do ohranitve trenutnega delovnega mesta.
Bi pa rad, da me vodijo h končnemu cilju, ne pa odgovorijo na moja vprašanja na 1. sestanku in konec.
Pomeni, da odvetnik pripravi ves proces do ohranitve trenutnega delovnega mesta.
Noben ti ne more garantirati ohranitve delovnega mesta. Če dobiš status invalida in pravico do premestitve na lažje delovno mesto, je bolj kot ne, stvar dobre volje delodajalca, koliko se je pripravljen potruditi, da ostaneš v podjetju.
tony1 ::
Jaz sem dobil nasvet, da v največjih SLO firmah invalide aktivno iščejo, z veseljem zaposlijo in probajo zagotoviti prilagoditve, da lahko delajo.
Garantirati seveda ne, morajo pa upoštevati uradne dokumente.
Prejel sem kategorijo invalidnosti in seveda na obstoječem delovnem mestu posledično ne morem delati. Drugače pa kategorije ne bi bilo.
Opcijoli sta potem 2. Ali se obstoječe delovno mesto prilagodi ali pa najdejo drugega čim bolj ustreznega.
Delodajalec se je s prilagoditvijo pisno strinjal, tako da mora vsaj poskusiti.
V nasprotnem primeru pa dokazati, da ni šlo in iskati dalje.
Prejel sem kategorijo invalidnosti in seveda na obstoječem delovnem mestu posledično ne morem delati. Drugače pa kategorije ne bi bilo.
Opcijoli sta potem 2. Ali se obstoječe delovno mesto prilagodi ali pa najdejo drugega čim bolj ustreznega.
Delodajalec se je s prilagoditvijo pisno strinjal, tako da mora vsaj poskusiti.
V nasprotnem primeru pa dokazati, da ni šlo in iskati dalje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Jaxson11 ()

krepelce ::
Noben ti ne more garantirati ohranitve delovnega mesta. Če dobiš status invalida in pravico do premestitve na lažje delovno mesto, je bolj kot ne, stvar dobre volje delodajalca, koliko se je pripravljen potruditi, da ostaneš v podjetju.
... je pa na strani delavca, da celi Sloveniji, čimbolj glasno razloži, kakšen je ta delodajalec, da ga je v vrhu njegove osebne nesreče odpustil in to z imenom in priimokom. Presenečeni bi bili, kako zelo se lahko situacija spremeni, ko enkrat javno poveš, za koga se gre in ni več skrit za imenom "delodajalec" in/ali "podjetje".
Ko je naenkrat vsem, sosedom, okolici, sošolcem iz osnovne šole, srednje šole, faksa, prodajalkam v trgovini, njegovim učiteljicam, varuškam, župniku,... jasno, kdo je ta človek. Ne moreš nikogar prisilit v moralno odgovornost ampak lahko pa zagotoviš, da je jasno, kdo ta amoralnež je.
Če koga zanima povezava SDSa in fašizma, je tule lepo utemeljeno:
https://slo-tech.com/forum/t807066/p8658061#p8658061
https://slo-tech.com/forum/t807066/p8658061#p8658061
Zgodovina sprememb…
- spremenil: krepelce ()
Žal je vedno še tretja opcija, da te delodajalec odpusti, izplača odpravnino, greš na zavod, itd., seveda pa mora pred tem narediti kar je potrebno...
p.s.: krepelce, tako rekoč vsak dan dobi kak delovni invalid odpoved pogodbe, ker zanj ni drugega ustreznega delovnega mesta, tako da vprašanje, kaj ima to z moralo..
p.s.: krepelce, tako rekoč vsak dan dobi kak delovni invalid odpoved pogodbe, ker zanj ni drugega ustreznega delovnega mesta, tako da vprašanje, kaj ima to z moralo..
primoz4p ::
primoz4p ::
Koliko jih je preveč, ne vem.
Glede na prihodke jih je preveč ... kako to sanirati je v realnem sektorju znana že dolgoletna praksa.
Ne moreš se zadolževati v nedogled, ker posledično ostanejo delavci brez plač, odpravnin, plačanih prispevkov, ...
Glede na prihodke jih je preveč ... kako to sanirati je v realnem sektorju znana že dolgoletna praksa.
Ne moreš se zadolževati v nedogled, ker posledično ostanejo delavci brez plač, odpravnin, plačanih prispevkov, ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: primoz4p ()
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | SlužbaOddelek: Loža | 1984 (284) | Dejavu67 |
| » | Denarno nadomestiloOddelek: Loža | 6467 (4777) | Tidule |
| » | Problem v službiOddelek: Loža | 8048 (4351) | MadMicka |
| » | Eno vprašanje in dilema okoli regresa (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11333 (8367) | UganiKdo |
| » | Oprijemi za iztiranje plačeOddelek: Problemi človeštva | 4353 (3667) | larissa |