Forum » Pomoč in nasveti » Guest accounti, LAN v winXP
Guest accounti, LAN v winXP
PhotoBlaz ::
Zanima me, kako bi naredu glede teh userjev in guest accountov v winXP.
Rad bi da bi racunalniki iz moje mreze normalno dostopali do mojih shared folderjev in printerja,......in nocem, da ce bi vpisal "\\IP stevilka" se vidi tocno enako kot na mrezi!
Kako to izvest?
Ce v Computer Managementu disablam Guest acount,..potem ne morejo niit mrezni racunalniki dostopat do mojega.....
Se pravi na kratko,..rad bi da bi bil Guest Account na DISABLE, ampak da bi mrezni racunalniki se vendo bli spusceni skozi.
Prosim za hitro ukrepanje!
Rad bi da bi racunalniki iz moje mreze normalno dostopali do mojih shared folderjev in printerja,......in nocem, da ce bi vpisal "\\IP stevilka" se vidi tocno enako kot na mrezi!
Kako to izvest?
Ce v Computer Managementu disablam Guest acount,..potem ne morejo niit mrezni racunalniki dostopat do mojega.....
Se pravi na kratko,..rad bi da bi bil Guest Account na DISABLE, ampak da bi mrezni racunalniki se vendo bli spusceni skozi.
Prosim za hitro ukrepanje!
[SkA] ::
Mislm da bi se tud samo z istimi userji lahko čez spravu.. password te mislim da po neuspelem poizkusu še nekako vpraša.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: [SkA] ()
Lith ::
ja tako kot pišejo, enostavno moraš naredit uporabnike na tem računalniku, ki deli mape s takimi kot so na drugih računalnikih.
Jaz imam rač. z w2000 in na njem npr. \temp v skupni rabi, na drugem rač. z XPji pa hočem do temp pridet in sem moral na w2000 naredit uporabnika z enakim imenom kot v XPjih (npr. v XP je uporabnik 'Joze Novak', zato sem moral na w2000 naredit 'Joze Novak' in mu dovolit dostop do \temp)
Jaz imam rač. z w2000 in na njem npr. \temp v skupni rabi, na drugem rač. z XPji pa hočem do temp pridet in sem moral na w2000 naredit uporabnika z enakim imenom kot v XPjih (npr. v XP je uporabnik 'Joze Novak', zato sem moral na w2000 naredit 'Joze Novak' in mu dovolit dostop do \temp)
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤
[SkA] ::
Sicer nisem nikoli probal ampak lahko probaš tudi opcijo da na guest account nastaviš password, potem pa lokalni group policy popraviš da se uporabniki vedno authentificirajo kot guesti - če to še ni nastavljeno. Pomojem bi bilo to bolj praktično kot pa da povsod userje delaš.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Samba, Linux, Windows XPOddelek: Omrežja in internet | 2006 (1778) | hruske |
» | ne morem dostopat do mreznega racunalnika.Oddelek: Pomoč in nasveti | 2061 (1862) | Microsoft |
» | (LAN) Moj racunalnik zahteva geslo za seznam sheranih mapOddelek: Operacijski sistemi | 1688 (1348) | jlpktnst |
» | dostop do računalnikov v mreži - vedno do njih z geslomOddelek: Pomoč in nasveti | 1584 (1252) | ToniT |
» | ADSL - 2 racunalnika - mrezne kartice ???Oddelek: Strojna oprema | 1826 (1487) | Tomi |