Forum » Problemi človeštva » Neurje - opozorilo
Neurje - opozorilo

Daniel ::
A to sodiš po tem, ko se ob petkih v centru hodijo samo štempljat, potem pa vikend oddih v tujini?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Daniel ()

MadMen ::
Podaj vir, kjer je razvidno da Ljubljana dobi daleč več kot je sorazmerni delež(glede na vplačilo Ljubljančanov v proračun RS).
V Ljubljani je 100.000+ služb v javnem sektorju. Ljubljana skoraj nič ne vplačuje, ker jemlje ven iz državne vreče za plače in da malo nazaj noter preko prispevkov. Plačujemo (polnimo to vrečo) pa vsi davkoplačevalci v privat podjetjih. Nimaš ravno pojma kako ekonomija deluje. Brez privat sektorja (hipotetično, se cela Slovenija odcepi od Ljubljane) Ljubljana propade v letu dni, ker nima od kod vzeti za vse te plače v javnem sektorju.![]()
Sicer vidim da nabijaš v tri krasno, kar za štajerca ni ravno posebnost, smo že navajeni.
Ok, vzemimo da je npr. 100 000 delovnih mest v javnem sektorju v Ljubljani, ampak glede na to da pravi statistika da se dnevno cca 150 000 ljudi vozi v Ljubljano, očitno štajerci zasedete pol teh delovnih mest.
Drugi vidik je tudi ta, da poprečnino, ki jo dobijo občine, so vezane na stalno prebivališče državljana.
Tretji vidik pa je, poglej malo poslovne in indrustrijske cone v Ljubljani in okolici ter jih primerjaj z Mariborom. Večina ljudi hodi kar lepo v zasebni sektor delat...

klemenSLO ::
Ajde nazaj na temo fatički...
V RAkeku je bla tud točica. KOlega jambra da mu je avto malo obdelalo
V RAkeku je bla tud točica. KOlega jambra da mu je avto malo obdelalo
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

kamiKaZaA ::
Tretji vidik pa je, poglej malo poslovne in indrustrijske cone v Ljubljani in okolici ter jih primerjaj z Mariborom. Večina ljudi hodi kar lepo v zasebni sektor delat...
Nikjer nisem napisal, da nimate zasebnega sektorja, a da dosti manj vplačate v držsvno blagajno ravno na račun ogromno državnih služb, ker so bolj ali manj skoraj vse agencije, direktorati, ministrstva in ostale državne firme v LJ. Razumeš poanto?
Drugače pa je, gremo nazaj na temo. Toča je bila in bo bila. Razmišljati je potrebno kako jo zmanjšati ali skoraj preprečiti. Sam menim, da bi bilo potrebno več sredstev (državnih) vložiti v letalsko proti točno obrambo. Če imamo sedaj 1 letalo za SV Slovenijo, katero pokriva 55-60 občin, bi bilo potrebno financirati vsaj še eno ali dve. Podaljšati delovni čas letališč, ne pa da edino iz Ljubljane lahko ob poznih urah vzletaš, drugje pa ne izdajo dovoljenj za daljši delovni čas. Če bi hipotetično namenili letno sredstev za nekje 10 letal, bi le ta lahko pokrivala celo Slovenijo in bi s tem po mojem mnenju konkretno zmanjšali pojav toče, če že druga ne, je razlika, ko ne špricaš in potem pada najprej 10-15 minut suha toča in šele kasneje dež ali pa če špricaš in pada manjša toča z dežjem, katera ne naredi tako velike škode kot če pada suha toča brez dežja.

fikus_ ::
Denar občine Ljubljana pač ni denar občine Maribor...
LJ dobiva dodaten državni denar, ker je glavno mesto.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

JanBrezov ::
OutOfTheBox je izjavil:
Če to drži mi ni jasno zakaj bi imel nekdo vrednejši avto brez garaže ali vsaj nadstreška. Verjetno trola :)
Ker je zmanjkalo sredstev za garažo. Večina lastnikov high-end avtov si le-teh v resnici ne more privoščiti (vir: intervju s Lamborghini prodajalcem). Je pa feryz-eva bemfa predvidoma objavljena na 24ur kot link na facebook:
Toča preluknjala strehe in vozila, drevo skoraj padlo na šolo
oz. direktno
https://www.facebook.com/meteoinfoslove...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JanBrezov ()

gruntfürmich ::
Tako izgleda trenutna Zafira od feryz-a. Pa lahko bi že vedel od kod ime zafira in zakaj jo feryz uporablja. V zadnjih 15+ letih ničkolikokrat pojasnjeno, če dokaj redno prebiraš Slo-tech.
ne izgleda stolčeno za 20k

jst sem izpustil zakaj ferzy uporablja ta izraz. lahko prosim ponoviš?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

feryz ::
Ker na slo techu ljudje ne dojamejo, da imaš za cement vozit in drva iz grmovja domov, lahko tudi tak avto.
In tudi zaradi foušije so mi potem podtikali, da nikakor ne moreš imeti take škatle, ampak kvečjemu zafiro.
Torej imam zafiro, že tretjo v šestih letih.
In tudi zaradi foušije so mi potem podtikali, da nikakor ne moreš imeti take škatle, ampak kvečjemu zafiro.

delavec44 ::

Zimonem ::
OutOfTheBox je izjavil:
Če to drži mi ni jasno zakaj bi imel nekdo vrednejši avto brez garaže ali vsaj nadstreška. Verjetno trola :)
Ker je zmanjkalo sredstev za garažo. Večina lastnikov high-end avtov si le-teh v resnici ne more privoščiti (vir: intervju s Lamborghini prodajalcem). Je pa feryz-eva bemfa predvidoma objavljena na 24ur kot link na facebook:
Toča preluknjala strehe in vozila, drevo skoraj padlo na šolo
oz. direktno
https://www.facebook.com/meteoinfoslove...
Ne ni to je 2009 letnik

gruntfürmich je izjavil:
jst sem izpustil zakaj ferzy uporablja ta izraz. lahko prosim ponoviš?
feryz ima firmo. Zaposlene. Dobro služi. In potem je enkrat naneslo na avtomobile in je feryz zapisal kakšen avto ima. Najvišji razred. In je pri nekaterih uporabnikih udarila klasična faušija ven. In se je tisti, ki je šinfal dosti boljše počutil, ko je feryza negiral, da nima novega avta najvišjega razreda, ampak da vozi staro Zafiro.
In potem je čez čas feryz tudi postal slike te Zafire, kjer je enkrat recimo ostal ob cesti (izpustilo je olje iz menjalnika?) ali pa sliko iz avtopralnice, ampak to ni dovolj za nekatere, ker je fake, ker bla, bla... no jaz osebno mu verjamem, da je imel BMW 7 in Porsche Panamero in da sedaj v zadnjem letu spet vozi novi BMW 7. Zakaj pa ne, če zaslužiš toliko, da si to lahko privoščiš. Kdo bo to kupil, če ne takšni, ki si lahko privoščijo in uspešno vodijo lastno firmo.
Tak na kratko oz. feryz lahko dopolni ali pa popravi, če sem kaj narobe povedal/zapisal.

Panamero spusti, sem jo imel 3 dni na testu in jo imam dovolj za celo življenje.
2018 do 2022 750D
2022 do 2024 740D
2024 do hmmm 2028 760E
Vmes sem, leta 2021 mislim, fural 7 mesecev še A6 50D.
Ampak to ni ta rang.
2018 do 2022 750D
2022 do 2024 740D
2024 do hmmm 2028 760E
Ampak to ni ta rang.

Panamero spusti, sem jo imel 3 dni na testu in jo imam dovolj za celo življenje.
Kaj te je motilo? Sam bi ravno v tem rangu se odločil za Panamero. Pravijo pa (nisem še imel možnosti, da bi sprobal na lastni koži), da če želiš popolni komfort in križarit po cesti je Mercedes S en in edini, če pa dinamično vožnjo, lego v ovinkih, ter te ne moti trdota avta (potem BMW) za nekaj zmes (nekaj dinamike in dokaj udobja) pa Audi. Za Porsche pa ne vem nič, glede udobja in vožnje (po govoricah seveda). Sprobal tako ali tako nisem nič od najvišje klase avtov. Največ kar sem se peljal kot sopotnik je Audi Q7, pri BMW je to BMW 5 in pri Mercedesu je to C-klasa. S Porsche-jom pa se še nisem peljal.

Štemajo po glavi s tistim njihovim ropotanjem.
Ima sicer opcijo, da pripreš lopute in znižaš zvok motorja, bolje rečeno auspuha, ampak bi se mi še vedno zmešalo, če bi moral to poslušati 8 ur skupaj.
Pri mojih avtih ni šans da slišiš motor pri kruzanju med 150 in 200 km/h. Pri poršu pa kot bi zraven bobnarja stal.
Pa še ena stvar me je motila, probal sem turbo gts ali karkoli je že tisto, 700 konjski hibrid.
Vse skupaj je zelo nelogično razporejeno, za menjavo režima vožnje neki vrtljiv gumb ob katerem si prste polomiš in še in še.
Skratka skupen vtis, ko sem se skopal ven, je bil zelo slab. Preveč športa (čeprav je tudi to pod vprašajem), premalo luksuza oz. udobja. Avto pa 250 jurjev plus.
Ima sicer opcijo, da pripreš lopute in znižaš zvok motorja, bolje rečeno auspuha, ampak bi se mi še vedno zmešalo, če bi moral to poslušati 8 ur skupaj.
Pri mojih avtih ni šans da slišiš motor pri kruzanju med 150 in 200 km/h. Pri poršu pa kot bi zraven bobnarja stal.
Pa še ena stvar me je motila, probal sem turbo gts ali karkoli je že tisto, 700 konjski hibrid.
Vse skupaj je zelo nelogično razporejeno, za menjavo režima vožnje neki vrtljiv gumb ob katerem si prste polomiš in še in še.
Skratka skupen vtis, ko sem se skopal ven, je bil zelo slab. Preveč športa (čeprav je tudi to pod vprašajem), premalo luksuza oz. udobja. Avto pa 250 jurjev plus.

pegasus ::

val46 ::
2018 do 2022 750D
2022 do 2024 740D
2024 do hmmm 2028 760E
Ampak to ni ta rang.
A nisi dal enkrat ene slike, ko so te policaji nekje v A ali DE ustavili z Alfo Gulio tudi? AL je bil to kdo drug, pa sm zamešal?

Je dal feryz to sliko gor in na sliki je bila zafira (BMW 7). Drugače pa preletiš zgodovino njegovih komentarjev in najdeš te slike njegovih zafir:
Prejšnja zafira:
Sedanja Zafira na prevzemu:
In še sliki od znotraj:
Ampak za ene, ki jim faušija ven tuče takšne personalizirane slike niso dovolj in potem pišejo, da on nima takšnega avta ampak vozi 20 let staro Zafiro. In potem se takšen trol dosti boljše počuti, ko to izjavi.
Prejšnja zafira:
Sedanja Zafira na prevzemu:
In še sliki od znotraj:
Ampak za ene, ki jim faušija ven tuče takšne personalizirane slike niso dovolj in potem pišejo, da on nima takšnega avta ampak vozi 20 let staro Zafiro. In potem se takšen trol dosti boljše počuti, ko to izjavi.

ššš ::
https://maps.app.goo.gl/yTNaEmDcosSNo2b...
Parkiran pred firmo.
https://maps.app.goo.gl/yTNaEmDcosSNo2b...
Parkiran pred firmo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ššš ()

pegasus ::
Toj'ta oknavrata mafia ... kolega jih ravnotako mal za hobi reže, švasa in zlaga skupaj v domači delavnici ter montira po Slo, pa se glih tko s takimi wagni okrog prevaža ... V sosednji temi pa folk jamra, kakšen shit je dobil od oken ... Meni to ne gre skupaj.

k4vz0024 ::
Gremo nazaj na temo.
Danes so možne plohe.
No, pa je Slo-tech prehitel SMS obveščanje.
Držimo se teme.
Danes so možne plohe.
No, pa je Slo-tech prehitel SMS obveščanje.
Držimo se teme.

garamond ::
Ker na slo techu ljudje ne dojamejo, da imaš za cement vozit in drva iz grmovja domov, lahko tudi tak avto.No, no. Kriv naj bi bil samo en uporabnik lakotnik (ki btw še vedno sodeluje na forumu z drugimi nicki, ni težko ugotoviti katerimi).
Včasih je bil na tem forumu uporabnik lakotnik, ki se je norca delal iz mojega avta in mu dal ime zafira. In je pač tako ostalo.
Saj ni daleč od resnico. Če ne drugega je barva blek zafir, povedano po domače.
A parody of extremism is impossible to differentiate from sincere extremism.

Bodo lastniki makin spremljali temo in uporabniki Slo-tech objavljali vremenska opozorila, da bodo svoje avte ustrezno parkirali.

Kar je, je.
Grem oddelat kardio. Danes je hladno, 29, bo prav pasalo za spremembo.
Včeraj je bilo peklensko, ko sem lezel gor v hrib, 33 plus sonce.
Grem oddelat kardio. Danes je hladno, 29, bo prav pasalo za spremembo.
Včeraj je bilo peklensko, ko sem lezel gor v hrib, 33 plus sonce.

feyz, si imel smolo. Še vedno bolje, kot da bi imel karambol in bi pisal iz bolniške postelje.

OutOfTheBox ::

BotHurek ::
a ma kdo sončne celice na strehi? so preživele?
kako pa je s stroški če so poškodovane od toče? a to krije zavarovalnica (je to posebna polica?) a ti kaj pomaga elektro distributer pri katerem imaš SE ali nosiš stroške sam?
kako pa je s stroški če so poškodovane od toče? a to krije zavarovalnica (je to posebna polica?) a ti kaj pomaga elektro distributer pri katerem imaš SE ali nosiš stroške sam?

Gregor P ::
Meni je samo eno okensko steklo počilo, ni se pa razbilo.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

DamijanD ::
misek: v našem kraju je vsaj ena TČ na tak način ("vodoravna" postavitev)
feryz: kako imaš narejeno beleženje rezervarja?
feryz: kako imaš narejeno beleženje rezervarja?

OutOfTheBox ::
Je kje toča? Prej sem gledal je bilo vse rdeče nad idrijo, tolminom..(kazalo tudi točo na sliki..je bila?), sedaj vse rdeče nad postojno.

mr_chai ::
pa so te feryz zafire sploh vredne nakupa, kako se kaj primerja recimo najnovejša proti prejšnjim verzijam. Se res dejansko tolk bolš pelješ, da rabiš vsako leto novo nabavit ? Iz vidika lizinga razumem, drugače ne..

socialec ::
Gre predvsem za to, da zniža davčno osnovo za davek na dobiček, klasika.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()

Če že sprašujete, ne niso vredne nakupa. Vsaka novejša je brez trohice dvoma slabša.
Tole tanovo čudo je taka drvarnica, da bi takoj menjal, če bi imel za kaj. Ampak v tem rangu in s takimi lastnostmi, ni nič primerljivega.
Da ne govorim, kako te Bavarci odjebejo ko jim enkrat daš denar. Ko plačaš 150 jurjev, si za firmo manj vreden kot nekdo, ki da 10 jurjev za Dačo. Žalostno, a resnično.
Tole tanovo čudo je taka drvarnica, da bi takoj menjal, če bi imel za kaj. Ampak v tem rangu in s takimi lastnostmi, ni nič primerljivega.
Da ne govorim, kako te Bavarci odjebejo ko jim enkrat daš denar. Ko plačaš 150 jurjev, si za firmo manj vreden kot nekdo, ki da 10 jurjev za Dačo. Žalostno, a resnično.

socialec ::
Najboljše, da se stepete glede avtov, v sosednji temi (mogoče tudi tej) si že nekaj znamke mečejo v obraz in se posmehujejo drug drugemu. Razumel bi, da se gre o politiki... No, saj verjetno gre o politiki samo z drugimi sredstvi :D

gruntfürmich ::
Če že sprašujete, ne niso vredne nakupa. Vsaka novejša je brez trohice dvoma slabša.
zakaj pa ne greš par rangov višje, kot da nosiš denar tem pohlepnim bavarcem?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,

Je tudi pleh slabši na novih? Če je že tema o toči.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zanimiv video: kako nam je avtomobilska industrija, za svoj zaslužek, ukradla ulice (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Na cesti | 30443 (25264) | WizzardOfOZ |
» | Posodobitev železniškega prometa (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 24531 (16089) | Lonsarg |
» | Droni za zaščito proti točiOddelek: Problemi človeštva | 7017 (5765) | Utk |