Forum » Zvok in slika » 16 bitni zvok iz kamere na računalniku odmev
16 bitni zvok iz kamere na računalniku odmev
waters ::
Pomotoma sem snemal zvok z kamero s 16 bitnim zvokom. Preko DV sem ga spravil na računalnik. Toda ko predvajam fajl se sliši en sam odmev ozziroma govor, kot da bi bil otrok ali pa da bi vdihnil helij - grozljivka. Iz tega moram narediti normaln avi z normalnim zvokom.
Ali slučajno kdo ve za rešitev? Aja še to probleme sem mel že pri exportiranju iz kamere.
LP
Ali slučajno kdo ve za rešitev? Aja še to probleme sem mel že pri exportiranju iz kamere.
LP
waters ::
Hvala bogu zadevo sem rešil. Od prejšnjega snemanja sem nadeljeval snemanje. Ta je bil sneman v 12 bitni tehniki. Fora je bila v temu, da so programi v začetku zaznali 12 bitni zvok, ob novem senemanju pa je bil 16 bitni zvok.Program je mislil da je 12 bitni. Zato je bil zvok popačen. Importiranje filma sem nastavil po začetku 16 bitnega snemanja in mi ga je importiralo brez problema.
Ne vem pa, kakšna je razlika med 12 bitnim in 16 bitnim zvokom? Kako snemate vi z 12 ali 16 ?
LP
CaqKa hvala za trud
Ne vem pa, kakšna je razlika med 12 bitnim in 16 bitnim zvokom? Kako snemate vi z 12 ali 16 ?
LP
CaqKa hvala za trud
Dr_M ::
kolikor je men znano, lahko kamera snema v 12bitnem nacinu v dveh kanalih, 2 mas pa prosta se za ksno dodatno glasbo al pa kej. ce pa snemas v 16bitnem, pa tega ni. je pa sigurno 16biten zvok precej bolj kvaliteten od 12.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Miti o zvoku pri PC-ju (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 14104 (12273) | Nummy |
» | Nakup videokamereOddelek: Zvok in slika | 2247 (1498) | cashy |
» | Apple domnevno razmišlja o 24-bitnih avdio datotekah na iTunes (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 15928 (13949) | Pyr0Beast |
» | SB live 5.1Oddelek: Zvok in slika | 799 (616) | .:joco:. |
» | Računalo v tipkaluOddelek: Novice / Grafične kartice | 1978 (1978) | luni |