» »

Kateri PSU s čimveč sata/molex priklopi

Kateri PSU s čimveč sata/molex priklopi

Bostjan_321 ::

Sestavljam svoj NAS/domači server in rabim napajat 10 HDD-jev in 6 enterprise samsung 3,84TB SSD-jev.

Zato iščem napajalnike s kar se da veliko priklopi za napajanje diskov.
Recimo LC-Power LC1000P V3.0 Platinum (https://www.mlacom.si/komponente/napaja... ima 6 priklopov za sata kable, kar da možnost napajanja 24 diskov.

Ali pa CORSAIR RM850x (https://www.mlacom.si/komponente/napaja... ki ima 5 priklopov.

Katerega bi priporočali? je LC-Power OK, če gledamo ta specifičen model?
Mogoče kaj tretjega?

joez7 ::

Tale ma xtr850 (XFX)
10xserial 15pin
6x molex 4pin
še vedno pa lahko daš odapter molex na sata.

Ta tvoj "Recimo LC-Power LC1000P V3.0 Platinum" ma tut sam 10x sata, tadrug pa 9x sata.

Je taprvi kar dober, sam prvo preveri dimenzije - te lahko kak centimeter šola.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: joez7 ()

pegasus ::

Za diske ni panika ... spajkalnik in olfič v roke pa nalotaš molexov na kabel kolikor jih rabiš.

Če ti to ne diši, išči disk boxe z backplaneom, ki imajo manj priključkov za napajanje. Praktično vsi serverji so tako organizirani.

pegasus je izjavil:

Za diske ni panika ... spajkalnik in olfič v roke pa nalotaš molexov na kabel kolikor jih rabiš.

Če ti to ne diši, išči disk boxe z backplaneom, ki imajo manj priključkov za napajanje. Praktično vsi serverji so tako organizirani.

Načeloma bi za par € lahko kupil podaljše ki iz senega sata porta naredijo 4. Ampak nočem preobrementi kablov zato iščem napajalnike s čimveč sata linijami, da diske razporedim čez več linij/kablov. Problem je predvsem zagon, potem bi moralo iti gladko.

Spin up na sas kontrolerju nastaviš staggered, torej po 2 diska naenkrat in par sekund razmika.

To sem gledal na moji LSI 9300 kartici pa ne vidim te opciji.

Rabim kak poseben FW? Veš iz prakse kako se to nastavi?

Furbo ::

Dodaj še en PSU
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 64GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX 5080 AORUS, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

bpr123 ::

Jaz bi vzel kar LC-Power, review-i so pozitivni in to ni tisti stari low budget LC-power ki ga večina pozna in sovraži.

Če prideš do mene (glej oglase), imam eno pest teh molex splitterjev viška. Lahko celo smrekico narediš ;)

Grimnir3 ::

pegasus je izjavil:

Če prideš do mene (glej oglase), imam eno pest teh molex splitterjev viška. Lahko celo smrekico narediš ;)

Na internetu imaš polno zgodb o skurjenih diskih in kablih, ko je folj chainal preveč diskov s temi kabli. Če ima 16 diskov v kišti bi jaz že raje vzel napajalec ki ima v osnovi več sata priklopov. Konec koncev 150€ za napajalnik ne pokrije niti stroška enega diska danes :)

c3p0 ::

To ni neka jaka moč in se glede tega ne bi obremenjeval, s Corsair imam dobre izkušnje, na 750W sem laufal 14 diskov. Staggered spinup je OK, če ga ni, pa se še vsaj v mojem primeru nikoli nič ni zgodilo.

Za 16 diskov in še par ad-hoc SSDjev imam sicer en starejši 3U SuperMicro server z 2x HBA (ZFS) in deluje odlično. Mislim, da ima 2x 1400W PSU.

driftwood ::

kaj pa glede potencialne razlike med napajalniki?

Nikonja ::

Grimnir3 je izjavil:

pegasus je izjavil:

Na internetu imaš polno zgodb o skurjenih diskih in kablih, ko je folj chainal preveč diskov s temi kabli. Če ima 16 diskov v kišti bi jaz že raje vzel napajalec ki ima v osnovi več sata priklopov. Konec koncev 150€ za napajalnik ne pokrije niti stroška enega diska danes :)

Ok, dej nam polinkaj te zgodbe kje en kvalitetan napajalnik ne more zdržat 10 HDD diskov z povprečno porabo med 6-9W (SSD še manj) ko jih povežeš na molex adapter, ker jaz jih ne najdem! Razlog zakaj so molex adapterji, katere dobimo z napjalnikom, omejeni na 3 diska na kabel je samo zato ker 99,9% folka nikoli ne bo dalo več kot 6 HDD naenkrat v računalnik in ne zaradi tega ker tega napajalnik ne podpira.

bozicek ::

Na netu je polno zgodb zato ko je folk uporabljal nekvaliteten molex sata adapter (čunga lunga za 50 centov)
Darila letos samo za poredne

_Denny_ ::

Vžgejo se "molded" variante, s krimp konektorji ni težav.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 5080 16GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, TCL 55C7K 144Hz

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Napajalni kabel SATA

Oddelek: Pomoč in nasveti
21737 (572) akulp
»

Kateri HDD kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7010861 (10132) Infusion
»

Katera komponenta je povzročila hud pok in restart? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
526396 (5235) Mitja358
»

x-pin molex -> SATA adapter

82219 (1879) schurda
»

Napajalnik

241805 (1555) TRANCE MAN

Več podobnih tem