Forum » Loža » Hrvaška, ekonomski čudež
Hrvaška, ekonomski čudež
Temo vidijo: vsi

caszafuckoff ::
Tole bo marsikoga zanimalo, sploh po predvolilnem strašenju, kako bodo vsi podjetniki odšli tja in stalne ideje desnice,
da naj bi se zgledovali po njih. Se še spomnite izjav, "še hrvaška nas prehiteva"?
Zagotovo nekaj, po čemur bi se radi zgledovali. In kamor gremo.
To dobiš, ko zalagaš kapital, brez kakršnekoli skrbi za ostale državljane, kar je interventni zakon zelo lepo nakazal v Sloveniji in
nekateri detajli "lepe naše", se že kažejo tudi v Sloveniji, recimo cene stanovanj (in vsi razlogi in posledice).
Imate odličen pogled v prihodnost Slovenije, če se bo nadaljevalo, tako kot je. In kamor nas pelje desnica.
da naj bi se zgledovali po njih. Se še spomnite izjav, "še hrvaška nas prehiteva"?
Zagotovo nekaj, po čemur bi se radi zgledovali. In kamor gremo.
To dobiš, ko zalagaš kapital, brez kakršnekoli skrbi za ostale državljane, kar je interventni zakon zelo lepo nakazal v Sloveniji in
nekateri detajli "lepe naše", se že kažejo tudi v Sloveniji, recimo cene stanovanj (in vsi razlogi in posledice).
Imate odličen pogled v prihodnost Slovenije, če se bo nadaljevalo, tako kot je. In kamor nas pelje desnica.
Čudovita počitniška usklajenost skrajno desničarskih trolov, začele so se
počitnice, in na forum pridejo ob isti uri, iz njega izginejo ob isti uri,
človek, bi misli, da tudi spijo v istem šotoru, z isto ženo ;) /s
- zaklenilo: Samael ()
Ganon ::
Vemo. Zavožena država. Samo izvoz primerjajte. Oni so v srednjem veku. Da je v zadnjih desetih letih v tujino zbežalo več kot pol milijona državljanov, ni naključje.
Jarno ::
Hrvati nimajo finančno privlačnih opcij za dnevne migracije delavcev v tujino, turizem viša cene lokalcem, poljedelsko/živinorejska konkurenca v EU in širše je dokaj močna. Desna ali leva, tudi v Jugi so odhajali v tujino.
Diagram stopnje brezposelnosti v Sloveniji po letih:
https://www.stat.si/StatWeb/File/NewsIm...
Tukaj bi rekel, da bi obe opciji v Sloveniji lahko bili gospodarsko uspešni še naprej, ker je relativno nizka brezposelnost in manj obremenjena sociala.
Ostane le še, da se ljudje manj politizirajo, bolj osredotočajo na delanje otrok in carpe diem.
Diagram stopnje brezposelnosti v Sloveniji po letih:
https://www.stat.si/StatWeb/File/NewsIm...
Tukaj bi rekel, da bi obe opciji v Sloveniji lahko bili gospodarsko uspešni še naprej, ker je relativno nizka brezposelnost in manj obremenjena sociala.
Ostane le še, da se ljudje manj politizirajo, bolj osredotočajo na delanje otrok in carpe diem.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
James Bond je že pred časi mislil, da bo prišel na zeleno vejo in chillal.
#65W!
#65W!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jarno ()
zavajon ::
No, vsaj kar se nepremičninskega trga je povedano natančno tako, kot je v Sloveniji. Le da tukaj ni 30% kupcev tujcev, a najbrž tudi tam največji delež tega odstotka predstavljajo Slovenci.
delavec44 ::
Na turistično zanimivih krajih imaš tudi v Slo 30% kupcev tujcev. Tudi Rusi, Ukrajinci itd. Vse preko doo-jev.
feryz ::
V videu ni nič posebnega.
Lahko zamenjaš Hrvaška s Slovenija in bo ravno tako vse držalo.
Razen da mi nimamo morja.
fikus_ ::
Hrvaško resuje turizem, razvit je Zagreb z okolico in dalmacija zaradi turizma, ostalo ....
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
chrush ::
Ha hrvatijo ne hodim, sem pa pred kratkim kolege peljal na letalisce v zagreb. Ce je to razvito mesto, patem pa res ne vem. Od zunaj se mi je zdelo, kot da se vozim nekje v zakotnem delu Moldavije. Ce se peljem skozi bilokatero evropsko glavno mesto, zgleda na videz urejeno in kot se za glavno mesto spodobi. Res pa je, da v zagrebu se nisem bil, razen kot sem omenil.
EU_zamašek- ::
Za objektivno poročilo boš pač moral obiskati Zagreb.
Lansko leto so nekaj okrog božiča, adventa reklamirali ...
Lansko leto so nekaj okrog božiča, adventa reklamirali ...

V videu ni nič posebnega.
Skratka, ali si nisi ogledal videa, ali pa nimaš blage o Sloveniji.
Bo pa Slovenija postala enak sekret, če se bo kapitalu in njihovim nastavljencem (SD, SDS, Demokrati, NSi), pustilo
rajati. Ker nas bodo zapeljali točno v tako situacijo in uničili Slovenijo, pod pretvezo "domoljubja".
So bila njihova sporočila "še hrvaška nas bo prehitela", zelo jasen signal, kam bi nas radi zapeljali oz. s kom bi
radi tekmovali v dirki do dna.
Video odlično opisuje mehanizme in kako delujejo - zelo analitično. Zdaj je samo še vprašanje, kdo vse je izdajalec,
ki bo to podpiral.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: caszafuckoff ()
kixs ::
Ha hrvatijo ne hodim, sem pa pred kratkim kolege peljal na letalisce v zagreb. Ce je to razvito mesto, patem pa res ne vem. Od zunaj se mi je zdelo, kot da se vozim nekje v zakotnem delu Moldavije. Ce se peljem skozi bilokatero evropsko glavno mesto, zgleda na videz urejeno in kot se za glavno mesto spodobi. Res pa je, da v zagrebu se nisem bil, razen kot sem omenil.
Skratka peljal si se mimo Zagreba in komentiras o Zagrebu. Sicer meni, kot tudi ostala mesta, ni nic posebnega. Guzva kot guzva...
driftwood ::
meni se zdi, da je Slovenija preveč industrijalizirana država in je to bolj breme kot korist.

meni se zdi, da je Slovenija preveč industrijalizirana država in je to bolj breme kot korist.
Vse je ok, dokler naslovimo probleme, ki se že pojavljajo v Sloveniji in bodo uničili Hrvaško.
Imamo lepo priložnost, da lahko vidimo v prihodnost. A ni fino, če vnaprej veš, da je politika ravnokar izvoljene
vlade čisti fail in, da bo naredila Sloveniji same težave?
Utk ::
Izseljevanje se je ustavilo, ljudje se počasi vračajo. Ne v Slavonijo, tam nimaš kaj, bo pa ostalo nekaj velikih kmetov.
Zdravniki imajo najmanj enake plače kot pri nas, še malo večje. Pri nas jih je Golobova vlada zatirala, Golob osebno pljuval po zdravniku osebno po imenu v soočenjih, brez priložnosti da se bi človek lahko branil. Pa se nima kaj branit, vsaj ne pred Golobom. Tako da tu smo lahko samo tiho.
Obala živi od turizma, od česa pa naj drugega. Dol imajo Bosno, Črno goro, Kosovo in Albanijo. Kaj naj delajo in za koga?
Z Zagrebom ni nič narobe. Plače na nivoju Ljubljane.
Od Zagreba proti severu ob Sloveniji tudi ni nič narobe. Kup podjetij, itd, zgleda na nivoju Slovenije. Slavonija, in dol vasi proti Bosni, so pa bolj uboge, ker pač ni ljudi, mislim da večina tudi pozna razlog zakaj jih ni.
Zdravniki imajo najmanj enake plače kot pri nas, še malo večje. Pri nas jih je Golobova vlada zatirala, Golob osebno pljuval po zdravniku osebno po imenu v soočenjih, brez priložnosti da se bi človek lahko branil. Pa se nima kaj branit, vsaj ne pred Golobom. Tako da tu smo lahko samo tiho.
Obala živi od turizma, od česa pa naj drugega. Dol imajo Bosno, Črno goro, Kosovo in Albanijo. Kaj naj delajo in za koga?
Od Zagreba proti severu ob Sloveniji tudi ni nič narobe. Kup podjetij, itd, zgleda na nivoju Slovenije. Slavonija, in dol vasi proti Bosni, so pa bolj uboge, ker pač ni ljudi, mislim da večina tudi pozna razlog zakaj jih ni.

Izseljevanje se je ustavilo, ljudje se počasi vračajo. Ne v Slavonijo, tam nimaš kaj, bo pa ostalo nekaj velikih kmetov.
Sorry ampak tvojemu nakladanju nisem verjel ne takrat, ko si lagal o tem, kako nas bodo prehiteli in kako se podjetniki
selijo tja, niti jim ne bom danes.
Poglej si video (ki ga ni delal en brezvezen knaufar iz totilanda), pa boš razumel (oz. sprašujem se, če res), tudi vse tvoje sranje okrog GDPja itd. Ker tale tvoj bullshit, je spet samo nakladanje in branjenje lastnih laži, kar pa si
na primeru Grimsa lahko ogledaš, da ne deluje, pa je 1000x boljši lažnjivec od tebe.
Slej kot prej se boš zadavil zaradi lastnega kosmatega jezika.
Zgodovina sprememb…
Rešitev za Hrvaško je taka kot skuša zdaj naredit Janševa vlada. Decentralizacija. Mi sicer nimamo tako zelo nerazvitih regij, ampak se preveč ljudi vozi v Lj. Hrvati se ne, ker so razdalje bistveno večje. Zato pač mečejo denar v zakotne regije. Ampak samo metanje denarja ne pomaga toliko, ker kot vidimo pri Golobovi vladi, se preveč tega denarja pokrade. Zato je bolje selit agencije in ministrstva.
Video sem videl in sem napisal kje (ne) vidim razlik s Slovenijo.
Video sem videl in sem napisal kje (ne) vidim razlik s Slovenijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Squirrel ::
Pa si kaj preveril, predno si spesnil vse te neumnosti?
Poznam Hrvaško dovolj da mi ni treba takih stvari "preverjat" ko se nek zarukanec spomne prilepit nek filmček.
Squirrel ::
Ne, resno vprašam. Ker je v tvojem pisanju kar nekaj močnih trditev, ki pa ne držijo ali pa so močno poenostavljene, pretirane in ne odražajo dejanskega stanja.
Če te kaj konkretno moti, konkretno vprašaj.
Zadnjič ste lepili numeo linke. Imam jaz enga:
Local Purchasing Power in Ljubljana is 6.5% lower than in Zagreb

Če nisi pogledal videa, sploh ne nabijaj. Ker, ko si ga boš, boš temeljito spremenil način izgovarjanja,
ker boš ugotovil, da je avtor analiziral zadevo na nivojih, za katere ti sploh veš ne, kaj šele, da bi
mu lahko kontriral.
Mogoče, si boš celo pogledal še kakšen njegov video in ugotovil, da je boljše, če sploh ne kontriraš, ker
izpadeš smešen.
Ne, ne bo dovolj "knaufarska" pamet.
Zgodovina sprememb…
chrush ::
caszafuckoff je izjavil:
Če nisi pogledal videa, sploh ne nabijaj. Ker, ko si ga boš, boš temeljito spremenil način izgovarjanja,
ker boš ugotovil, da je avtor analiziral zadevo na nivojih, za katere ti sploh veš ne, kaj šele, da bi
mu lahko kontriral.
Mogoče, si boš celo pogledal še kakšen njegov video in ugotovil, da je boljše, če sploh ne kontriraš, ker
izpadeš smešen.
Ne, ne bo dovolj "knaufarska" pamet.
Nič ni analiziral. Površno, polno predsodkov in brez poznavanja zgodovine in trenutnega stanja. Neke stvari pa pač so take na balkanu, tudi v Sloveniji, in Evropi.
Veš kje, katero in kako veliko je največjo hrvaško sw podjetje? Pojma nimaš.
Zgodovina sprememb…

To kar video kritizira pri nas izvaja predvsem levica. Tako da se motiš na več nivojih.
In spet izogibanja brez vsebine.
Zgodovina sprememb…
Jarno ::
caszafuckoff je izjavil:
Samo za protokol, malce spremljam debato in tukaj je @krepelce bolj gibčen tudi bolj fejka kot pa Boney M. frontman.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!
#65W!
caszafuckoff je izjavil:
To kar video kritizira pri nas izvaja predvsem levica. Tako da se motiš na več nivojih.
Jaz sem edini tu komentiral konkretno vsebino iz filmčka. Edini.
Počasi sumim da sem ga tudi edini gledal.
Za nagrado sem brisan in žaljen. To seveda ni brisano (vse).
starfotr ::
Hrvaška, ekonomski čudež
Da, res je čudež ... da še niso bankrotirali in kolapsirali na celi črti. Tam je zahojeno vse, ksr je možno. Edino še nepozidana obala jih rešuje.

caszafuckoff je izjavil:
Jaz sem edini tu komentiral konkretno vsebino iz filmčka. Edini.
Počasi sumim da sem ga tudi edini gledal.
Za nagrado sem brisan in žaljen. To seveda ni brisano (vse).
Ja, Grimsi. Ničesar nisi argumentiral. In ne, ne zanima me tvoje komentiranje tiskarskih napak in napačne slovnice. Ali česarkoli na tem nivoju.
Bodi konkreten, kaj ne drži, ker sem že naveličan tega tvojega stalnega skrivanja za neke pavšale in igranje klovna,
s svojimi idejami, da zato, ker ni vejica prav postavljena, 1 uro video ne drži, v njem je pa povedano več, kot veš ti o sebi, kaj šele o Hrvaški. Lažnjivec.
Zgodovina sprememb…
Sej nisem rekel, da kaj ni res, razen o tem strašnem izseljevanju zadnjih let. Samo ni niti nič posebnega, nič novega, in razen turizma bolj malo takega kar ne bi veljalo tudi za Slovenijo. Mislim da vsak povprečen Slovenec ve ali si pa lahko predstavlja da je tako na Hrvaškem, če ne hodi ravno v zaprt resort nekam na Hrvaško. V tem filmčku je lahko kaj novega samo za nerazgledanega neizobraženega zaplankanca kot je OP.
Zgodovina sprememb…
c3p0 ::
Levica in Dr. Holob s svojimi politikami nas bi/bosta rešila. Če je to tvoja rešitev, potem nam res ni pomoči.
Jaz vem še marsikaj več kot je filmček pokazal. Recimo potres v Petrinji. Glavno ulico so obnovili tako da so porihtane samo fasade stavb proti glavni cesti. Če pogledaš skozi okno, so stavbe v notranjosti še zmeraj porušene. Verjetno so kontrolo iz EU zapeljali po glavni cesti in je vse štimalo. V resnici ne štima nič. Je pa res da ni nemogoče da so bile tiste stavbe porušene že pred potresom.
Ampak to je pač nateg, v rangu NATO natega Goloba, samo da je on pač nesposoben in mu ni uspelo.
Ampak to je pač nateg, v rangu NATO natega Goloba, samo da je on pač nesposoben in mu ni uspelo.
Zgodovina sprememb…
c3p0 ::
To je vseeno mnogo več, kot je uspelo Dr. Holobu po poplavah. On se je šel samo slikat k hiši, katere obnovo so plačali drugi.
To je vseeno mnogo več, kot je uspelo Dr. Holobu po poplavah. On se je šel samo slikat k hiši, katere obnovo so plačali drugi.
Dobro, zato pa je on doktor, mi pa ne.
Zgodovina sprememb…
Samael ::
Spomnim se časov, ko se je Lakotnik zadiral na ljudi, da so funkcionalno nepismeni. To, nerazumevanje kaj je tema pogovora, se žal ni spremenilo. Vedno isti ljudje, o vedno istih temah, le naslov je drugačen.
Samael != Samuel
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Samael ()
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| ⊘ | Hrvaška gre naprej, Slovenija pa nazaj (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 42046 (31983) | feryz |
| » | Neznani leteči predmet v Zagrebu morda Tu-141 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 37923 (30386) | D3m |