» »

Izkušnje s polnjenjem tiskalnikov kartuš inkjet

Izkušnje s polnjenjem tiskalnikov kartuš inkjet

Mogoče ::

Pozdravljeni, ker se borim proti svetu kjer lahko manupulirajo trgovci z malimi potrošniki tako, da čipirajo vse kar prodajajo in s tem ustvarjajo nadzor nad nami in "planned obsolescence", sem se odločil zaupati podjetju Svet Črnil za polnjenje kartuš. Vendar nič ni delovalo kot bi moralo, barve ki jih prodajajo so zanič, tako sem bil primoran kupiti spet originale. Zanima me imate kakšne izkušnje s polnjenjem kartuš, kje se pozanimati?

feryz ::

Itak da jih imamo.
Kupimo tiskalnik, ki omogoča nalivanje tinte in printamo na polno.
Vsaj včasih smo.

Lahko pa kupiš tudi takega, ki prebavlja nečipirane kartuše.
Ampak je treba prej misliti, ne kasneje.

Seveda sem pozabil napisati da se gre za tiskalnik(risalnik) velikosti 1000mm+, kjer mogoče ne vem če obstaja takšen z polnilnimi kartušami.

fikus_ ::

Napiši model tiskalnika.
Glede na format, domnevam da služiš z njim, tako da šparanje ni ravno OK.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fikus_ ()

Epson Surecolor T7200
Seveda, saj sem plačal zanj, kar se tiče pa barv, pa nisem podpisal z njimi pogodbe, da moram uporabljati le njihove.
Tu se ne gre v osnovi za šparanje, ampak protestiranje proti temu, da se danes razvoj tiskalnikov vrti v smeri nadzora, da bi kupovali le vse od njihove ga podjetja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mogoče ()

fikus_ ::

Sem malo pogledal cene.
Za originalne kartuše si lahko prej vedel cene.
Poglej izven SLO, je po navadi precej cenejše, na hitro en zadetek, nisem preverjal poštnine,....

https://www.coloreurope.eu/shop/blaekpa...
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

feryz ::

Piše da lahko kupiš kartuše za filanje s črnilom.
Probaj, pa boš videl.
Barve lahko pa Epsonove kupiš. Niso ravno poceni, cenejše od kartuš pa zagotovo. Če so vse barve ostale zanič.

Jaz sem na koncu v Canona (v tega sem nalival kar v originalne, hermetično zaprte kartuše, v katere zvrtaš luknje) in Epsona (ta je imel sistem za nalivanje že vgrajen) nalival vse živo. Pa sta vse prebavila in so bili tiski za domačo rabo popolnoma užitni. Laično gledano, ni bilo razlike z originali, čeprav je zagotovo bila.

borisk ::

če ne printaš dlih grafike, gre tudi z original rezervoarji zelo dolgo. Sam imam Canona Ipf770 za načrte in kartuše niso drage če upoštevaš koliko stanejo druge in če upoštevaš da je notri 1,3 deci barve. seveda je lupljenje, ampak manj kot pri hišnih.

Matevž11 ::

Pri takih težavah ni vedno toner kriv. Pogosto je problem v bobnu ali pa kalibraciji tiskalnika.

Sem imel podoben primer, kjer menjava tonerja ni rešila nič.

vke4XC ::

Apparently, pišeš za laserca v temi za črnilnikarja... Ampak načeloma pa drži, ja.

dela ::

Če hočeš pri poceni inkjetih polnit, je verjetno Canon najboljša izbira. Če se ne motim in če niso kaj spremenili, se pri vseh Canon modelih da "izklopit" čipe, tudi pri najcenejših. Ko ti printer javi, da je kartuša čisto prazna, moraš en knof držat in potem na tisti kartuši izklopi "merjenje" črnila in ti pusti v nedogled printat s tisto, samo sam moraš pazit, da ne zmanjka črnila.

Kartuše z malo večjo zalogo črnila so v tovarni nafilane "v rikverc", zato da paše več črnila not in se ne cedi ven. To pomeni, da če hočeš maksimalno črnila notri spravit, moraš kartušo zadihtat spodaj in zgoraj, v injekcijo daš črnilo in potem samo vlečeš zrak in kartuše, brez pritiskanja, tako da črnilo samo nadomesti zrak. Da zadihtaš kartušo in to dosežeš, mogoče rabiš tudi posebno opremo, odvisno od iznajdljivosti, je pa to delat v vsakem primeru še bolj zoprno. Če filaš samo z navadnim stiskanjem not, lahko not spraviš samo toliko, da navlažiš spužvo. Se da tudi tako, samo pač moraš bolj pogosto.

Canon je imel tudi relativno poceni modele printerjev s 5x kartušami brez glav, za te si dobil kartuše res zelo poceni z velikimi količinskimi popusti na ebayu in dokaj velike so bile. Ni bilo sicer tako poceni kot črnilo v kompletih za filanje, ampak skoraj. Ampak je vmes Canon tem printerjem kar navil cene, da se jih skoraj ne splača kupit napram "tank" printerjem in tudi kartuše menjava redno. Recimo starejše Canon kartuše 570 dobiš precej ceneje kot Canon 580, čeprav so kartuše istih dimenzij in kapacitet, razlika je samo v čipu.

Za mali denar in malo printanja je verjetno najbolje vzet najcenejši možni Canon printer, en dodatni komplet kartuš in komplet za polnjenje. Ampak seveda pred nakupom preštudirat te specifične kartuše od nagledanega, kako se dajo polnit in kaj se dobi od opreme za to. Pri dosti printanja ti verjetno to filanje požre živce in se bolj splača "tank" inkjet. Tam ti pa lahko glavo skuri ali kaj crkne in imaš spet visoke stroške, te ful poceni printerji imajo pa glavo na kartušah in tudi brez skrbi ga zabrišeš v kanto, če je stal 50 EUR, in greš po novega. Vse ima pluse in minuse

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dela ()

sbawe64 ::

Mogoče je izjavil:

Epson Surecolor T7200
Seveda, saj sem plačal zanj, kar se tiče pa barv, pa nisem podpisal z njimi pogodbe, da moram uporabljati le njihove.
Tu se ne gre v osnovi za šparanje, ampak protestiranje proti temu, da se danes razvoj tiskalnikov vrti v smeri nadzora, da bi kupovali le vse od njihove ga podjetja.

Ciss kit
https://www.alibaba.com/product-detail/...
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri tiskalnik ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
17044737 (28451) gazer
»

kateri printer kupiti (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6426034 (18308) Spock83
»

Epsonov tiskalnik zavrže 20 odstotkov črnila (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
8345931 (36579) Tomi
»

Polnjenje kartuš (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
5521267 (15847) matej5734
»

HPjevi inkjeti so crap...

Oddelek: Strojna oprema
393097 (2480) Brane2

Več podobnih tem