» »

Tesla povečala proizvodnjo in prodajo

1 2 3
4
»

programmer ::

no comment je izjavil:

programmer je izjavil:

Pozabljaš nekaj ključnega. Če povpraševanje po bencinu pade, ponudba pa ostane ista, potem cena bencina res pade. Vendar v praksi ko pade povpraševanje tudi ponudba ne ostane ista na dolgi rok, ampak se zmanjša (čedalje manj se vlaga v iskanje novih naftnkh vrtin ipd ipd).

Nič ne pozabljam. Ti samo nisi razumel, da sem to že sam napisal.

Bodi brez skrbi da sem razumel, ampak tega ti nisi napisal. Še enkrat: Seveda pozabljaš, ti predvidevaš da bo zaradi padca povpraševanja po bencinu njegova cena padla. Pa ne bo. To bi se zgodilo samo če bi ponudba /supply ostala ista. Pa ne bosta, ampak se bosta zmanjšala. Kar pomeni da na dolgi rok do padca cene ne bo prišlo.

In ne, tega ti nisi napisal.

Zgodovina sprememb…

jernejl ::

Zakaj meniš, da se bodo vlaganja v to branžo zmanjšala, če cena bencina ne bo padla?

DamijanD ::

codeMonkey je izjavil:

iKst_ je izjavil:

feryz je izjavil:

Konkretno pomeni da se pelješ vsaj 20x, še raje 30x na leto, 1000 km daleč, s hitrostjo okrog 180 km/h.
Mislim da je jasno, da razlika v udobju in času v takem primeru niti pod razno ni primerljiva.

To delaš ti pa že 7 drugih v Sloveniji. Popolnoma vseeno je kakšna je razlika v udobju in času pri tem brezveznem scenariju.

On parkrat potegne do 180 km/h za kaksen kilometer na teh 1000 :) Kot da se ostali ne vozimo okoli po AC, da bi verjeli pravljicam. Se je vcasih dalo sicer, ampak danes so drugi casi. Od radarjev, provid pa do gnece. Tudi jaz sem letel z motorjem vsako nedeljo zvecer z morja domov v sezoni, lepo od Pule po Y in primorki po 200 - 220 km/h. Na Istarskem Ipsilonu me je dobil tudi z avtom pri 175 km/h (omejitev 110), pa se mi je samo smejalo, ko sem kar v njihovem avtu potegnil kartico za nekih 60 in nekaj EUR. Danes je to druga zgodba.

Saj feryz se ne vozi samo južno od Ljubljane.

Drugače pa pač trenutno EV ni za heavy duty stroje (v to vključujem tudi avte, ki delajo zelo dolge ture pri visokih (160km/h +) hitrostih). Par tednov nazaj je bila debata, da kakšen kmet, ko je resna akcija, porabi tudi 1000 l nafte na dan - to tudi ne bo šlo z EV traktorji še nekaj časa.

BEV je zelo fajn za veliko večino uporabnikov. Ampak ne za vse (in ne v vseh pogojih)

codeMonkey ::

Vem vem. Karikiram malo. Tudi do Nemcije moras cez Avstrijo potem pa spet odvisno kje si kaksna gneca je itd. Tako da od teh 1000 km ne ostane veliko.

codeMonkey ::

Pa tudi heavy duty je relativen pojem. Ker res pravi heavy duty stroji rabijo elektriko za pogon, tudi ce je izvor energije s pomocjo ICE :)

Zgodovina sprememb…

jernejl je izjavil:

Zakaj meniš, da se bodo vlaganja v to branžo zmanjšala, če cena bencina ne bo padla?

Ker bo absolutno manjša prodaja bencina overall. To se že dogaja, vlaganja v naftni sektor se močno zmanjšujejo, še za nekaj magnitud bolj pa se bo to začelo dogajat, ko bo padec prodaje goriva bolj očiten.

BigWhale ::

feryz je izjavil:

Ja ti.
Jaz pa avto konkretno rabim. In predvsem, bistveno drugače kot ti. Zato ne sklepaj drugih po sebi.

Ampak, saj ves, da tocno to pocnes ti? Sklepas po sebi, in potem dajes taksne butaste posplosene izjave. EV ni zate, vemo. Get over it.

feryz je izjavil:

Nočejo ga prodati in pika. Meni je pa tudi dol padlo.

Aha, se ena zgodba iz kategorije, 'nikoli se ni zgodilo'. :>

BigWhale ::

programmer je izjavil:

Ker bo absolutno manjša prodaja bencina overall. To se že dogaja, vlaganja v naftni sektor se močno zmanjšujejo, še za nekaj magnitud bolj pa se bo to začelo dogajat, ko bo padec prodaje goriva bolj očiten.

V EU se dejansko ze pozna pri prodaji bencina. Povprasevanje je toliko padlo, da v lanskem letu ni bilo rasti prodaje bencina, kljub rasti prodaje avtomobilov. S povecevanjem deleza EVjev, bo pa tudi prodaja bencina zacela padati.

"Scarcity premium" se pojavi takrat, ko za neko stvar nimamo boljsega ali cenejsega nadomestila. Premog je recimo zelo lep primer, ko se ga je nehalo uporabljati za gretje domov in je proizvodnja padla na minimum je tudi cena premoga zgrmela. Nihce ga ni vec zelel kupit. Se pa lahko zaradi kaksne krize stvari tudi obrnejo, kar se je tudi na primeru premoga zgodilo do neke mere.

no comment ::

programmer je izjavil:

Bodi brez skrbi da sem razumel, ampak tega ti nisi napisal. Še enkrat: Seveda pozabljaš, ti predvidevaš da bo zaradi padca povpraševanja po bencinu njegova cena padla. Pa ne bo. To bi se zgodilo samo če bi ponudba /supply ostala ista. Pa ne bosta, ampak se bosta zmanjšala. Kar pomeni da na dolgi rok do padca cene ne bo prišlo.

Brez skrbi, sem napisal.

Onim 10% je vsekakor v interesu, da ostalih 90% neha tankat dizl in tako povzroči padec cene. Taka idila za EV in dizle sicer ne bo trajala dolgo...

Ampak ti, niti po drugem branju, tega nisi razumel. Zaskrbljujoče.

Če 90% "civilnega" in nekaj manjši delež tovornega prometa v naslednjih par letih preklopi na elektriko, bo cena bencina in dizla padla. Kako dolgo bosta relativno poceni, je drugo vprašanje. Fotografi so iz filma na digital prešaltali skoraj v trenutku, pa je bila potem cena filmov naslednjih 10 let že skoraj smešno nizka. Še danes, več kot dvajset let pozneje, ko je spet neko stabilno ravnovesje med ponudbo in povpraševanjem, so filmi relativno cenejši kot v času, ko je bila proizvodnja 100x višja. Zaslužki proizvajalcev so seveda mizerni, ker je substitut praktično zastonj. Elektrika, seveda, ne bo zastonj, zato jaz ne verjamem, da samo "idiot" ne kupi EV, ki je baje trenutno edini racionalni nakup. Mogoče bo, po koncu "demokratizacije" prevoza, prevoz celo dražji kot na brozgo. Bo pa vsaj čistejši.

Utk ::

Elektrika se dela iz neobdavčene brozge, vozi se pa na (zelo) obdavčeno. Tako niti v teoriji ne more prit tu do nekega razmerje po katerem bi bila nafta bistveno cenejša od elektrike.
Ker bi v skrajni sili doma iz kurilca delali elektriko. Seveda bi pa še veliko prej to naredile velike termoelektrarne, tovarne in podobni.

Da ne kupiš EV, ker misliš da bo čez 15 let morda elektrika dražja kot nafta, je pa itak neumnost svoje lige.

feryz ::

codeMonkey je izjavil:

On parkrat potegne do 180 km/h za kaksen kilometer na teh 1000 :) Kot da se ostali ne vozimo okoli po AC, da bi verjeli pravljicam. Se je vcasih dalo sicer, ampak danes so drugi casi. Od radarjev, provid pa do gnece. Tudi jaz sem letel z motorjem vsako nedeljo zvecer z morja domov v sezoni, lepo od Pule po Y in primorki po 200 - 220 km/h. Na Istarskem Ipsilonu me je dobil tudi z avtom pri 175 km/h (omejitev 110), pa se mi je samo smejalo, ko sem kar v njihovem avtu potegnil kartico za nekih 60 in nekaj EUR. Danes je to druga zgodba.
On ima lepo kar tempomat na 180 km/h in parkrat potegne do 250 km/h na teh 1000 km.
Probaj ti nabrat povprečno hitrost 150 km/h na 1000 km dolgi relaciji. S tem da so vmes mesta, navadne ceste, zastoji zaradi del in počasnele, zaradi katerih moraš upočasnjevati.

Fora tukaj je druga. Kako brez pomislekov silite ljudi v ev, brez da jih sploh vprašate za njihove navade. Ker je, kao, primeren za popolnoma vse.
Če ni, se pa človek prilagodi, mar ne? Eni malo, eni veliko, eni ogromno. Vse se da, če se hoče.

Ko sem pred dvemi leti kupoval zadnjo zafiro, so mi dali na probo električno, baterija je 107 kWh, vsaj mislim. Teoretični doseg 620 km.
Praksa je pokazala, da v mešanem načinu lahko pričakujem nekje okrog 350 km (v lepem vremenu), na dolgih relacijah pa okrog 250 km dosega.
Če bi avto opravil vsaj 500 km "normalne" vožnje, moje normalne, bi ga takoj kupil. Če ne zaradi drugega zato, ker je bil 40 jurjev cenejši od tega, ki ga imam zdaj.

Ti spadaš v zapor in nihče ne bo delal in prilagajal avte in predpise za neke fukete, ki itak spadajo v zapor.

To je tvoje mnenje.
Zame spadajo v zapor tisti, ki omejitve postavljajo.
Sto ljudi, sto čudi, pač.

pegasus ::

V tem primeru omejitve postavlja narava oz. fizika. Ti pa se jih trudiš kršiti. No, ne gre.

Utk je izjavil:

Elektrika se dela iz neobdavčene brozge, vozi se pa na (zelo) obdavčeno. Tako niti v teoriji ne more prit tu do nekega razmerje po katerem bi bila nafta bistveno cenejša od elektrike.

Po neki, ne popolnoma divji teoriji, se zna zgoditi, da bo elektrika čez 15 let ravno tako obdavčena kot je sedaj nafta. Konverzije nafte v elektriko mi tudi nihče ne naredi zastonj.

Ne pravim, da elektrarne čez 15 let ne bodo dobrodelne ustanove (kot zaprisežen leftard upam, da bodo). Pravim pa, da obstaja možnost, da se to vseeno ne zgodi in da bodo države pobirale davke tam kjer jih bodo lahko in če jih ne bodo mogle na nafto, se mi zdi možnost, da jo bodo pobrale na elektriki... večja od nič.

Osebno sicer spadam med tiste baje zelo zelo redke ljudi, ki glede lastnega polnjenja ne morejo storiti ničesar. No, lahko se preselim, kar pa se ne bo zgodilo. Sem rajši brez avta.

endelin ::

Plačalo se bo na prevožen km. eV bodo placevali takso npr po km. Ice preko trošarin za gorivo...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

no comment je izjavil:

Utk je izjavil:

Po neki, ne popolnoma divji teoriji, se zna zgoditi, da bo elektrika čez 15 let ravno tako obdavčena kot je sedaj nafta.

Seveda lahko da obdavčijo elektriko kolk želijo. Ampak če obdavčijo elektriko, morajo tudi nafto.

Konverzije nafte v elektriko mi tudi nihče ne naredi zastonj.

Nafto lahko pretvarja v elektriko vsak doma. In to dokaj poceni.

Utk je izjavil:

Seveda lahko da obdavčijo elektriko kolk želijo. Ampak če obdavčijo elektriko, morajo tudi nafto.

Skorajda že razumeš.

Utk je izjavil:

Nafto lahko pretvarja v elektriko vsak doma. In to dokaj poceni.

Jaz to že počnem. Sicer ne na balkonu kot ostali macgajverji, ampak jo natočim v kesl in mi pol špila radio, ko se vozim.

Jaz osebno sicer nimam nič proti EV. Če bomo čez 15 let vozili za pol manjši denar, super.

iKst_ ::

Po neki, ne popolnoma divji teoriji, se zna zgoditi, da bo elektrika čez 15 let ravno tako obdavčena kot je sedaj nafta. Konverzije nafte v elektriko mi tudi nihče ne naredi zastonj.

Trenutno je vožnja na elektriko cca. 4x do 5x cenejša. Poglejmo scenarije:

1. Cena vožnje na elektriko in nafto se za potrošnika izenači. Ker je elektrika bistveno cenejša, je skupni znesek dajatev na prevožen kilometer bistveno višji. Potrošniki so na istem, država pa potegne od vsakega kilometra cca. 30% več dajatev. Rezultat so zadovoljni potrošniki, ki se še vedno vozijo z boljšimi in bolj čistimi avtombobili in precej bolj poln proračun.

2. Država želi izenačiti izplen dajatev na prevožen kilometer tako, da dvigne dajatve na elektriko. Cena vožnje na elektriko je za potrošnika še vedno bistveno nižja kot cena vožnje na bencin/nafto.

*Scenarija sta praktično neizvedljiva, ker ne moreš obdavčiti le elektrike za polnjenje avtomobilov. Rdeča barva za barvanje gospodinjske elektrike zaenkrat še ne obstaja.

**Pri izračunih ni upoštevanih drugih prednosti električnih avtomobilov kot so npr. manjši stroški za sanacijo škode, ki jo povzročajo izpusti, višje stroške zdravstva, večja energetska neodvisnost...

***Scenarija upoštevata, da uporabniki polnijo avtomobile iz omrežja, čeprav velik del ljudi že zdaj vozi na elektriko, ki jo proizvedejo sami. Če imaš na strehi elektrarno ti je vseeno za trošarine, v vsakem primeru se voziš zastonj.

Nobeno državo ne zanima izenačenje stroška na km ali izplen davkov na prevožen km. Da si se sploh sposoben kaj takega vprašat, pomeni, da ne razumeš prav ničesar ali pa namerno iščeš prav posebej bebave argumente. Ampak, zakaj?

Seveda jo ne zanima izenačenje davkov, državo zanima maksimalizacija davkov.
Škoda ker ni kramo premirja razglasil v nedeljo. Bi folk imel v torek nižje cene. Sicer pa bomo kmalu videli, če je temu tako. Še par dni.

no comment je izjavil:

Nobeno državo ne zanima izenačenje stroška na km ali izplen davkov na prevožen km. Da si se sploh sposoben kaj takega vprašat, pomeni, da ne razumeš prav ničesar ali pa namerno iščeš prav posebej bebave argumente. Ampak, zakaj?

Zdaj si že trem sogovornikom napisal, da ne razumejo ničesar. Mogoče je problem v tebi? :)

Kaj točno bi sploh rad povedal? Jaz sem razumel, da te skrbi morebitna podražitev elektrike.

no comment je izjavil:

programmer je izjavil:

Brez skrbi, sem napisal.

Onim 10% je vsekakor v interesu, da ostalih 90% neha tankat dizl in tako povzroči padec cene. Taka idila za EV in dizle sicer ne bo trajala dolgo...

Ampak ti, niti po drugem branju, tega nisi razumel. Zaskrbljujoče.

Če 90% "civilnega" in nekaj manjši delež tovornega prometa v naslednjih par letih preklopi na elektriko, bo cena bencina in dizla padla. Kako dolgo bosta relativno poceni, je drugo vprašanje. Fotografi so iz filma na digital prešaltali skoraj v trenutku, pa je bila potem cena filmov naslednjih 10 let že skoraj smešno nizka. Še danes, več kot dvajset let pozneje, ko je spet neko stabilno ravnovesje med ponudbo in povpraševanjem, so filmi relativno cenejši kot v času, ko je bila proizvodnja 100x višja. Zaslužki proizvajalcev so seveda mizerni, ker je substitut praktično zastonj. Elektrika, seveda, ne bo zastonj, zato jaz ne verjamem, da samo "idiot" ne kupi EV, ki je baje trenutno edini racionalni nakup. Mogoče bo, po koncu "demokratizacije" prevoza, prevoz celo dražji kot na brozgo. Bo pa vsaj čistejši.

Ni šanse da bo prevoz na brozgo cenejši, če pa lahko za ceno enotletne zaloge brozge narediš 4x predimenzionirano sončno elektrarno v do it yourself izvedbi in imaš tako goriva za 40 let vmaprej, torej 40x ceneje. Da bi bila vožnja na brozgo cenejša, bi se morala cena bencina zmanjšat za 40x na nekje 0,04 EUR po litru. Kar ni mogoče, ker je že proizvodna cena bistveno višja. Je precej večja šansa da te že jutri avto na prehodu za pešce zbije do smrti, kot pa da se to zgodi.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: fikus_ ()

GenZNPC ::

Nc se ne sekirajte, manjko denarja, ker se bodo vozili zastonj, bomo ze nekako placali drugje.
Ne obupajte ze tako zgodaj, da bi denarja zmanjkalo v aparatusu
skibidi

iKst_ je izjavil:

Zdaj si že trem sogovornikom napisal, da ne razumejo ničesar. Mogoče je problem v tebi? :)

Če se prav spomnim, si ti prvi napisal, da je problem v 80% ljudi. Ne zdaj obračat ;)

iKst_ je izjavil:

Kaj točno bi sploh rad povedal? Jaz sem razumel, da te skrbi morebitna podražitev elektrike.

Ne vem, če me ravno skrbi.

Ampak, ja, elektrika bo čez 15 let dražja kot je sedaj. Čeprav nekateri optimisti tu sanjajo, da bo nevekolikodesetkrat cenejša.

Če se prav spomnim, si ti prvi napisal, da je problem v 80% ljudi. Ne zdaj obračat ;)

Narobe se spomniš. Nisem pisal, da je problem, če ne kupijo EVja. Samo najbolj racionalno ni.

Ampak, ja, elektrika bo čez 15 let dražja kot je sedaj. Čeprav nekateri optimisti tu sanjajo, da bo nevekolikodesetkrat cenejša.

Katera elektrika? Cene fotovoltaike še vedno padajo. Cene baterij strmo padajo. Povsem verjetno je, da bo cena elektrike iz sončnih elektrarn nižja kot danes. Po drugi strani je verjetno, da bo cena elektrike iz termoelektrarn višja.

Ampak, še vedno ne vem kaj želiš povedati. Vožna na elektriko bo vedno bistveno bolj ugodna kot vožnja na nafto ali bencin. Praktično ni scenarija, kjer bi se to spremenilo. Težko greš mimo fizike.

endelin ::

Saj bodo slej ali prej uvedli neko "trošarino" na prevožen km da se izzenači;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

Zimonem ::

Baje da se sedaj itak ne prodajajo več tako dobro in nimajo več kam parkirat proizvodnje.

iKst_ je izjavil:

Katera elektrika? Cene fotovoltaike še vedno padajo. Cene baterij strmo padajo. Povsem verjetno je, da bo cena elektrike iz sončnih elektrarn nižja kot danes. Po drugi strani je verjetno, da bo cena elektrike iz termoelektrarn višja.

Ampak, še vedno ne vem kaj želiš povedati. Vožna na elektriko bo vedno bistveno bolj ugodna kot vožnja na nafto ali bencin. Praktično ni scenarija, kjer bi se to spremenilo. Težko greš mimo fizike.
Koliko stane elektrika iz kateregakoli vira je nepomembno. Pri nas imamo najdražjo elektriko takrat, ko so negativne cene na borzi.

Kar se tiče cene vožnje, so magična beseda davki. Preko njih se vse da. Čeprav mogoče izgleda, da se ne da.
Vožnja z elektriko ne bo nič cenejša. Ko bo enkrat tega toliko, da se bodo morali politiki sekirati za izgubljeni denar.
Že danes je vožnja z ev dražja, če tankaš na pumpah. Pa država od tega skoraj nič nima. Če bi dodala svoje zraven, bi bilo krepko dražje kot na fosilce.

Kar se tiče cene vožnje, so magična beseda davki. Preko njih se vse da. Čeprav mogoče izgleda, da se ne da.

Vidim, da ne bereš vsega. Zgoraj imaš 2 scenarija, ki opisujeta točno to.

Že danes je vožnja z ev dražja, če tankaš na pumpah. Pa država od tega skoraj nič nima. Če bi dodala svoje zraven, bi bilo krepko dražje kot na fosilce.

Ne, ni. Razen, če primerjaš tistega AX dizla in 500+ konjski SUV ter hkrati nafto tankaš izven avtoceste, EV pa priklopiš na najdražjo polnilnico.

Magic1 ::

Blazna razlika pa tudi ni. 20kWh na 100km te pride 10EUR na polnilnicah, prav tako te pride 7l na 100km 95 cirka 10EUR. Ev je poceni, če tankaš počasi doma.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

7l bencina na avtocesti te pride 12-13€ pri trenutnih cenah. Pa še to v Sloveniji. Severno in zahodno od nas še več

Cena elektrike je pa tudi odvisna od ponudnika. Superchargerji so za Tesle pri nas trenutno 38c čez dan, kar je 8€ na 100km.

V teoriji je sicer možno, da EV kdaj polniš dražje kot ICE, ampak to so res robni primeri.

Magic1 ::

Petrol ima ceno 66centov za 50kW+ moč (kar je edino uporabno). Kar je tudi 13€. Pač ni neke razlike.
Magic

Musashi ::

feryz je izjavil:

Konkretno pomeni da se pelješ vsaj 20x, še raje 30x na leto, 1000 km daleč, s hitrostjo okrog 180 km/h.
Mislim da je jasno, da razlika v udobju in času v takem primeru niti pod razno ni primerljiva.

fak ubožec...še nisi slišal za Teamse? Da tolk časa preživiš na cesti ni vredno nobenega denarja. No razen če si tovornjakar, pol je to pač tvoje delo.

Magic1 je izjavil:

Petrol ima ceno 66centov za 50kW+ moč (kar je edino uporabno). Kar je tudi 13€. Pač ni neke razlike.

polovico, če vzameš elektriko za dom pri njih.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Musashi ()

Sem slišal že za timse, ja. In za delo od doma tudi. Predvsem na tem forumu.

Kdo je tukaj ubožec, je pa stvar debate.
Ali tisti, ki cele dneve ždi na timsih in compu v neki luknji v bloku, ali tisti, ki se vsaj 1x mesečno casual prevaža naokrog.
Da se odklopi od službe in ostalih oslarij.
Ker nisem tovornjakar in te poti niso službene. Lahko so usput službene, ampak v osnovi so pa kar privat. Na razno razne konce.
Se usedem v avto, izberem random smer in vozim.
V kratkem se bom, vsaj plan je tak, zapeljal do Sicilije. Kar tako, ker lahko. Ni pa rečeno, da bom šel tja. Lahko bom narobe zavil in šel do Danske, recimo. Ali do Normandije. Kdo ve? Grem pa ziher.

A za letala tudi še nisi slišal? Da se random voziš po evropskih nabasanih censtah mora biti pa res svojevrsten užitek ;))

Magic1 je izjavil:

Saj pravim, v teoriji je možno ceno izenačiti, v praksi je pa razlika tudi na hitrih polnilnicah še vedno vsaj 20-30% v prid elektriki, če želiš.

Jaz kdaj pa kdaj v tujini polnim tudi po 80c/kWh, ker je priročno. Imaš npr. zraven lokacije charger, pa se mi ne da nalagati appov za tistih par €. Plačam kar s kartico na POS terminalu, čeprav je višja tarifa. Ampak to je bolj iz lenobe. Skoraj vedno je možnost, da se zapelješ par minut stran na supercharger, naložiš app, uporabiš kakšno od kartic...

feryz je izjavil:

Sem slišal že za timse, ja. In za delo od doma tudi. Predvsem na tem forumu.

Ali tisti, ki cele dneve ždi na timsih in compu v neki luknji v bloku, ali tisti, ki se vsaj 1x mesečno casual prevaža naokrog.
Da se odklopi od službe in ostalih oslarij.
Ker nisem tovornjakar in te poti niso službene. Lahko so usput službene, ampak v osnovi so pa kar privat. Na razno razne konce.
Se usedem v avto, izberem random smer in vozim.
V kratkem se bom, vsaj plan je tak, zapeljal do Sicilije. Kar tako, ker lahko. Ni pa rečeno, da bom šel tja. Lahko bom narobe zavil in šel do Danske, recimo. Ali do Normandije. Kdo ve? Grem pa ziher.

Par dni nazaj si napisal: "Konkretno pomeni da se pelješ vsaj 20x, še raje 30x na leto, 1000 km daleč, s hitrostjo okrog 180 km/h."

30x na leto ni ravno 1x na mesec :)

Pa tiste nujne službenebe poti in "konkretna uporaba avtomobila" so tudi kar naenkrat privat roadtripi, kjer moraš nujno voziti 180kmh :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: iKst_ ()

Tip v vsaki temi naklada da glava peče...
1 2 3
4
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tesla prodala za osmino manj vozil (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
9210065 (6603) iKst_
»

Tesla povečala proizvodnjo in prodajo vozil (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
7011231 (7649) dexterboy
»

Tesla v minulem četrtletju proizvedla in prodala manj vozil (strani: 1 2 )

9014077 (10450) Machete
»

Tesla s četrtim pozitivnim četrtletjem zapovrstjo

118641 (6925) klinker
»

Tesla z najvišjo izgubo doslej (strani: 1 2 )

5237793 (34875) LeQuack

Več podobnih tem