Forum » Loža » Vreme, Poročajte v Realnem Času (Ljubljana, Maribor, Koper,...)
Vreme, Poročajte v Realnem Času (Ljubljana, Maribor, Koper,...)
OutOfTheBox ::
Tole je trenutna radarska slika nad Idrijo/Logatcem oz. druga nevihta praktično mimo Ljubljane oz nad Litijo. Ali je kakšna toča, skupaj s to nevitho? Povejte tudi območje iz katerega ste.
- spremenilo: OutOfTheBox ()
Kurzweil ::
Pa saj se že kakšne 2-3 ure krepi in premika vse iz Avstrije proti Sloveniji in Ljubljani...
Jaz sem se zbudil šele ko je začelo bliskat, nevhita je pa bila nad Kranjem. Skratka nad vipavsko dolino gre počasi mimo, toče pa ni bilo.
c3p0 ::
Ob zadnji toči se človek vpraša čemu smo plačali "sistem javnega obveščanja in alarmiranja po javnih mobilnih omrežjih".
Čisto naključno sem pogledal takrat na radar in videl kaj se bliža, s tem še komaj rešil 2 domača avta.
Čisto naključno sem pogledal takrat na radar in videl kaj se bliža, s tem še komaj rešil 2 domača avta.
feryz ::
Pogledal je na radar in videl kje bo toča?
Take pravljice pa še ne. To je popolnoma enako kot zadeti na loteriji. Jackpot, ne dve cifre od sedmih.
Take pravljice pa še ne. To je popolnoma enako kot zadeti na loteriji. Jackpot, ne dve cifre od sedmih.
starfotr ::
Ob zadnji toči se človek vpraša čemu smo plačali "sistem javnega obveščanja in alarmiranja po javnih mobilnih omrežjih".
Ma jaz se resno sprašujem, zakaj smo za nekatere plačali izobraževanje, če pa ni nič od tega.
Ne vem o čem bluziš. Toča je pustošila po gorenjskem, z jasno smerjo. Imeli so vsaj uro časa, da bi opozorili kaj prihaja, vse na točini poti. Ma kaki, čez vikend ne delamo.
energetik ::
Ob zadnji toči se človek vpraša čemu smo plačali "sistem javnega obveščanja in alarmiranja po javnih mobilnih omrežjih".Kam pa si jih rešil? Če imaš nadstrešek/garažo, zakaj nimaš avtov itak ves čas spodaj, sploh če je napoved za vse dni možnost večernih neviht?
vires in numeris
mojsterleo je izjavil:
Arso stran ima vremenski radar kjer kaže verjetnost toče.Ja, verjetnost toče kaže. Lahko pa mene vprašaš, pa ti jo bom jaz podal. Z enako verjetnostjo.
V četrtek so bile napovedane hude nevihte. V našem selu je pralo eno uro na polno, eno uro pa zmerno.
5 km stran od nas, v katerokoli smer, niso imeli niti rose.
Lahko pa bi imeli tudi točo, tako mi, kot oni.
Danes ob polnoči sem čekiral radar. Mi naj bi bili pod največjim udarom in je malo kapalo. Kasneje, ko se je dogajanje, glede na radar, preselilo južneje, je pralo na polno. Celo uro.
kixs ::
Danes zjuraj sem dobil na telefon obvestilo (neka aplikacija Weather), da bo pri nas dez kmalu ponehal. A ni bilo kaplje ze vsaj 4 dni. Morda je mislil, ker sem vklopil zalivanje...
Ne vem o čem bluziš. Toča je pustošila po gorenjskem, z jasno smerjo. Imeli so vsaj uro časa, da bi opozorili kaj prihaja, vse na točini poti. Ma kaki, čez vikend ne delamo.
Sedaj bomo za vsako snežinko (lahko tudi osebo), pardon zrno toče aktivirali sistem zaščite in obveščanja? V mapse si daj naslov Begunje na Gorenjskem 55.
pardon zrno toče aktivirali sistem zaščite in obveščanja?
Da. Zato tudi obstaja, uporabi pa se primeren nivo ki je namenjen za vreme, ki bi predstavljalo nevarnost za ljudi, živali, premoženje (kar toča tudi je).
Nivo 4 - Opozorilo o priporočenih ukrepih za zaščito ljudi, živali in premoženja.
Včeraj cel dan nisem gledal vremena, jasno pa mi je postalo da se nekaj dogaja ko sem opazil bliskanje in da se območju na katerem se nahajam približujejo 2 nevihtni celici.
Če nevihta s sabo "nosi" tudi točo se to ve že prej, ve pa se tudi smer kam potuje nevihta. Obveščanje območja katerega bo nevihta dosegla se mi zdi trivialno.
Zgodovina sprememb…
Ob zadnji toči se človek vpraša čemu smo plačali "sistem javnega obveščanja in alarmiranja po javnih mobilnih omrežjih".Kam pa si jih rešil? Če imaš nadstrešek/garažo, zakaj nimaš avtov itak ves čas spodaj, sploh če je napoved za vse dni možnost večernih neviht?
Pri meni ni problem prestavit avte v garažo, čeprav je to 2 minuti pred točo v današnjem času nepotrebno. Zato, ker imamo na voljo vsa orodja za pravočasno opozarjanje, tudi na zelo lokalnem nivoju. Kak blokar pa bi z recimo 20 minut predhodnega opozorila lahko našel zatočišče za svojega konjička, zdaj pa ureja z zavarovalnico.
ST klientela je tukaj izvzeta, ker jim AI zajema radarsko sliko, išče potencialne probleme in pusha na telefon (v bistvu ni nora ideja).
Ampak naj bo sistem le za skrajne primere, da ne vznemirjamo ljudi. /s
Kak blokar pa bi z recimo 20 minut predhodnega opozorila lahko našel zatočišče za svojega konjička, zdaj pa ureja z zavarovalnico.
Blokarji ob takih nevihtah med drugim tudi polnijo garažne hiše bližnjega nakupovalnega centra. Če bi blokar vedel, da nevihta s sabo ne prinaša toče, mu ne bi bilo potreba delat panike oz. gužve v garažni hiši.
Pri meni je pa tako, da imam pokrit prostor za 2 avta, mamo jih pa 3, zato se vseeno raje pripravim, da tretjega pokrijem kakor se spodobi, ampak 2 min pred točo je to praktično nemogoče.
OutOfTheBox je izjavil:
pardon zrno toče aktivirali sistem zaščite in obveščanja?
Da. Zato tudi obstaja, uporabi pa se primeren nivo ki je namenjen za vreme, ki bi predstavljalo nevarnost za ljudi, živali, premoženje (kar toča tudi je).
Nivo 4 - Opozorilo o priporočenih ukrepih za zaščito ljudi, živali in premoženja.
Včeraj cel dan nisem gledal vremena, jasno pa mi je postalo da se nekaj dogaja ko sem opazil bliskanje in da se območju na katerem se nahajam približujejo 2 nevihtni celici.
Če nevihta s sabo "nosi" tudi točo se to ve že prej, ve pa se tudi smer kam potuje nevihta. Obveščanje območja katerega bo nevihta dosegla se mi zdi trivialno.
Na strani piše tudi to:
- opozarjanje na bližajoče se nevarnosti (na primer poplave, vetrolom, zemeljski plaz, neurje, teroristični napad)
Če močan veter s točo, lahko bi rekli tudi neurje, ki gre preko celotne države, odkriva strehe in podira drevesa, ni bližajoča nevarnost, potem pa res ne vem... Starfotr, pojasni.
Kar se mene tiče, je ta sistem (spet) failal.
OutOfTheBox je izjavil:
Kak blokar pa bi z recimo 20 minut predhodnega opozorila lahko našel zatočišče za svojega konjička, zdaj pa ureja z zavarovalnico.
Blokarji ob takih nevihtah med drugim tudi polnijo garažne hiše bližnjega nakupovalnega centra. Če bi blokar vedel, da nevihta s sabo ne prinaša toče, mu ne bi bilo potreba delat panike oz. gužve v garažni hiši.
Pri meni je pa tako, da imam pokrit prostor za 2 avta, mamo jih pa 3, zato se vseeno raje pripravim, da tretjega pokrijem kakor se spodobi, ampak 2 min pred točo je to praktično nemogoče.
Dobi se tudi čisto namensko pokrivalo za točo. Ali improvizacija v obliki koc in odej, ki jo nekateri prakticirajo.
Dve minuti prej, ko že močno piha in začenja deževati, težko, če imaš na voljo 5-10-20 minut časa, ker si dobil opozorilo, pa precej lažje.
asinhronc ::
Eni ste pa res za na luno. Toče ni mogoče z natančnostjo napovedati. Lahko jo z radarskim odbojem zaznaš na trenutni lokaciji oblaka, ki je za hribom zadaj, pa bo nevihtna celica čez pet minut lahko toliko oslabela, da ne bo več ne duha ne sluha o nalivu. Zakaj bi širil paniko? A ste že pozabili na tistih predvidenih 80 cm snega, kjer so odpovedali pouk, od snega pa na koncu nič. Sicer pa zmerite si smeri vetrov v višinah v aktualnem času pa boste imeli odgovor ali toča bo ali ne.
Isti paničarji ste kot zadnjič Hrvati, ki so poslali nujno sporočilo o burji in to tam, kjer je ta pojav nekaj popolnoma vsakdanjega.
Še huje pa slovenski novinarji okoli 10 let nazaj o burji, kot da je konec sveta.
Ah za vsako vročinsko nevihto sedaj dobiš sms? Kam smo padli v letu 2026. Takšne zadeve bodo postale stalnica, se bo treba prilagoditi...
Isti paničarji ste kot zadnjič Hrvati, ki so poslali nujno sporočilo o burji in to tam, kjer je ta pojav nekaj popolnoma vsakdanjega.
Ah za vsako vročinsko nevihto sedaj dobiš sms? Kam smo padli v letu 2026. Takšne zadeve bodo postale stalnica, se bo treba prilagoditi...
Toče ni mogoče z natančnostjo napovedati.
Tako kot ne drugih vremenskih pojavov. Gre se za napovedovanje verjetnosti. In če je nevihtna celica s točo nad severom Italije in se pomika proti Novi Gorici, je velika verjetnost, da bo tudi tam toča, kot tudi nad Idrijo, Kranjem,.. dokler pač nevihta ne oslabi. Vzorec je viden že ničkokolikrat.
pa bo nevihtna celica čez pet minut lahko toliko oslabela, da ne bo več ne duha ne sluha o nalivu.
Seveda. Tako nevhite delujejo.
Zakaj bi širil paniko?
Eni ne razumete pomena pravočasnega obveščanja, glede na verjetnost da se ljudje pripravijo kolikor se pač da. Namesto da ko ljudje ugotovijo šele takrat ko je nevihta nad njimi. Paniki se ne boš izognil, s prvim pristopom jo boš še znižal.
Ah za vsako vročinsko nevihto sedaj dobiš sms?
Ne zakaj. Samo za tisto, ki dejansko prinaša nevarnost kot je npr toča ali pa orkanska burja.
Zgodovina sprememb…
nekikr ::
Ampak ne veš, če prinaša točo, ne veš, če sploh bo nevihta. Imaš samo boljše in slabše napovedi. Jaz bi rad, da me sistem obvesti, če že mora, takrat ko gre nekaj hudo narobe in ne da mi bo celo poletje piskalo, ker so vsak večer lahko plohe, tudi s točo. Zadeva potem izgubi pomen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nekikr ()
energetik ::
Ampak ne veš, če prinaša točo, ne veš, če sploh bo nevihta. Imaš samo boljše in slabše napovedi. Jaz bi rad, da me sistem obvesti, če že mora, takrat ko gre nekaj hudo narobe in ne da mi bo celo poletje piskalo, ker so vsak večer lahko plohe, tudi s točo. Zadeva potem izgubi pomen.Točno to. Sicer pa ARSO dokaj ažurno daje opozorila, si pač 2x dnevno pogledaš na net. In če veš, da obstaja možnost, pač gledaš radarsko sliko. Nikoli nevihta kar prihrumi v 5min, najprej boš vsekakor videl, da se oblaki gostijo in temnijo, verjetno je takrat čas, da pogledaš radar.
vires in numeris
Ampak ne veš, če prinaša točo
Seveda veš. Kadar se nevhita formira in že pada toča, potem je velika verejetnost da bo toča padala tudi na območjih kamor se nevihtna celica premika. Ljudje na tistih območjih se pač lahko pripravijo.
Magic1 ::
Ljudje so zelo nehvaležni. Če letijo žogice, bodo veseli, če ne bo nič, bodo jezni, ker so imeli ekstra delo...
Magic
nekikr ::
Ne, ne veš. Imaš verjetnost, ja. Boljšo in slabšo in že sosednja vas lahko da ne bo imela niti sapice in niti kaplje.
Včasih, ko ljudje še niso bili povsem neumni, so vedeli, nekateri pa to vemo še danes, da poleti, ko je 35 stopinj in postane nebo temno modro, črno in se bliska in grmi, lahko pade toča. Energije je veliko v zraku, vse je možno. Danes ljudje gledajo v telefon in čakajo na obvestilo, če bo toča. Da je okoli njih vse črno in se bliska jih ne gane kaj dosti.
Včasih, ko ljudje še niso bili povsem neumni, so vedeli, nekateri pa to vemo še danes, da poleti, ko je 35 stopinj in postane nebo temno modro, črno in se bliska in grmi, lahko pade toča. Energije je veliko v zraku, vse je možno. Danes ljudje gledajo v telefon in čakajo na obvestilo, če bo toča. Da je okoli njih vse črno in se bliska jih ne gane kaj dosti.
Včeraj je že uro prej fajn pokalo in vedno glasneje je bilo. Ne vem kakšno obvestilo še rabiš. Če slišiš grmenje pri visokih temperaturah, pač spremljaš radar padavin.
Magic
asinhronc ::
OutOfTheBox je izjavil:
Toče ni mogoče z natančnostjo napovedati.
Tako kot ne drugih vremenskih pojavov. Gre se za napovedovanje verjetnosti. In če je nevihtna celica s točo nad severom Italije in se pomika proti Novi Gorici, je velika verjetnost, da bo tudi tam toča, kot tudi nad Idrijo, Kranjem,.. dokler pač nevihta ne oslabi. Vzorec je viden že ničkokolikrat.
pa bo nevihtna celica čez pet minut lahko toliko oslabela, da ne bo več ne duha ne sluha o nalivu.
Seveda. Tako nevhite delujejo.
Zakaj bi širil paniko?
Eni ne razumete pomena pravočasnega obveščanja, glede na verjetnost da se ljudje pripravijo kolikor se pač da. Namesto da ko ljudje ugotovijo šele takrat ko je nevihta nad njimi. Paniki se ne boš izognil, s prvim pristopom jo boš še znižal.
Ah za vsako vročinsko nevihto sedaj dobiš sms?
Ne zakaj. Samo za tisto, ki dejansko prinaša nevarnost kot je npr toča ali pa orkanska burja.
Sama protislovja si podal in to v enem odgovoru. Jeez, poročal bi o tistih... katerih že, če lahko pa oslabi? Dajmo vseeno poslati, verjetno nas bodo tako ali tako čez tedne imeli za nesposobne in ne bodo več reagirali na to. Saj so že vajeni, ker ne razumejo da se vreme dokaj natančno da napovedati le do 48 ur vnaprej, ali pa če spustiš merilni balon v realnem času in na podlagi vetra vidiš kako se bo razvilo. Kaj šele da bi povprečne6 vedel kako Genovski zaliv vpliva na vreme pri nas, ali pa da orkani, ki ne gredo s smeri Karibov, ampak v smeri Atlanika, da jih bomo lahko občutilo tudi pri nas, če je Atlatik pregret. Eni bi pa še data centre v morje dali. Res rabimo nov asteroid v smeri zemlje.
A to pa ti ne pade na pamet da bo lažnih opozoril kmalu preveč? Tudi ti gledaš drevo, namesto gozda? Saj je jasno, do srede bo nestanovitno, v nedeljo so nevithe nastale v Avstriji, včeraj ob meji z njo. Vse to je bilo je že bilo napovedano v vremenski napovedi. Opozorjen si bil že ure vnaprej. Vročinska nevitha je pa ja menda star pojav.
In še enkrat. Ti ekstremi bodo postali nekaj vsakdanjega, zato se bo potrebno prilagoditi z življenjem in z ustrezno gradnjo, namesto da se ustvarja zgolj udobje sms-a. Človek res drvi v popolno izgubo preživetvenega nagona. Madona no. Kako že gre tista šala. Dva programerja se pogovarjata.
- A veš da obstaja tudi življenje stran od interneta.
- A res? Daj dokumemtacijo.
Sicer pa ti lahko povem da je že tornado alarm čez lužo preko telefonov velikokrat neuporabna zadeva in folk vedno manj reagira. Dobiš ga ob 19 uri, ko je že davno vse mimo. Ne vem kaj naj si pomagam, če si šel čez nevihto par ur nazaj. No v Kanadi so ga dobili dokaj točno, ampak neprimerljvo z neko nevihtno celico, ki ima povratno dobo 25 let.
Ah, I'm done, nadaljujte, res nimate več samokontrole in samonadzora nad lastnim življenjem? Ali pa je res to postaja sodobna bolezen, kjer se zapreš v zlato kletko tehnologije?
fikus_ ::
Prejšnji teden sem zasledil, da je ARSO skupaj z Avstrijci in Hrvati nadgradil modele napovedovanja vremena (več variant napovedi s spreminjanjem vhodnih podatkov in potem končna najbolj verjetna napoved, večja natančnost iz 4 na 1 km).
V SLO je težko napovedati vreme, raznolika geografija in tako vplivi na vreme.
V SLO je težko napovedati vreme, raznolika geografija in tako vplivi na vreme.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
GupeM ::
Ja, najbolje da za vsak piš pošiljajo obvestila. Potem se boste pa pritoževali, da ste dobili alarm, pa ni bilo (skoraj) nič. Še vrt je slabo zalilo. Potem bo pa folk začel alarme ignorirat.
Jaz sem včeraj že okrog 18:00 zvečer videl, da se na severu nekaj dogaja. In to brez aplikacij. Pogledal sem okrog sebe. Posledično sem postal bolj pozoren na radarsko sliko. Perilo, ki se je sušilo zunaj sem zato pobral. No, prvi dež je prišel šele okrok 22:30, z njim tudi ogromno vetra. V sosednjih vaseh so imeli tudi podrta drevesa, celo nekaj odkritih strešnikov. Nič hujšega. Mi smo jo na srečo še bolje odnesli.
Sicer pa zdaj že tri dni trobijo povsod, da bodo do srede lahko takšne in podobne nevihte in neurja. Če ti stolče avto, si povsem sam kriv. Opozorjen si bil, poglej okrog sebe, poglej radarsko sliko, pa ne boš rabil nobenega alarma.
Jaz sem včeraj že okrog 18:00 zvečer videl, da se na severu nekaj dogaja. In to brez aplikacij. Pogledal sem okrog sebe. Posledično sem postal bolj pozoren na radarsko sliko. Perilo, ki se je sušilo zunaj sem zato pobral. No, prvi dež je prišel šele okrok 22:30, z njim tudi ogromno vetra. V sosednjih vaseh so imeli tudi podrta drevesa, celo nekaj odkritih strešnikov. Nič hujšega. Mi smo jo na srečo še bolje odnesli.
Sicer pa zdaj že tri dni trobijo povsod, da bodo do srede lahko takšne in podobne nevihte in neurja. Če ti stolče avto, si povsem sam kriv. Opozorjen si bil, poglej okrog sebe, poglej radarsko sliko, pa ne boš rabil nobenega alarma.
fikus_ ::
Marsikdo ne pogleda v nebo, ampak kar na telefon, ki je zakon za praktično vse v življenju. Saj s časoma se človek nauči iz svojih izkušenje in postane bolj dojemljiv za opozorila iz okolice.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Starfotr, pojasni.
Komot:
Pozimi je možnost nizkih temperatur, snega, vetra, žleda itd.
Spomladi je možnost obilnih padavin, poplav itd.
Poleti so visoke temperature zraka, nevihte s točo, udari strel itd.
Jeseni je možnost obilnih padavin in tudi poplav itd.
Celo leto je možnost potresa, požara.
Vse to je splošno znano. V teh dneh mediji polnijo njihove kanale z novicami: vročinski val, visoke temperature. Skratka totalen nonsense, saj gre za periodične zadeve vsako leto. Kot da ne čutim sevanja sonca na lastni koži.
Če se ti ni dalo zgradit garaže, nadstreška ali pa vsaj avta zapeljat pod streho in nič ne gledaš v luft, kakšno je in bo vreme, potem ti ne pomaga nobeno SI-alarm sporočilo. Če nimaš kam zapeljat, boš šel pa na AC pod prvi nadvoz? Tako kot veliko budal? Če voziš (predrag) avto, se bojiš zanj in nimaš za zavarovanje, potem kupi cenejšega, ki ga ne bo škoda. In kaj, pošlješ celi regiji ob polnoči obvestilo, da je možnost toče? Se usedem v avto in najdem tega modela ter mu iztrgam prašnike zaradi takih bedarij. Če je sporočil preveč, jih bodo ljudje začeli ignorirat.
pegasus ::
Toča vam kvečjemu izboljša aerodinamiko avta ... namesto da bi jo lovili in ji nastavljali avto, ga hočete skrivat. Res vas ne razumem ...
Pri nas je zafira pod milim nebom, jeftina kanta pa v garaži.
Glede na to, koliko se kdo sekira za pleh.
Pravzaprav je fajn, če ga enkrat letno prepleskajo. Sčasoma zgubi lesk.
Glede na to, koliko se kdo sekira za pleh.
Pravzaprav je fajn, če ga enkrat letno prepleskajo. Sčasoma zgubi lesk.
GupeM ::

krepelce ::
Toča vam kvečjemu izboljša aerodinamiko avta ... namesto da bi jo lovili in ji nastavljali avto, ga hočete skrivat. Res vas ne razumem ...
Drži. Tak avto gre bolj naravnost. Podobno, kot žogice za golf. Te imajo tudi vdolbinice zato, da letijo bolj predvidljivo.
Ne ravno predvidljivo ampak zmanjšuje področje znižanega tlaku za žogico, zrak pa se zaradi mikro turbulenc prej odlepi od površine.
Sicer sta mythbusterja dokazala, da zmanjša porabo goriva za 11%, na tem avtu.
ENSO will fuck you up... 1877, here we come.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: krepelce ()

Ne ravno predvidljivo ampak zmanjšuje področje znižanega tlaku za žogico, zrak pa se zaradi mikro turbulenc prej odlepi od površine.
Popravek: kasneje se odlepi od površine (matr, to kretensko omejevanje edita bi pa lahko že enkrat zrihtali, dokler ni naslednjega zapisa, bi lahko bil edit enablan za vedno)
Zgodovina sprememb…

cvalsr ::
Če nevihta s sabo "nosi" tudi točo se to ve že prej,
Člou'k, zakaj tega svojega "vedenja" javno ne objaviš? Ti garantiram Nobelovo nagrado!
Ali pa se malo izobrazi o vremenu in napovedih.
"Ve" se šele takrat, ko že pade po tleh. Prej je pa samo manjša ali večja verjetnost.
Člou'k, zakaj tega svojega "vedenja" javno ne objaviš? Ti garantiram Nobelovo nagrado!
"Ve" se šele takrat, ko že pade po tleh. Prej je pa samo manjša ali večja verjetnost.
Če bi uspel sledit debati in imel okvir konteksta malo več kot 1000 tokenov, bi razumel da sem ravno to povedal, kar je pa tudi point cele teme. Maš nevihtno celico v kopru s točo, pomika pa se proti severu. Če je kdo tako prijazen da sporoči da pada toča, se nekdo v Postojni, Ljubljani ,.. lahko pripravi karkoli pač ima za pripravit. Ali pa pač ne.
Prva vprašanja: je bilo zavarovano, je bil strelovod? Če je bil, je bil pregledan periodično s strani ustrezne osebe?
Je huda nezgoda (iz malomarnosti). Vendar lahko bi se umaknili na varno, ne da so še šli reševat materialne zadeve in pridobili hude opekline, ki jih bomo plačevali mi vsi.
In kako bi SI-Alarm rešil kmetijo v tem primeru?
Je huda nezgoda (iz malomarnosti). Vendar lahko bi se umaknili na varno, ne da so še šli reševat materialne zadeve in pridobili hude opekline, ki jih bomo plačevali mi vsi.
mn ::
Prva vprašanja: je bilo zavarovano, je bil strelovod? Če je bil, je bil pregledan periodično s strani ustrezne osebe?
Saj vem da se nekateri z užitkom naslajate nad tujo nesrečo ampak glede na to da je gorel tudi hlev, si kdaj pomislil, da so mogoče živino reševali? Verjetno bi jo po tvoje morali pustiti v hlevu zgoreti?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mn ()
Nihče se ne naslaja. Samo ugiba ali analizira se stanje. V nesreči je vedno tako, da je mnogokrat preveč tvegano reševat karkoli razen sebe. Sploh, če je že konkretno razvit požar.

Naaah, je bolj preprosto. Radar dobi nazaj več odbojev, če je gostota padavin večja. S tem lahko kar precej natančno napoveš
točo, je pa res, da ne veš ali bo dejansko prišla do tal, če se bo "zlila" preden pride do tebe itd.
Pojdi sem in poglej kje je oblak z 55 dBZ ali več. Tisto je skoraj gotovo toča. Za to, ali te bo zadela ali ne, pa poglej smeri vetra.
Recimo zdajle jih po nosu dobiva med Ormožem in Ptujem. Matota vprašaj ali je kaj klestilo :)
Zgodovina sprememb…
Drži. Tak avto gre bolj naravnost. Podobno, kot žogice za golf. Te imajo tudi vdolbinice zato, da letijo bolj predvidljivo.
Prideš danes na tehničnega s takšnim avtom in te odslovijo, kao treba popravit...
Magic
Toča je bila, ne tako huda kot zadnjič. Opozorjen ni bil nihče, le tisti, ki smo pogledali radarsko sliko.
Res je težko napovedat vreme, ampak za 15-30 minut vnaprej pa je precej lahko. Sploh za nevihte, ki se premikajo v tvoji smeri in celo krepijo. Pa četudi je le npr. 30% verjetno, marsikdo bo to sprejel, ali vsaj začel spremljat radarsko sliko.
Ker pa ta državni sistem verjetno ne nudi več nivojev alarmov, je to pač "0 ali 1" in izbrali so 0. Za ostale, ki tu vidimo problem, bo pa kdo drug poskrbel za rešitev. Jaz vem, da zase bom.
Res je težko napovedat vreme, ampak za 15-30 minut vnaprej pa je precej lahko. Sploh za nevihte, ki se premikajo v tvoji smeri in celo krepijo. Pa četudi je le npr. 30% verjetno, marsikdo bo to sprejel, ali vsaj začel spremljat radarsko sliko.
Ker pa ta državni sistem verjetno ne nudi več nivojev alarmov, je to pač "0 ali 1" in izbrali so 0. Za ostale, ki tu vidimo problem, bo pa kdo drug poskrbel za rešitev. Jaz vem, da zase bom.
Prideš danes na tehničnega s takšnim avtom in te odslovijo, kao treba popravit...
Na TP te vržejo, če je avto rjast ali če so luči poškodovane ali podobno.
Če ima pleh udolbine, se ti samo zavarovalnica lahko ob to obregne, če bi želel kasko.
Sicer pa citroen kaktus ima tudi relief na vratih.

Naah, to je zaradi gline :) Dejansko sta jo nalimala gor in naredila luknje vanjo, tole je še mehko. Če bi se spravil bolj resno narediti, ne bi bilo hudega :)
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Neurje - opozorilo (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 15791 (7931) | MadMax |
| » | Arso vremeOddelek: Omrežja in internet | 1716 (767) | pegasus |
| ⊘ | Zanesljiva vremenska napovedOddelek: Loža | 5853 (4970) | PacificBlue |
| » | Kaj je z radarsko sliko?Oddelek: Loža | 3508 (2877) | kozjakovec |