» »

Overclock na 8+ GHz

Overclock na 8+ GHz

Moonman ::

Bump v to pozabljeno sekcijo. OC še ni čisto mrtev :))

17.4.2026 - hiter bench session s tekočim dušikom, da potipam, če so kakšni dobri obeti za katerega od 14900KF, ki sta že več kot leto čepela v predalu in čakala na svoj nastop.
14900KF #1 - soliden čip glede na predtestiranje s kaskado (-90°C). Trmast pri nižji temperaturi, ne skalira pod -160°C, zmerno se odziva na višanje Vcore. 7,9 GHz še dobro prebavlja, 8 GHz mukoma.
14900KF #2 - soliden čip glede na predtestiranje s kaskado (-90°C), za enako hitrost rabil malenkost nižji Vcore kot #1, ampak bistveno bolj vroč. Potrdil tudi s ponovno aplikacijo termalne paste ter nato tudi z wattmetrom. Pod tekočim dušikom zelo lepo skalira vse do 'full pull' (-196°C), nato še lep frekvenčni skok po višanju Vcore.

Končni rezultat (validiran na cpu-z) -> 8100 MHz, sem pa za nekaj časa videl tudi 8300 MHz, mogoče še z validacijo ob naslednji priložnosti.

Še nekdanji ljubljenec OC dedkov, sedaj prehistorični SuperPI 1M.

Sistem v akciji

In pozneje, ko se mraz prebije skozi vso izolacijo

P.S. Prvi Slovenski skok čez 8 GHz mejo je bil pred natančno 12 leti, 17.4.2014.
tiborrr-jev AMD FX-8320

youPlonker ::

Cestitke za impresiven dosezek! Pred 15 leti bi raztrgal forum s to objavo, danes so pa zgolj cricki :)

pegasus ::

Moonman je izjavil:

P.S. Prvi Slovenski skok čez 8 GHz mejo je bil pred natančno 12 leti, 17.4.2014.
tiborrr-jev AMD FX-8320
Ta cpu je sedaj pri meni, dela bp in bo naprodaj prvi teden maja v komplet piksni z 32gb rama in 7970 ali r290 grafiko (po izbiri). Ponudbe na ZS ;)

KAVINSKY ::

Bolj kot za prodajo je za donacijo računalniškem muzeju :))

Včasih smo pisali clocke in cevovode katere smo odklenili v podpisih, sedaj že kar samo vse dela :))

Assass1n ::

Bravo, kapo dol!
Moja želja je doseči to mejo 8ghz :) nazadnje, ko sem imel še nekaj tekočega dušika mi je ena plata pokurila tri procesorje, kateri so v teoriji bili sposobni visokih frekvenc glede na hwbot ... ni lahko doseči takšne številke.
7.6 mi je uspelo, sedaj imam oc malo na pavzi, ker je preveč drugih obveznosti ampak nisem še rekel zadnje heh
pegasus nisi ti nekje v tujini :) bi bilo dobro imeti tak čip, ampak ti vzame happiness of the pursuit.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

pegasus ::

Naslednji teden sem spet v .si ... piksna je v .si, povej če te zanima.

tony1 ::

Tudi jaz bi podprl zgornji predlog, doniraj ga @ muzej.si :)

Assass1n ::

Bi me zanimalo, če bi mi nekdo sedajle prinesel domov. :) Verjetno si iz kakšne Nove Gorice ali Ptuja še kakšen denar za to, da mi poleg že preveč vsega stoji na polici.
Hvala za ponudbo, je res lep kos oc zgodovine.

Še enkrat moonman bravo, bump topica :)
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

14th Gen Intel Core - Meteor Lake (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Strojna oprema
41082477 (7062) Horzen
»

Rusi v Ljubljani (in Sloveniji)

Oddelek: Loža
185001 (3437) The Player
»

Fx-8120 (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
5416465 (15090) barocco
»

S Pentiumom 4 670 @7,3GHz do novega rekorda v programu SuperPi