» »

GEN-I roberta goloba je nakazoval denar podjetju vesne vuković

GEN-I roberta goloba je nakazoval denar podjetju vesne vuković

FireSnake ::

in to podjetje je kasneje ukinil Cirman.

Vir.

Torej: vukovićeva je to zanikala. Ampak zdaj se je izkazalo, da denar je odtekal.

Zanimivo bo videti, kako se bo ta zgodba razpletla.
Najbolje bi bilo na sodišču.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

endelin ::

Kdaj bo kakšen od kamarila koruptivnežev v preiskavi?
Oni še kar gonijo nek black cube haha ko so jih ujeli s prsti v marmeladi. Tako pomilovanja vredno vse skupaj - njihov odziv namreč.

Tale vukoviceva je bila neuradni slovenski medijski minister. Minister za pripagando ;) seveda ne zastonj hehe

Nikonja ::

Niso problem Janše, Golobi, Jankoviči..... ampak MI, ker skoraj vsak od nas, na njihovi poziciji, bi skoraj ziher delal ista sranja - zato ker lahko, ker če on to dela zakaj nebi tudi jaz. Dokler MI tko razmišljamo a ni mal iluzorno pričakovat nekaj več od politikov, a ni to super hinavsko?

Smo žal razfu...a družba polna individualistov in brez skrbi za širšo družbo, in dokler se to ne spremeni je totalno nepomembno kdo je na oblasti ker spremebe ne bo! Levi in desni ne obstajajo, obstjajo samo dobri in slabi ljudje!

Če se SKOK pravilno formira bodo take zadeve lahko kaznovane.

Je bilo pa zanimivo, kako so na siolu bili previdni, ko so objavili.
Navedeno je bilo po katerem zakonu...

Zdaj, ko je jasno, da vukovićka laže, ji je to potrebno pomoliti pod nos.

c3p0 ::

Drži, ampak za začetek jih par spravit za zapahe, bo dober prvi korak. Če je Jajo lahko šel na počitnice, pa Hilda, še naj gre kateri od teh.

harmonkar9 ::

FireSnake je izjavil:

Torej: vukovićeva je to zanikala. Ampak zdaj se je izkazalo, da denar je odtekal.

Levaki že lažejo, da se ni zdaj nič izkazalo:

Okrožna sodnica Andreja Simsič je iz sodnega registra pred dobrim tednom (konec leta 2022) izbrisala podjetja KCA, poslovno svetovanje

ampak da je vrhunski domoljubni novinar gospod Janšič po svoji vrnitvi začel polnit Siol s kopijami starih člankov, ki so na istem mediju že par let.

Zgodovina sprememb…

PacificBlue ::

Korupcija je rak rana naše družbe:

https://www.rtvslo.si/crna-kronika/spec...

feryz ::

Pa kaj te teme odpirate?
Kradejo kot prasci, ja in poleg tega so nedotakljivi.
Policija in sodišča so kupljena in podkupljena.
In to je to. Brigajte se zase in skušajte čim lepše priti skozi življenje.
To je vsa umetnost.

OutOfTheBox ::

Mja, resnica je nekje vmes. Po korupciji smo na 41 mestu od cca 180 (nižja je številka, boljše je). Za primerjavo z našimi sosedami (od vseh so le avstrijci boljši):

- Italija je na 52 mestu
- Madržarska na 84 mestu
- Hrvaška na 63 mestu
- Avstrija na 21 mestu

Primerjava z državami južno od nas:
- Srbija 116 (zelo koruptivna)
- Bosna 109
- Albania 91
- Romunija 70
- Bulgaria 84

Bomo pa verjetno padli nekaj rankov, sedaj ko je stevo prišel v parlament (Spominmo, Srbija je na 116 mestu).

Zgodovina sprememb…

EU_zamašek- ::

feryz je izjavil:

Pa kaj te teme odpirate?
In to je to. Brigajte se zase in skušajte čim lepše priti skozi življenje.
To je vsa umetnost.

Zelo fatalistično stališče, ki ga ponavljaš tukaj že leta.

Zgleda, da imaš prav ...

enavlaka ::

Če bi držalo, ga nebi ponavljal

Seveda ne drži.
Ne bom zdaj našteval ultra racionalnih nakupov, ki so šli mimo brez epiloga.

Glavne rabote pa so očem skrite. Po vaše jih ni, seveda ne.
V resnici pa poštenje v javnem sektorju sploh ne obstaja.
V korupcijo lahko mirne duše štejete skoraj kompletno zdravstvo, z njihovim prepošiljanjem pacientov, goljufanjem, kvazi štempljanjem in podobno.
V korupcijo lahko štejete tudi kvazi delo od doma, preštevilne zaposlene, ki sploh delovnega mesta nimajo in zadolžitve tudi ne.
Korupcija so razno razni nvo-ji in agencije, ki obstajajo zgolj zato da se denar krade.
Korupcija je pol rtv-ja, ki nima tam kaj delati.
In še, in še, in še.

Ampak ja, če slediš medije, potem korupcije sploh ni. Baje je enkrat en na tehničnem vzel 20 evrov in so ga zaprli.
In to je to, kar je pri nas korupcije.

feryz je izjavil:

Jaz upam in verjamem, da temu ni čisto tako.

Me veseli zate.
Jaz pa poznam dva bivša kriminalista, ki sta odnehala, ko sta prišla dovolj visoko po lestvici.
Dokler si spodaj, še nekako gre. Ko splezaš gor, lahko zgolj trobiš v isti, skorumpirani rog, ali pa, če se imaš za vsaj malo poštenega, daš odpoved in greš. In tako sta storila.

endelin ::

Klientela iz necenzurirano niso novinarji ampak propangadisti. Kot ruski vojni blogerji;)
In izgleda tudi koruptivneži oz kriminalci

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

enavlaka ::

Pol nista bila dobra

T440 ::

Tud' če je brez veze, tud' če bi vsi ostali počeli isto, tud' če je cela država koruptivna...

Nekje je treba začeti in vpogled v pretekla ravnanja bivšega predsednika vlade Goloba je kar dobro izhodišče.

Samael ::

Da le ne bo imel premajhen poštni nabiralnik.
Samael != Samuel

RedDrake ::

feryz je izjavil:

Seveda ne drži.
Ne bom zdaj našteval ultra racionalnih nakupov, ki so šli mimo brez epiloga.

Glavne rabote pa so očem skrite. Po vaše jih ni, seveda ne.
V resnici pa poštenje v javnem sektorju sploh ne obstaja.
V korupcijo lahko mirne duše štejete skoraj kompletno zdravstvo, z njihovim prepošiljanjem pacientov, goljufanjem, kvazi štempljanjem in podobno.
V korupcijo lahko štejete tudi kvazi delo od doma, preštevilne zaposlene, ki sploh delovnega mesta nimajo in zadolžitve tudi ne.
Korupcija so razno razni nvo-ji in agencije, ki obstajajo zgolj zato da se denar krade.
Korupcija je pol rtv-ja, ki nima tam kaj delati.
In še, in še, in še.

Ampak ja, če slediš medije, potem korupcije sploh ni. Baje je enkrat en na tehničnem vzel 20 evrov in so ga zaprli.
In to je to, kar je pri nas korupcije.

Dokler boš ti utajeval davke, bodo tudi politiki in uradniki koruptivni. Oni so odraz ljudstva. In ti zagotvo zase veš, koliko si utajil, koliko pa ne. Upam trditi da več, kot tisti nek uradnik z UE Ljubljana, ki je deloval z Zokijevimi rabotami in so mu našli par 10k v nogavicah.
Ne morejo politiki biti neke brezmadežne device, če pa ljudstvo rihta usluge levo in desno, dela na črno, utaja davke kjer je le možno, ipd ...
Izgovor pa vedno isti - saj politika samo pokrade.
Mhm, če ljudje ne bi kradli, tudi politiki (večinoma) ne bi. Izjeme vedno so. Ampak pri nas so izjeme na drugem delu tega spektra - tako pri uradnih osebah kot državljanih.

feryz je izjavil:

Me veseli zate.
Jaz pa poznam dva bivša kriminalista, ki sta odnehala, ko sta prišla dovolj visoko po lestvici.
Dokler si spodaj, še nekako gre. Ko splezaš gor, lahko zgolj trobiš v isti, skorumpirani rog, ali pa, če se imaš za vsaj malo poštenega, daš odpoved in greš. In tako sta storila.

Tole je malo žalostno.
Verjamem pa, da je res, ker ne bi imel nič od tega, če bi nas zavajal.

V inšpektoratu poznam ljudi na visokem položaju. In tam ni tako hudo.

Govorimo pa tudi o sodstvu in to je čisto druga liga. No, vsaj morala bi biti. Popolnoma neodvisno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FireSnake ()

Človek božji, a ti živiš pod kamnom zadnjih 30 let?
V državi, kjer se vsi poznajo, da bi lahko obstajal institut "neodvisnega" karkoli?
Še najbližje temu smo bili, dokler je bilo polno južnih braća po sodstvu in policiji v ranjki jugi. Tiste si moral konkretno podkupiti (in s tem precej več riskirati), ni bilo dovolj, da si ga parkrat pil na žurki z njim.
Da ne omenjamo, da zdaj NSi rabote že plavajo na vrh. A te moramo začeti označevati z enablerjem korupcije? Ali ko "tvoji" ustanavljajo slamnate firme za "pobiranje" smetane to ni problematično?
Naiven je, kdor misli, da tega ne počne večina pajacev na položajih. Če obstaja skupina/stranka, ki tega ne počne, se jim takšni lepljivoprstneži kaj kmalu pridružijo - roza pikčastih (prosto po Mlakarju) je vedno dovolj na zalogi.

Btw, zadnjič sem bil pri stranki, ki obnavlja hišo.
Med kasnejšo kavico, me je, med drugim, vprašala, če se da brez davka.
Da ji vsi delajo tako. Jaz sem ji razložil, da pri nas ne gre in lahko izbere kateregakoli drugega, če želi tako.
Ponudnikov je na stotine ali celo tisoče, nekdo ji bo že ustregel.

Kasneje sem mimogrede izvedel, da je ona davčni inšpektor, mož pa policaj.

In ne, ni bilo tipanje mene z namenom, da me zvabijo v kriminal, ampak tako funkcionirata.

Seveda, na internetu je vsak najbolj pošten, samo on, brezmadežen, devica Marija je bolj grešila kot on.
Si kdaj "optimiziral" davke? Kupoval stvari na firmo za lastno uporabo? Hitro se nabere, nič bati.
Priženjen sorodnik - dobesedno debel kot prašič - ves čas kritizira "koruptivne" levake, ki bodo vse uničili, ipd ...
To, da se je on, direktor lastne firme, vozil k tašči s službenim avtom in si pisal potne naloge, ker je kobajagi obiskoval firme tam po okolici, ter si seveda obračunaval tako dnevnice, kot občasno kilometrino če je šel s "privat" vozilom, je seveda normalna stvar. Daš v stroške in ne plačaš davka na dobiček. Kupiš laptop za nečaka za 2k EUR, daš v stroške, laptop ni nikoli videl f od firme. Ipd ...
Polno takih neumnosti. Se naberejo lepi soldi, precej več kot tistih 10k ki jih tam en aparatčik pospravi v žep, da odobri projekt za 30M EUR.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: RedDrake ()

V zasebnem sektorju lahko le sam sebi ukradeš. Vsaj to bi lahko vedel.

V javnem sektorju je pa malo drugače. Tam ni nič tvojega, ne glede na položaj.

Aja, a če zafiro natankaš na firmo in potem greš na dopust, komu si ravnokar "ukradel" tistih par deset EUR DDV-ja? Sebi ali državi?

RedDrake je izjavil:

Seveda, na internetu je vsak najbolj pošten, samo on, brezmadežen, devica Marija je bolj grešila kot on.
Si kdaj "optimiziral" davke? Kupoval stvari na firmo za lastno uporabo? Hitro se nabere, nič bati.
Priženjen sorodnik - dobesedno debel kot prašič - ves čas kritizira "koruptivne" levake, ki bodo vse uničili, ipd ...
To, da se je on, direktor lastne firme, vozil k tašči s službenim avtom in si pisal potne naloge, ker je kobajagi obiskoval firme tam po okolici, ter si seveda obračunaval tako dnevnice, kot občasno kilometrino če je šel s "privat" vozilom, je seveda normalna stvar. Daš v stroške in ne plačaš davka na dobiček. Kupiš laptop za nečaka za 2k EUR, daš v stroške, laptop ni nikoli videl f od firme. Ipd ...
Polno takih neumnosti. Se naberejo lepi soldi, precej več kot tistih 10k ki jih tam en aparatčik pospravi v žep, da odobri projekt za 30M EUR.

Česar ti ne razumeš je, da je treba imeti profit, da lahko kaj "skriješ".
Ne pravim, da je to prav. Je pa to drobiž. Bencin, dnevnica? Ne se hecat.
Če bi imeli samo ta problem bi se lahko samo smejali.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FireSnake ()

RedDrake je izjavil:

Aja, a če zafiro natankaš na firmo in potem greš na dopust, komu si ravnokar "ukradel" tistih par deset EUR DDV-ja? Sebi ali državi?
Jaz delam 24 ur, tudi če se na Hrvaško peljem.
Sicer se tja zelo redko vozim. Če že, se službeno.

In še enkrat, če nekaj nisi dal, ne pomeni, da si ukradel, ampak da nisi dal.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: feryz ()

Mhm, ti se kar tolaži. Oba veva, da si precej bolj "težak" na kriminalni skali kot tisti UE LJ uradnik, ki bo šel (verjetno) v arest. Lahko si lažeš kolikor češ, realnosti ne boš spremenil.
Utaja davkov je kar je. Ali je kraja ali ne, je bolj stvar lingvistike in pravnih definicij. Vsekakor je pa moralno isti efekt. Če bi se te lotil en konkretni davčni forenzik bi bilo zagotovo dovolj za arest. Pri 99% podjetnikih je.

Bellator ::

Reddrake, tema je Gen-i, ne pa morebitni kurji tatovi, ki jih kriviš za koruptivnost politike. Denar, ki ga je dobil novinar, je jebeno težko zaslužiti, kaj šele utajiti.
Preveri koliko mtoseva si v resnici!

https://mojkviz.neocities.org/

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bellator ()

Prvič, padem v tisti procent, ki ti manjka. To je bila prva zadeva, ki sem se jo lotil, ko sem kupil firmo. Vse črno stran. In sem temeljito počistil.

Drugi, ta procent je veliko večji, kot ta tvoj eden in edini. Ko imaš enkrat plače uradno, brez črnine, se drugje niti krasti ne splača. Je premalo izplena.

DavidM2 ::

Prav je, da se take stvari objavijo ter se govori o tem! Sj nismo več v komunizmu, kjer cenzura ščiti korupcijo ter pokvarjene ljudi. Če se bo javno govorilo o tem ter nekaj naredilo, si marsikdo ne bo upal več toliko kradit ter izvajat takih praks.

Normalno. To da je necenzurirano plačan agitprop je jasno vsakemu z vsaj nekaj delujočimi nevroni. Da tam prikladno zamolčijo dele zgodb in močno ojačajo druge dele zgodb, da je vse videti "hujše" je prav tako jasno vsakemu, ki je prilezel vsaj od SŠ dalje. Da je stvar zrcalna podoba nova24tv in vseh raznoraznih spletnih "portalov", ki slučajno počno enako/zelo podobno, le za politično nasprotno stvar, je tudi jasno praktično vsem.
No, razen Firesnake-u, on bo veselo limal vire mojadolenjska, maribor-info in podobno. A da so plačani s strani orbanovih kompanjonov? "Hearsay." "Saj ni nič narobe s tem." "Rabimo uravnoteženje." Ipd ...
Da je nek NSi župan malo smetane pobiral pri kakšnem projektu ali dvema? Kurji tat, pravi problem so bivši LDS tajkuni. Da so na DARS-u NSi (in prej SLS) kadri kak drobcen miljonček ali dva ali več smetance pobrali - "victimless crimes". Saj niso ukradli. Oni so _RES_ svetovali.
Ipd ...
SDS boljši sploh ne prinesti noter, ker so samo ideološki inverz od LDS.

@feryz: Jasno, saj pravim, na netu so vsi device. Te ne poznam osebno in ne bom šel dalje, ampak moje izkušnje so kakršne so.

Pravzaprav, imam poslovno idejo.
Dajmo ustanovit sledeče "novičarske" portale:
Svoboda-zokiland-LDS-ekspoze.com
SD-ekspoze.com
Levica-ekspoze.com
SDS-ekspoze.com
NSi-ekspoze.com
Ostali-padalci-ekspoze.com

Potem pa tam od vsakega od nasprotnikov pobiramo "svetovalne" pogodbe, zato da objavljamo njihovo propagando.
Lahko bi bil dober biznis.

Zgodovina sprememb…

Zanimivo, da "depolitizirani" RTV o tem nič ne poroča.
Je samo en star zapis:
https://www.rtvslo.si/kolumne/vesni-vuk...

Jaz sem mislil da je Evgenija Carl odslužena presstitutka? Zakaj bi njej karkoli verjeli. Ona je na plačilni listi od Kučkota.
/s off

Aja ne, to velja, samo in samo takrat, kadar poroča o SDS rabotah.
Če so slučajno kake druge rabote, sploh LDS (in vse kasnejše (kancerogene per)mutacije), potem pa je zanesljiv (in seveda neodvisen) vir.

Zgodovina sprememb…

harmonkar9 ::

FireSnake je izjavil:

Zanimivo, da "depolitizirani" RTV o tem nič ne poroča.
Je samo en star zapis:
https://www.rtvslo.si/kolumne/vesni-vuk...

Res je zanimivo, da RTV levaki te dni ne poročajo nič o ugotovitvah gospoda Janšiča, ki so samo par let stare in jih je zdaj še enkrat prilepil na Siol, kjer so tudi že par let. Tako nam prikriva globoka država. Na sveže je pogrel, depolitizirana RTV pa nič! Kar več let stare informacije imajo RTVjevci o tem, medtem ko ima gospod Janšič samo nekaj let stare.

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ustavimo korupcijo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13316897 (13641) borut_p
»

11 najbolj koruptivnih držav v razvitem svetu (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
6119696 (17701) Bob Rock

Več podobnih tem