» »

16 Slovenska vlada 2026-2030

16 Slovenska vlada 2026-2030

Temo vidijo: vsi
««
59 / 59
»
»»

nejc_nejc ::

https://www.24ur.com/novice/slovenija/d...

Kako je možno, da eden glavnih zagovornikov šinfa sistem, ki so ga pomagali uzakoniti?

primoz4p ::

nejc_nejc je izjavil:

primoz4p je izjavil:

Zapis nekdanjega člana Državne volilne komisije na X.
DVK se je postavila v vlogo zakonodajalca?

"Bil sem član Državne volilne komisije.

S tem člankom želim strokovni in laični javnosti predstaviti dejstva, ki ji bodo pomagala bolje razumeti okoliščine, jedro in razsežnosti nezakonitega delovanja volilnih organov..."

https://x.com/FinPeriskop/status/203932...

no in kaj sedaj?
pustimo stat, za naprej sprašujem

vrli doktorji, znanstveniki in ne vam kaj vse (skratka tele....) , bodo spet pranašali odgovornost na ne vem koga in tako naprej.....
če je to peroblem rešit, pa naj gre vse skupaj v krasne in ukinimo državo.

Ali so na DVK slučajno redno zaposleni?

Kambič predlaga, da se volitve tam, kjer je bil zakon kršen razveljavi.
S tem bi se doseglo, da bi se v prihodnosti tudi ob nespopštovanja zakona avtomatsko razveljavilo ... pravna praksa pa to.

SESTAVA IN PRISTOJNOSTI DRŽAVNE VOLILNE KOMISIJE
Državno volilno komisijo imenuje državni zbor. Sestavljajo jo predsednik in pet članov ter njihovi namestniki. Za predsednika Državne volilne komisije in njegovega namestnika se imenujeta sodnika vrhovnega sodišča.
Dva člana Državne volilne komisije in njuna namestnika se imenujejo izmed pravnih strokovnjakov. Trije člani in njihovi namestniki se imenujejo na predlog poslanskih skupin.
Državna volilna komisija skrbi za zakonito in pošteno izvedbo volitev ter opravlja druge naloge, ki jih določajo zakoni s področja volilne zakonodaje.

Člani Državne volilne komisije
Peter Golob, predsednik
Peter Golob je rojen leta 1964 v Ljubljani. Diplomiral je na Pravni fakulteti v Ljubljani leta 1988. Kot sodnik je prisegel leta 1992. Od leta 2007 je vrhovni sodnik. Od decembra 2012 do junija 2019 je opravljal funkcijo namestnika predsednika Državne volilne komisije. Od junija 2019 je predsednik Državne volilne komisije.

https://www.dvk-rs.si/o-komisiji/

Zgodovina sprememb…

• spremenil: primoz4p ()

nejc_nejc ::

Če inženir zajebe kapitalca, ima probleme najmanj z IZS.
Tukaj očitno ne velja.

Zgodovina sprememb…

p1nky ::

Malidelničar je izjavil:

p1nky: Avstrija ima slabše zdravstvo kot Slovenija?!?!?!

Ja, jaz sem bila kar sokirana, prijateljica se je preselila tja. Za operacije itd ne vem, po moje to mora biti ok, ampak primarno zdravstvo, niti nimajo na splosno zd.domov kot pri nas, ampak gres k zdravniku (pac njegova ordinacija, lahko npr v bloku, in tam je en zdravnik) - on te pogleda, ker nima laboratorija itd ti recimo pogosto predpise tablete brez krvnega testa. pri nas vsaj mene obicajno potestirajo, ce je potrebno....Vseh teh stvari je manj. Na urgenci so te sposobni poslat domov, tudi ce so v totalnih bolecinah itd

Saj ne bi vedela ce mi ona ne bi povedala svojih izkusenj. Zdaj sicer nekaj delajo na tem, da bi imeli zd.domove, ampak je to se dalec od nasih in manj celostno

Bolnice itd so seveda normalne

Ni pa cakalnoh dob takih, kot so pri nas, te veliko hitreje obdelajo. Ampak ona je bila vseeno bolj zadovoljna z nasim zdravstvom, kljub cakalnim, zaradi navedenih razlogov

Se to, s tem ne mislim, da imajo slabo zdravstvo, imajo drugacen sistem, nekaj je boljse, marsikaj pa tudi slabse

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: p1nky ()

Musashi je izjavil:

p1nky je izjavil:

Pa si bil kje po evropi in ves kako tam spila? Osebno vem za fr, at, pa svico. Fr je ok, at je slabse z vidika storitve, ki jo dobis (cakalnih vrst ni, storitve pa so tako tako), svica doplacujes. Ce nimas, pac ne dobis vseh storitev.
Za ostale ne vem iz prve roke.
V slo sploh ni tako slabo zdrqvstvo, kot se ga prikazuje

Aja, hr, crna gora in ostalih sem nisem stela. Tam je povsod slabse, koliko slabse pa je odvisno od drzave

sem živel v Švici. tam je definitivno za razred boljše. doplačuješ pa odvisno od zavarovanja. lahko pa iz prve roke povem da sem v Švici plačeval manj za bistveno boljšo uslugo. povrh vsega pa moraš tukaj, če hočeš biti v normalnem roku obravnavan, tako iti samoplačniško.

To je bistvo: doplacujes. Kaj pa ce imas kronicno bolezen, nimas moznosti vecjega zasluzka, tvoje zavarovanje pa ne pokrije zdravljenja?

Jaz si zelim ziveti v drzavi, kjer pozdravimo cimvec ljudi in jih ne puscamo pocasi umirati s smrtbo obsodbo, ce niso dovolj financno stabilni.

Kar se pa tice preplacila v zd.blagajno, ki nekatere tako skrbi - ce bom preplacala in vseeno umrla stara, super, pomeni, da sem bila zdrava. Ce bom umrla mlada pa preplacala - vsaj zivela sem lahko v miru, da ce zbolim, jaz ali kdorkoli tukaj, da lahko dobim zdravljenje. Misel na to, da te ne zdravijo, pa ceprav moznosti so, mi je pac grozna

Ganon ::

Musashi ::

p1nky je izjavil:

Musashi je izjavil:

p1nky je izjavil:

Pa si bil kje po evropi in ves kako tam spila? Osebno vem za fr, at, pa svico. Fr je ok, at je slabse z vidika storitve, ki jo dobis (cakalnih vrst ni, storitve pa so tako tako), svica doplacujes. Ce nimas, pac ne dobis vseh storitev.

Aja, hr, crna gora in ostalih sem nisem stela. Tam je povsod slabse, koliko slabse pa je odvisno od drzave

sem živel v Švici. tam je definitivno za razred boljše. doplačuješ pa odvisno od zavarovanja. lahko pa iz prve roke povem da sem v Švici plačeval manj za bistveno boljšo uslugo. povrh vsega pa moraš tukaj, če hočeš biti v normalnem roku obravnavan, tako iti samoplačniško.

To je bistvo: doplacujes. Kaj pa ce imas kronicno bolezen, nimas moznosti vecjega zasluzka, tvoje zavarovanje pa ne pokrije zdravljenja?

Jaz si zelim ziveti v drzavi, kjer pozdravimo cimvec ljudi in jih ne puscamo pocasi umirati s smrtbo obsodbo, ce niso dovolj financno stabilni.

Kar se pa tice preplacila v zd.blagajno, ki nekatere tako skrbi - ce bom preplacala in vseeno umrla stara, super, pomeni, da sem bila zdrava. Ce bom umrla mlada pa preplacala - vsaj zivela sem lahko v miru, da ce zbolim, jaz ali kdorkoli tukaj, da lahko dobim zdravljenje. Misel na to, da te ne zdravijo, pa ceprav moznosti so, mi je pac grozna

lol, v Švici je za tiste ki res nimajo (jih je pa malo, to je res) tudi poskrbljeno. noben ni brez. participacija za vsak obisk za tiste, ki lahko plačajo, bi morala pa biti absolutno tudi pri nas. bi se osnovno zdravstvo znebilo tistih, ki ga obremenjujejo za prav vsako malenkost ali pa se v bistvu hodijo samo pogovarjat.

Musashi je izjavil:

p1nky je izjavil:

Musashi je izjavil:

p1nky je izjavil:

lol, v Švici je za tiste ki res nimajo (jih je pa malo, to je res) tudi poskrbljeno. noben ni brez. participacija za vsak obisk za tiste, ki lahko plačajo, bi morala pa biti absolutno tudi pri nas. bi se osnovno zdravstvo znebilo tistih, ki ga obremenjujejo za prav vsako malenkost ali pa se v bistvu hodijo samo pogovarjat.

Aha a je, hvala za info, poznam jih nekaj, ki so bili tam in povedali, so pa le delali tam. Ok, dokler je to urejeno, me ostalo ne moti.

krepelce ::

Švica: Sistem je izjemno drag. Vsak odrasel plačuje fiksno mesečno premijo zasebnim zavarovalnicam, ki ni odvisna od dohodka (razen subvencij za najrevnejše). Poleg premije pacienti plačujejo visoke franšize (soudeležba do določenega zneska letno) in 10-odstotno doplačilo za storitve, kar pomeni, da so stroški iz žepa med najvišjimi na svetu.

Švica je boljša, če vam je pomembno, da ste na vrsti takoj in imate vrhunsko tehnologijo, hkrati pa si lahko privoščite plačilo 300-500+ EUR mesečno za zavarovanje.

Slovenija je boljša, če nimate visokih dohodkov in si želite finančne varnosti, kjer vas bolezen ne bo pahnila v dolgove, ste pa pripravljeni čakati na nenujne posege

https://eurohealthobservatory.who.int/p...

Toliko o skrajnodesničarskem nakladanju in njihovi želji, da uničijo še tisto kar je dobrega v Sloveniji, v imenu kapitalskih zaslužkov.

---

Pa še tole za MalegaDelničarja, ker je verjetno spregledal:

Malidelničar je izjavil:

krepelce: se pravi korupcija v zdravstvu in vse to ni obstajalo, vse je bilo top v Evropi?

To, da ni obstajalo oz. redukcija do absurda je pač tvoje zavajanje.

Ni bilo želje, da bi zdravstvo spremenili v zaslužek, kar potegne za sabo vse, od ponosa zdravnikov, da opravljajo to delo,
do bistveno manjše korupcije in družbenega spoštovanja in vrednosti zdravniškega poklica.

Z postopno privatizacijo, so se vse vrednote okrog zdravstva reducirale na eno stvar: kdo ima boljši avto.

In rezultat je, da že sedaj privatne klinike opravljajo samo storitve, ki so najvišje profitabilne, vse
ostalo pa preusmerijo v državno zdravstvo, vključno, če kaj zajebejo.

Skratka, zadeva pelje v to, da boš imel 200 klinik za plešavost in povečevanje jošk, slepiča pa ne bo nihče,
izven opešanega in kadrovsko oskubljenega državnega zdravstva, operiral. Da o kakšni onkologiji sploh ne
govorimo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krepelce ()

feryz ::

O kakšnih 300 do 500 € govoriš?
Jaz plačam skoraj 700 evrov vsak mesec za zdravstvo.
Pa, pravite, ni nič od njega.

pujsekpepe ::

ZveeZ ::

pujsekpepe je izjavil:

https://www.zurnal24.si/slovenija/steva...

Pameten pristop, sploh če bojo ponovne volitve.

Pri nas je problem, ker nas večina voli SDS ali GS, levo ali desno z enim samim namenom: da druga stran "izgubi".
In samo zato imata GS in SDS tako velik % glasov. Ne zato, ker bi jih tak odstotek prebivalstva dejansko želel v vladi.

Naj se ponovijo volitve. Mediji naj ne omenjajo politike vsaj 2 meseca pred volitvami. Stranke naj samo predstavijo svoje programe, brez komentiranja/kritiziranja drugih pa da vidimo kakšen bo rezultat.
Predvsem pa naj mediji predstavijo, da nista GS in SDS edini možni opciji in da so razpršeni glasovi dosti bolje nadzorljivi (v koaliciji poslanci iz veliko strank)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ZveeZ ()

EU_zamašek- ::

Naj se javi tukaj tisti ki bo volil drugače. Sam bom isto ...

mtosev ::

Če pride do še enih volitev bom jaz isto volil.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

ZveeZ ::

Jaz sem prvi! Fuck SDS in fuck GS/Levica

Pozabljaš na 10 poslancev.
Še ti imajo možnost predlagati mandatarja.

SDS tule. Drudzga ne vidim

CharlieKK ::

Nič ne bo, sestavlja se desna koalicija, ki zna šteti do 46+. Pripravite kolesa.

Zgodovina sprememb…

CharlieKK je izjavil:

Nič ne bo, setavlja se desna koalicija, ki zna šteti do 46+. Pripravite kolesa.

Oh zivjo. Si prisel iz dopusta?

Sicer je pa tako ali tako vseeno. Ne bom jezen ce bo Golob ne bom jezen ce ne bo Jansa.

A kdo ve kako je s stavami na polymarketu? Golobu je kazal 60%. Charlie?

Zgodovina sprememb…

KG-348 ::

se bo princ teme odpovedal ablasti?

takle imamo, za slovensko levico je Švica skrajno desno...za njih je očitno vse kar ni levo od Kube desno. ne se pol čuditi če boste v kratkem živeli enako kot na Kubi. sam bom pač šel nazaj.

A zdaj je že Kuba? Napredujemo, ni Venezuela, ali best Koreja. Sicer je tudi Belorusija zanimiva ...

KG-348 ::

Kuba ima več zdravnikov na prebivalca kot mi...v bistvu jih ima največ na svetu. Kakšna Švica, naše zdravstvo naj se po Kubi zgleduje

Kuba ima tudi daljšo pričakovano življenjsko dobo od ZDA. ZDA < Kuba

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: KG-348 ()

Pa imeli bomo spet oldtimerje na cestah, ne pa te današnje brezdušne avtomobile.

pujsekpepe je izjavil:

CharlieKK je izjavil:

Sicer je pa tako ali tako vseeno. Ne bom jezen ce bo Golob ne bom jezen ce ne bo Jansa.

Sem bil na zasluženem počitku v Romuniji. Janezu % rastejo in tudi jaz ne bom jezen, živim v bloku vseeno mi je.

Zgodovina sprememb…

lynxslo5 ::

Dobili bomo še eno levo vlado pod vodstvom Roberta Goloba. Stevanović bo itak prispeval svoje glasove za Goloba, ko bo to potrebno. V Sloveniji bo Srb vedno podpiral levo vlado. Enega manjkajočega bodo pa dobili tako, da bodo kupili enega poslanca Logarjevih Demokratov. Mogoče celo dva.
Core i7-14700F, Kingston DDR5 32GB (2x16GB) 5600MHz,
MSI PRO B760-P, MSI Nvidia RTX 4070 12GB, NVME Samsung 990 PRO 2TB,
Antec DF700 Flux, Win 11 Pro, ASUS PA279CV ProArt

Meni se zdi, da se prav nobenemu ne mudi trenutno vladati ...
Mogoče Taubiju še najbolj.

Kar me rahlo preseneča.

lisaac ::

Tako imenovani "Tretji blok" je najboljši rezultat zadnjih volitev... Opcija Golob alj Janša pa najslabša.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: lisaac ()

FireSnake ::

pujsekpepe je izjavil:

Kaj je levaki?

PROTEINSKI je izjavil:

Nić, mi plješemo dalje, vi pa jokajte kako vam gre slabo.

proteinski, še plešeš?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

lisaac je izjavil:

Tako imenovani "Tretji blok" je najboljši rezultat zadnjih volitev... Opcija Golob alj Janša pa najslabša.

Tretji blok ima 20 glasov ...

Samo Taubi in Jajo jih imata skoraj 30.

vke4XC ::

V kateri restavraciji so stregli tiste (verjetno tartufaste) špagete? Kakšen ikizukuri ali kaj že bi pa že lahko padel...

nejclp ::

FireSnake je izjavil:

pujsekpepe je izjavil:

Kaj je levaki?

Čestitam.

Stevanović samo še nesporazum z Jajotom zgliha, pa bomo naslednje leto že ob Hrvaški in ostalimi iz te skupine:

https://www.rtvslo.si/evropska-unija/po...

In kaj naj s tem linkom?

Nič ne piše o "vladavini prava" v Rajhu ...

KG-348 je izjavil:

Kuba ima več zdravnikov na prebivalca kot mi...v bistvu jih ima največ na svetu. Kakšna Švica, naše zdravstvo naj se po Kubi zgleduje

pol pa kar tja. hint, ni ravno tako kot je v medijih. bil lani...

CharlieKK je izjavil:

pujsekpepe je izjavil:

CharlieKK je izjavil:

Sem bil na zasluženem počitku v Romuniji. Janezu % rastejo in tudi jaz ne bom jezen, živim v bloku vseeno mi je.

Kje v romuniji si pa bil?

Pri tebi v kleti?

lisaac ::

KG-348 je izjavil:

Povej še kaj o:
- svobodi politike
- transporti / infrastrukture po državi
- dostopnost do interneta
- nivo tehnologije
- dostop do dobrin
- gospodarstvo in njegov standard
- stanovanja in njihov standard

Pa še bi se dalo naštevat..

Back on topic:
Ja ja, tretji blok je siromašen zaradi stolčkov, a če je mogoče vsaj 1 % je še zmeraj bolje kot zgoraj omenjena Golob ali Janša.

pujsekpepe je izjavil:

CharlieKK je izjavil:

pujsekpepe je izjavil:

CharlieKK je izjavil:

Karpati, častil Mossad, je bilo prijetno, še se bom vrnil.

Zgodovina sprememb…

CharlieKK je izjavil:

pujsekpepe je izjavil:

CharlieKK je izjavil:

pujsekpepe je izjavil:

CharlieKK je izjavil:

Karpati, častil Mossad, je bilo prijetno, še se bom vrnil.

Lahko bi se oglasil. Naslednjic kar povej grema po avtocesti 160 al pa vec. Nobenih kamer ceste pa top.

FireSnake ::

han ne izključuje desnosredinske vlade.

zafixani pa že cvili, ker mu je jasno, da ga v vladi ne bo:
Tudi sokoordinator Levice Luka Mesec je po današnji seji vlade glede aktualnega dogajanja dejal, da ji skrbi, da se sestavlja nova vlada prvaka SDS Janeza Janše. "Preštejte glasove, poglejte, kdo se s kom dobiva, in mislim, da so stvari precej jasne," je poudaril.

han noče v desnosredinsko vlado.
han: Stranka SD ne bo šla v nobeno desnosredinsko vlado

a eni levaki bi tukaj radi N.Si potisnili pod okrilje golobje hunte :))
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

Jaz, osebno ne bom nic jezen ce bo golob ali ne jansa kdorkoli bo mu pa zelim veliko srece.

fur80 ::

feryz je izjavil:

O kakšnih 300 do 500 EUR govoriš?
Jaz plačam skoraj 700 evrov vsak mesec za zdravstvo.
Pa, pravite, ni nič od njega.

Drugi pa celo življenje ne plača nič, na kocu bi pa rad isto obravnavo pri zdravniku in isto penzijo! ;) Zastonj šolo, faxe in vse ostale storitve. :D Ter dolgotrajno oskrbo, do konca življenje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fur80 ()

enavlaka ::

Plača zato, ker njegovi stari premalo vplačujejo glede na oskrbo, ki jo prejemajo. x100.000 takih primerov za celo slovenijo

ripmork ::

Stevo na Odmevih: “Komu mar, kaj skrbi Luko Mesca” :))
««
59 / 59
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Fasisti imajo veliko za povedati proti sedamnji vladi (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
16026393 (24654) Samael

Predsedniške volitve 2022 (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Loža
662158722 (99953) T440

Več podobnih tem