Forum » Problemi človeštva » 16 Slovenska vlada 2026-2030
16 Slovenska vlada 2026-2030
pujsekpepe ::
EU_zamašek- je izjavil:
Saj tudi sam pravim, da je Zoki večji škodljivec kot Jajo ...
Ce ma svojo paravojsko v Ljubljani. Pa noben nic. Prefukajo te na lastnem dvoriscu.
Jankovic je enga mojga znanca razlestinu kmetijske zemlje, mu dal par penezov pa tiho bod ker jih bos dobil po gobcu.
Ljubljana je ubistvu kot enklava slovenije. To je hujs kot v Tiraspolu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: pujsekpepe ()
EU_zamašek- ::
Dokaj vseeno če bo Taubi ali Jajo, kdo bo glavni šerif v LJ, MB, pa ne.
harmonkar9 ::
Samo kako moreš biti nor, da te skrbi kdo je naredil posnetke in ne vsebina na posnetkih. Ko reče ministrica, da je nekdo nedotakljiv.
Točno tako! Na posnetkih so popolnoma nove zaskbljujoče informacije in tu bi se moralo ukrepati. Jaz do zdaj nisem slišal ali videl, da se župankoviču na sodiščih ni zgodilo nič, tudi nisem vedel, da bi kdo govoril, da naj bi župankovič dobival 10 %. Da imajo premierji vpliv na državna podjetja, se mi ni sanjalo, isto tudi za bivše predsednike. To so nove zaskrbljujoče stvari, ki jih človek ni mogel vedeti, razen iz domoljubnih medijev in levakarskih mainstream medijev in ostalih medijev. Človek bi pričakoval, da bodo ob teh novih, zanimivih predvolilnih razkritjih, ki jih ne preiskujejo že 10 let in več, organi pregona končno odreagirali, ko so ljudje za zaprtimi vrati ponovili te iste nove informacije, za katere smo prej slišali samo iz določenih medijev. A oni se ukvarjajo z Izraelci, za katere pa vsi vemo, da so dobro obveščeni in razkrivajo korupcijo in skrbijo za poštenost, to pa čivkajo že ptički na vejah. Prioritete so popolnoma napačne, ukvarjamo se s starimi zadevami okoli Izraelcev, kot da so te nove, namesto da bi se z neuradnimi informacijami o domači korupciji, ki so bile do zdaj samo v nekaterih medijih.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harmonkar9 ()
krepelce ::
EU_zamašek- je izjavil:
Dejansko so županske volitve bolj pomembne se mi zdi.
Dokaj vseeno če bo Taubi ali Jajo, kdo bo glavni šerif v LJ, MB, pa ne.
V Ljubljani bo Zoki, dokler ne bo bolj primernega kandidata.
Na državnem nivoju pa ni vseeno ali bo Jajo.
Ker njegove politike sovraštva ne rabimo gledat, sploh ker bo svoj zadnji mandat zagotovo izkoristil, da pokrade vse kar ni pribito.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Daniel ()
pujsekpepe je izjavil:
Noro. Evo tole je Slovenija:
https://x.com/glupfejzbuk/status/203939...
Tole je slabs kot Bosna. Pa noben ne kolesar noben ne protestira, nic. Psi lajajo karavana gre dalje.
Psi so lajali, pa so jih očitno dobili po pički.
Ne vem, kje vidiš težavo, a misliš, da so se redarji šli ukvarjat z nekim mimoidiočim, ki je nabiral regrat?
Grem stavit, da če grem mimo, mi ne bo noben nič naredil.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: krepelce ()
Malcolm_Y ::
EU_zamašek- je izjavil:
Kako vsi? Saj je prišla v parlament ..."Nova stranka", LOL. Dejansko so že dolgo na sceni, ampak ne pričakujem, da bi ti to vedel. Začeli so kot Stranka za trajnostni razvoj, pa se potem združili z Iniciativo za demokratični socializem, postali Združena levica, pa potem Levica, pa se združili z Vesno,... pa verjetno sem kak manever še pozabil.
Dejansko je edina nova stranka, ki je obstala.
Glavni vzrok za njen obstoj pa je SD.
Skratka, praskajo in praskajo, da nategnejo tistih par procentov. Že 15 let.
Asta la vista.
feryz ::
Malidelničar ::
Ali to pomeni konec za Goloba?
EU_zamašek- je izjavil:
Kako vsi? Saj je prišla v parlament ..."Nova stranka", LOL. Dejansko so že dolgo na sceni, ampak ne pričakujem, da bi ti to vedel. Začeli so kot Stranka za trajnostni razvoj, pa se potem združili z Iniciativo za demokratični socializem, postali Združena levica, pa potem Levica, pa se združili z Vesno,... pa verjetno sem kak manever še pozabil.
Dejansko je edina nova stranka, ki je obstala.
Glavni vzrok za njen obstoj pa je SD.
Skratka, praskajo in praskajo, da nategnejo tistih par procentov. Že 15 let.
Asta la vista.
V primerjavi s SDS, SD, SLS so nova ja. Sicer mi je bil TRS ljubši. Kaj je pa to dobrih 10 let, mine kot bi mignil ...
Patetično, ko so jih hoteli SDS in NSi prepovedati.
Najbolj zabavno je, ko se uspejo prebiti vedno v parlament in sedaj imajo od vseh strank v njem daleč najbolj udobno pozicijo.
Glede njihovega kulturnega nepotizma: ko pa Simoniti podari Blejski otok RKC, pa nič. Črički.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: EU_zamašek- ()
FireSnake ::
Zdaj pa je drugače, ker lažnivcu nihče več ne verjame.
logar je, zato, potegnil zavoro.
Kar je edino pravilno.
napisanega ni nič, eno samo gobcanje.
To smo videli že v preteklosti, ko se je pogovarjal z gospodarstvom. Po sestankih se ni spremenilo nič, ker je pernati blefer pozabil vse takoj, ko je odšel skozi vrata.
Vedno bolj se dokazuje, da pernati ni sposoben vladati. Škoda, le, da smo to spoznali po štirih letih destrukcije (pustimo plačane trole, ki najdejo izgovor za vsako njegovo neumnost).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
Desnjake pa reže že desetletja Janša kot salamo (so sami povedali, več njih). In to zagrizen bivši komunist. Razumi kdo more.
jajota že 4 leta ni na oblasti, pa še kar blejete.
pernati sestavlja valdo, pa še kar blejete o jajotu.
kot ovce, res.
jajota tudi ponoči sanjate?
Zgodovina sprememb…
bm1973 ::
Pernati je ne more....
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
Če še tako lajate proti Jajotu, zdaj je on edini, ki lahko sestavi vlado.
Pernati je ne more....
Ne bo je, ker musarca tega ne bo dopustila.
karamila bo zopet vladala. In prav je tako, ker smo to izvolili.
Zgodovina sprememb…
Je Mitja Iršič lepo napisal, da smo mi imeli globoko krizo in skoraj sesutje države 2008-2012/13 ravno zaradi gradualističnega in anti-reformnega pristopa pod Drnovškom. Mladina je pa potem protestirala še za več istega.
Takrat so v SLO kopirali Occupy Wall Street, Syrizo, Indignadose, Podemos itd.
So pa Levica/TRS/IDS nek otrok časa in specifične kombinacije faktorjev:
1. Takratno mladino (Mesec, Kordiš, Kovač itd.) je opralo kot zdaj vemo nereformirano Gabrovo šolstvo tam pozna 90-ta, okoli l. 2000. Ta ideološki šolski pritisk se je začel z milenijci in se nato sprva še stopnjeval z Z-jevci.
2. Idejno so jih podpirali ostareli levičarji (Hanžek, Koširjeva, Godina itd.) vezani na star režim, Partijo.
3. Mainstream mediji so imeli 2011/2012 še zadnjo šanso povsem zaspinati javno mnenje ker so bili 2010 še vsemogočni - to je neprimerljivo z današnjim časom
4. Alternativni kanali niso bili razširjeni: ni bilo Reddita, Twitter/X ni bil kar je danes, ni bilo podcastov na Youtube-u, ni bilo novih slovenskih spletnih medijev, ni bilo novih platform (substack-i itd).
Dejansko so takratni mladi levičarji v spregi z MSM izkoristili prvo online platformo, ki je bil Facebook. Podobno kot Barack Obama.
Ta obrat mladine 2026 je pa posledica spremenjene medijsko-družbene krajine.
Trump je kot prvi zmagal zaradi X-a in predvsem 4chan-a in 8chan-a. Tu se je rodilo novo gibanje.
Podobno je v Evropi alternativna desnica našla platforme kot je TikTok.
V Sloveniji se očitno zdaj dogaja to isto, internet je pač faktor za levelling playing field in tu so se pokazale posledice.
Se pa pri nas vse dogaja samo z zamikom in nič drugega.
Takoj, ko pernati lažnivec ustreli kozla se vsujete kot ovce s svojim: toda jajo.
jajota že 4 leta ni na oblasti, pa še kar blejete.
pernati sestavlja valdo, pa še kar blejete o jajotu.
kot ovce, res.
jajota tudi ponoči sanjate?
Samo tu pa tam. Sicer je meni dokaj vseeno, mislim da so v Sloveniji župani dosti večji problem in rabote, ki se dogajajo po občinah.
Treba je tudi uravnotežiti osebke, ki zjutraj pogledajo pod posteljo, če se tam ne skriva Kučan.
Goran10 ::
Malidelničar je izjavil:
Torej zdi se, da bodo Demokrati + NSi trojček + Resni.ca delovali skupaj kot blok.
Ali to pomeni konec za Goloba?![]()
Nu nujno. Skupaj imajo večjo pogajalsko moč. Lahko povabijo goloba v koalicijo in se ognejo sd in levici in imajo tako v koaliciji večjo utež. 20+29 sedežev.
c3p0 ::
Malidelničar je izjavil:
V Sloveniji se očitno zdaj dogaja to isto, internet je pač faktor za levelling playing field in tu so se pokazale posledice.
Se pa pri nas vse dogaja samo z zamikom in nič drugega.
Naši neizvoljeni v EU to dobro vejo. Zato so tudi pritiski dobit kontrolo nad X (trenutno največja platforma brez močne cenzure), ali ga celo prepovedat, dokler se ne ukloni.
nejclp ::
Če še tako lajate proti Jajotu, zdaj je on edini, ki lahko sestavi vlado.
Pernati je ne more....
Ne bo je, ker musarca tega ne bo dopustila.
karamila bo zopet vladala. In prav je tako, ker smo to izvolili.
Kako, ne bo pustila? Nima kaj, če zbere zahtevane glasove, ga mora predlagati, a mogoče ne? Tudi če je v arestu, ni ovir, da bi vodil vlado, kolikor razumem.
Malidelničar je izjavil:
Mhm od Brexita do SDSovske kampanije blatenja že 4 leta. Vprašaj Britance, kako uživajo v "leveled playing fieldu".
X in podobne greznice so samo tole:
"Social media gives legions of idiots the right to speak when they once only spoke at a bar after a glass of wine, without harming the community ... but now they have the same right to speak as a Nobel Prize winner. It's the invasion of the idiots."
-- Umberto Eco
Zgodovina sprememb…
KG-348 ::
Daniel ::
Malidelničar je izjavil:
Mhm od Brexita do SDSovske kampanije blatenja že 4 leta. Vprašaj Britance, kako uživajo v "leveled playing fieldu".
X in podobne greznice so samo tole:
"Social media gives legions of idiots the right to speak when they once only spoke at a bar after a glass of wine, without harming the community ... but now they have the same right to speak as a Nobel Prize winner. It's the invasion of the idiots."
-- Umberto Eco
Kampanija blatenja ja... Kdor ni prespal volitev je dobro videl kako to gre. Sploh mlajši.
p1nky ::
Janša ne more sestavit vlade. Njemu bi padla še prej kot Golobu, narcisu kot je bi takoj prekipelo, ko ne bi bilo vse po njegovem in bi resnica ali demokrati vlekli po svoje
Ne vem. Vrtovec logar pa stevo se prevec zadovoljno skupaj smejijo. Jansa pa tudi. Groza me je te vlade, ce bo taka
Janša ne more sestavit vlade. Njemu bi padla še prej kot Golobu, narcisu kot je bi takoj prekipelo, ko ne bi bilo vse po njegovem in bi resnica ali demokrati vlekli po svoje
Ne vem. Vrtovec logar pa stevo se prevec zadovoljno skupaj smejijo. Jansa pa tudi. Groza me je te vlade, ce bo taka
Zakaj pa te je groza recimo? Kakšna so tvoja izhodišča?
primoz4p ::
Malidelničar je izjavil:
Torej zdi se, da bodo Demokrati + NSi trojček + Resni.ca delovali skupaj kot blok.
Ali to pomeni konec za Goloba?![]()
Če pogledam na dr Golobov facebook, lahko trdim, da je začel predvolilno popagando usmerjeno na mlade.
Lahko pričakujemo ponovne volitve?
Premiki za boljšo prihodnost na področju mladih.
Preverite kaj smo naredili v tem mandatu.
Ker je vlaganje v mlade, vlaganje v prihodnost družbe.
https://www.facebook.com/Dr.RobertGolob...
primoz4p ::
DVK se je postavila v vlogo zakonodajalca?
"Bil sem član Državne volilne komisije.
S tem člankom želim strokovni in laični javnosti predstaviti dejstva, ki ji bodo pomagala bolje razumeti okoliščine, jedro in razsežnosti nezakonitega delovanja volilnih organov..."
https://x.com/FinPeriskop/status/203932...
nejclp ::

Musashi ::
a jebiga zdej, mene je bilo štiri leta groza JS skupnoskledarske maximus davki, molzi privat sektor, čim več pokradi vlade. Pa sem preživel.
Malidelničar je izjavil:
Iskreno, se mi trenutno ne da nastevati, je prevec :D delno sva o nekaterih stvareh sicer ze debatirala v eni drugi temi, bom kdaj ko bom imela vec volje za to :)
Pri desnici me je na kratko najbolj groza privatizacije zdravstva in podjetij, ce spremenijo prevec davke je to se reverzibilno, to dvoje pa ni
O jansi je pa res prevec za napisat
Tako zelo okvirno
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: p1nky ()
nejc_nejc ::
Zapis nekdanjega člana Državne volilne komisije na X.
DVK se je postavila v vlogo zakonodajalca?
"Bil sem član Državne volilne komisije.
S tem člankom želim strokovni in laični javnosti predstaviti dejstva, ki ji bodo pomagala bolje razumeti okoliščine, jedro in razsežnosti nezakonitega delovanja volilnih organov..."
https://x.com/FinPeriskop/status/203932...
no in kaj sedaj?
pustimo stat, za naprej sprašujem
vrli doktorji, znanstveniki in ne vam kaj vse (skratka tele....) , bodo spet pranašali odgovornost na ne vem koga in tako naprej.....
če je to peroblem rešit, pa naj gre vse skupaj v krasne in ukinimo državo.
Ali so na DVK slučajno redno zaposleni?
Malidelničar je izjavil:
Iskreno, se mi trenutno ne da nastevati, je prevec :D delno sva o nekaterih stvareh sicer ze debatirala v eni drugi temi, bom kdaj ko bom imela vec volje za to :)
Pri desnici me je na kratko najbolj groza privatizacije zdravstva in podjetij, ce spremenijo prevec davke je to se reverzibilno, to dvoje pa ni
Tako zelo okvirno
Okej, glej sam ampak razviti Zahod itak ima privatizirano to oz. je javno zdravstvo sestavljeno iz državnih bolnišnic in potem privat koncesionarjev in je delujoč model.
Zakaj to ne bi delovalo pri nas?
Še manjši rizik korupcije bi imeli.
Vprasaj se, kdo dela ponoci? Kdo resuje komplicirane stvari in vse manj placano sranje? Preglede in nego po operacijah? Ja, lahko je samo govorit privatizacija, ko se pa to malo bolj pogleda, pa je to konec celostnega zdravstva za vse ki niso res bogati. In visina bogastva, ki ga rabis za ornk zdravljenje, se v takih primerih obicajno absurdno hitro veca.
Si res zelis usa?
Zgodovina sprememb…
Malcolm_Y ::
Malidelničar je izjavil:
Tako zelo okvirno
ali ti ločiš:
državno
privatno
javno
koncesijo
očitno ne in mnogi drugi tudi ne.
Malidelničar je izjavil:
/.../
In točno tole skrbi tudi večino levice. Je pa reverzibilno, samo bo krvavo, česar si nihče ne želi.
Razen tega bi povdaril še en detajl, tole je Janezova zadnja prilika, ker že malo smrdi po zemlji.
Prepričan sem, da bo dal vse od sebe in nakradel vse kar ni pribito in uničil vse kar se bo dalo, ker pa vemo, da ima fetiš na dosmrtno diktatorstvo, tudi tega ne bi izključeval.
Tako, da ga že zato ni za spustiti v vlado.
Zgodovina sprememb…
Pri nas pa se eni jezijo, da ne zdravimo se vseh extra redkih, predvsem na desniA za to maš kak vir, pa to? Ali to babe tercijalke govorite?
Mas celo tarco in vec kampanj na to temo....
Malidelničar je izjavil:
Tako zelo okvirno
ali ti ločiš:
državno
privatno
javno
koncesijo
očitno ne in mnogi drugi tudi ne.
Zakaj mislis da so koncesije dobre, vsepovprek?
Zgodovina sprememb…

Za ostale ne vem iz prve roke.
V slo sploh ni tako slabo zdrqvstvo, kot se ga prikazuje
Aja, hr, crna gora in ostalih sem nisem stela. Tam je povsod slabse, koliko slabse pa je odvisno od drzave
Zgodovina sprememb…
Ker špilajo povsod po Evropi in tam dela zdravstvo dosti bolje kot pri nas. Kombinacija javnega in privatnega zdravstva je preverjena učinkovita rešitev ki deluje. Seveda vas bodo pa iz zadnje vlade na vse pretege prepričevali da to vodi v USA pogrom. Pa ne samo on ki jih je očitno dobil z nickom po glavi...
Povsod po evropi deluje tudi protimonopolna zakonodaja, uničevanje kartelnega dogovarjanja,...
Pri nas pa ne. In zato vodi v ZDA situacijo vsaka libertarizacija trga, s tem, da so zobozdravniki to že več kot samo dokazali.
Takoj, ko je bilo državno zobozdravstvo "na psu", so privili cene in jih vsako leto še malo zvišajo.
Tako, da ne nabijaj.
Zgodovina sprememb…
Malidelničar je izjavil:
p1nky: Avstrija ima slabše zdravstvo kot Slovenija?!?!?!
Ga je imela, preden je našega začela desnica uničevati, kakšno je stanje sedaj, je težko presoditi.
Ne samo to, pred osamosvojitvijo smo bili v špici Evrope. In takoj, ko so kapitalistične kobilice videle,
da se lahko okoristijo z njim, je šlo samo še navzdol, s tem, da so ga desničarji začeli uničevati že s prvo
Peterletovo vlado.
Zato se vam pa smejim, kako vse upe polagate v sistem, ki se je že izkazal za izrazito škodljivega za zdravstvo, in
ne razumem, od kod vam tak optimizem, kot bi se včeraj rodili, s tem, da se lepo vidi, kako nas zasebni zobozdravniki
odirajo, težje primere pa pošiljajo v klinični center.
Kaj misliš, da se bo zgodilo, če dopustimo zasebno zdravstvo prevladati, a?
Zgodovina sprememb…
Malidelničar je izjavil:
krepelce: se pravi korupcija v zdravstvu in vse to ni obstajalo, vse je bilo top v Evropi?
To, da ni obstajalo oz. redukcija do absurda je pač tvoje zavajanje.
Ni bilo želje, da bi zdravstvo spremenili v zaslužek, kar potegne za sabo vse, od ponosa zdravnikov, da opravljajo to delo,
do bistveno manjše korupcije in družbenega spoštovanja in vrednosti zdravniškega poklica.
Z postopno privatizacijo, so se vse vrednote okrog zdravstva reducirale na eno stvar: kdo ima boljši avto.
In rezultat je, da že sedaj privatne klinike opravljajo samo storitve, ki so najvišje profitabilne, vse
ostalo pa preusmerijo v državno zdravstvo, vključno, če kaj zajebejo.
Skratka, zadeva pelje v to, da boš imel 200 klinik za plešavost in povečevanje jošk, slepiča pa ne bo nihče,
izven opešanega in kadrovsko oskubljenega državnega zdravstva, operiral. Da o kakšni onkologiji sploh ne
govorimo.
Zgodovina sprememb…

Pa si bil kje po evropi in ves kako tam spila? Osebno vem za fr, at, pa svico. Fr je ok, at je slabse z vidika storitve, ki jo dobis (cakalnih vrst ni, storitve pa so tako tako), svica doplacujes. Ce nimas, pac ne dobis vseh storitev.
Za ostale ne vem iz prve roke.
V slo sploh ni tako slabo zdrqvstvo, kot se ga prikazuje
Aja, hr, crna gora in ostalih sem nisem stela. Tam je povsod slabse, koliko slabse pa je odvisno od drzave
sem živel v Švici. tam je definitivno za razred boljše. doplačuješ pa odvisno od zavarovanja. lahko pa iz prve roke povem da sem v Švici plačeval manj za bistveno boljšo uslugo. povrh vsega pa moraš tukaj, če hočeš biti v normalnem roku obravnavan, tako iti samoplačniško.
Ocitno je tebi normalno, da folk hodi na hrvasko k dohtrju ter dobi povrnjene stroške.....
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nejc_nejc ()
Skratka, zadeva pelje v to, da boš imel 200 klinik za plešavost in povečevanje jošk, slepiča pa ne bo nihče,
izven opešanega in kadrovsko oskubljenega državnega zdravstva, operiral. Da o kakšni onkologiji sploh ne
govorimo.
Tapravi dohtarji se z joški ter leposukcijo ne ukvarjajo, to je za plebsno zdravstvo.
Profiji so na institutih ter oddelkih v univerzitetni bolnici.
Za joske ter rit nimajo časa in jim ga je škoda.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nejc_nejc ()
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| ⊘ | Fasisti imajo veliko za povedati proti sedamnji vladi (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 26396 (24657) | Samael |
| ⊘ | Predsedniške volitve 2022 (strani: 1 2 3 4 … 11 12 13 14 )Oddelek: Loža | 158742 (99973) | T440 |