» »

Zakaj ljudje pretiravajo kako slabo nam gre v Sloveniji?

Zakaj ljudje pretiravajo kako slabo nam gre v Sloveniji?

1
2
3

Utk ::

Če so moji otroci ok, se izpogajam za boljšo plačo, smo zdravi itd., sem lahko zadovoljen in srečen, ampak to ne pomeni da imamo dobro vlado.
Jaz delam svoj del dobro, po moje, po mojih merilih, morda po čigavih ne, in mi je ok.
Vlada dela svoj del za kurac, zato jo bi hotel zamenjat.

Ne razumem zakaj bi ti dvoje povezoval.

Je pa res da nekdo, ki ni zadovoljen sam sabo, najbrž ni niti z vlado, ampak takih v resnici ni spet tolk.

nejc_nejc ::

Utk je izjavil:

Če so moji otroci ok, se izpogajam za boljšo plačo, smo zdravi itd., sem lahko zadovoljen in srečen, ampak to ne pomeni da imamo dobro vlado.
Jaz delam svoj del dobro, po moje, po mojih merilih, morda po čigavih ne, in mi je ok.
Vlada dela svoj del za kurac, zato jo bi hotel zamenjat.

Ne razumem zakaj bi ti dvoje povezoval.

Je pa res da nekdo, ki ni zadovoljen sam sabo, najbrž ni niti z vlado, ampak takih v resnici ni spet tolk.

Samo politiki mislijo, da so ravno oni najboljši in oh in sploh.

Normalno je da se vsako vlado kritizira, nobena ni najboljša možna, popolna, in popolna za vse.
Vseeno so nekatere delale stvari vsaj približno v pravo smer, leve in desne, druge pa pač ne.
Aktualna je sigurno najslabša od vseh. Glede na to da so v njej sami politiki, ki to delajo dobesedno prvič, bi bil vsak drug rezultat čudež.

delavec44 ::

Pogledaš koliko ti ostane v denarnici ter kako hitro in kvalitetno dobiš kakšno storitev. Zame je bilo oboje boljše pred 4 leti.

Lahko bi še gledal koliko je zapufana država ampak to si povprečen volilec težko predstavlja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

Meee ::

Jaz tudi mislim, da nam ne gre slabo oz. da nam načeloma gre bolje kot praktično kadarkoli v zgodovini in 95% bolje od ostalih držav (v povprečju).

Tudi to pretiravanje, kako je Ljubljana grda, vsak zaselek čez meje pa je kar nekaj najlepšega me je nasmejal. Bruselj je shithole. Ja je nekaj lepih stavb v centru, Budimpešta je že boljša, ampak spet lepe in obnovljene stavbe so v centru, ven niti ne več.

Živel nekaj let v Londonu in tudi drugje po Angliji. Tam imaš šele mešano, lepe meščanske soseske, dobesedno 100m stran je lahko začetek "imigrant" street-a. Ja sej je zanimivo pa kul čez dan, ampak ne bi tam živel oz. hengal ponoči ni šans. Nekatera mesteca in vasice so skoraj idilične, potem pa so pa nekatera bolj industrijska mesta, preplavljena z nižjim slojem in priseljenci, tudi (manjšim) kriminalom... itd. Da ne začnemo o Ameriških mestih, kulturi, zdravstvu, šolstvu.

Slovenija je še kar urejena, največji plus je pa itak narava, ki je dosegljiva skoraj vsakemu že peš, velika raznolikost narave pa je vsem dosegljiva v 1 ali max 2 uricah v avtu. Od morja, do alp, hribov, kraškega sveta, globokih gozdov, rek in jezer. Tega praktično nikjer ni. Večinoma se morajo ljudje voziti več ur ali pa celo vsest na letalo, da doživijo tako raznolikost okolja, kot jo imamo mi za vsakim vogalom. Premalo se tega zavedamo imo.

In se strinjam primerjajmo se z boljšimi in se poskusimo izboljšati. Kjer smo že dobri pa se trudimo ostati dobri.

Aja korupcija to je pa največji rak rana v Sloveniji, čisto vsak ampak res čisto vsak bi kaj poguljufal in pokradel javnega denarja. Pa nalijmo si čistega vina, večina od nas je to že naredila na majhnem nivoju. Tisti pri koritu pa pač kradejo milijone, mi smo pa pač kakšnemu obrtniku dali 50 EUR na roke.

Politika, ki bi to presekal pa ni in,ga žal, pomoje nikoli ne bo.

Ampak večina vas pohvali zadeve, ki bi jih imeli tudi brez politikov. Mogoče bi bilo še boljše.

EU postaja shithole zaradi vseh neasimiliranih migrantov, ki so si jih uvozili.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

PluribusUnum ::

Navidezna ravnilovka črnih ovc zapakiranih v demokracijo z namenom iskanja vladarja (beri degradacije potencialnega vladarja ki prepozna črne ovce).

jest10 ::

Meni gre super.

Jasno pa politika prav nič ne pripomore k temu. Če bi se le ta izboljšala(sploh v davčnem smislu), bi mi šlo še bolje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jest10 ()

bbbbbb2024 ::

Zmajc je izjavil:

McAjvar je izjavil:

bbbbbb2024 je izjavil:

DamijanD je izjavil:

Ker se malo ljudi dejansko zaveda, kako se imamo lepo in to kljub grabežljivim politikom...

Joj, prosim. Lepo te prosim. Letno grem na toliko službenih poti, pa veš kako imajo drugje lepo zrihtano? Čehi, ki so prodajali gumenjake na plaži, da domov pridejo, imajo lepše avte, lepše hiše, komparativno jih davčna ne davi toliko. Orbana demonizirajo... ljudje, ki niso niti enkrat bili v Budimpešti, da malo vidijo, kako so si Madžari opomogli.

Jaz sem, preden sem dokončal študij, bil v Budimpešti. Res so bili bogi, avtocesta je bila smao po sredini asfaltirana. Poglej zdaj. Mostovi, spomeniki, fasade bleščeče.

Nikjer nimajo grdih plakatov.

Veš kaj je bil komentar sodelavca, zlezel iz rovt v Romuniji? Ljubljana je grda kot hudič. Prišli so v bistvu na Bled in hoteli so videti Postonjsko jamo.

Ne vem, kako je na Madžarskem, nikoli bil. Imam pa prijatelja, ki je iz ene belgijske vukojebine po imenu Bruselj šel na potep po Sloveniji. Ni mogel prehvaliti Ljubljane, kako mu je bila všeč, kako je hrana v Sloveniji dobra, kako so ljudje bili prijazni...

Glede na zapise na tem forumu sicer nisem prepričan, če ni falil države in je morda celo po nesreči obiskal Madžarsko... ampak je hvalil tudi Bled, Postonjsko jamo, Izolo, Kranjsko Goro in še par malenkosti.

Kot nekdo, ki je odraščal 2 km od meje z Madžarsko, ti bom kar direkt povedal. Madžarska je večinoma vukojebina, seljačina. Budimpešta je biser a drugje je situacija dosti bolj žalostna. (Naši madžari se seveda napihujejo in slavijo svojo "matično domovino" a jim je pri nas kjer imajo svoj RTV Studio, radio, knjižnico, cajteng ter ogromno propačunskega denarja sponsored by Republika Slovenja ter po drugi strani Orban prav fajn in imajo prav malo želje živeti na Madžarskem.)

Idi v Lendavo in se za hec odpelji čez mejo v Lenti in okolico. O vzhodnem delu, ki meji z Romunijo pa sploh nebi, tam je šele žalost.

Poglej, Budimpešto sem primerjal z Ljubljano. Kar se Lentija tiče, so se tudi porihtali, vsaj na nivoju Moravskih Toplic so, če ne še boljši.

Kar jaz želim poveati je, da smo 1992 ali tu nekje imeli head-start tak, da glava peče. Zdaj pa nas ščijejo, pa le še živimo (živite) v zablodi, kok je SLO super. Jaz bom rekel tako: na nivoju malo pod Portugalsko, nič več. Daleč pod nivojem Avstrije in Nemčije. Pustimo severnjake, ker sever Nizozemske je iber bogat. In malenkost, ampak res malenkost pred Hrvaško. Da se pa v Sloveniji dobro živi - to pa je mit.

pegasus ::

Odvisno od definicije "dobro" ;-)

bm1973 ::

redtech je izjavil:

Itak, da ni natalitete, ker so mladi finančni klošarji v sistemu, ki favorizira boomerje.

Nič se ne favorizira boomerjev, sam ti so kreditno sposobni, mladi pač niso, ker zapravljajo za druge stvari.

Isto je bilo, ko sem bil sam mlad. Zagonili smo denar za druge stvari, druženje, pivo, koncerti. Namesto denarja v šparovček in vzeti kredit, smo pač uživali.

Pa bi takrat lahko stisnil za 2 poceni stanovanja...

Vzrok, finančna nepismenost...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

harmonkar9 ::

Utk je izjavil:

Se strinjam, da tega ni veliko, npr. vsak pravi uspešen domoljubni podjetnik ve, da ni sam kriv, da mu ne gre po načrtih, kriva je levakarska vlada, ki je uničila Slovenijo in je nemogoče poslovati.

immortan ::

ker ne nacionalni šport jamranje

IL_DIAVOLO ::

Po katerih merilih nam gre dobro? Mladi praktično nimajo moznosti it na svoje, službe so zanič(za tiste brez vez), življenje je vsako leto drazje(place ostajajo enake), folk je vsak dan bolj zleht(vpliv socialnih omrezij).

Ok saj je verjetno vsepovsod tako, ker je pac cel svet v pi*di. Ampak kako lahko rečemo da nam gre dobro kot celotnemu prebivalstvu? Dobro gre premoznim, ampak tako je bilo vedno.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

deco16 ::

Pa sej bo zdej spet boomer na oblasti bo ziher poskrbel za mlade ;)

feryz ::

Mogoče bi pa kdo osovražene boomerje vprašal, kako jim je šlo v mladosti v Sloveniji in naredil primerjavo.
Da bi se lahko zavedali, kako slabo nam gre v teh časih.
Jaz zelo dobro vem, kako jim je šlo. Ampak očitno sem edini.

IL_DIAVOLO je izjavil:

Po katerih merilih nam gre dobro? Mladi praktično nimajo moznosti it na svoje, službe so zanič(za tiste brez vez), življenje je vsako leto drazje(place ostajajo enake), folk je vsak dan bolj zleht(vpliv socialnih omrezij).

Ne morejo iti na svoje, ker hočejo v center Ljubljano v 3, ali še raje, 4 sobno stanovanje.

Jaz sem najprej bil v sobi...

ChirkKarlie ::

bm1973 je izjavil:

IL_DIAVOLO je izjavil:

Ne morejo iti na svoje, ker hočejo v center Ljubljano v 3, ali še raje, 4 sobno stanovanje.

Jaz sem najprej bil v sobi...

Pa ne pozabit dodat 5 naročnin po 20EUR na mesec in telefon za 1.5k, vsakdanje kavice, fancy kosila za selfie, obvezen dopust 2x letno... ;)

#yolo

Zgodovina sprememb…

FiReFTW ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Ok saj je verjetno vsepovsod tako, ker je pac cel svet v pi*di. Ampak kako lahko rečemo da nam gre dobro kot celotnemu prebivalstvu? Dobro gre premoznim, ampak tako je bilo vedno.

Nikjer nisem rekel da nam gre dobro, rekel sem da imamo veliko stvari za popravit.

Moj argument je da nam ne gre tako grozno ko eni pravijo, še vedno nam gre bolje od 95% sveta. Je pa dejstvo da je po vsem svetu se stanje precej poslabšalo v zadnjih letih.

johnnyyy ::

feryz je izjavil:

Mogoče bi pa kdo osovražene boomerje vprašal, kako jim je šlo v mladosti v Sloveniji in naredil primerjavo.
Da bi se lahko zavedali, kako slabo nam gre v teh časih.
Jaz zelo dobro vem, kako jim je šlo. Ampak očitno sem edini.

Dobro/slabo je precej relativno. Potrebno se je zavedati, da smo bili v Jugi najbolj razvita republika in smo imeli boljšo kupno moč kot ostali južni bratje. To se je precej videlo v dopustih, saj je ogromno slovencev kupovalo hiše na HR obali ter na HR obali preživelo ogromno časa. Po drugi strani smo iz teh držav pridobili poceni delovno silo.

To se je nadaljevalo tudi v samostojni sloveniji in čeprav smo bili na papirju bolj slabi se je to precej izkoriščalo in sorazmerno se je dobro živelo. Sedaj smo zaradi tehnolškega napredka in pridružitvi v EU boljši, samo delovna sila, dopusti in ostale stvari niso več tako poceni kot so bili. S tega vidika pa se IMO precej čuti, da živimo slabše.

IL_DIAVOLO ::

Samo toliko Poljaki in Čehi so nas ze prehiteli, lovijo nas Romuni. Ce nas ze niso.

https://nova24tv.si/materialna-blaginja...

Ampak gre nam dobro, baje.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Zgodovina sprememb…

Malidelničar ::

Ista tema zdaj tudi na Redditu, očitno je aktualna in se ljudje sprašujejo ali nam realno gre dobro ali ne:
https://www.reddit.com/r/Slovenia/comme...

Komentarji so zanimivi, na grobo nekako razdeljeni:
- Slovenija je top, zato ker tisti, ki smo bili v državah tretjega sveta se zavedamo kako priviligirani smo
- Slovenija je top, tisti, ki smo bili v Zah. Evropi v tamkajšnjih metropolah vidimo, kako je te države zjebala migrantska politika
- Slovenija je top, ker imamo zastonj zdravstvo in šolstvo in ful v redu živimo, kdor govori kontra se ne zaveda, kako drago in privat je vse na Zahodu
- Slovenija je trenutno še ok, ampak se čutijo težave in hitro lahko začnejo padati zadeve dol in bomo izgubili številne naše prednosti
- Slovenija je pofl, če jo primerjamo z razvojem vzhodnih držav, to lahko potrdimo tisti, ki smo potovali na Češko, Poljsko, Hrvaško, Romunijo.
- Slovenija je zelo švoh, primerjalno je zdravstvo slabše kot v tujini, šolstvo je slabše, za davke dobimo manj, možnosti napredovanja in kariernega uspeha je bistveno manj, korupcija je hujša kot v tujini.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

FireSnake ::

Naša deželica je zlata vredna!
Sploh ne vemo kako v redu nam gre.
Ko začneš malo več potovati, to hitro vidiš.

Zakaj pa ljudje jamrajo: ker bi nam lahko šlo res zelo dobro.

Mi smo žepna država. Vse je obvladljivo:
- uredimo železnice
- uredimo ceste
potem pa trajbamo kmetijstvo, turizem, delamo na znanju.

Kar pa peče je to, da politika z državo dela, kot svinja z mehom. Sploh tale golob se je izkazal za popolnoma napačno "investicijo".

Meni tako dobro gre, da samo molim, da ne bi šlo na slabše.
Ko pa dobim podatek, da je pod pragom revščine že preko 300 000 ljudi me pa zaskrbi.
Med tem pa pernati gobca, da nam gre vedno bolje. Ko pa to vidim, bi pa znorel in šel pernatega v rit nabrcat, da bi ga 2m v zrak dvigovalo.
Nadalje: da imamo take davke, da se podjetja selijo v tujino vlada ta to mirno gleda.

Bi pa rekel, da smo malo preveč zjamrani. Sploh včasih ob polnih mizah, ko ne moremo niti vsega pojest, jamramo kako je slabo.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FireSnake ()

FireSnake je izjavil:

Ko pa dobim podatek, da je pod pragom revščine že preko 300 000 ljudi me pa zaskrbi.
Med tem pa pernati gobca, da nam gre vedno bolje. Ko pa to vidim, bi pa znorel in šel pernatega v rit nabrcat, da bi ga 2m v zrak dvigovalo.
Nadalje: da imamo take davke, da se podjetja selijo v tujino vlada ta to mirno gleda.

Tudi mene to skrbi. Pa ne samo zaradi empatije ampak me je malo tudi strah. Eni so si sami krivi, nekateri pa ne.

primoz4p ::

delavec44 je izjavil:

FireSnake je izjavil:

Tudi mene to skrbi. Pa ne samo zaradi empatije ampak me je malo tudi strah. Eni so si sami krivi, nekateri pa ne.

Lepim definicijo, ker imam občutek, da je marsikdo ne pozna
https://www.stat.si/StatWeb/File/DocSys...

Relativna revščina
Podatek o stopnji tveganja revščine je relativen, kajti prag tveganja revščine ni določen vnaprej kot npr. košarica dobrin, nujno potrebnih za življenje, ali kot absolutni znesek, potreben za preživetje. Prag izračunamo za vsako leto posebej, po metodologiji, ki je enotna v vseh državah članicah EU. ...
Dohodek osebe na sredini te porazdelitve je mediana; vrednost v višini 60 % mediane pa se določi kot prag tveganja revščine. Po tem konceptu so revne vse osebe, ki živijo v gospodinjstvih, katerih dohodek na ekvivalentnega odraslega člana je nižji od izračunanega praga. Tako izračunana stopnja ni kazalnik absolutne revščine, temveč meri neenakost znotraj populacije. ...

Prag tveganja revščine se določi (izračuna) kot 60 % mediane ekvivalentnega (neto) razpoložljivega dohodka vseh gospodinjstev, pri čemer se upošteva t. i. prilagojena OECD-jeva ekvivalenčna lestvica. Objavljamo ga za enočlansko gospodinjstvo (tj. za odraslo osebo, ki živi sama), za dvočlansko gospodinjstvo (dve odrasli osebi) in za štiričlansko gospodinjstvo (dve odrasli osebi in dva otroka, mlajša od 14 let).
Prag tveganja revščine za katerokoli gospodinjstvo se izračuna tako, da se prag za enočlansko gospodinjstvo pomnoži s številom ekvivalentnih (enakovrednih) odraslih članov v tem gospodinjstvu ...

FireSnake je izjavil:

Laže kot vsak levak, res bi se lahko že navadil, da lažejo cel čas (tu sem jih razkrinkal). Če boš preveč norel, te bo kap in bomo domoljubi imeli en glas manj na volitvah. En šnopček za živčke bi ti mogoče koristil. Ali pa kakšen manj. Ne vem, kako doziraš.

FireSnake je izjavil:

Bi pa rekel, da smo malo preveč zjamrani. Sploh včasih ob polnih mizah, ko ne moremo niti vsega pojest, jamramo kako je slabo.

Moramo, to je naša domoljubna dolžnost, drugače se bodo levaki hvalili s tem in bo narod spet narobe volil, to moramo preprečiti

Zgodovina sprememb…

TucoX ::

Večina ljudi se žal ne zaveda v kakšni urejeni državi živijo, ker niso nikoli zares videli kako živi večina ljudi na Zemlji. Naj pomolijo nos v kakšen Čad, Kongo, Venezuelo, Haiti, Brumo, itd. in izkusijo nekvaliteto življenja na lastni koži. Na kolenih bodo kušnili slovensko zemljo, ko se enkrat vrnejo nazaj v domovino.
Seveda imamo v naši državi tudi anomalije in korupcijo a je v isti sapi treba tudi ceniti urejenost, ki ni samoumevna, temveč plod trdega dela.

kow ::

immortan je izjavil:

ker ne nacionalni šport jamranje

Nisi se bil na balkanu.

blink ::

TucoX je izjavil:

Večina ljudi se žal ne zaveda v kakšni urejeni državi živijo, ker niso nikoli zares videli kako živi večina ljudi na Zemlji. Naj pomolijo nos v kakšen Čad, Kongo, Venezuelo, Haiti, Brumo, itd. in izkusijo nekvaliteto življenja na lastni koži. Na kolenih bodo kušnili slovensko zemljo, ko se enkrat vrnejo nazaj v domovino.
Seveda imamo v naši državi tudi anomalije in korupcijo a je v isti sapi treba tudi ceniti urejenost, ki ni samoumevna, temveč plod trdega dela.

A ti se vedno primerjas s klosarji in nikoli s uspesnimi sosedi, sodelavci, sorodniki? Ker pogovarjamo se o relativni primerjavi, ne absolutni. Najvecja sreca Slovenije je blizina bolj razvitih od nas (Avstrija, Nemcija, Italija) ki so nas industrializirali, trgovali, prenesli znanje, vrednote, pismenost. Ko smo se po letu 1918 zaceli pajdasiti z Srbi, Hrvati, Albanci se je pricelo tudi nazadovanje (SHS, Kraljevina Jugoslavija, SFRJ). Da o mentaliteti izpod Kolpe in Save kjer so pustili svoj pecat Turki niti ne izgubljam besed, ker so posledice nazadovanja se vedno vidne.

blink je izjavil:

TucoX je izjavil:

A ti se vedno primerjas s klosarji in nikoli s uspesnimi sosedi, sodelavci, sorodniki? Ker pogovarjamo se o relativni primerjavi, ne absolutni. Najvecja sreca Slovenije je blizina bolj razvitih od nas (Avstrija, Nemcija, Italija) ki so nas industrializirali, trgovali, prenesli znanje, vrednote, pismenost. Ko smo se po letu 1918 zaceli pajdasiti z Srbi, Hrvati, Albanci se je pricelo tudi nazadovanje (SHS, Kraljevina Jugoslavija, SFRJ). Da o mentaliteti izpod Kolpe in Save kjer so pustili svoj pecat Turki niti ne izgubljam besed, ker so posledice nazadovanja se vedno vidne.

Avstrija, Nemčija, Italija niso konkorenčne in tam ne deluje prosti trk, previsoki stroški dela, previsoki davki za prave domoljubne podjetnike. Hrvaška, Bosna, Srbija, Romunija, Bolgarija imajo pravo napredno vizijo in so prihodnost.

blink ::

harmonkar9 je izjavil:

blink je izjavil:

TucoX je izjavil:

Avstrija, Nemčija, Italija niso konkorenčne in tam ne deluje prosti trk, previsoki stroški dela, previsoki davki za prave domoljubne podjetnike. Hrvaška, Bosna, Srbija, Romunija, Bolgarija imajo pravo napredno vizijo in so prihodnost.

Se enkrat preberi kaj sem napisal.

Edina konkurencna prednost drzav ki jih omenjas so davki, cenejsa delovna sila, cenejse nepremicnine.
Pravna varnost, politicna predvidljivost, delovne navade, izobrazbena struktura, dostop do kapitala, ugled... pa v kurcu.

denabiker ::

FiReFTW je izjavil:

Ampak ljudje izjemno pretiravajo kako slabo nam gre... pojma nimajo... naj malo pomislijo kak je šlo ljudjem po drugi svetovni vojni, al pa še huje med vojno... ali bilokeri drugi čas v zgodovini... dejstvo je da nam zdaj gre prekleto dobro v primerjavi....

Ja res proti takrat, je res zdaj super, samo če pomislim na zgodbe, ko so Nemci pobrali vso hrano, pustili ženske in otroke lacne, moške pobijali.... Ja res je zdaj boljše. Ali pa ko so obešali moške - očetje pred otrokami na jablane pred njihovimi hišami....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: denabiker ()

Kje pa je bolje? Za povprečneže.
Moja soseda sta v Nemčiji, od malega. Živita v Stuttgartu.
En od bratov, recimo, ima plače 3.700 evrov, žena 3.500 evrov.
Komajda, ampak res, komajda uspeta enkrat letno priti domov v Slovenijo. Jaz ga zmeraj zajebavam naj večkrat pride, ampak je toliko enega jamra, da ne veš kaj bi si mislil.
Imam manjšo plačo od njega, ampak sem lahko vsak teden gor na kofetu, če bi mi to pasalo.
Onadva pa, pri takih plačah, nimata za en tank goriva.
Ja, res je fajn zunaj.

a_borlak ::

bbbbbb2024 je izjavil:

DamijanD je izjavil:

Ker se malo ljudi dejansko zaveda, kako se imamo lepo in to kljub grabežljivim politikom...

Joj, prosim. Lepo te prosim. Letno grem na toliko službenih poti, pa veš kako imajo drugje lepo zrihtano? Čehi, ki so prodajali gumenjake na plaži, da domov pridejo, imajo lepše avte, lepše hiše, komparativno jih davčna ne davi toliko. Orbana demonizirajo... ljudje, ki niso niti enkrat bili v Budimpešti, da malo vidijo, kako so si Madžari opomogli.

Jaz sem, preden sem dokončal študij, bil v Budimpešti. Res so bili bogi, avtocesta je bila smao po sredini asfaltirana. Poglej zdaj. Mostovi, spomeniki, fasade bleščeče.

Nikjer nimajo grdih plakatov.

Veš kaj je bil komentar sodelavca, zlezel iz rovt v Romuniji? Ljubljana je grda kot hudič. Prišli so v bistvu na Bled in hoteli so videti Postonjsko jamo.

V Budimpešti je center poštiman, ena ulica stran pa se vrneš v čudovita 70ta, ker so takrat morda nazadnje kaj popravili, če so. Kilometer izven avtoceste se tudi znajdeš na podeželju, ki ga pri nas niti v Halozah ne najdeš več. Toliko o Madžarski. Ja, avtocesto so pa res porihtali in center Budimpešte, to je pa tudi vse.

enavlaka ::

Sej je v sloveniji isto. Zapelješ dol, pa greš na asvaltiran makadam. Poglej kak razfookana je tržaška pa dunajska. Avtobusne postaje v takem stanju, da ti proteza ven zleti, ko zapelje v udarno jamo.
So pa (nedokončane) stožice, zato je pa župniku vse odpuščeno.

WhiteAngel ::

enavlaka je izjavil:

Sej je v sloveniji isto. Zapelješ dol, pa greš na asvaltiran makadam. Poglej kak razfookana je tržaška pa dunajska. Avtobusne postaje v takem stanju, da ti proteza ven zleti, ko zapelje v udarno jamo.
So pa (nedokončane) stožice, zato je pa župniku vse odpuščeno.

Tržaška je že kakšno leto prenovljena ;)

Ti kar zagovarjaj levake, boste videli na volitvah hudiča!

Proti Stanežičam, znotraj Ljubljane...mene spominja na Bangladeš. Ljudje hodijo ob cesti po makadamu, lužah, hiše zadaj so pa tudi v stilu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Miki N ::

enavlaka je izjavil:

Sej je v sloveniji isto.

Star forumski pregovor pravi "Povsod je slabo, doma je najslabše".

Zna biti kaj na tem.

feryz je izjavil:

Kje pa je bolje? Za povprečneže.
Moja soseda sta v Nemčiji, od malega. Živita v Stuttgartu.
En od bratov, recimo, ima plače 3.700 evrov, žena 3.500 evrov.
Komajda, ampak res, komajda uspeta enkrat letno priti domov v Slovenijo. Jaz ga zmeraj zajebavam naj večkrat pride, ampak je toliko enega jamra, da ne veš kaj bi si mislil.
Imam manjšo plačo od njega, ampak sem lahko vsak teden gor na kofetu, če bi mi to pasalo.
Onadva pa, pri takih plačah, nimata za en tank goriva.
Ja, res je fajn zunaj.

Nemčija je draga.

En moj znanec se je preselil nazaj v Slovenijo, kljub tam 150k skupnih dohodkov. Kupljena bajta, še par let odplačila je imel.

FInančno nič narobe...

Se je preselil nazaj, ker je imel Švabov dovolj... Ni se mogel integrirati.

bm1973 je izjavil:

Se je preselil nazaj, ker je imel Švabov dovolj... Ni se mogel integrirati.

Še hujši so menda Švicccarji, ki so bojda mega-pizduni tudi drug do drugega, sploh kar se tiče sosedskih zadev.

Tudi Švabi so pizduni.

Se sosedu zdi, da se malo pretenmo kadi iz tvojega dimnika in fašeš takoj inšpekcijo.

Veja ti moli 30 cm na sosedovo parcelo, takoj teži s tem. Vem, ker je ta scenarij imel en moj šef, šel žagat tisto usrano vejo in padel z drevesa :). Smo ga vprašali zakaj šepa, pa je malo razložil švabsko mentaliteto.

Švica je pa še bolj zarukana, saj marsikje po 10 uri ne smeš niti vode potegnit v sekretu... Ne vem, al pol drek čaka zjutraj do sedmih v školjki...

free_rider ::

Nemčija pozna "ordnung muss sein" že kar dolgo časa. Za nepoznavalce nemščine - Red mora biti.
To ve vsak, ki je imel kdaj posel z Nemci.

Mogoče bi pa Slovenija tudi bila tako uspešna država kot Nemčija, če bi to veljalo pri nas že stoletje.
Ampak ne, pri nas se jamra. Kdor več jamra, ta je večji car. Zato smo tam, kjer smo.
Imagine there's no religion :)

Zanimivo, da tega nimajo pri plačilu računov.
Švabom nihče več noče dati robe brez da je plačana.
V par letih so padli na dno plačilne discipline.

Ja švabi so se dokaj poci.. poromili zadnja desetletja, saj se tudi sami zavedajo.

free_rider je izjavil:

Nemčija pozna "ordnung muss sein" že kar dolgo časa. Za nepoznavalce nemščine - Red mora biti.
To ve vsak, ki je imel kdaj posel z Nemci.

Ja in ne...

Kakor za katero firmo...

Meni sicer vse plačajo na rok, ampak ni to vedno...

denabiker ::

Utk je izjavil:

Proti Stanežičam, znotraj Ljubljane...mene spominja na Bangladeš. Ljudje hodijo ob cesti po makadamu, lužah, hiše zadaj so pa tudi v stilu.

Ljubljana je ena velika ciganija iz prve roke. Sem živel v LJ, ampak če hočeš to ciganijo videt, vzemi bicikel pa se furaj, pa idi malo v stranske ulice, pa ob Savi pa bos videl kupe smeti, pa od bele tehnike, gum, salonitk,... .. Pa tam od Zaloga, Vevče, proti gozdu na jug vidiš neka umazana naselja, nek čuden folk, sploh nimaš občutka da si v civilizaciji...to se še spomnim, pa v centru LJ naletiš na kupe smeti... Pa še ne dolgo nazaj sem iskal park plac v Šiški, pa sem naletel na take grde razpadajoče hiše, luknjaste ceste,... Avto ubiješ v LJ, kaksne ceste so...

Od preplastitve asfalta ni denarja, ve se koliko stane.
Če pa še kompletno ulico razkoplješ zraven, dodaš kvadriljon postavk zraven, cena zraste v nebesa in lahko ogromno denarja ponikne.
So pa to večmesečni projekti, zato zadeva ni tako enostavna, kot par kvadratov asfalta.

c23po ::

Seveda! Investitor pa brezpogojno pristane na kvadrilijon postavk, čeprav je porebno samo preplastiti asfalt. Pravzaprav že v razpisu doda postavko "Dodatna dela z nakazilom na posebni TRR 125% od ponujene vrednosti."
Računalniki nimajo spominov.

Zakaj dodatna dela? To je že v planu.
Zakaj pa misliš, da Dolenjka razpada? Ker bodo menjali še štrom, pa kanalizacijo, vodovod, internet ...
Ker vsega tega tam zdaj ni. Je pa zjeban asfalt.
1
2
3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kam za Božič in novo leto? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13917222 (6354) feryz
»

Zakaj je ravno Slovenija tako privlačna za tujce? (strani: 1 2 3 )

10714269 (10529) trancer01
»

Turizem za rajo ali prestižne goste ali oboje (strani: 1 2 3 )

13625146 (22235) Utk
»

V Budimpešti protesti proti davku na internet (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
16246665 (41795) GenZNPC

Več podobnih tem