Forum » Pomoč in nasveti » 120GB disk misli, da je velik 48GB
120GB disk misli, da je velik 48GB
bolfo ::
Imam nov disk Seagate Baracuda 120GB. Ko ga sedaj probam preko boot diskete win98 z fdiskom razdelit na particije skos prijavla, da je disk velik samo 48GB... ko npr hočem narediti primarno particijo reče, da je max velikost 48GB.
Čemu tako? To se mi je enkrat nardilo ko sem na staro ploščo za PII Abit BH6 namontiral Seagate 80GB pa ga je prepoznal samo 40 in sem potem moral nadgraditi bios... Ampak ta računalnik na katerem sedaj 120 zajebava je tega 80Gb prepoznal čisto normalno, pa tudi star je šele 1,5 leta.
Plošča: Gygabyte GA-7VRX
Čemu tako? To se mi je enkrat nardilo ko sem na staro ploščo za PII Abit BH6 namontiral Seagate 80GB pa ga je prepoznal samo 40 in sem potem moral nadgraditi bios... Ampak ta računalnik na katerem sedaj 120 zajebava je tega 80Gb prepoznal čisto normalno, pa tudi star je šele 1,5 leta.
Plošča: Gygabyte GA-7VRX
MUC ::
Mislim, da tudi če ti ga zazna 48GB, ti bo sformatiral vseh 120 GB.
Drugače pa win98 niso primerni za tole, inštaliraj si winxp in bo vse OK tudi pri formatiranju. Tudi fat32 NI primeren za tako velike particije, ker boš veliko prostega prostora izgubil, ker so bloki pri fat32 na tako vliki particiji gotovo okol 256KB.
Uporabi NTFS
Drugače pa win98 niso primerni za tole, inštaliraj si winxp in bo vse OK tudi pri formatiranju. Tudi fat32 NI primeren za tako velike particije, ker boš veliko prostega prostora izgubil, ker so bloki pri fat32 na tako vliki particiji gotovo okol 256KB.
Uporabi NTFS
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MUC ()
Caligula ::
V biosu kjer ti zaznava disk prestimaj iz AUTO na LARGE ali pa se kako drugo opcijo.
To ti verjetno nagaja.
To ti verjetno nagaja.
[SkA] ::
Lahko pa z njihovim programčkom probaš: http://www.seagate.com/support/disc/drivers/discwiz.html
KontraCepec ::
kriv je bil fdisk, ki ni prepoznaval pravilno diskov larger than 64gb. dobu update in je šlo.
jest10 ::
MUC:
Niti ne. Pri tej velikosti ima fat32 bloke velike 32KB pod 32GB pa 16KB.
In win 98 so s popravkom primerni za do 120GB diske
Niti ne. Pri tej velikosti ima fat32 bloke velike 32KB pod 32GB pa 16KB.
In win 98 so s popravkom primerni za do 120GB diske
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 1 TB disk SATA (Samsung ?)Oddelek: Kaj kupiti | 5171 (3452) | bodom |
» | seatoolsOddelek: Pomoč in nasveti | 1947 (1792) | StratOS |
» | Kje do Seagate Barracuda.10Oddelek: Kaj kupiti | 1828 (1301) | Pyr0Beast |
» | Nov 160GB vendar zazna samo 130GB (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5012 (3838) | Yamasaki450 |
» | 120GB Maxtor ali WD? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 3677 (2852) | mamut |