» »

Nakup v Lesnini Vrtojba

Nakup v Lesnini Vrtojba

Doga - bri ::

Med eksponati sem si izbrala zakonsko spalnico, mere so se ujemale z načrtom, ki je vključeval vrata, okno ter okensko polico. Razstavljena omara z drsnimi vrati je ustrezala meram. Dobila sem izris in se po razmisleku odločila na nakup. Pri drugem obisku trgovine pa mi je svetovalka rekla, da bi morala vzeti še okvir, da ima omara zaključek.
Drugega izrisa nisem dobila in ker so bile na omari mere sem mislila, da je tudi okvir vključen v te mere.
Pri montaži pa se je izkazalo, da zaradi dodanega okvirja omara sega čez okensko polico in se vrat v sobo ne da odpreti do konca.
Pri nakupu sem plačala dostavo in montažo. Pri montaži sta mi monterja svetovala, da naj odrežem marmorno polico pri oknu in stensko letvico. Svetovalka mi je po tej situaciji ponudila dodatno pomoč monterjev, za to pa bi morala doplačati 60,00 eur.

Direktor poslovalnice je okrivil mene, ker bi baje morala omaro fizično izmerit in predlagal odstranitev enega okvirja, z žaganjem zgornjega roba okvirja in celo, da skrajšam vrata v sobo.

Za trgovino, ki ima takšne svetovalce in ki mi pri več tisoč eur vredni spalnici žali s takšnimi nasveti in mi ponuja
finančno pomoč pri reševanju problema v vrednosti 40,00 eur, je edina beseda "XXXL BEDA".
Po vseh teh pogovorih in njihovih predlogih sem se na koncu počutila kot umsko zaostala oseba.

fikus_ ::

Bi rekel tvoja napaka. Tista svetovalka ni vedela, kam boš tlačila omaro.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

jan_g ::

fikus_ je izjavil:

Bi rekel tvoja napaka. Tista svetovalka ni vedela, kam boš tlačila omaro.

Mogoče se motim, ampak iz napisanega razumem, da razstavljeni eksponat ni bil vpet v ta "okvir"? In seveda, če so tudi mere omare napisali brez tega, potem avtorica ni mogla vedeti, da je pri končni montaži drugače. Jaz bi pri drugem obisku poskusil stornirati naročilo. Ampak zdaj je, kar je.

jarre ::

Hm...
@Doga-bri
*si eksponat izmerila?
*si izmerila dejansko mere stene (od tal do stropa od kota stene do police) na objektu, v prostoru kjer si želela, da ti montirajo eksponat? Ali so dejanske mere na objektu/v prostoru...enake meram na načrtu?!
*ali pa si zgolj prebrala mere na eksponatu (ali je bilo na pritrjenem listu/deklaraciji/bilo eksplicitno napisano ali so to mere eksponata, ki je bil v salonu razstavljen...ali pa do so to mere z vključenim okvirjem? Ker če to ni bilo zapisano, bi ti morala vprašati svetovalko, ki definitivno NI vedela kaj ti misliš) in zgolj ponudila svetovalki mere iz načrta?

Če si celoten nakup opravila samo na podlagi ogleda eksponata, na nek papir napisanih dimenzij in načrta prostora, brez dejanskih izmer eksponata, dejanske izmere prostora/stene kjer si želela imeti eksponat....potem je večina odgovornosti na tvoji strani.

Svetovalka pa bi te lahko opozorila in vprašala enako kot jaz zgoraj.

Kakorkoli...mislim, da veliko prehitro poskušaš očrniti podjetje, ki ti je prodalo eksponat.

Če se motim, pa se ti seveda opravičujem.

fikus_ ::

Avtorica je v prvotnem naročilu brez okvirja dobila izris in mere, kasneje "Pri drugem obisku trgovine pa mi je svetovalka rekla, da bi morala vzeti še okvir, da ima omara zaključek." Svetovalka ni vedela, kam avtorica teme postavlja omaro, avtorica pa ni preverila mer. Res je, da bi lahko svetovalka opozorila, da so mere drugačne, ampak kot kaže ni.
Kaj omara se brez tega okvirna ne da postaviti? Če da, potem jim ta okvir vrneš.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fikus_ ()

delavec44 ::

Če je bil eksponat brez okvirja in je bil OPju všeč, zakaj potem sploh okvir?

Bolj verjetno je, da je imel okvir, napisali so pa le mere omare.

Jaz bi že pri drugem obisku storniral vse skupaj. Ker če prvi prodajalec ni imel toliko pojma, da pove vse in izriše, potem veš da bodo nekje problemi. Kriviti kupca da ni šel fizično z metrom meriti eksponat je malce mimo. Kaj če eksponata sploh ne bi bilo in bi naročal iz kataloga?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

Legon ::

Ja nečesa najbolj ne razumem. Dobili so izris brez okvirja. V tiststem izrisu so nedvomno tudi mere, kar pomeni da bi moralo bit vsakemu jasno, da se bodo mere spremenile, če se doda naknadno okvir.

Vec kot 20 let sem delal v prodaji (popolnoma drugacna branza) in pri nakupu eksponatov...potem, ko ti kupec ponudi samo nacrt (BREZ dejanskih mer stene na objektu, v prostoru) vsa odgovornost lezi na kupcu eksponata. In, kot je Legon napisal, vse mere (za katere pa res odgovarja svetovalka) so na izrisu.

Kaj si je kupec/kupka eksponata mislila in zamislila....in kaksno je dejansko stanje na objektu....pa ne more vedeti noben svetovalec, prodajalec, Bog, Hudic, Krisna,....

Eksponati se tudi naceloma kupujejo po sistemu "videno-kupljeno".

Razstavljen je bil vzorec spalnice, nisem kupila exponata. Na omari so bile navedene mere. S seboj sem imela načrt celotne spalnice z vsemi merami vseh sten, razdalje do okna, do vrat in širino vratnega krila. Moja napaka je bila, da nisem zahtevala drugega izrisa, ki je vključeval okvir in vse preverila, saj sem to naredila pri prvem izrisu. Verjela sem v to, da če se v program vnese dejanske mere pohištva ta tudi pokaže ali je dovolj prostora. Seveda je treba upoštevati lok odpiranja vrat. Prevzemam svoj del odgovornosti, ne sprejemam pa načina komunikacije in neumnih predlogov s strani prodajalca, ki ima za te nakupe strokovno osebje in podporo s strani programa. Jaz sem svojo zaupanje plačala s tem, da sem kupila nekaj, kar ne morem uporabljati.

delavec44 ::

Pa je eksponat imel okvir ali ne in zakaj ga ni prvi prodajalec potem vključil v ponudbo?

Ker ob drugem obisku in dodajanju okvirja ti je šla tudi cena verjetno gor.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

Točno to se je zgodilo. Omara je imela okvir. Doplačala sem okvir in predalnik v omari. Glede omare pa ne vem ali naj snamem okvir ali vrata v spalnico:)))))))))

Noben program ti ne bo predvideval kako se odirajo vrata v tvoji sobi, tako kot si ti to predstavljas.

Ce je bil izris narejen in je bilo jasno da gre na tesno, kako tocno naj bi potem slo noter z okvirjem?

Kot razumem drugic sploh niste delal dejanskega izrisa, ampak na blef dodajal upsale predloge drugega prodajalca, ki pojma ni imel kak je dejanski prostor?

Doga - bri... XXXL.... ponuja tudi storitev izmer na objektu. Zakaj pa nisi tega zahtevala? Ker, glede na tvoje dodatne opise, zaradi dodatnega okvirja, ki je spremenil dimenzije celotnega sklopa/omare. sedaj ne moreš več odpirati vrat v sobo "do konca". In....dodatno vprašanje. Na svojih izmerah si imela vpisane dimenzije krila vrat (kot si napisala). Kaj pa dimenzija odprtega krila z upoštevanimi tečaji vrat? Ker krilo 850 mm, ko odpre vrata, sega v prostor več kot 850 mm (približno 40-60 mm več) zaradi tečajev (pantov).
Torej...kako to, da nisi zahtevala izmer na objektu?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jarre ()

fur80 ::

Vrata, ki se odpirajo noter v spalnico obneš ven na drugo stran štokov pa je! ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fur80 ()

OutOfTheBox ::

Ce je bil izris narejen in je bilo jasno da gre na tesno, kako tocno naj bi potem slo noter z okvirjem?

Ker je verjela, da je že v prvotnem izrisu bil upoštevan okvir oz. je mislila da če pride do sprememb, ki bi bile drugačne kot v prvotnem izrisu, da bo to dano v program, ki bo opozoril, da so mere drugačne oz. da mogoče ne bo šlo skoz s temi merami.

Zgodovina sprememb…

driftwood ::

Par jurjev za spalnico...
Zahteve potrošnikov se povečujejo, s tem pa naraščajo stroški.

Če si prepričan, da je tako, kot je bilo zmenjeno in da so svetovalci tam zato, da so ti v pomoč, ker imajo izkušnje. Na zelo pomemben podatek, da se je z dodajanjem okvirja spremenila dolžina in širina omare pa me niso opozorili. Ker nisem dobila drugačnega izrisa sem mislila, da je okvir v sklopu navedenih dimenzij.
Upam, da bo moja izkušnja komu koristila.

cortez ::

O kakšnem okvirju mi tukaj govorimo ?

Kot so mi razložili je to okvir, ki pokrije vse tri prednje stranice omare, zaradi tega ker je to omara z drsnimi vrati, da se zaradi odprtin v omari ne nabira prah.

val46 ::

Naredi par slik kako imaš sedaj, morda ti lahko kdo od nas svetuje kako zadevo rešit?

Doga - bri je izjavil:

Če si prepričan, da je tako, kot je bilo zmenjeno in da so svetovalci tam zato, da so ti v pomoč, ker imajo izkušnje. Na zelo pomemben podatek, da se je z dodajanjem okvirja spremenila dolžina in širina omare pa me niso opozorili. Ker nisem dobila drugačnega izrisa sem mislila, da je okvir v sklopu navedenih dimenzij.
Upam, da bo moja izkušnja komu koristila.

Ja, res rabis profesionalca z izkusnjami, da ti pove, da se bo dimenzija omare spremenila, ce na njo nabijes okvir... a pa na to so te opozorili, da bo v omari manj prostega prostora, ko noter zlozis cunje?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kuhinje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7423906 (5131) Anney
»

Tipska kuhinja vs Mizar (strani: 1 2 )

9810448 (6576) Utk
»

Razlika med poceni in dragim arhitektom.

349007 (7472) TheBlueOne
»

SVEA skriva cenik

2414173 (13392) Kaufmann

Več podobnih tem