Forum » Loža » Tipska kuhinja vs Mizar
Tipska kuhinja vs Mizar
Miptrip ::
Zdravo,
smo v fazi nakupa kuhinje, kaj je boljše tipska kuhinja od priznanega proizvajalca ali kuhinja izdelana po naročilu? Dobivam nasprotujoča mnenja tipske naj bi bile boljše, ker so izdelane z stroji in je vse bolj natančno itd. prosim za čim več mnenj.
smo v fazi nakupa kuhinje, kaj je boljše tipska kuhinja od priznanega proizvajalca ali kuhinja izdelana po naročilu? Dobivam nasprotujoča mnenja tipske naj bi bile boljše, ker so izdelane z stroji in je vse bolj natančno itd. prosim za čim več mnenj.
nejcek74 ::
Težko posplošuješ :) recimo imaš tipske kuhinje, kot Pogenpohl, ki so vrhunske in vrhunsko drage. Ogromno tipskega je navadno sranje.
Drugače pa, dobra izvedba in kvaliteten material, ne samo material površin ampak tudi okovje je tisti ki naredi kvaliteto in nabije ceno.
Drugače pa, dobra izvedba in kvaliteten material, ne samo material površin ampak tudi okovje je tisti ki naredi kvaliteto in nabije ceno.
Miptrip ::
Trenutno sem Alples ikono pa plano gledal od vseh na našem tržišču še najbolj kvalitetno delujejo. Na do zdaj zbrana informacije vsi uporabljajo iveral pa medipan plošče.
fikus_ ::
Kvalitetni mizarji so mesece vnaprej zasedeni, cene pa tudi višje, kot tipski sestavi.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Miptrip ::
To je zmeraj bilo pri vseh zadevah. Bolj me zanima če je izdelana tipska kuhinje na visokem nivoju boljša od mizarja na visokem nivoju.
fikus_ ::
Npr. iverne plosče se delajo vec kvalitet. Poceni so slabo stisnjene, na sredini zelo grobe iveri, lahke,... kvalitetne so precej tezje. Sedaj se za poceni tanjše plošče uporablja ne kaksna papirna kaša, neodporna na vlago, ce pa pridejo v stih z vodo, pa hitro razpadejo.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
starfotr ::
Pult je lahko iveral.
Če imaš notranje dele iz smreke, zunanje pa recimo hrast, je to neskončno bolje kot katerikoli iveral.
Cenovno pa ni neke hude razlike v ceni.
Če imaš notranje dele iz smreke, zunanje pa recimo hrast, je to neskončno bolje kot katerikoli iveral.
Cenovno pa ni neke hude razlike v ceni.
111111111111 ::
Jaz vsekakor glasujem za mizarja. Sam moraš res dobrega najti, da te ne bo nategnil. Pride izmeri in naredi vgradne elemente (odpade brisanje omar med stropom in kuhinjo). Resnično si jo lahko prilagodiš tako da ti bo usrezala. Če je tak mizar kot moj... Je vgradil pomivalca, hladilnik, napo, pripravil kanale za led diode in jih zvezal, o cenejšem okovju ni hotel slišat, ker da se predali potem povešajo, zmontiral je korito (pipo je zvezal vodovodar), zmontiral infukcijo (zvezal pa jo je štromar).
SKratka samo za otroško sobo kupujemo kako IKEA zadevo vse ostalo, ne delam več sam. Naročim vgradno.
SKratka samo za otroško sobo kupujemo kako IKEA zadevo vse ostalo, ne delam več sam. Naročim vgradno.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
x3ca ::
111111111111 je izjavil:
Jaz vsekakor glasujem za mizarja. Sam moraš res dobrega najti, da te ne bo nategnil. Pride izmeri in naredi vgradne elemente (odpade brisanje omar med stropom in kuhinjo). Resnično si jo lahko prilagodiš tako da ti bo usrezala.
Tako ti naredijo tudi v trgovini (recimo v Hisi kuhinj).
111111111111 ::
Tako ti naredijo tudi v trgovini (recimo v Hisi kuhinj).
Saj pravim, tega mizarja zelo dobro poznam, zato ni problema, vse dela zame in obvlada tudi, če si žena zmisli kaj norega je sposoben to izdelat. Tako da...
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
nokken ::
Pri spodobnih "tipskih" ti stvar vseeno naredijo po meri... s kvalitetnimi materiali in vodili, ter na masinah, ki delajo stvari na stotinko milimetra natancno. Za razliko od "kvalitetnih" mizarjev, ki delajo na precej slabsi opremi, posledicno precej manj natancno, ter vrzejo notri najbolj standardna vodila kar se jih dobi v bliznjem Starmanu. Je pa masiva, ker slabo susena smrekova dila je le zakon ;)
chucki ::
Zakaj mora biti kuhinja elitna, potem pa folk hodi ven jest?
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
starfotr ::
Pri spodobnih "tipskih" ti stvar vseeno naredijo po meri... s kvalitetnimi materiali in vodili, ter na masinah, ki delajo stvari na stotinko milimetra natancno. Za razliko od "kvalitetnih" mizarjev, ki delajo na precej slabsi opremi, posledicno precej manj natancno, ter vrzejo notri najbolj standardna vodila kar se jih dobi v bliznjem Starmanu. Je pa masiva, ker slabo susena smrekova dila je le zakon ;)
Vodila res niso neka huda znanost. Tako Starman kot Ikea imata Blum.
Tako, da ne pametuj preveč.
Torej, kar naredi mizar ima +/- 5 cm fore, kot da dela kuhinjo z bagrom. Medtem, ko CNC v tovarno pohištva je pa super duper 0,000001 mm? Skratka, ne pretiravaj.
nokken ::
Pametujes ti... z masivo, ki ji potem dodas iveral pult
No drugace tocno o tem govorim ja. Ce primerjas z Ikeo potem verjamem da je podobno (razen cene, ki je pri mizarju 5x visja). Primerjaj s cim cenovno primernim "rokodelskim" izdelkom. Ja ne govorim o kuhinji za 3 jurje, pac pa o tisti za 20+ jurjev. In poleg te imam "rokodelski" izdelek hudo dobrega mizarja v spalnici in pisarni, ki je cenovno na rangu kuhinje, ali pa raje se malo visje, kvalitetno pa (vsaj) ene 3 razrede slabse. Zato priblizno vem o cem govorim iz lastnih izkusenj.
No drugace tocno o tem govorim ja. Ce primerjas z Ikeo potem verjamem da je podobno (razen cene, ki je pri mizarju 5x visja). Primerjaj s cim cenovno primernim "rokodelskim" izdelkom. Ja ne govorim o kuhinji za 3 jurje, pac pa o tisti za 20+ jurjev. In poleg te imam "rokodelski" izdelek hudo dobrega mizarja v spalnici in pisarni, ki je cenovno na rangu kuhinje, ali pa raje se malo visje, kvalitetno pa (vsaj) ene 3 razrede slabse. Zato priblizno vem o cem govorim iz lastnih izkusenj.
nejc_nejc ::
A kuhne, ki niso iz ikeje same kuhajo....
Kupi IKEO za par jurjev in ko se je naveličas zamenjaj z novo.
V večini primerov samo fronte spremeniš....spet za par stotakov.
Kupi IKEO za par jurjev in ko se je naveličas zamenjaj z novo.
V večini primerov samo fronte spremeniš....spet za par stotakov.
Nikonja ::
Masivo kupuješ če ti denar ni problem in/ali če si pripravljen to kuhinjo gledat do smrti, ker nima smisla sfukat 30-40 jurčkov na kuhinjo in je it menjat čez 10 let. V kuhinji so vsakem kuharju na prvem mestu aparati in organizacija same kuhinje, zdaj če je to proizvodnja IKEA, Rutar.... ali je to ubermojster mizar Štefan iz sosednje vasi, me iskreno boli k.....
Rajš kupim leseni del cenejše in ga zamenjam čez 10 let, kot da gledam isto kuhinjo 20 in več let. Ampak, to vse pade v vodo če vas boli k... za ceno... sm taki ponavadi imajo kaj bolj pametnega delat kot tipkat na Slo-tech forumu, ziher!
Rajš kupim leseni del cenejše in ga zamenjam čez 10 let, kot da gledam isto kuhinjo 20 in več let. Ampak, to vse pade v vodo če vas boli k... za ceno... sm taki ponavadi imajo kaj bolj pametnega delat kot tipkat na Slo-tech forumu, ziher!
Glugy ::
Boljš je tipska kuhinja ker je boljše razmerje med kvaliteto in ceno. Sam morš mal pogledat da ne izbereš lih ene nekvalitetne. Če imaš denarja preveč pa ti ni problem čakat dolgo časa greš pa do priznanega mizarja seveda. Če se ti ne da mislit je pa dober mizar top izbira.
Steinkauz ::
Nekoč je tipska (npr lesnina/momax/routar/harvey) praktično isto kot od mizarja.
Dandanes se mi zdi, da čeprov so šle tipske po ceni tudi gor, da so mizarji precej bolj nabili cene.
Iverke imajo pa različne kvalitete. Povečini so za kuhinjske elemente kar kvalitetne, oziroma je mediapan.
Dandanes se mi zdi, da čeprov so šle tipske po ceni tudi gor, da so mizarji precej bolj nabili cene.
Iverke imajo pa različne kvalitete. Povečini so za kuhinjske elemente kar kvalitetne, oziroma je mediapan.
PINki ::
Jaz sem jo delal pri mizarju. Pri tipskih kuhinjah tudi če je "po meri", hitro kaj ne gre v nulo skupaj pa flikajo z blendami. Najbolj me pa moti če imam luft nad omaricami (neizkoriščen prostor in nabiranje praha). Pa nikoli realno ne veš koliko je res vredna taka tipska kuhinja. Pri mizarju poveš kaj želiš (materiali, okovje) pa vidiš pri čem si cenovno in lažje prilagajaš.
c3p0 ::
1. kuhinjo za bajto sem kupil dražjo nemško, z otokom, tam za 15k brez aparatov. Je po skoraj 15 letih še vedno kot nova (nekaj poškodbic na pultu). Na granit nisem šel, zelo drago + neuničljivo ni, pa še redno ga moraš vzdrževat, impregnirat.
2. kuhinja za vikend Ikea Metod, sestavil sam, kupil sem le potopno žago z vodilom za odrezat pult, ki jo imam "za večno".
3. kuhinja bo verjetno spet Ikea.
2. kuhinja za vikend Ikea Metod, sestavil sam, kupil sem le potopno žago z vodilom za odrezat pult, ki jo imam "za večno".
3. kuhinja bo verjetno spet Ikea.
Pat_MaGroin ::
Problem mizarjev:
- nic kaj ceneje od renomirane firme
- nihce ti ne naredi komplet lakiranih licnic, ker rabis lakirnico
- dizajn imajo vsi tako plain, ker jasno, so mizarji in ne oblikovalci. Ok, ce ne das nic na estetiko, je mizar super :).
Pa imam frenda z mizarstvom s 500k letnega prometa in mi je pokazal svojo kuhinjo, kupljeno pri Dankuchen; "js take kakovosti in obdelave ne naredim za tak denar".
- nic kaj ceneje od renomirane firme
- nihce ti ne naredi komplet lakiranih licnic, ker rabis lakirnico
- dizajn imajo vsi tako plain, ker jasno, so mizarji in ne oblikovalci. Ok, ce ne das nic na estetiko, je mizar super :).
Pa imam frenda z mizarstvom s 500k letnega prometa in mi je pokazal svojo kuhinjo, kupljeno pri Dankuchen; "js take kakovosti in obdelave ne naredim za tak denar".
Machete ::
Še kar zanimivo, če ima toliko prometa s tem, da zaostaja za DK. DK je dokaj low bar.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machete ()
Utk ::
Ne razumem kaj motivira ljudi, da dajo 20 jurjev za kuhinjo namesto 4. Jaz ne bi tudi če bi imel 2 mio viška na računu. Just no.
In po 20 letih je vsaka kuhinja stara. Tudi če bi bila res kot nova, pa ni, faking 20 let jo že gledaš.
In po 20 letih je vsaka kuhinja stara. Tudi če bi bila res kot nova, pa ni, faking 20 let jo že gledaš.
nokken ::
Ne razumem kaj motivira ljudi, da dajo 20 jurjev za kuhinjo namesto 4. Jaz ne bi tudi če bi imel 2 mio viška na računu. Just no.
In po 20 letih je vsaka kuhinja stara. Tudi če bi bila res kot nova, pa ni, faking 20 let jo že gledaš.
Pac v hisi prezivis precejsen del svojega zivljenja, tudi ce tega nekako ne opazis. In vsaj jaz hocem ziveti v necem kar mi je vsec in izgleda meni vsecno, ne pa nekaj kar je cheap shit zgolj zato, ker je par jurjev cenejse. In ne bos verjel, ko se navelicas, se da zamenjati tudi kuhinjo za 20 jurjev. Ravno tako kot tisto za 2 jurja. S tem da tista za dva jurja ze v startu izgleda precej zmahana, medtem ko je tista za 20 jurjev po 10 letih se vedno taka, da jo z veseljem pogledas (tudi v design smislu, ker pri pohistvu se design smernice vseeno ne spreminjajo vsake pol leta).
Pat_MaGroin ::
HotBurek ::
Mogoče je tudi pomembno, kakšen stil kuhinje ti je všeč?
SLIKA 1
Ene kuhinje so zloščene kuhinje, kjer je pomemben (fake) videz (visoki sijaj, soft close, touch open, imitacija lesa, wanna be upscale). Take kuhinje so nekak "prazne", nimajo duše, zgodovine, zgodbe. Enim to paše in to iščejo.
SLIKA 2
Druge kuhinje pa so nekak kontra prvim.
Zdej, jst bi šel tako. Če te zanima prvi tip kuhinje, kupi brend name, ker to je tudi point, da lahko pred kolegi to novo kuhinjo njim tudi uspešno prodaš.
Če te zanimajo pa ta druge kuhinje, pa pač mizar + bolha + svinski sejmi + restavratorji + pa mal lastnega dizajna, domišlije, ideje...
SLIKA 1
SLIKA 2
Tale je podobna zgornji. Mi je pa v uč padel podn. Tko se dela. Lesene deske.
Se še spomnete teh? I like them even today.
Slučajno naletel... Katero posodo kupit? Well, 35 let star cepter komplet se prodaja za 400EUR. Solid.
Look at this beauty. Gorenje hladilnik, ne vem, kater letnik. 90? 80?
SLIKA 1
Ene kuhinje so zloščene kuhinje, kjer je pomemben (fake) videz (visoki sijaj, soft close, touch open, imitacija lesa, wanna be upscale). Take kuhinje so nekak "prazne", nimajo duše, zgodovine, zgodbe. Enim to paše in to iščejo.
SLIKA 2
Druge kuhinje pa so nekak kontra prvim.
Zdej, jst bi šel tako. Če te zanima prvi tip kuhinje, kupi brend name, ker to je tudi point, da lahko pred kolegi to novo kuhinjo njim tudi uspešno prodaš.
Če te zanimajo pa ta druge kuhinje, pa pač mizar + bolha + svinski sejmi + restavratorji + pa mal lastnega dizajna, domišlije, ideje...
SLIKA 1
SLIKA 2
Tale je podobna zgornji. Mi je pa v uč padel podn. Tko se dela. Lesene deske.
Se še spomnete teh? I like them even today.
Slučajno naletel... Katero posodo kupit? Well, 35 let star cepter komplet se prodaja za 400EUR. Solid.
Look at this beauty. Gorenje hladilnik, ne vem, kater letnik. 90? 80?
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: HotBurek ()
Utk ::
Itak, nek vaški mizar bo naredil boljši design kot cele ekipe velikih firm, od katerih potem itak vsi kopirajo, tudi ikea.
Če gledam Ambiente, kjer so kar fine kuhinje, čeprav sigurno 2 ranga pod vašimi, je pa itak zmeraj nek minimalističen flat dizajn, ki je tako mimogrede in čisto slučajno tudi najcenejši za izdelat. In od katerga je vsaka non-flat ikea lepša.
Če gledam Ambiente, kjer so kar fine kuhinje, čeprav sigurno 2 ranga pod vašimi, je pa itak zmeraj nek minimalističen flat dizajn, ki je tako mimogrede in čisto slučajno tudi najcenejši za izdelat. In od katerga je vsaka non-flat ikea lepša.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Bud_Bundy ::
Marsikdo bi imel par lesenih regalov v kuhinji, samo žene imajo nek skrivni pakt s pohištveno industrijo.
nejcek74 ::
fikus_ ::
Masive ne zna delati vsak. Les reagira na vlago, temperaturo,... Zato niti mizarji nočejo delati celih kuhinjskih elementov iz masive.
Drugo so kaksni elementi za dnevni prostor, kjer ni toliko nihanja vlage.
Skriti deli so najbolje iz kvalitetnega oplemenitenega iverala, fronte in pulti pa iz naravnega lesa, masiva.
Okovje pa po želji, ponavadi vec denarja vec muzike.
Drugo so kaksni elementi za dnevni prostor, kjer ni toliko nihanja vlage.
Skriti deli so najbolje iz kvalitetnega oplemenitenega iverala, fronte in pulti pa iz naravnega lesa, masiva.
Okovje pa po želji, ponavadi vec denarja vec muzike.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Lonsarg ::
Kvalitetna inverka (npr. Egger ali Kaindl, po navadi po meri mizarji vedno to dajejo, pri tipskih moraš pa pazit ker to dajejo le v dražje v cenejše pa ne) zdrži 40 let za nevidni/korpus del kuhinje, tak da ČE že masivo ali kak lakirani MDF potem samo za fronte. Če greš sam fronte varjanto se tudi na ceni ne pozna toliko (dokler ni kakih posebnih obdelav ampak ravna površina). Tako kvalitetno kuhno tudi komot poceni po 20 letih obnoviš z novim pultom/frontami da je kot nova.
Je pa tko če delaš po meri morš met mal filinga za dizajn, pri tipskih kupiš tudi že dizajn kot all-in-one. Sicer tudi določeni mizarji znajo kaj glede dizajna predlagat, ampak ker je stvar subjektivna je fajn da če greš po meri da si sam dizajn odločiš.
So pa mizarske kuhne 5-20k ter tipske 2-20k, tak da ni tle pravila o kvaliteti mizar vs tipska, čisto case by case. Je pa tko da med 10k in 20k kuhno ni razlike v kvaliteti, to so pol sam nianse ali pa pač preplačaš ker te oberejo.
Me pa kuhne ki niso od stene do stene ter do stropa me ne zanimajo, bruh. Jaz sem v tem stanovanju in bom tudi v novem ko se selim tudi vse spalnice in hodnike in kopalnico vse do stropa pohištvo (razen tam kjer je namenoma pač polica za odlaganje kot vrh pohištva). In pri tipskih zna to biti problem, velikokrat ni možno, če pa je možno pa ti mastno zaračunajo da ti po meri tipsko do stropa potegnejo.
Je pa tko če delaš po meri morš met mal filinga za dizajn, pri tipskih kupiš tudi že dizajn kot all-in-one. Sicer tudi določeni mizarji znajo kaj glede dizajna predlagat, ampak ker je stvar subjektivna je fajn da če greš po meri da si sam dizajn odločiš.
So pa mizarske kuhne 5-20k ter tipske 2-20k, tak da ni tle pravila o kvaliteti mizar vs tipska, čisto case by case. Je pa tko da med 10k in 20k kuhno ni razlike v kvaliteti, to so pol sam nianse ali pa pač preplačaš ker te oberejo.
Me pa kuhne ki niso od stene do stene ter do stropa me ne zanimajo, bruh. Jaz sem v tem stanovanju in bom tudi v novem ko se selim tudi vse spalnice in hodnike in kopalnico vse do stropa pohištvo (razen tam kjer je namenoma pač polica za odlaganje kot vrh pohištva). In pri tipskih zna to biti problem, velikokrat ni možno, če pa je možno pa ti mastno zaračunajo da ti po meri tipsko do stropa potegnejo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
delavec44 ::
Je tudi malo odvisno kako visoke strope imaš. Kaj ti koristi omarica do stropa, če je potem ne dosežeš.
Pri omarah v spalnici je drugače, tam daš na zadnjo polico kakšen kovček, ki ga rabiš 1x na leto.
Pri omarah v spalnici je drugače, tam daš na zadnjo polico kakšen kovček, ki ga rabiš 1x na leto.
Lonsarg ::
Tudi v kuhinji imamo vsaj 30% robe ki jo nikoli ne rabim, tak da mi tiste visoke pridejo čisto prav :)
Je pa res da bom v novem stanovanju imel 280 višino. Ampak še vedno zarad izgleda hočem omare do stropa, tak da razmišljam da bi strop za 30cm spustil samo v kuhinji (na nek lep dizajnerski način, v valovih da pada proti dnevni) in potem v ta spuščeni strop dal stropno napo, da se ne rabim j.. z napo v omarici (vidne nape pa itak odpadejo, grdo k smrt).
Je pa res da bom v novem stanovanju imel 280 višino. Ampak še vedno zarad izgleda hočem omare do stropa, tak da razmišljam da bi strop za 30cm spustil samo v kuhinji (na nek lep dizajnerski način, v valovih da pada proti dnevni) in potem v ta spuščeni strop dal stropno napo, da se ne rabim j.. z napo v omarici (vidne nape pa itak odpadejo, grdo k smrt).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Netrunner ::
Jaz sem kupil tipsko in mi je žal da je nisem dal delati mizarju.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.
starfotr ::
Pat_MaGroin je izjavil:
Problem mizarjev:
- nic kaj ceneje od renomirane firme
- nihce ti ne naredi komplet lakiranih licnic, ker rabis lakirnico
- dizajn imajo vsi tako plain, ker jasno, so mizarji in ne oblikovalci. Ok, ce ne das nic na estetiko, je mizar super :).
Pa imam frenda z mizarstvom s 500k letnega prometa in mi je pokazal svojo kuhinjo, kupljeno pri Dankuchen; "js take kakovosti in obdelave ne naredim za tak denar".
Zakaj bi morala biti kuhinja mizarja cenejša? Kvečjemu bi morala biti industrijska kuhinja bistveno cenejša, saj gre za serijsko proizvodnjo. Pa temu niti približno ni tako.
socialec ::
Ja, pač izbereš motiv s pripadajočimi podrobnostmi, pridejo izmerit in zmodelirat, čez čas še montirat...
Proč vržeš, ker gre na živce, to je praktično neuničljivo, če se ne lotiš s kakšnim dletom...
Proč vržeš, ker gre na živce, to je praktično neuničljivo, če se ne lotiš s kakšnim dletom...
111111111111 ::
Pametujes ti... z masivo, ki ji potem dodas iveral pult
No drugace tocno o tem govorim ja. Ce primerjas z Ikeo potem verjamem da je podobno (razen cene, ki je pri mizarju 5x visja). Primerjaj s cim cenovno primernim "rokodelskim" izdelkom. Ja ne govorim o kuhinji za 3 jurje, pac pa o tisti za 20+ jurjev. In poleg te imam "rokodelski" izdelek hudo dobrega mizarja v spalnici in pisarni, ki je cenovno na rangu kuhinje, ali pa raje se malo visje, kvalitetno pa (vsaj) ene 3 razrede slabse. Zato priblizno vem o cem govorim iz lastnih izkusenj.
Zamenjaj mizarja.
Boljš je tipska kuhinja ker je boljše razmerje med kvaliteto in ceno. Sam morš mal pogledat da ne izbereš lih ene nekvalitetne. Če imaš denarja preveč pa ti ni problem čakat dolgo časa greš pa do priznanega mizarja seveda. Če se ti ne da mislit je pa dober mizar top izbira.
Ne bi se mogel bolj strinjat. Dober mizar, ki ti še vse opaše in zmontira je čista zmaga.
Še kar zanimivo, če ima toliko prometa s tem, da zaostaja za DK. DK je dokaj low bar.
Mah ne ukvarja se vsak mizar s pohištvom. :D
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 111111111111 ()
111111111111 ::
SLIKA 1
Ene kuhinje so zloščene kuhinje, kjer je pomemben (fake) videz (visoki sijaj, soft close, touch open, imitacija lesa, wanna be upscale). Take kuhinje so nekak "prazne", nimajo duše, zgodovine, zgodbe. Enim to paše in to iščejo.
Jaz sem definitvno za prvo. Ravne površine zloščene, kuhinja do stropa... Super za vzdrževanje in čiščenje.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
xexexex ::
Zdravo,
smo v fazi nakupa kuhinje, kaj je boljše tipska kuhinja od priznanega proizvajalca ali kuhinja izdelana po naročilu? Dobivam nasprotujoča mnenja tipske naj bi bile boljše, ker so izdelane z stroji in je vse bolj natančno itd. prosim za čim več mnenj.
Na koncu ti bo vedno postavljal zadevo mizar. Kdo je bolj zainteresiran, da naredi dobro, nekdo, ki proda tisoče kuhinj in je ena gor ali dol nepomembna ali nekdo, ki mu je od tega odvisno preživetje.
Mimogrede, saj veš, da je management v podjetjih plačan, po ustvarjenem profitu in je najlažje zaslužiti več, če prišparaš na materialu? Recimo iverke prevlečene z neko plastiko, ne boš nikoli videl, pa tudi, če bi jo ne boš nikoli ločil tiste z večjo gostoto in tiste z manjšo. Vidiš pa, ko se ti začne Ikeina polica ukrivljati. Ali, ko hočeš reusat kakšno staro ikeino dnevnosobno mizo, ko najdeš v njej karton namesto iverke. In pozabi na garancijo, ko si napram multinacionalki, ki si lahko privošči zaposliti nekaj ljudi, da samo raziskujejo, kako narediti najbolj poceni material, ki bo zdržal idealno garancija + 1 dan.
Iz pravega lesa pa so že vsi majstri pomrli, ki so znali narediti omaro tako, da so se vrata zapirala poleti in pozimi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: xexexex ()
BCSman ::
Ce imas denar potem enega dobrega mizarja, za reveze, skrtuhe in take, ki jim je vseeno, pac Dipo.
darkolord ::
Vidiš pa, ko se ti začne Ikeina polica ukrivljati. Ali, ko hočeš reusat kakšno staro ikeino dnevnosobno mizo, ko najdeš v njej karton namesto iverke. In pozabi na garancijo, ko si napram multinacionalki, ki si lahko privošči zaposliti nekaj ljudi, da samo raziskujejo, kako narediti najbolj poceni material, ki bo zdržal idealno garancija + 1 dan.In ravno Ikea da na primer 25 let garancije na kuhinjo. Mizar pa kok, eno leto?
Utk ::
Saj smo vzeli. Imamo 15 let staro kuhinjo iz ikeje, ne vem kaj je manjka in v čem bi bila boljša masivna in/ali od mizarja. Še cca 5 let, zamenjamo fronte, in smo dobri za novih 20.
MikeRotch ::
Vidiš pa, ko se ti začne Ikeina polica ukrivljati. Ali, ko hočeš reusat kakšno staro ikeino dnevnosobno mizo, ko najdeš v njej karton namesto iverke.
Ne bluzi. V Ikei prodajajo nekaj 1000, mogoče nekaj 10.000 različnih izdelkov. Od crappy kartonastih mizic do izdelkov iz masivnega hrasta in vsega vmes.
Tudi pri kuhinjah imaš več razredov. Od plastike do lakiranega MDFa in masive (govorim za fronte).
Drugače pa resen odgovor OPu.
Če točno veš kakšno kuhinjo bi rad in takšne ni na voljo v konfekciji, vzameš mizarja. Mizar ti bo naredil točno tako, kot mu boš rekel. Ampak pazi, tvoje ideje mogoče niso vedno najboljše. Firme, ki imajo serijsko proizvodnjo kuhinj imajo zadeve precej naštudirane.
Po drugi strani pa tudi serijsko kuhinjo prilagodiš po svojih željah. Jaz sem vzel od Ikeje korpuse in fronte, dal gor custom made pult iz masive in predelal par omaric, da paše zadeva v prostor, od roba do roba, enako kot po meri narejena zadeva.
Sem imel tudi ponudbe mizarjev, pa me je motilo, da so precej nazadnjaški. V Ikeji imam v vseh omaricah, vitrinah in predalih lučke na senzor, en kup zanimivih rešitev za shranjevanje, skrite 220V in USB vtičnice, po želji sem lahko dodajal navadne kljuke ali push to open, en kup rešitev za brezžična stikala za osvetlitev imajo...
Pa vse skupaj sem lahko načrtoval in poklikal na spletu. Čez 1 teden je bila zadeva pri meni.
Če ne želiš sestavljati sam oz. nimaš znanja in časa, pa plačaš nekomu, da ti vrže skupaj in dodela tako, da izgleda custom made.
nokken ::
111111111111 je izjavil:
Zamenjaj mizarja.
Za katerega? Boljsega? Ga po vseh priporocilih in komentarjih ni, ker naj bi bil dalec najboljsi tu naokoli.
111111111111 je izjavil:
Ne bi se mogel bolj strinjat. Dober mizar, ki ti še vse opaše in zmontira je čista zmaga.
Saj to ti je verjetno jasno, da povsem isto naredi za zacetek mojster, ki pride stvari pomeriti, preden se odda narocilo v tovarno in nato monter, ki ti pride instalirati "tipsko" kuhinjo. Ja ok ne govorim o Ikeji, Rutarji in podobnih, ampak o resnih firmah, ki tudi pride nekaj(krat) vec. In tudi pri "tipskih" kuhinjah imas omarice sirine recimo 123.7cm... samo za razliko od lokalnega mizarja so zares 123.7cm ne 124cm pa pol mal pobrusimo da bo slo notri. ;)
MikeRotch ::
Zakaj pa rabiš omarice 123,7cm? Sicer včasih naredim kakšno malenkost iz lesa, opremo imam cheap iz Lidla in Bauhausa, pa mi vseeno rata biti natančen na milimeter, tam kjer je treba. Verjetno tudi nek profi mizar s solidno formatno žago nima težav odbiti dile na milimeter natančno.
Pa ne pozabi, da kuhinjo vgrajuješ v hišo. Zidarji in knaufarji ne operirajo z milimetri.
Pa ne pozabi, da kuhinjo vgrajuješ v hišo. Zidarji in knaufarji ne operirajo z milimetri.
delavec44 ::
Dober knaufar se malo bolj potrudi tam kjer je pomembno (beri kjer bo stala kuhinja). Pri meni je pasala notri v milimeter in tudi kot je bil pravi. Itak je pa pomembno le pri pultu, pa še tam imaš prekrivne letvice, če jih hočeš gledati.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Opremljanje stanovanja, kako priti čez z nekim srednjim budgetom in pa dokaj kvalitet (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11859 (3063) | Gogo |
» | Poceni a vseeno v redu kuhinja (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 15662 (5769) | miha98 |
» | Kje ste / kupujete pohištvoOddelek: Loža | 1383 (766) | SebyDiamant |
» | Kuhinja po meriOddelek: Loža | 1461 (1025) | pero50 |
» | Mizar + Ikea kuhinja?Oddelek: Loža | 7486 (6409) | fosil |