Forum » Loža » Voznik vozil 124km na uro v coni kjer je omejitev 10km na uro
Voznik vozil 124km na uro v coni kjer je omejitev 10km na uro
MrStein ::
Neumnost kot postavitev znaka za omejitev 50, po 30. metrih za 70 in cez 30m spet 50.
Beat this:
Znak za naselje brez obrobe, na katerem je potem še znak za omejitev 50!
Več : https://www.delo.si/magazin/avtomobilno...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
delavec44 ::
Ampak znak 50 razveljavi prvo križišče. Naselje z obrobo pa velja do konca naselja.
Drugače je, če je na istem znaku kot znak za naselje, ampak v tvojem članku ni primera za 50.
Kljub temu obstaja izjema. >>Drugače je samo v primeru, če je zraven krajevne table tudi znak za drugačno omejitev, ki nato velja v celotnem naselju,<< je pristavil Gril. Torej, če je zraven krajevne table z obrobo znak za omejitev 30 kilometrov na uro, se ne smete peljati 50 km/h. Ali če se peljete po regionalni cesti 90 km/h in je ob krajevni tabli brez obrobe znak za omejitev 70 km/h, potem morate hitrost prilagoditi na 70 km/h.
Drugače je, če je na istem znaku kot znak za naselje, ampak v tvojem članku ni primera za 50.
Kljub temu obstaja izjema. >>Drugače je samo v primeru, če je zraven krajevne table tudi znak za drugačno omejitev, ki nato velja v celotnem naselju,<< je pristavil Gril. Torej, če je zraven krajevne table z obrobo znak za omejitev 30 kilometrov na uro, se ne smete peljati 50 km/h. Ali če se peljete po regionalni cesti 90 km/h in je ob krajevni tabli brez obrobe znak za omejitev 70 km/h, potem morate hitrost prilagoditi na 70 km/h.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Meizu ::
Naselje brez obrobe z znakom 50km/h? To ne verjamem, da kje sploh obstaja razen, če je bilo prvotno to naselje razpršeno, se kasneje pozidalo in so zaradi tega dodali omejitev za celotno naselje kot, če bi bila tabla z obrobo. To je edina logična razlaga takega primera.
Mimogrede, če bi bil znak brez obrobe, brez dodanih drugih znakov, kaka omejitev je po prvem križišču?
Motiti se je človeško.
Pod pogojem, da pred znakom ni druge omejitve. Ampak ja. Me zanima, v koliko naseljih imajo to urejeno in nimajo na kolovozih 90...
Motiti se je človeško.
starfotr ::
Neumnost kot postavitev znaka za omejitev 50, po 30. metrih za 70 in cez 30m spet 50.
Beat this:
Znak za naselje brez obrobe, na katerem je potem še znak za omejitev 50!
Več : https://www.delo.si/magazin/avtomobilno...
Iz linka:
Nekateri so zmedeni pri tablah brez obrobe.
Naj že nehaj bit aktivno udeleženi v prometu, če ne poznajo osnov CPP.
KAKŠNA ZMEDENOST? To je neznanje in nezmožnost vožnje.
Se strinjam. Znakov je preveč. Preveč je pa tudi raznih neumnosti kot je sprememba hitrosti na vsakih nekaj 100 m. Jaz tu sumim na proizvajalca tabel, ker gre za njegov posel. Več je sprememb, več je potrebnih tabel. Tudi upravljalci cest in gradbinci živijo od tega, saj je treba table vzdrževat in postavit.
Drug problem pri prevelikem številu tabel je ta, da je distrakcija prevelika za voznike. Preveč (več kot je potrebno) dražjajev je med vožnjo zaradi tabel in reklamnih panojev.
Drug problem pri prevelikem številu tabel je ta, da je distrakcija prevelika za voznike. Preveč (več kot je potrebno) dražjajev je med vožnjo zaradi tabel in reklamnih panojev.
Ta situacija na sliki je čisto legit, če greš po zakonu. Semafor ima avtoriteto nad prometno signalizacijo. V primeru, ko pa se ta semafor ugasne, pa obvelja prometna signalizacija torej prepoved zavijanja levo. Koliko je smotrno, kdo ve, ampak a štima? Štima.
nejc_nejc ::
Ta situacija na sliki je čisto legit, če greš po zakonu. Semafor ima avtoriteto nad prometno signalizacijo. V primeru, ko pa se ta semafor ugasne, pa obvelja prometna signalizacija torej prepoved zavijanja levo. Koliko je smotrno, kdo ve, ampak a štima? Štima.
Se popolnoma strinjam.
Si pa ne predstavljam realne situacije. Mogoce na kaksnih na pol internih zadevah ali recimo vožnja na trajekt....lahko fali se kaj pod semaforjem.
Sicer pa, poudarek je na številčnosti ter zmedi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nejc_nejc ()
Jaz se strinjam tudi, da je znakov preveč. Ravno zadnjič sem bil na cesti s članom izpitne komisije in sva oba spregledala zelo visoko postavljen znak za cono 30, ker je bila v osnovi napaka že ta, da je bil taisti znak na naslednjem križišču še enkrat ponovljen.
Zakon pa pravi, da cono 30 prekliče samo znak za preklic cone 30, zato je ponavljanje znaka po križišču ne samo neutemeljen, tudi zavajajoč.
Zakon pa pravi, da cono 30 prekliče samo znak za preklic cone 30, zato je ponavljanje znaka po križišču ne samo neutemeljen, tudi zavajajoč.
HotBurek ::
Kar se tiče znakov za cona 30.
Kaj me moti:
- Da je znak postavljen en meter v ulico. Iz glavne ceste zavijaš desno, gledaš za pešce in kolesarje, zapleješ v ulico, poravnaš, in seadj je ta zank že 3 metre za tabo. Plus, meni špegl (ta v avtu) in konec konecv streha zakriva pogled na zank postavljen na 3-4 metre višini, ko si blizu tako visoko montiranega znaka.
Naj znak postavijo lepo 10 metrov v ulico.
- Postavljanje znakov na kandelabre. Na kandelabre se v sloveniji postalvjaj oglase za trgovine. Plus, kandelabri so lahko ponekod dosti stran od ceste. Recimo 5 metrov.
- Bela barva (podlaga znaka) ne daje signala, da gre za pomembno informacijo, ampak neko splošno informacijo.
Se pa strinjam, da je preveč znakov. Lokalna situacija, kjer je pet štang, narazen so po ene 8 metrov, na vsaki štangi pa po en znak.
Kaj me moti:
- Da je znak postavljen en meter v ulico. Iz glavne ceste zavijaš desno, gledaš za pešce in kolesarje, zapleješ v ulico, poravnaš, in seadj je ta zank že 3 metre za tabo. Plus, meni špegl (ta v avtu) in konec konecv streha zakriva pogled na zank postavljen na 3-4 metre višini, ko si blizu tako visoko montiranega znaka.
Naj znak postavijo lepo 10 metrov v ulico.
- Postavljanje znakov na kandelabre. Na kandelabre se v sloveniji postalvjaj oglase za trgovine. Plus, kandelabri so lahko ponekod dosti stran od ceste. Recimo 5 metrov.
- Bela barva (podlaga znaka) ne daje signala, da gre za pomembno informacijo, ampak neko splošno informacijo.
Se pa strinjam, da je preveč znakov. Lokalna situacija, kjer je pet štang, narazen so po ene 8 metrov, na vsaki štangi pa po en znak.
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: HotBurek ()
Ne moreš kar 10 m v notranjost premaknit znaka. CPP tako veleva. Veljavnost omejitve se začne pri znaku.
Bela podlaga je za stalne omejitve. Rumena podlaga je za začasno omejitve. Spet CPP.
Kupi si avto. Ne pa neuporabnega pleha, skozi stekla katerega ne vidiš nič. Pa nauči se vozit.
Skratka nesposobni za vožnjo se kar naprej fočkajo.
Bela podlaga je za stalne omejitve. Rumena podlaga je za začasno omejitve. Spet CPP.
Kupi si avto. Ne pa neuporabnega pleha, skozi stekla katerega ne vidiš nič. Pa nauči se vozit.
Skratka nesposobni za vožnjo se kar naprej fočkajo.
Jaz sem svoje stališče zgoraj argumentiral.
Koga si ti argumentiral. Argumentiral nisi nič.
Pod pogojem, da pred znakom ni druge omejitve. Ampak ja. Me zanima, v koliko naseljih imajo to urejeno in nimajo na kolovozih 90...
Rekel si po prvem križišču. Torej je nepomembno kakšna je omejitev pred znakom za naselje brez obrobe, ker prvo križišče to razveljavi.
Verjetno sem se zatipkal, ker tisto res ne vpliva.
Pravo vprašanje je "če ni na istem drogu drugačna omejitev".
Motiti se je človeško.
Ne moreš kar 10 m v notranjost premaknit znaka. CPP tako veleva.
Ah ja, se še spomnim iz avto šole:
na točki A se ustaviš, ker tako veleva CPP, na točki B pa zato, ker ima smisel
Sicer, a CPP ne veleva, da mora znak biti dobro viden? Ker če je takoj za ovinkom, to ni.
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()

gruntfürmich ::
Če bi vsaj vsi bili ovce potem bi se vsi držal cestno prometnih pravil in imeli dovolj varnostne razdalje, ne bi prihajalo do fantomskih zastojev...
a veš da je to čista laž? vse te fantomske zadrge in filmčki mislijo da bomo vozniki kar naenkrat imeli 2× manjšo varnostno razdaljo, ko se 2 koloni strnejo v eno, in da bo šlo s takšno hitrostjo naprej.
enake psihopatije se gredo birokrati okoli alkohola in okoli denarnih kazni.
ampak vam, nizko inteligentnim ljudem, to tak ne bo jasno.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Rekel si po prvem križišču. Torej je nepomembno kakšna je omejitev pred znakom za naselje brez obrobe, ker prvo križišče to razveljavi.
Verjetno sem se zatipkal, ker tisto res ne vpliva.
Pravo vprašanje je "če ni na istem drogu drugačna omejitev".
Ja, to je pa razumljivo drugače potem.
c23po ::
gruntfürmich je izjavil:
Če bi vsaj vsi bili ovce potem bi se vsi držal cestno prometnih pravil in imeli dovolj varnostne razdalje, ne bi prihajalo do fantomskih zastojev...
a veš da je to čista laž? vse te fantomske zadrge in filmčki mislijo da bomo vozniki kar naenkrat imeli 2× manjšo varnostno razdaljo, ko se 2 koloni strnejo v eno, in da bo šlo s takšno hitrostjo naprej.
enake psihopatije se gredo birokrati okoli alkohola in okoli denarnih kazni.
ampak vam, nizko inteligentnim ljudem, to tak ne bo jasno.
Nam, nizko inteligentnim ljudem je jasno, da fantomski zastoji nimajo kaj opraviti z zastoji zaradi del ali nesreč.
Računalniki nimajo spominov.
nejc_nejc ::
Dejstvo je, da bo gužva manjša, ko ne bomo več imeli rok na volanu.
ker bo
št.vozil/km večje kot danes.
št.vozil/km večje kot danes.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| ⊘ | Zakaj ni hitrost novih avtomobilov omejena Na 130km/h (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Na cesti | 51565 (45762) | dzinks63 |
| » | Pojav cone 30km/h v LJ in MB (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Na cesti | 65793 (60413) | BlueRunner |
| ⊘ | Klub Počasni voznik (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Loža | 101697 (94397) | Gandalfar |