Forum » Pomoč in nasveti » Facebook račun deaktiviran (identifikacija)
Facebook račun deaktiviran (identifikacija)
amzbiz ::
Danes me je Facebook pozval na video identifikacijo (predvidevam za potrditev identitete), ampak je bila zavrnjena in račun so mi takoj onemogočili.
Račun je bil uporabljen bolj kot ne izključno za biznis/ads manager, na njem je moja prava slika itd., tako da res ne vem kaj bi lahko šlo narobe.
Glavni problem je, da nujno rabim dostop do FB Ads Managerja in FB biznis strani, problem je pa, ker sem edini na enem izmed teh računov.
Ima kdo kakšen nasvet kako to rešiti ali kam se obrniti?
Hvala!
slika deaktivacije: https://imgur.com/a/Z2QGuLr
Račun je bil uporabljen bolj kot ne izključno za biznis/ads manager, na njem je moja prava slika itd., tako da res ne vem kaj bi lahko šlo narobe.
Glavni problem je, da nujno rabim dostop do FB Ads Managerja in FB biznis strani, problem je pa, ker sem edini na enem izmed teh računov.
Ima kdo kakšen nasvet kako to rešiti ali kam se obrniti?
Hvala!
slika deaktivacije: https://imgur.com/a/Z2QGuLr

bambam20 ::
tony1 ::
Nabasal si na najbolj standardno mino FBja. Lahko da je tudi nekdo poklikal, da "tvoj profil ne obstaja"
, in zdaj si obvisel v vicah multinacionalke...
Zdaj imaš 180 dni da poskusiš ponovno z identifikacijo in s prijavo. Bodi vztrajen in poskušaj še večkrat.
Če ta rok zamudiš imaš še nekaj časa za pritožbo pri nevem kakšnem arbitru (je dal kdo že to skozi?). Vmes imaš kao možnost narediti download vseh tvojih vsebin, ampak tisti link seveda ne dela :-)
Zdaj imaš 180 dni da poskusiš ponovno z identifikacijo in s prijavo. Bodi vztrajen in poskušaj še večkrat.
Če ta rok zamudiš imaš še nekaj časa za pritožbo pri nevem kakšnem arbitru (je dal kdo že to skozi?). Vmes imaš kao možnost narediti download vseh tvojih vsebin, ampak tisti link seveda ne dela :-)
M-XXXX ::
Sem imel pred leti podobno situacijo, ampak tam je slo ob enem tudi za vdor.
Nič nisem rešil. Sem pa zabil vsaj 100h in par 100€ da sem dobil moje page nazaj.
Noro, resnično noro slabo vse skupaj.
Isto zadeva povezana s poslom.
Nič nisem rešil. Sem pa zabil vsaj 100h in par 100€ da sem dobil moje page nazaj.
Noro, resnično noro slabo vse skupaj.
Isto zadeva povezana s poslom.
Liker ::
Meni se je zgodilo identično.
Račun z legitimnimi podatki, zahtevana video identifikacija, menda sem človek (ali pa so AI boti obstajali tudi že leta 2001 in se obnašali kot povprečen najstnik), po tej identifikaciji zaklenjen račun brez možnosti pritožbe. Yay \o/.
Račun z legitimnimi podatki, zahtevana video identifikacija, menda sem človek (ali pa so AI boti obstajali tudi že leta 2001 in se obnašali kot povprečen najstnik), po tej identifikaciji zaklenjen račun brez možnosti pritožbe. Yay \o/.
vke4XC ::
Video id je vsake toliko zahtevan tudi pri drugih, glede na hitrost in (ne?) učinkovitost to tako ai naredi. Obstajajo hujše stvari.
OutOfTheBox ::
Tole je že ratal šolski primer deaktivacije računa. Ti nekaj šariš po business managerju, fb te vpraša za verifikacijo za nadaljevanje, ko to narediš ti izklopijo račun.
Močno sumim, da to naredijo tistim, ki se jim zdi da kršijo "community standarde", kar se nanaša na vse kar delaš na Facebooku. Z drugimi besedami, če si komu rekel kaj žaljivega v komentarjih, 10 let nazaj bo to prišlo lahko okol in te ugriznilo v zadnjico. In izgleda da nočejo delat posla z ljudmi ki kršijo ta pravila. Lahk je čist mimo, ampak "your profile still doesn't follow community standards", pove dost in neki mora bit na tem.
Močno sumim, da to naredijo tistim, ki se jim zdi da kršijo "community standarde", kar se nanaša na vse kar delaš na Facebooku. Z drugimi besedami, če si komu rekel kaj žaljivega v komentarjih, 10 let nazaj bo to prišlo lahko okol in te ugriznilo v zadnjico. In izgleda da nočejo delat posla z ljudmi ki kršijo ta pravila. Lahk je čist mimo, ampak "your profile still doesn't follow community standards", pove dost in neki mora bit na tem.
Moj račun je bil efektivno nov - clean as a whistle. In uporabljen s pravim imenom/telefonsko, ipd ...
Težava je da to verifikacijo dela nek neural net ki ni 100% zanesljiv. Vprašanje če je 90% zanesljiv. To da ni možnosti pritožbe na takšno reč je tisto, kar je problem. V primeru pritožbe bi stvar pogledal človek in takoj odločil. Ampak to stane. In pohlep je brezmejen.
Težava je da to verifikacijo dela nek neural net ki ni 100% zanesljiv. Vprašanje če je 90% zanesljiv. To da ni možnosti pritožbe na takšno reč je tisto, kar je problem. V primeru pritožbe bi stvar pogledal človek in takoj odločil. Ampak to stane. In pohlep je brezmejen.
Moj račun je bil efektivno nov - clean as a whistle
Popolnoma nov?
To je drugi šolski primer deaktivacije, ki velja na splošno za vsa omrežja ne samo za Facebook. To pa zato ker tako delujejo boti - ustvarijo račun in potem želijo praktično takoj nekaj delat, npr šarit po ads managerju, objavljat vsebino ipd. Npr. če ustvariš NOV Google račun, takoj za tem greš na Youtube, ustvariš kanal oz. uporabiš privzetega, in želiš nekaj uploadat, te bodo iz prve izklopili.
Je sicer žalostno in socialna omrežja vejo da bo na ta račun nekaj nelegitimnih žrtev, ampak če je to cena da ustavijo nekaj deset % botov se jim to izplača.
Zato obstaja izraz "account warm up". Ti dejansko moraš uporabljat storitev nek določen čas in s tem dokazat da nisi bot (activity pattern pri botu vs človeku je popolnoma drugačen). Če nisi prišel iz te faze (samo FB ve) potem imaš odgovor zakaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
krepelce ::
Danes me je Facebook pozval na video identifikacijo (predvidevam za potrditev identitete), ampak je bila zavrnjena in račun so mi takoj onemogočili.
Bodi jim hvaležen in izkoristi priliko, da se znebiš te greznice človeštva.
Malo okrog sebe poglej kaj facebook dela iz ljudi, nočeš ga in če ga ne boš začel uporabljati (in se navlekel nanj po vzoru odvisnežev od iger na srečo), ga tudi pogrešal ne boš.
Dobljena sodba pred 5 dnevi: https://www.npr.org/2026/03/25/nx-s1-57...
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: FireSnake ()
Jep, pri 40+ sem odprl kobajagi moj legitimni FB račun. Ampak nisem naredil _NIČ_. Odprl račun, verificiral mojo telefonsko, se prijavil in po prvi prijavi je takoj šlo v video verifikacijo in potem instant ban. Kak warmup, če sploh nisem prišel do vmesnika? Verjetno bi moral iz telefona to narediti, da bi lahko pocuzali zgodovino, ampak sem uporabil ločen browser na delovnem PC-ju. They can go F themselves.
Jep, pri 40+ sem odprl kobajagi moj legitimni FB račun. Ampak nisem naredil _NIČ_. Odprl račun, verificiral mojo telefonsko, se prijavil in po prvi prijavi je takoj šlo v video verifikacijo in potem instant ban. Kak warmup, če sploh nisem prišel do vmesnika? Verjetno bi moral iz telefona to narediti, da bi lahko pocuzali zgodovino, ampak sem uporabil ločen browser na delovnem PC-ju. They can go F themselves.
Pravilno in ne sekiraj se, si na boljšem: https://www.npr.org/2026/03/25/nx-s1-57...
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: FireSnake ()
Jah, saj nisem imel namena uporabljati za zasebno rabo. Želel sem postaviti FB stran za mojo dejavnost in mogoče dobiti še kakšno stranko (tudi s plačanimi oglasi).
Kak warmup, če sploh nisem prišel do vmesnika?
Razumem.
ampak sem uporabil ločen browser na delovnem PC-ju.
Je ta delovni PC kdaj bil šeran s kakšnim drugim uporabnikom?
Pravilno in ne sekiraj se, si na boljšem: https://www.npr.org/2026/03/25/nx-s1-57...
V bistvu ni na boljšem, če je njegov namen bil uporaba Facebooka za poslovno rabo. Izguba je velika.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
OutOfTheBox je izjavil:
Kak warmup, če sploh nisem prišel do vmesnika?
Razumem.
ampak sem uporabil ločen browser na delovnem PC-ju.
Je ta delovni PC kdaj bil šeran s kakšnim drugim uporabnikom?
V bistvu ni na boljšem, če je njegov namen bil uporaba Facebooka za poslovno rabo. Izguba je velika.
Nikakršna, to, da oglašuješ znotraj sistema prevarantskih oglasov in ustvarjanju odvisnežev, ti samo škodi.
Razen seveda, če si tudi sam prevarant.
Recimo, mene v fajstbukavem oglaševalskem sistemu ne boš nikoli dosegel pa marsikoga, ki ima malo več pod palcem tudi ne.
Ker se tega ne gremo. Če pa bi rad nategnil neko štajersko frizerko, s kitajskim izdelkom za 20 centov, ki ga prodajaš za 30 eurov, ja, izvoli. Đirlo.
Samo ne pa tega imenovati poslovna raba, si pač scammer, znotraj meja zakonsko dovoljnega, ampak še vedno scammer, mene bi bilo sram živeti na tak način.
Zagotovo pa štajerskim frizerjem, ki nategujejo štajerske frizerke, da nek življenski smisel in "dostojanstvo" znotraj tega omejenega kroga.
Normalni ljudje, pa drugače služimo naš mesečni dohodek in ne rabimo facebooka, da oglašujemo, kako ne znamo ničesar razen preprodajati sranje.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Daniel ()
Želel sem imeti oglase za programerske tečaje za osnovnošolce, ki jih organiziram in ki niso dovolj zasedeni, hkrati sem želel preko strani spodbujati kritično in logično razmišljanje. Ampak ja, to definitivno ni nekaj, kar je zaželeno na FB-ju, očitno. Na tečajih poudarjam pomen lastnega poskušanja, izogibanja UI za hitre rešitve, ter ga dejansko izvajam brez dostopa do interneta.
In ne, delovni PC je moj in samo moj - linux samo z mojim računom. Sem pa uporabil Firefox, ki ga načeloma uporabljam samo parkrat letno za kak test ali dva.
Kako že, višje cene RAM-a izboljšujejo kakovost življenja :)
In ne, delovni PC je moj in samo moj - linux samo z mojim računom. Sem pa uporabil Firefox, ki ga načeloma uporabljam samo parkrat letno za kak test ali dva.
Kako že, višje cene RAM-a izboljšujejo kakovost življenja :)
Nabasal si na najbolj standardno mino FBja. Lahko da je tudi nekdo poklikal, da "tvoj profil ne obstaja", in zdaj si obvisel v vicah multinacionalke...
ja, identicna zgodba - link seveda ne dela.
Zdaj probava preko Instagram pro supporta (kupil blue checkmark) in cakam zdaj na odgovor.
OutOfTheBox je izjavil:
Tole je že ratal šolski primer deaktivacije računa. Ti nekaj šariš po business managerju, fb te vpraša za verifikacijo za nadaljevanje, ko to narediš ti izklopijo račun.
Ne, nič take zgodovine - profil je bil uporabljen izkljucno za biznis oz. oglase.
Izgleda so imeli ta teden na sporedu bannanje porfilov ker jih je bilo ogromne deaktiviranih.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amzbiz ()
Kot sem zgoraj omenil, sem ravnokar naletel na enega takega talenta.
Tip je naredil svoj Google račun samo za nek prank video ki ga je mislil dat na Youtube. Torej neogret račun, direktno na vsebinsko ustvarjanje. Adijo račun in verjetno vsi povezani.
Tip je naredil svoj Google račun samo za nek prank video ki ga je mislil dat na Youtube. Torej neogret račun, direktno na vsebinsko ustvarjanje. Adijo račun in verjetno vsi povezani.
tony1 ::
"ja, identicna zgodba - link seveda ne dela.
Zdaj probava preko Instagram pro supporta (kupil blue checkmark) in cakam zdaj na odgovor."
Si 180 dnevni rok že zamudil? Še ne? V vsakem primeru napiši kaj več, če boš uspel kaj zrihtati...
Zdaj probava preko Instagram pro supporta (kupil blue checkmark) in cakam zdaj na odgovor."
Si 180 dnevni rok že zamudil? Še ne? V vsakem primeru napiši kaj več, če boš uspel kaj zrihtati...
Če ne kontaktiraj Repića. Bojda ma on hude veze na Telegramu, da reši to za male pare.
"ja, identicna zgodba - link seveda ne dela.
Zdaj probavam preko Instagram pro supporta (kupil blue checkmark) in cakam zdaj na odgovor."
blokiran sem bil v nedeljo 29.3 - tako da 180 dnevni rok se tece oz. se je ravno zacel.
Tako da trenutno samo cakam na odgovor in iscem nacine kako preko profilov od drugih oseb dobit dostop ad accountov kjer nas je bilo vec adminov in kako zacent FB page in ad account na novo za lokalen biznis brez da se Facebook AI sprozi in naredi kaksne povezave med temi profili.
Glede na informacije ki sem jih dobil od drugih se to lahko vlece se kar nekaj casa preden dobis odgovor in pa da jih vecina ne dobi profila nazaj oz. obstaja zelo majhna moznost, ceprav gre za vec kot ociten AI napad, ker se je to zgodilo ogromno profilom v zadnjih parih tednih.
Ce ma kdo kakersenkoli nasvet oz. predlog glede vsega tega - predvsem kako naprej (struktura, ...) - se priporocam.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Discord zanima, koliko ste stariOddelek: Novice / Zasebnost | 4756 (1655) | rutifruti |
| » | Francija bo prepovedala družbena omrežja za mlajše od 15 letOddelek: Novice / Ostale najave | 5028 (3327) | Matko |
| » | Banka Ferratum (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19069 (1920) | stb |
| » | Odpiranje "digitalnega racuna"Oddelek: Loža | 2055 (1329) | CyberPunk |
| » | Facebook s piškotki sledi tudi po odjaviOddelek: Novice / Zasebnost | 14765 (12286) | Gregor Spagn |