» »

Voznik vozil 124km na uro v coni kjer je omejitev 10km na uro

Voznik vozil 124km na uro v coni kjer je omejitev 10km na uro

«
1
2

FiReFTW ::

https://www.rtvslo.si/lokalne-novice/no...

Sem pravkar naletel na to.

In mi je dalo malo misliti.

Keri debil brez možganov si zamisli da uvede cono za avtomobile z omejitvijo 10km na uro??? lol to je absurdno. Me prav zanima kaj si ljudje tam mislijo o tem.

BuDi79 ::

FiReFTW je izjavil:

Me prav zanima kaj si ljudje tam mislijo o tem.
Da je vse višje od 10 divjanje, ki ogroža NAŠE OTROKE (tam majo ene posebne, ker drugje je ponavadi 30 pred šolami, včasih celo 40.

nejcek74 ::

FiReFTW je izjavil:

...Keri debil brez možganov si zamisli da uvede cono za avtomobile z omejitvijo 10km na uro??? lol to je absurdno. Me prav zanima kaj si ljudje tam mislijo o tem.

ja seveda, boljše da jo zaprejo. Ups (iz novice): "Predlagajo tudi postavitev radarja in da bi cesto ponoči, ko je hitrih voznikov največ, zaprli za promet." Če idioti ne razumejo zlepa, bodo pa z grda. :))

Blinder ::

Ob tej priliki bi jim moralo kapnit, da je 10 km/h omejitev prenizka. Omejitev so verjetno postavile fb mamice

99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Blinder ()

c23po ::

Keri debil brez možganov si zamisli da uvede ...
Keri debil brez možganov si zamisli, da pravila uvajajo debili brez možganov?

Ob tej priliki bi jim moralo kapnit, da je 10 km/h omejitev prenizka.
Zakaj neki?
Računalniki nimajo spominov.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c23po ()

koyotee ::

Povprečna hitrost tam 22km/h. Bojo zvišali so rekli
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

c23po je izjavil:

Keri debil brez možganov si zamisli da uvede ...
Keri debil brez možganov si zamisli, da pravila uvajajo debili brez možganov?

Ob tej priliki bi jim moralo kapnit, da je 10 km/h omejitev prenizka.
Zakaj neki?

sej imamo cone 30 za počasen promet. Kdorkoli je dal omejitev 10 po moje ima pamet od povprečne članice v skupini mamice na fb. Pač 80 IQ z dodatnim defektom, da imajo kemijo v možganih spremenjeno zaradi otroka

dreta ::

Neumnost kot postavitev znaka za omejitev 50, po 30. metrih za 70 in cez 30m spet 50.

c3p0 ::

10km/h je smiselno v kaki peš coni, kjer pa stanovalci še vedno lahko parkirajo.

HotBurek ::

Hitrost 25 km/h je hitrost nekoga, ki se s pony-jem odpelje v trgovino po kruh. Po ravnini. Če ga tam, kjer je omejitev 10 km/h, dobijo na radar, gre izpit. Obravna pa, kot da je največji kriminalc tega vesolja.

Jaz podpiram sledeče. Da je 40 km/h minimalna omejitev kot pogoj, da je asfaltu še dovoljeno reči cesta.

Če 40 km/h ne gre, se naj asfalt prekatekorizira v parkirišče, kolesarsko stezo, ali pa zasadi travo in drevesa.
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: HotBurek ()

Samael ::

HotBurek je izjavil:

Hitrost 25 km/h je hitrost nekoga, ki se s pony-jem odpelje v trgovino po kruh. Po ravnini. Če ga tam, kjer je omejitev 10 km/h, dobijo na radar, gre izpit. Obravna pa, kot da je največji kriminalc tega vesolja.

Jaz podpiram sledeče. Da je 40 km/h minimalna omejitev kot pogoj, da je asfaltu še dovoljeno reči cesta.

Če 40 km/h ne gre, se naj asfalt prekatekorizira v parkirišče, kolesarsko stezo, ali pa zasadi travo in drevesa.

Veliko sreče na poti. Sploh če na dveh vogalih bajt tega odseka nabašeš na trolo ali tovornjak.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

c23po ::

sej imamo cone 30 za počasen promet

in imamo cone 10 za območje umirjenega prometa. Še vedno ne razumem zakaj nekomur prišijemo IQ 80, če zna brati zakone, predpise in tehnične smernice.
Računalniki nimajo spominov.

asinhronc ::

HotBurek je izjavil:

.

Jaz podpiram da postaneš poskusni zajček s takšnimi zadevami. Ne rabiš biti pešec, lahko si tudi voznik. Nekateri so že povozili lastne otroke, ki so se kar naekrat znašli ob avtu. Defitinitvno bi moral nujno nazaj v šolo in razumeti kaj je trg in kaj urbano okolje.

https://vozimse.si/cpp/pojasnjujemo-umi...

Nisem pristaš "območje skupnega prostora". Sploh.

Včasih je bilo pravilo: Cesta ni igrišče.

Danes zgleda, da je po slikicah na prometnih znakih nekoliko drugače.

Ali res primankuje igralnih površin, da je treba vse sorte športnih aktivnosti selit na cesto?

Sam rajši vidim jasno mejo med cesto, pločnikom (ali kolesarsko) in igriščem.

Pa še ena iz našega konca.

Gre za cesto, magistralko, po kateri se pripelješ v situacijo.

Konec 80tih/začetek 90tih: T križišče, omejitev 90.

Okrog 2000-2010: Zamenjava T križšča z rondojem, omejitev 70.

Danes: Dodan ločen pločnik z kolesarsko, omejitev 50.

Ne vem, kaj sedaj sledi? Dodana razsvetljava, omejitev 30. In končno, dodan radar, omejitev 10.

Zgodovina sprememb…

Zdaj sledi omejitev 30 za nižanje hrupa od koles. Da bo bilo bolj eko.

Glugy ::

Meni bolj da mislit kdo vidi 10 km/h omejitev gre pa 124 km/h.

Ena izmed možnosti je, da gre za "podvig".

A ni bilo nekje v Mariboru, kakšnih 15 let nazaj, ko so na radar (ki samo meri, nič ne kasira) limali listke z dosežki?

deskstar ::

HotBurek je izjavil:

Nisem pristaš "območje skupnega prostora". Sploh.

Včasih je bilo pravilo: Cesta ni igrišče.

Danes zgleda, da je po slikicah na prometnih znakih nekoliko drugače.

Ali res primankuje igralnih površin, da je treba vse sorte športnih aktivnosti selit na cesto?

Sam rajši vidim jasno mejo med cesto, pločnikom (ali kolesarsko) in igriščem.

Pa še ena iz našega konca.

Gre za cesto, magistralko, po kateri se pripelješ v situacijo.

Konec 80tih/začetek 90tih: T križišče, omejitev 90.

Okrog 2000-2010: Zamenjava T križšča z rondojem, omejitev 70.

Danes: Dodan ločen pločnik z kolesarsko, omejitev 50.

Ne vem, kaj sedaj sledi? Dodana razsvetljava, omejitev 30. In končno, dodan radar, omejitev 10.

Če bomo še naprej take ovce, sledi uvedba 15 minutnih mest. Vse boš lahko uredil online ali do 15 minut peš razdalje od doma. Kdor bo šel dlje, bo kaznovan.

KG-348 ::

Kera carbrained družba smo ne me jebat, v vsej temi se je en vorašal kaj ima kdo vozit 120 v takem območju, ostalo pa samo tožbe kako so omejitve hitrosti prenizke. Ja, jaz bi z veseljem živel v 15 minutnem mestu, v bistvu že živim, tako kot verjetno marsikdo tu pa se tega ne zaveda. Ob cesti so hiše in otroci se igrajo doma in kdaj kater zaide na cesto. Res težko razumet. Da pa jo uporabljajo tudi kolesarji, je pa literally 1984!

Tropinar ::

Večkrat se peljem po tržaški, običajno ob večernih urah, ko prometa ali pešcev skorajda ni. So pa zelo pogosto redarji. In sem jim hvaležen, da imajo dovolj soli v glavi, in ne pobirajo izpitov po tekočem traku, ker mi avta se ni uspelo pripravit, da bi šel manj kot 10km/h. Pri tej hitrosti običajno crkne, pa nista nobeni mrcini, 1.5 in 2.0 dizla. 20 km/h prestopiš v momentu. Z dvigom omejitve na 30 bi bil presrečen. Lahko pa ulico tudi zaprejo za promet, če prebivalce le ta tako moti. Mogoče bo pa lepo obnovljena ulica prišla tako še bolj do izraza. Lahko pa tudi, da bo še več lokalov/izložb zaprtih, kot jih je že. Glede 134km/h pa nima smisla izgubljat besed, ve se kaj je treba v takem primeru naredit.

"ker mi avta se ni uspelo pripravit, da bi šel manj kot 10km/h. Pri tej hitrosti običajno crkne, pa nista nobeni mrcini"
Ha? Kakšne avte pa to zdej delajo da ne morš iti 10 km/h????

FiReFTW ::

KG-348 je izjavil:

Kera carbrained družba smo ne me jebat, v vsej temi se je en vorašal kaj ima kdo vozit 120 v takem območju, ostalo pa samo tožbe kako so omejitve hitrosti prenizke. Ja, jaz bi z veseljem živel v 15 minutnem mestu, v bistvu že živim, tako kot verjetno marsikdo tu pa se tega ne zaveda. Ob cesti so hiše in otroci se igrajo doma in kdaj kater zaide na cesto. Res težko razumet. Da pa jo uporabljajo tudi kolesarji, je pa literally 1984!

Ker se sploh ne gre za to??

Nima smisla se spraševat kaj je nekdo mislil da je vozi 120 v takem območju ker je to vsakemu že absolutno jasno da je popolnoma nenormalno, tu sploh ni nobene debate.

Gre pa se bolj za to da cona 10 za avtomobile je absolutno debilna, 30 še nekako razumem ampak 10 pa je absolutno debilno, saj to je hitra hoja človeka. Če so kake cone take da pač niso primerne naj jo zaprejo in naredijo samo peš proge itd... ne pa z takimi idiotskimi 10kmh.

Meizu ::

Tropinar je izjavil:

Večkrat se peljem po tržaški, običajno ob večernih urah, ko prometa ali pešcev skorajda ni. So pa zelo pogosto redarji. In sem jim hvaležen, da imajo dovolj soli v glavi, in ne pobirajo izpitov po tekočem traku, ker mi avta se ni uspelo pripravit, da bi šel manj kot 10km/h. Pri tej hitrosti običajno crkne, pa nista nobeni mrcini, 1.5 in 2.0 dizla. 20 km/h prestopiš v momentu. Z dvigom omejitve na 30 bi bil presrečen. Lahko pa ulico tudi zaprejo za promet, če prebivalce le ta tako moti. Mogoče bo pa lepo obnovljena ulica prišla tako še bolj do izraza. Lahko pa tudi, da bo še več lokalov/izložb zaprtih, kot jih je že. Glede 134km/h pa nima smisla izgubljat besed, ve se kaj je treba v takem primeru naredit.

Haha.

A si slišal kdaj, da se da v prvi brzini vozit tudi brez, da pritiskaš po pedalu za plin??

Naredi eksperiment. Tvoji dve zmerni "mrcini" daj v prvo prestavo in spusti gas. Odčitaj na števcu pa nam povej, kaj piše. Jaz ti garantiram, da niti en dizel na trgu (nima veze kaj kupiš, zaradi mene lahko space shuttle za let na jupiter) nima prve brzine, kjer bi bilo prestavno razmerje tako visoko, da 10km/h vožnja ne bi bila mogoča.

Sicer pa si v avtošoli med drugim obravnaval, demonstriral in tudi izvajal na izpitni vožnji eno reč, ki se imenuje "polževa vožnja".

Edit: Da vam vmes pojasnem namen območja skupnega prometa in omejitve 10km/h, da ne boste preveč besedno telovadili.

Namen vožnje 10km/h (1. prestava, BREZ NOGE NA GASU) je, da imaš razbremenjen pogled na števec hitrosti in spremljaš samo okolico okoli sebe - kar zmanjša reakcijski čas toliko, da je to vredno počet. Kar poglejte statistiko, koliko se je v takšnih območjih zmanjšalo število nesreč.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Meizu ()

enavlaka ::

Mrzli dizli gredo tam 11-12km/h, ker imajo nekaj višje obrate

Namen vožnje 10km/h (1. prestava, BREZ NOGE NA GASU) je, da imaš razbremenjen pogled na števec hitrosti in spremljaš samo okolico okoli sebe - kar zmanjša reakcijski čas toliko, da je to vredno počet. Kar poglejte statistiko, koliko se je v takšnih območjih zmanjšalo število nesreč.

Ali pa v drugi 20, tretji 30 ?
Saj bi človek razumel hitrost vsaj 20 na uro, 10 je pa taka, da te že peščci prehitevajo

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: enavlaka ()

nejc_nejc ::

Itak, Postojna. 10 km na cesti.???
Prikljucevanje s stop znakom v zaporo AC, funkcionira povsod, v Postojni se pritožujejo.
So ga potem raje kar ukinili.

tetriandoch ::

nejc_nejc je izjavil:

Itak, Postojna. 10 km na cesti.???
Prikljucevanje s stop znakom v zaporo AC, funkcionira povsod, v Postojni se pritožujejo.
So ga potem raje kar ukinili.

Ne bluzi. Tisti kar so postavili idioti na Darsu je za kazenski pregon. Tudi ne vem, kaj ima še tem Postojna, razen da ima izvoz. Druga zgodba je 10 na uro na Tržaški. Res pa je tudi, da je so imeli probleme tudi z barvo avtobusne postaje. Rjava ni bila v redu. Sedaj je usrano bela in je očitno ok.

Zgodovina sprememb…

tetriandoch ::

Slavna Tržaška. Le kdo bi si mislil. 10 km na uro se ne da vozit. Tudi, če spustiš gas, gre avto več. Vseeno pa še nima kaj divjat po naselju. Tudi, če bi bila 50 omejitev. Imajo pa tudi v olimpijski vasi, ki je v sosednji opčini, tudi podoben odsek.

Evo, še ena v obratno smer.

Naj se parke, tržnice in mestna jedra prekategorizira v "skupne površine", pa se bomo lepo peljali 10 na uro čez kongresni trg in tromostovja v tržnico. Ja, "v", ker "skupne površine".

Zgodovina sprememb…

Meizu ::

Mrzli dizli gredo tam 11-12km/h, ker imajo nekaj višje obrate

A to goniš avte preden se sploh katalizatorji uspejo segret? Ajajajaj. To je kar slab izgovor.

Saj bi človek razumel hitrost vsaj 20 na uro, 10 je pa taka, da te že peščci prehitevajo

Poglej si razliko v poti ustavljanja (pot ustavljanja =/= zavorna pot!) med tema dvema hitrostma.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Meizu ()

RedDrake ::

Živim v LJ v naselju enodružinskih hiš (oziroma so to bile, nekatere so sedaj večje in imajo 2-3 stanovanja). Imamo cono 30 čez vse. Na moji ulici, ki je na nesrečo vezana na industrijsko cono na koncu je ta omejitev "za en drek". Dostikrat letijo pacienti mimo hiše tudi s po 100+. Na eni od ulic stoji vrtec, ki ima ob cesti cono za oddajo/prevzem otrok. Cestišča ostane mogoče 4 metre, raje manj. Tam je ta moder znak in omejitev 10. S prekleto dobrim razlogom, ker 4 letnik lahko naredi izjemno nepredvidljive stvari in pri 10 na uro rizika ni, pri 30 je pa že (četudi majhen).
Vsaj kjer sem jaz te znake videl so ponavadi okoli točno takih con, tam kjer se v avte in iz njih spravljajo majhni otroci, ali pa so to dejansko mestna jedra, ki so na tak način "pol peš cone".
Vsekakor je lahko znak v tem primeru, ki se ga dotika ta tema neupravičen, vsekakor pa 124 v naselju ni opravičljivo ne glede na katerikoli znak in uro. Lahko bi tudi pijanček šel domov ob 2h zjutraj, in bi pri 30 preživel. Pri 124 100% ne bi.

Tropinar ::

Tržaška je enosmerna cesta, ki se spušča, tako da nogo imaš na žlajfu, ne na gasu da greš blizu deset. Odsek z omejitvijo 10 km/h pa je dolg nekje med 500-800 metrov. Zdej v članku piše, da od 240k+ prevozov, jih je bilo zgolj 1721 znotraj omejitev, povprečna hitrost pa 22km/h kar bi težko rekli da je divjanje. Bo pa zelo profitabilno če res postavijo radar.

gruntfürmich ::

takole je:
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

Nikonja ::

Zanimivo da je omjeitev večji problem kot debil kateri fura skozi MESTO 124km/h!!!!!
Komaj čakam da se enkrat na Temuju pojavi prenosni EMP strojček, potem ko vidim takeg debila mu skurim lepo avto, pol pa naj divlja...

pegasus ::

Da, ta tema lepo ilustrira vse, kar je narobe z današnjo družbo.

gruntfürmich ::

Nikonja je izjavil:

Zanimivo da je omjeitev večji problem kot debil kateri fura skozi MESTO 124km/h!!!!!

da, omejitve so večji problem.
ampak ovce tega ne opazite, ker vam vso sranje zapakirajo v frazo: ''za vaše dobro''. in to sranje potem z največjim veseljem goltate.
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

endelin ::

Enkrat sem vozil po tržaški. Sem ugotovil da se avta ne da voziti 10kmh
Not good at all:))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

uporabnik97 ::

Zanimivo, nisem si mislil da delajo tudi avte ki gredo z 0 direktno na 50. Smo pa res že dobro zakorakali preklopili v digitalno dobo.

Zgodovina sprememb…

Sedajle sem naredil test.

Avto, prva prestava, štangas.

Hitrost? Po analognem števcu natanko en las nad 10 km/h.

Ne me jebat. To je hitrost "hitri korak".

Takšne omejitve na CESTI ne podpiram.

gruntfürmich je izjavil:

ampak ovce tega ne opazite, ker vam vso sranje zapakirajo v frazo: ''za vaše dobro''. in to sranje potem z največjim veseljem goltate.

Nevem če si opazil ampak problem je ravno v tem da ni dovolj ovc. Če bi vsaj vsi bili ovce potem bi se vsi držal cestno prometnih pravil in imeli dovolj varnostne razdalje, ne bi prihajalo do fantomskih zastojev in do nepotrebnih izsiljevanj na cesti, Kultura voznikov bi bila neprimerno boljša.

Problem je ravno v tem ker vsak drugi voznik misli da je pametnejši kot pa strokovnjak ki je postavil pravila. Tiktok strokovnjak je danes že vsak.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Glugy ()

IL_DIAVOLO ::

Haha torej problem je necloveska omejitev, ne pa tisto ki dejanako ogroza zivljenja.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Ne bluzi. Tisti kar so postavili idioti na Darsu je za kazenski pregon. Tudi......

Nič be bluzim, samo primerjam.
Tukaj je nekdo bil pameten v cajtengin, in to je to.
Ocitno se ne vozis po Sloveniji....kjer so v vecini primerov vkljucevanja enaka.....enako v osterajhu ter dojčladu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nejc_nejc ()

pegasus ::

HotBurek je izjavil:

Sedajle sem naredil test.

Avto, prva prestava, štangas.

Hitrost? Po analognem števcu natanko en las nad 10 km/h.

Ne me jebat. To je hitrost "hitri korak".

Jah preveč slab avto imaš. Z EVjem se da čisto udobno peljat s 6km/h.

Rad bi videl, da oni, ki ima tanov BMW 7, naredi tak test. Če ima čas.

Ali je to državna ali občinska cesta.

IL_DIAVOLO je izjavil:

Haha torej problem je necloveska omejitev, ne pa tisto ki dejanako ogroza zivljenja.

kakšna logika

PluribusUnum ::

Očitno je odcep vreden kopiranja v dirkalne namene kot nakazuje prekoračitev predvsem v "varnem" nočnem načinu, poligon sestavljen iz skušnjave jo očitno nekaj.

starfotr ::

Kdor ne zna vozit po omejitvah, naj vrne izpit ali pa naj mu ga vzamejo. Poleg tega naj plača čim več kazni. In če to ne pomaga pri šolanju, naj mu vzamejo še avto, izpit pa kar trajno.

Tu ni problem IQ. Problem je, da bi marsikateri moral biti zaprt na ustreznem oddelku zdravstvene inštitucije. V resnici se pa prosto sprehaja in kar je huje prosto divja med nami vsemi.

Se pa vedno v vsaki temi pofočkajo in jih ni težko najti.

PluribusUnum ::

naj bi izjavil:

Kdor ne zna vozit po omejitvah, naj vrne izpit ali pa naj mu ga vzamejo. Poleg tega naj plača čim več kazni. In če to ne pomaga pri šolanju, naj mu vzamejo še avto, izpit pa kar trajno.

Tu ni problem IQ. Problem je, da bi marsikateri moral biti zaprt na ustreznem oddelku zdravstvene inštitucije. V resnici se pa prosto sprehaja in kar je huje prosto divja med nami vsemi.

Se pa vedno v vsaki temi pofočkajo in jih ni težko najti.

Zapiranje odprtega oddelka ti ne leži najbolje.

DamijanD ::

HotBurek je izjavil:

Rad bi videl, da oni, ki ima tanov BMW 7, naredi tak test. Če ima čas.

Verjetno je hibrid, tako da lahko gre tudi samo 6 na uro...
Mogoče še letošnja F1 zmore tako nizke hitrosti :-)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: DamijanD ()

Miki N ::

Upam, da ni bil Feryz. :|
«
1
2

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Zakaj ni hitrost novih avtomobilov omejena Na 130km/h (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Na cesti
23851447 (45644) dzinks63
»

Pojav cone 30km/h v LJ in MB (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Na cesti
29265601 (60221) BlueRunner

Klub Počasni voznik (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
486101430 (94130) Gandalfar

Več podobnih tem